Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Thx za link. Već uveliko gledam. :)

Wtf sam ovim SJW gomnetom u TLO2?! Da li im je zaista to trebalo?!

Niko ne spomenu da ubacuju i new game+ za GoW, fino fino...

Razočaran sam načinom na koji su prezentovali, ali oduševljen onim što sam video od igara (što je i važnije).

Oni samuraji sjajni, TLOU 2 sjajan, Spajdi sjajan ... Death Stranding - to kontam da neću pohvatati o čemu je ni nakon što je "pređem" ...

Uopste nije SJW momenat vec samo (grown up) nastavak na prvu igru, nekako ocekivano.

Jeste. Ti kao da nisi igrao prvi deo.

Pogrešno si me razumeo. Bas kao sto je dowla rekao, ne svidja mi se sto su morali da stave to u gro planu. Dobili smo prvi gameplay trejler (koji je odličan) ali utisak je pokvaren bespotrebnim guranjem lezbo momenta...

Death stranding mi tek nije jasan. Kojima je totalni ludak :)
Tsushima predobro izgleda.
Spidey opet prijatno iznenadio.
Control isto interesantno delovao.

Jedino mi ne ide u glavu kako će neke od ovih igara da rade na slim/fat konzolama bez downgrade-a. Čak i pro deluje da će štucati.

@eufrat
Jel da?

Poslednja izmena:
Da li je bespotrebno je relativno.
Meni se bas svidja ovaj pristup jer je ND sigurno znao da ce biti gomila komentara poput tvog.

Pogrešno si me razumeo. Bas kao sto je dowla rekao, ne svidja mi se sto su morali da stave to u gro planu. Dobili smo prvi gameplay trejler (koji je odličan) ali utisak je pokvaren bespotrebnim guranjem lezbo momenta...

Death stranding mi tek nije jasan. Kojima je totalni ludak :)
Tsushima predobro izgleda.
Spidey opet prijatno iznenadio.
Control isto interesantno delovao.

Jedino mi ne ide u glavu kako će neke od ovih igara da rade na slim/fat konzolama bez downgrade-a. Čak i pro deluje da će štucati.

@eufrat
Jel da?

Control mi je od prve sekunde izgledao kao Quantum Break, vidi se da nisu ništa uradili sa onim engine-om. Samo da ne bude onako muljavo opet.

Koliko mi se sviđa TLoU 2, ovo se čeka :) Prvi deo je jedina igra koju uvek držim instaliranu, prešao sam je bezbroj puta... a ovo deluje unapređeno u svakom smislu :)

Inače, napokon sam kupio Surge... mislio sam po recenzijama da nije ništa posebno. Međutim, baš mi je lepo legla... Dead Space sa Souls elementima :)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Mene je mozda jedino razocarala VR podrska, skoro pa niceg nije bilo, nikakve visokobudzetne igre. Nadam se da ce novi RE2 rimejk imati podrsku jer bi to bio apsolutan pogodak.

Poslednja izmena:
Neil Druckmann je rekao da je tema prvog TLOU-a bila ljubav, a da je ovog mrznja. Vrlo lako moze da se desi da je prica slicna Joel-ovoj verziji iz keca i da se Ellie sveti zbog onog sto ce se verovatno desiti drugoj devojci. Pretpostavljam da brutalnost crpi odatle.

U svakom drugom smislu, igra deluje perfektno, ali zeleli su da se fokusiramo na poljubac, pa 'ajmo :). Ni meni se ne svidja sto to forsiraju, ali je bar na malo siroviji nacin, nije jadno koliko zna da bude. Hteli su bas ovaj efekat, svakako.

Gameplay i pored uvezbanih momenata (ne bih rekao skriptovanih koliko drugi govore) deluje mnogo bolje nego pre. Animacija ubija. Dodge je prisutan, nadam se dobro resen. I nadam se da sve ovo dok se igra daje dobar osecaj, ne mora cak ni perfektan za igru ovog tipa. Deluje mi da znaju sta rade.

Inace, ja mislim da ce i Joel biti tu negde...

I jedan dodatak: zbog svega ovoga, a i generalne negativnost koja vlada danas na sve teme sam pracenje ovakvih stvari "po internetu" sveo na minimum. Ovo je pravi primer kako se neki termin kao SJW samo preuzme od strane mase i samo baca na sve strane bilo sta da je u pitanju. Sad je sve SJW. Kao onda "hipster". Neverovatno kako to na prost i primitivan nacin ide kod mase na internetu, bukvalno je cela ta psihologija za analizu mnogo vise od svega ostalog sto smo pomenuli.

A i meni donekle smeta, tj "zabole me da se time bavim", samo mi je interesantno na koji nacin i koliko lako to ode u _______. Pritom, dve devojke su u pitanju (donekle safe varijanta pred muskom populacijom), zamislimo na trenutak dva momka u TLOU ovako xD. Eksplodirale bi konzole svima.

Svesno su isli do ove granice verovatno.

Poslednja izmena:
@Ivan

Nisam homofob, ali iritantno je u svakom slucaju sto se na tome potenciralo, cak i ako je bilo prozirno zbog cega su isli sa time. Prethodni trejler je bio potpuno suprotan i donekle moje ocekivanje je bilo da ce "tu negde" nastaviti sa in-game prezentacijom.

Imam visok threshold za takve stvari ali brate mili mnogo se gura u svakoj vrsti medija.

Cekas sa nestrpljenjem in-game gameplay, vec xy vremana i onda prvih 30sec vidis i bilo mi je "ma daj hbt, jel ste morali..". Namerno je stavljen akcenat na to na samom pocetku, cak i ako je probano da se odradi "casual" pracen gameplayom posle toga.

Poslednja izmena:
Eli da bude gej u njena 4 zida, a ne u igri.

Mene je mozda jedino razocarala VR podrska, skoro pa niceg nije bilo, nikakve visokobudzetne igre. Nadam se da ce novi RE2 rimejk imati podrsku jer bi to bio apsolutan pogodak.

Mislim da je to nekako i logično s obzirom da su nedavno izjavljivali da VR prodajom nije ispunio očekivanja. Od 70M vlasnika PS4-ki, 2M je kupilo VR. To je ništa.

Kako moćno izgleda TLoU2 gp.. možda malo previše nasilja za moj ukus. Kako ND uspe da svaki put nadmaši samog sebe i sve ostalo to mi nikako ne ide u glavu. Koji su to ludaci... A Kojima ga pretera sa toliko enigmatike oko Dead Stranding, polako gubim interes za taj naslov.

Sent from my D6603 using Tapatalk

To za lezbo je samo marketing da se priča o tome i ništa više. Nikakvi lobiji i ostale teorije zavere. Ako je priča dobra i igra odrađena kako treba, što se mene tiče može da opšti i sa zombijima a da bude zaljubljena u predmet i da se izjašnjava kao aerogender.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Control mi je od prve sekunde izgledao kao Quantum Break, vidi se da nisu ništa uradili sa onim engine-om. Samo da ne bude onako muljavo opet.

Isto. Cim sam video engine, znao sam da je Remedy. Samo sam ocekivao da je QB 2.

Brate koji je tvoj problem?! Ne znam zasto si trigerovan i zasto te toliko pogadja?!

Tvoj komentar mi zvuci neiskreno.
Ako ti imas visok threshold za takve stvari, onda ne znam kakve komentare bi ostavljali oni koji nemaju.

Ja sam uvek za to da developeri imaju stvaralacku slobodu.
Ocigledno je da su od pocetka serijala zamislili da glavni lik bude gej. U prvom delu je to sve bilo bezazlenije, jer je bila devojcica.

Inace, vezano za ovo sto je Ivan pominjao:
https://gamefaqs.gamespot.com/boards/691087-playstation-4/75790939
https://gamefaqs.gamespot.com/boards/691087-playstation-4/76024232
https://gamefaqs.gamespot.com/boards/739573-uncharted-4-a-thiefs-end/73753629
https://www.reddit.com/r/Gamingcirc...ghty_dog_has_fallen_into_the_clutches_of_sjw/

A i ko prati rad ND zna kakvi su njihovi pogledi na svet : https://www.kotaku.com.au/2016/05/u...-had-to-ask-one-sexist-focus-tester-to-leave/

Ako je priča dobra i igra odrađena kako treba, što se mene tiče može da opšti i sa zombijima a da bude zaljubljena u predmet i da se izjašnjava kao aerogender.

Samo nam jos fali gejmerski The Shape of Water :D.

Mislim da je to nekako i logično s obzirom da su nedavno izjavljivali da VR prodajom nije ispunio očekivanja. Od 70M vlasnika PS4-ki, 2M je kupilo VR. To je ništa.

Oni su stvarno planirali vece cifre? Ja sam mojim PSVR prezadovoljan.
RE7, Wipeout i GTS (sa volanom) su fenomenalne igre.
Naravno, nije to jos na nivou potrebnom za mainstream (jednom cu uslikati kako izgleda kada se povezu volan, ps4 i psvr...toliko kablova u zivotu nisam video), ali vec u sledecoj generaciji mozda bude.

Poslednja izmena:
Nije im uopste potrebno to gejisanje i ostalo, ali sta me briga.. bice odlicna igra u to ne sumnjam :) Jes da me nervira faca od Ellen Page glumice ili sta je vec od koje su i kreirali ovu mali, pa bi radije igrao kao Joel ali sta je tu je

Moja reakcija i misljenje sa onim prvim postom, posle gledanja trejlera, je bilo je da su namerno stavili u E3 trejleru da bi se podigla prasina i skrenula dodatno paznja, pored vec dugo iscekivanog gameplaya...

Mnogo bi elegantnije bilo da su ostavili tokom igranja, nego ovako jer ispada "jeftino" i ugurano za trailer sa namerom da podignu prasinu. No dobro, ocigledno ne postoji izraz "los marketing".

Nemam uopste namere da ne uzimam ili ne odigram igru.

A ako sam tebe kolega shin-bojane mozda kojim slucajem i uvredio na licnom nivou, onda se iskreno izvinjavam.

Poslednja izmena:
Kako se zove onaj sajt za kupovinu igara?

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Kako se zove onaj sajt za kupovinu igara?

https://store.playstation.com/en-us/home/games

:d

Nije im uopste potrebno to gejisanje i ostalo, ali sta me briga.. bice odlicna igra u to ne sumnjam :) Jes da me nervira faca od Ellen Page glumice ili sta je vec od koje su i kreirali ovu mali, pa bi radije igrao kao Joel ali sta je tu je

Ja recimo uopšte nemam problema sa scenom. Po meni scena ima efekat i svrhu za samu priču, odnosno nije SJW/lobi priča. SJW je nasilno ubacivanje stvari tamo gde im nije mesto zarad postizanja neke "kvote" rasnih/seksualnih manjina (recimo novi BF, CoD, poslednji SW film, itd...), da bi izbegao napad medija i javnosti, kao što je trpeo CDPR zbog Witchera ili Vavra zbog Kingdom Come.

Kao što sam već napisao u celoj priči me nervira skriptovanje i peglanje "gejmplej" trejlera. Ali već ćemo videti da li će se botovi u igri zaista šokirati dok te budu tražili ispod kamiona i da li će se tako lepo raspodeliti i pretraživati redom svaki ćošak sobe, umesto da magično zapucaju direktno u tebe čim zavihoru delić glave iznad cover-a, kao u prethodnim naslovima. :d

Poslednja izmena:
To stoji da je ovo maximalno skriptovan gameplay i da finalni proizvod ovako nesto nema sanse da ce imati ;)

https://store.playstation.com/en-us/home/games

:d

Ja recimo uopšte nemam problema sa scenom. Po meni scena ima efekat i svrhu za samu priču, odnosno nije SJW/lobi priča. SJW je nasilno ubacivanje stvari tamo gde im nije mesto zarad postizanja neke "kvote" rasnih/seksualnih manjina (recimo novi BF, CoD, poslednji SW film, itd...), da bi izbegao napad medija i javnosti, kao što je trpeo CDPR zbog Witchera ili Vavra zbog Kingdom Come.

Kao što sam već napisao u celoj priči me nervira skriptovanje i peglanje "gejmplej" trejlera. Ali već ćemo videti da li će se botovi u igri zaista šokirati dok te budu tražili ispod kamiona i da li će se tako lepo raspodeliti i pretraživati redom svaki ćošak sobe, umesto da magično zapucaju direktno u tebe čim zavihoru delić glave iznad cover-a, kao u prethodnim naslovima. :d
U prvom Last of Us je AI bio upravo takav... traži te na sve strane, nije bilo varanja da te vidi okrenut leđima ili da zna tvoju lokaciju pa ide u tom smeru :D Čini mi se da je ovde vrlo slično prikazano, očekujem samo unapređenje na tom planu :)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno