Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlicne su sanse da ce PS4 pasti na 300e ili nize kod domacih uvoznika iz Madjarske. E to je super deal [sa sve igrom u bundleu].

Vau, ne mogu da verujem. Ko bude kupio sada, proći će fantastično. Postoje šanse da će cena na kraju ispasti čak 80-ak evra niža nego pre dve godine kada je PS4 izašao. Vala su nam pokazali svi koji su se ustezali i čekali. Baš se isplati, sad ili nikad. Mada, da li sačekati još dve godine, možda cena padne ispod 250 evra do tada?

(za slabije upućene, radi se o ironiji)

Treba sacekati jos jedno dve godine pa onda jos dve i na kraju kupis polovnjaka 2019 za 100€ boljeg dila nema da bidne :d

Bogami ja sam ga dobro platio kad je tek izašao, par dana nakon EU launcha, i ne žalim. Da sam tada za tih 400€ uzeo gaming komp, sada ne bih mogao ni da pokrenem nijednu od aktuelnih igara ...

Ja sam uzeo 500€ KZSF+Camera+2nd gamepad bundle na EU launchu [prva tura konzola koju je Istvan doneo iz HU], i ne zalim ni dinara. Dosta vise sam igrao PS4 u zadnje 2 godine nego PC [mada istina PC mi je bio omatiorio, big upgrade ce stici sledece godine radi pripreme za VR].

Vau, ne mogu da verujem. Ko bude kupio sada, proći će fantastično. Postoje šanse da će cena na kraju ispasti čak 80-ak evra niža nego pre dve godine kada je PS4 izašao. Vala su nam pokazali svi koji su se ustezali i čekali. Baš se isplati, sad ili nikad. Mada, da li sačekati još dve godine, možda cena padne ispod 250 evra do tada?

(za slabije upućene, radi se o ironiji)

Još kada bi bilo šta za igranje na PS4 (igranje već odavno arhiviranih last gen igara u "2x fps izdanjima" smatram gubljenjem vremena), a da nisu multiplaftorme i to dve godine po izlasku :d

Bloodborne se tek uskoro kompletira sa ekspanzijom (a igre uvek i izbegavam da igram dok ne izbace sve što su planirali da izbace za nju, tj. kada izađe "GOTY" izdanje koje ne planira dalje da muze svoje konzumente) i još uvek razmišljam da li je bolje da platim kolegi da mi da PS4 na mesec dana i dokupim još jednu GTX 970 za SLI da ga obrnem ili da pazarim PS4 i onda da mi skuplja prašinu do nade da će izaći barem još jedna vredna pažnje ekspanzija. A za sve ostalo i onako mi radi bolje, lepše, fluidnije i u većoj rezoluciji na PC-u 🙂

Poslednja izmena:
Treba sacekati jos jedno dve godine pa onda jos dve i na kraju kupis polovnjaka 2019 za 100€ boljeg dila nema da bidne :d

Taman kada se nakupi desetak igara vrednih paznje 😛

Edit: Uskoro izlazi Guardians na Xbox One, na PS4 koliko vidim nista pametno do kraja 2015.

Poslednja izmena:
Još kada bi bilo šta za igranje na PS4 (igranje već odavno arhiviranih last gen igara u "2x fps izdanjima" smatram gubljenjem vremena), a da nisu multiplaftorme i to dve godine po izlasku :d

Bloodborne se tek uskoro kompletira sa ekspanzijom (a igre uvek i izbegavam da igram dok ne izbace sve što su planirali da izbace za nju, tj. kada izađe "GOTY" izdanje koje ne planira dalje da muze svoje konzumente) i još uvek razmišljam da li je bolje da platim kolegi da mi da PS4 na mesec dana i dokupim još jednu GTX 970 za SLI da ga obrnem ili da pazarim PS4 i onda da mi skuplja prašinu do nade da će izaći barem još jedna vredna pažnje ekspanzija. A za sve ostalo i onako mi radi bolje, lepše, fluidnije i u većoj rezoluciji na PC-u 🙂

Pa idi onda igraj Bloodborne i Uncharted na PC-ju, a nas ostavi da na miru brišemo prašinu sa konzola.

Daj još nešto od svojih planova, ne samo vezano za igre.

Šta ćeš da gledaš od filmova, šta ćeš od muzike, a šta nećeš itd.

Izvesti nas iz svih oblasti, ali sa obrazloženjima.

Koje konzolne ekskluzive nećeš odigrati ove godine?

Koje multiplatform igre ćeš igrati, ali u boljem kvalitetu, a koje tek kad izađe sav dlc?

Kad dođeš u tu situaciju jednog dana, jel prašinu ostavljaš na ps4 (ko ga ****) ili obrišeš povremeno?

I taj prijatelj /kolega, jel dobar momak ovako?

Zanima nas sve to, shvati da si kratak sa detaljima.

Poslednja izmena:
^ Ne znam zašto si se uhvatio baš mene, kada su četiri posta koja su prethodila mome apsolutno indentičnog sadržajnog kvaliteta, komentar dostojan prethodnih komentara. Ili hoćeš da kažeš da filip, vladimir i diehard smeju da iznesu svoje planove, mišljenja i zaključke, a rAMA ne sme, pogotovo u temi u kojoj se u normalnim uslovima nedeljno napišu 3-4 posta, obrazloži? 🙂

Pa idi onda igraj Bloodborne i Uncharted na PC-ju, a nas ostavi da na miru brišemo prašinu sa konzola.

Uncharted... neka hvala :sceptic: :d

Poslednja izmena:
Opet se provlaci ista prica. Ako su nama, korisnicima PS4, dovoljni FIFA, 2k serijal, GTA V, Uncharted, Last of us, Batman, Shadow of Mordor, onda nas pustite da uživamo u tome. Ako su to vama krs igre i neekskluzive, igrajte ih na platformama na kojima vama osgovara. Početak i kraj svake price.

Meni je strava da upalim Sony, odigram par utakmica Fife, ponekad upalim nesto od gore navedenih igrica i ja presrecan. Da imam vise vremena, igrao bih se daleko više, ali nažalost nemam.

Meni za PS4 dovoljno PES/FIFA/NBA i Mortal Kombat. Naravno, držim igraonicu tako da se samo to i igra, ali i da nije to slučaj, i mene lično samo te igre zanimaju (bez FIFA-e samo).

Na PS4 ima igara za svakoga, osim ako ne igra skljucivo ultraegzoticne zanrove, kao sto su simulacije vozova, podmornica i kamiona.

Ja ne kontam što se multiplatform igre ne računaju u igre za konzole, nego samo za PC, pa otuda PS4 ima samo Bloodborne.

Meni je samo zanimljivo (aj probajte da ne shvatate postove kao klinci u osnovnoj skoli) da su ovo kako se cini najuspesnije generacije konzole ikada, a nikad nisu imale manje smisla. PS3 kao bio fejl od konzole, a imala je dosta egzoticniji hardver, podrzavala sve moguce periferije, dosta veci izbor igara, besplatan online, media centar je bila bukvalno.
Sada jedva da mozes muziku da pustis (jesu ubacili to uopste), podrzava fazon jedan volan, koliko citam i za neoficijalne gamepade je ista prica, placas online igranje.. sto uopste nije stvar kinte, nego neverovatno nesto sto je tek tako proslo kod ljudi a nikako nije smelo (xbox utabao stazu davno).
Jel moze neko da mi da odgovor dostojan odrasle osobe, u cemu je tacno fora tu.. jel se zaista samo svodi na to "dodjem mrtav s posla i necu da se zezam sa drajverima (?), ubacim keTridz i igram", izjava koja na najpoznatijem IT forumu na balkanu nekako glupo zvuci..
Stvarno me iskreno zanima normalan odgovor, zamislite da smo na pivu negde i pricamo opusteno u normalnoj atmosferi..

Poslednja izmena:
1. Necu se bakcem sa hardverom i softverom (isto vazi i za komp)
2. Ekskluzive su bolje od svega sto postoji, i uopste nije bitno koliko ih je, za PC igara takvog nivoa ispeglanosti NEMA, zanr uopste nije bitan...

Kako te ne mrzi samo više?

Hehe morao i on da baci koju posle rame, pokvario bi imidž na forumu da nije 🙂

Jel moze neko da mi da odgovor dostojan odrasle osobe, u cemu je tacno fora tu.. jel se zaista samo svodi na to "dodjem mrtav s posla i necu da se zezam sa drajverima (?), ubacim keTridz i igram", izjava koja na najpoznatijem IT forumu na balkanu nekako glupo zvuci.. Stvarno me iskreno zanima normalan odgovor, zamislite da smo na pivu negde i pricamo opusteno u normalnoj atmosferi..

Pa dobro, evo ti na brzinu nekoliko argumenata. PS4 je svetlosnim godinama brza konzola nego PS3. Naravno ne mislim tu na ocigledno bolju grafiku u igrama nego i na odziv celog sistema. Pristup store-u je bio bolno spor. Suspend/resume radi kao san. Godinu dana posle launcha cena je pala na oko 300e dok su se PS3-jke prodavale za 200 chipovane. Kada je bilo u istoriji da je 100e razlike izmedju stare i nove generacije? Konzole stare generacije su crkavale kao nenormalne, ko nije promenio bar 3 konzole, taj se nije ni igrao. Da li si probao PS Now? Ta stvar ce promeniti nacin na koji se igramo i vec radi bolesno dobro. Remote Play na Viti radi u 60fps. Standard je da svaka igra podrzava dok si ranije imao samo pusta obecanja. PSN je ispeglan, ne secam se kada je u poslednjih godinu dana bio downtime. Mozes direktno da ubodes u dzojped bilo koje slusalice, sitnica koja zivot znaci. A tek nas ceka VR. To nije periferija nego revolucija ljudskog roda i sveta kakvog poznajemo. Sve to na gomili je malo vise od "necu da se zezam sa drajverima". Imas sve to i na PC-u, ali konzole su jako dobro odrzale korak i u nekim stvarima prednjace. I da mracna strana console gaminga jesu multiplejer paywall, sve restriktivniji sharing, losija Plus ponuda... ali preterivanje je reci da tu nije bilo pomaka, budi realan u svojim ocekivanjima od sprave koja kosta 300e, pa vise od toga dajemo i na mobilni koji ce za godinu dana da bude tehnoloski prevazidjen...

Meni se desavalo da naletim na downtime. Nije toliko cesto kao na ps3 (ono je bio ocaj), ali se desava.
Koliko ljudi ovde uopste ima sve platforme (3 konzole + jak pc)? Iskreno, tesko da mozete dati objektivan odgovor ako to nije slucaj. Ok, razumem da je neko zadovoljan samo sa ps4 (ili samo sa pc), ali tesko je (nemoguce) u tom slucaju imati siru (realnu) sliku.

Ali zato kad god se potegne prica konzole vs. PC ti i Boris morate da se javite...Kako 2. igre? Kao sto neko napisa, zasto multiplatform igre ne mogu da se igraju i na PS4?

Kao sto neko napisa, zasto multiplatform igre ne mogu da se igraju i na PS4?

A zašto ne čitate šta je napisano..? 🙂

Nigde nisam napisao da se multiplatform igre ne mogu igrati na PS4, već da za mene lično multiplatforme na PS4 nemaju bilo kakvog smisla jer mogu da ih teram duplo bolje, lepše i fluidnije na drugoj mašini... Zašto bih se ograničavao u tom slučaju na inferiorniji doživljaj za iste naslove? Što se tiče gejminga uvek sam gledao da imam najbolje iz oba sveta, posedovao sam i PS2 i PS3 i x360, ali nikada na njima nisam igrao multiplaforme. Kao što sam već rekao razmišljam da li je bolje da pozajmim ili kupim PS4 da bi odigrao Bloodborne koji se kompletira sledećeg meseca, baš kao što sam svojevremeno kupio PS3 da odigram MGS4 i DS, to mi je najmanji problem...

Poslednja izmena:
Za razliku od Borisa i driver a ja imam PS4 i ponekad nešto i igram.
Ali to ne znači da neću da kažem da ponuda ozbiljnih igara nikad nije bila gora. Mada to je manje više na svim platformama na žalost

@rAMA Za mene recimo nema nikakvog smisla da dajem 400+ evra na graficku kartu (da ne pominjem SLI varijante)...Kao i vecini konzolasa verovatno...Ljudi hoce da uzmu ceo paket za te pare, dodju sa posla, zabodu se u fotelju, ubace neku igru koju vole i uzivaju...to je to.

@marko_ns Sony je skoro objavio da velika vecina kupaca PS4 konzole nije posedovala ranije neku PS konzolu, tako da im je i te kako isplativo da stancuju remastere...Na zalost tako je, ni meni se to ne svidja jer sam vec na PS3 odigrao sve to ali sta da se radi...

Ali nemaju svi gaming PC. Ja, npr, živim u Bratislavi i dolazim kući s vremena na vreme i za posao mi treba komp i tamo i ovde, isto je bilo i kad sam studirao, pa sam kupovao laptop koji je kilav i ne može baš sve da potera, tako da llaptop koristim za Killing Floor, CS GO, BInding of Isaac, itd, dok na Soniju pičim Vičera, PES, ekskluzive i ništa mi ne fali. Jednostavno. Da imam jak PC + konzolu, igrao bih gde mi se hoće u tom trenutku i u zavisnosti od toga da li mi se plaća igra ili ću da je svučem samo.

A što se remastera tiče, meni su baš legli jer ih nikad ranije nisam igrao i ne moram da jurim PS3 ili da plaćam PSnow za te igre.

PS: Jedno pitanje, kad će PSNow u ostatak Evrope?

Poslednja izmena:
Za razliku od Borisa i driver a ja imam PS4 i ponekad nešto i igram.
Ali to ne znači da neću da kažem da ponuda ozbiljnih igara nikad nije bila gora. Mada to je manje više na svim platformama na žalost

Pa imam i ja PS4, i PS3, i PC, i tri Maca i auto i 5 stanova :d

PC nikada nije ni imao igre, sve ostale platforme su imale bolje igre, uvek, PC nikada nije imao ni programe, sve sto valja na njemu doslo je sa neke druge platforme i naravno nikada nije radilo kako treba. E sad sto je vecina prvi komp videla u trenutku kada je sve ostalo prslo, konzole nikada nisu imali, Mac im je bio uvek "skup" je neka druga prica protiv koje ne vredi ici, nego pustiti da svi ukapiraju, pre ili kasnije, a sigurno kada PC industrija prsne potpuno 🙂

Hahaha ako ti ovo stvarno misliš ti si totalna lajsna. 😀
Bukvalno po tebi je 90% ljudi koji koriste PC ludo. Nisi odavno izgleda koristio Windows, nije to više win98 😉

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno