Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bice fora ako Sony opet ne omoguci kompletnu instalaciju sadrzaja diska.

Pogledaj prodaju muzike i videces da je potpuno obrnuta situacija. Sto internet bude bio brzi, brze ce i opticki diskovi da umiru.

Velicina pesme/albuma i bluray izdanja/collectors edition (i do 200gb), pa i kompletne sezone serije (moze i 500gb) ne mogu nikako da se porede. Plus da ne spominjem ako 4k dodje i sve to poveca duplo, troduplo... Internet je u globalu i dalje prespor za sve ovo, tj. kompanije koje bi podizale delivery network za tako nesto a i generalno net vecine korisnika.

A što bi imao backup? Mislim, to su igre, ne neki lični podaci, pređeš i zaboraviš. Isto važi za filmove. Imam 8Mb/s net, i uvek gledam ripove od po ~30GB (BluRay, samo poskidani dodaci/komentari/trejleri). 4K rezolucija je samo 4x veća od 1080p, tako da ni tu ne vidim problem. Iskreno, kupovao/iznajmljivao bih filmove kada bi to bilo moguće lako uraditi iz Srbije (naravno digital download, ne treba mi disk).

Nisi me razumeo a bzveze izvlacis zakljucke sta treba da radim sa svojim igrama. 🙂 Kao sto rekoh, meni je cudjenje zasto neko ko vec ima idealne uslove za Steam i ostale DRM servise (stalna 10/20/100mbit) konekcija ima razloge da dize hajku na Xbox politiku cloud-a? Sem naravno ako ti razlozi nisu neki drugi, sto je u neku ruku i ocigledno. Kao sto rekoh meni je i dalje cimanje da na veliku igru circa 20gb bacam pola dana - dan da bih je odigrao i posle ponovo da je skidam gubim pola dana/dan kad mi se opet igra. Da moze na disku, pre bih uzeo uvek, ali ovako kad je jeftino - download + ne bunim na Steam/Origin/Uplay politiku a verovatno ni na Xbox ako bih ikad planirao da ga kupim.

500GB za jednu sezonu serije? Pa publisherima bi bilo jeftinije da prodaju to digitalno tj. da iznajmljuju servere nego proizvodnja i prodaja 10 bluray diskova po osobi za sezonu (pretpostavljam da se stavlja na bluray od 50GB). Sto se tice interneta, jeste da smo mi daleko od toga, ali posto i ovako vecina prodaje se bazira na teritoriji US, EU, itd., a ne Serbistana, njima vec polako postaju gigabitne konekcije opcija. Tako da se slazem da TRENUTNO nije opcija, ali Google Fiber ili neki normalniji provajder bi potpuno mogao da ubije diskove za 5-10 godina.

Je l moze jedan psn nalog na dva playstationa? Tj. da sa drugom delim isti account. Samim tim igre koje bi kupili preko psn-a placali bi po pola i pretplatu za psn plus ,pa kontam da ako ja kupim igru na psn-u on kuci se uloguje na moj account i skine je. Ili da imamo dva accounta ali na jedan da skidamo igre (recimo moj) a on kuci da se loguje na moj account skine igru i igra posle na njegov. Ako me razumete 🙂

Deljenje accounta je moguce na dva sistema, zadnji put kad sam proverio. Problem je sto imas samo dve aktivacije igre, sto znaci da ako tvoja konzola ili njegova rikne, ti ili on morate ponovo kupiti sve igre/DLC ako zelite da ih igrate.

Je l moze jedan psn nalog na dva playstationa? Tj. da sa drugom delim isti account. Samim tim igre koje bi kupili preko psn-a placali bi po pola i pretplatu za psn plus ,pa kontam da ako ja kupim igru na psn-u on kuci se uloguje na moj account i skine je. Ili da imamo dva accounta ali na jedan da skidamo igre (recimo moj) a on kuci da se loguje na moj account skine igru i igra posle na njegov. Ako me razumete

Moze sve to, kako god vama odgovara. Ja i drugar smo se dogovorili, po meni to je najbolja varijanta, da imamo jedan zajednicki account, koji bi sluzio za plus promocije, besplatne igre i kupovine, i svako svoj main account koji bi sluzio za igranje i trofeje, itd.

Moze sve to, kako god vama odgovara. Ja i drugar smo se dogovorili, po meni to je najbolja varijanta, da imamo jedan zajednicki account, koji bi sluzio za plus promocije, besplatne igre i kupovine, i svako svoj main account koji bi sluzio za igranje i trofeje, itd.

Upravo sam tako i mislio. Moj mail bi koristili zajedno. Skidanjem igre sa psn-a ,igra zauvek na account ostaje pa je dostupna i meni i njemu jer bi se na isti prijavljivali. Inace kada bi kupovali igre kod prodavaca onda se nebi dogovorili kod koga bi igra bila. Ovako je jeftinije i bolje.

... Dok se ne posvadjate oko sasvim trećih stvari pa nastane problem i oko naloga xD

Zbog toga to samo sa osobama kojim možeš da veruješ ili još bolje koje poznaješ dovoljno dobro da imaju pristup, pa bukvalno tvojim parama.

Ako je to stvarno tacno, to su fenomenalne vesti. Mada bolje da si postovao u nekoj drugoj temi.

Ako se to stvarno ostvari pritisak na ostale a pogotovo na Microsoft bice ogroman i nista od njihovih DRM mera.

Ako je to stvarno tacno, to su fenomenalne vesti. Mada bolje da si postovao u nekoj drugoj temi.

Ako se to stvarno ostvari pritisak na ostale a pogotovo na Microsoft bice ogroman i nista od njihovih DRM mera.

Ovaj topic obilazim, naravno ko hoce moze da je postuje u drugim temama po izboru.

I ovo je samo pocetak, ocekujem ogromne postupke protiv ms-a kad izadje u eu zbog drm-a i kinecta. Kad god citam bilo sta o xbox one u francuskoj ili nemackoj stampi, obavezno, ali obavezno pominju drm i kinect.

Cuda gle, steam izgleda da se ipak sprema da postupa po odlukama eu komisije:
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=3138178

Nije ek srpska komisija za zastitu konkurencije da ucuti kad joj u goste dodje jedan ambasador povece zemlje.

Koliko sam video tu se radi o pozajmljivanju, a ne o prodaji igara.
Meni ovo vise lici na to da Valve hoce da kaze eto i kod nas mozete sto i kod drugih, a ne na uticaj EK.

I don't want this functionality and I hope it doesn't cause price increases on titles that support it.
Sa ovim komentarom se slazem. Meni trenutno stanje odgovara.

I ovo je samo pocetak, ocekujem ogromne postupke protiv ms-a kad izadje u eu zbog drm-a i kinecta

Mislim da MS ima veci problem a to je da niko ne zeli njihovu konzolu.

Mislim da MS ima veci problem a to je da niko ne zeli njihovu konzolu.

Kamo srece da je to istina. Ne verujem da ce se prodati vise Xbonova od PS4 ali nece ni biti veliki razmak u prodatim konzolama mozda 1:0.8 u korist Sony-a.
Ipak ameri obozavaju svoj Xbox i CoD, GoW, Halo.

Pa istina je, po svim anketama. Da nisu forsirali DRM i ostale gluposti, verovatno bi bilo taj odnos kako kazes. Dudebro populacija doduse i ne prati konferencije i "internet" ali izrazito negativan buzz i kritike apsolutno svih medija, relevantnih foruma (tj jednog jedinog a svi znamo o kome je rec), uticu jako negativno na rano usvajanje njihove "vizije buducnosti".

I don't want this functionality and I hope it doesn't cause price increases on titles that support it.

Sa ovim komentarom se slazem. Meni trenutno stanje odgovara.

I ja se bojim iste stvari, meni ovako takođe najviše odgovara, a ako pod pritiskom dozvole deljenje to će sigurno uticati na ceme i steam akcije... Osim ako ne uvedu neki porez na deljenje gde kod deljenja mora da se uplati barem nekih 25% od realne cene koje će ići razvojnom timu čija se igra ili nešto slično. Ovako će samo negativno uticati na zaradu razvojnih timova.

Mislimd a vise ne treba da brinemo oko DRM-a 😀

Haha, standardno pojma nemaju sta rade, nabadaju po mraku. A s obzirom da ih je ochigledno Sony iznenadio u Februaru, ne bi me cudilo da naprave jos gore ****** nego sa Xclampom na X360, jer ce ochigledno opet da padne rush-čina...

ala ce da lete glave po MSu zbog ovih brljotina, bukvalno mega fail combo train 🙂

Bolje da ih Sony nije ismevao i da su ih pustili da nastave onako (ok, znam) 🙂

objašnjenje je što je 92 posto preordera nove generacije uzeo SONY ....

I koje je sad objasnjenje?

"Nama znaci vas feeback, mi vas volimo i radimo sve samo zbog vas"... zar si ocekivao nesto drugo? 😀

Ko bese ono rekao da ce Surface Pro da razbije :d:d

Mislim da nije bilo...5 minuta Infamous: Second Son akcije...

[YOUTUBE]Uibnf_Q_51s[/YOUTUBE]

Za onaj trejler za The Order 1866 kazu da je in-game?!

Poslednja izmena:
Ovi iz Mirosofta vise ne znaju sta rade. 🙂 Verovatno su se presekli kada su videli preorder brojeve za PS4 i Xbone.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno