Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kada ćemo znati cenu sluški kod ovih naših derikoža da se malo smejem.

kad se vec toliko razumes, mogao si da das jos koju konkretnu, da ne kazem korisnu informaciju o tome, pored tih prosipanja neogaf mudrosti kao apsolutne istine..

koliko je ta slika tacna nemam predstavu, ali ono sto je cinjenica je da ljudsko oko ima svoja (fizicka) ogranicenja. zbog difrakcije kad fotoni prolaze kroz zenicu, 2 bliska objekta koja jos vise priblizavas, jednog trenutka ce se videti kao jedan. otprilike ljudsko oko vidi max tj min 1 lucni minut.

(konkretno ova slika se ne odnosi na ljudsko oko ali analogno je)

evo ovde walter lewin* sa mit-a objasnjava angular resolution. na 1h 13m pocinje da prica o tome, prvo za teleskop pa onda za oko, i na kraju to demonstrira. vredi odgledati tih poslednjih 10 minuta predavanja.

sad mozemo da iskoristimo jednostavnu matematiku i da sracunamo koliko je pixela dovoljno u zavisnosti od velicine ekrana (samim tim i velicine i rastojanja pixela) i udaljenosti. ako onaj grafik nije dobar kako tvrdis, neki drugi mora da jeste jer se sracunava lako. daj taj neki drugi, da nam ustedis vreme i ne racunamo bezveze

* - koga zanima fizika, lewin je topla preporuka za gledanje. sjajno objasnjava i sve sto prica posle toga ide i demonstracija.

http://www.dualshockers.com/2014/02...nshot-comparison-can-you-tell-the-difference/

Na ovom linku imate gifove sa sve 3 rezolucije, pa mozete probati da vidite sa koje razdaljine cete prestati da vidite razliku......

kad su ovde ljudi ko papagaji ponavljali da grafiku ne cini rezolucija, neki su redovno dolazili da nam govore kako nemamo pojma i da bez 1080p nema smisla igrati..

Ja sigurno ne

I ja sam naručio ove Gold sluške sa XBR-a, čeka se kurir...🙂

Stvarno su Sony fanboyevi naj gori.
Ko što predrag kaže,u redu je smijati se Ms konzoli zbog majne rezolucije.
Al drvlje i kamenje ako neko od PC igrača to isto učini sa Sonyem.

Evo Thief na Ps4 jedva ide na 30fps,čak ponekad pada ispod 10-15fps.
I za razliku od rezolucije,frame dropovi se primjete bez obzira na diagonalu i razdaljinu od Tv-a.
A next gen samo sto je počeo,šta ce tek biti za god.-dvije i sa nadolazećim igrama???
Morat će se rezati negdje, na detaljima, na rezoluciji ili ono naj gore na frameovima.
Znači igrate lošije verzije igara,koje uredno plaćate skuplje i jos na to porez pa plaćate i online igranje.

Tačno je izmerio 10-15 fps pada ha ha ma ne igrivo bre skroz😀

I za razliku od rezolucije,frame dropovi se primjete bez obzira na diagonalu i razdaljinu od Tv-a.
A next gen samo sto je počeo,šta ce tek biti za god.-dvije i sa nadolazećim igrama???
Morat će se rezati negdje, na detaljima, na rezoluciji ili ono naj gore na frameovima.
Znači igrate lošije verzije igara,koje uredno plaćate skuplje i jos na to porez pa plaćate i online igranje.

Ima da platim duplo ako treba

I da imaš samo fps-a dva tebe sony volim ja.
Mi smo Sony fan boyevi naj jači smo naj jači .😀

Sent from my PS3 using DS3

Poslednja izmena:

Ako ne pravis razliku u poredjenju hardvera koji su izasli u razmaku od 2 nedelje i poredjenja hardvera iz 2006 i 2013, onda stvarno ne znam sta da ti kazem.

A drugo, kapiram da ce se ljudi koji porede konzole malo smiriti kako prolazi vreme, dosadice im... (valjda). Drugima ocigledno nije dosadilo.

Najvise volim internet ratnike kojima su mama i tata kupili pc u tempu na cekice i sad gnevno hejtuju konzole. E al je lepo biti klinjo od cetrnest leta.

Nemoj mene da ubacujes u tu tvoju pricu. Ja trosim najbolje iz oba sveta

To za frame dropove u Thiefu vezano je za Eidos a ne za Sony. Kako onda objašnjavaš TR Definitive koji izgleda 10x bolje od Thief-a i radi na 60fps?
Thief je rađen samo za Xbox360/PS3, kad su videli da kasne debelo sa izlaskom odložili su dodatno kako bi malo modifikovali igru za NextGen. Po gameplay klipovima od ranije grafika stvarno izgleda očajno za next gen. Teksture grozne, Garret izgleda ko neka slepljena baba sa maramom, nema neke fizike kod te njegove odeće itd itd. Loš X360 port i dodatno loša optimizacija.

PC gameri su jako ljubomorni vidim. Inače igra za PS4 košta 40ak €, što je nekih 5€ skuplje od PC verzije. Ona bolnija razlika za PC-jaše je ta što se za PC preporučuje FX8000, R9 290 ... što je nekih 1000€ više od cene PS4-ke 😉.

Za pare koliko kosta PS3/PS4 ne postoji racunar koji ce da tera igre tako dobro. Ako se gleda dobro igranje za sto manje para - konzola pobedjuje bez ikakvog premca. Ali to ne znaci da je konzola bolja od PC-a.

Pa naravno. Primarna funkcija PC-a nije igranje, to je jedna od dodatnih. Primarna funkcija gaming konzole je igranje. Nešto što je MS izgleda smetnuo sa uma 😉.

Ma xbox nikad nije ni bio dostojan protivnik soniju. PS je majka mara za sve konzole do sad a i kako vidim ne verujem da ce se ikad pomeriti sa trona.

Lol, moram vas malo, ***a. No hard feelings.
Sta cu kad ste mi smijesni, a jos smijesniji svojim generaliziranjem.
Nit mi je cetrnaest god nit sam pc only gamer.
Imam x360 a i ps3 sa ps+, al ps4 i xbox one mi nece u kucu.

Zivjeli vi meni ;-)

facepalm-bear.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=7ZyA61BReh8&list=UUpqXJOEqGS-TCnazcHCo0rA&feature=c4-overview
http://www.youtube.com/watch?v=uLiBiSmVIXs&list=UUpqXJOEqGS-TCnazcHCo0rA&feature=c4-overview
http://www.youtube.com/watch?v=lr8xs4Bd6TM&list=UUpqXJOEqGS-TCnazcHCo0rA&feature=c4-overview
http://www.youtube.com/watch?v=OFC8QN2urDY&list=UUpqXJOEqGS-TCnazcHCo0rA&feature=c4-overview
http://www.youtube.com/watch?v=uQrId-HVX7Q&list=UUpqXJOEqGS-TCnazcHCo0rA&feature=c4-overview
http://www.youtube.com/watch?v=VU6ARwyK7TE&list=UUpqXJOEqGS-TCnazcHCo0rA&feature=c4-overview
http://www.youtube.com/watch?v=66s_mhd9j-8&list=UUpqXJOEqGS-TCnazcHCo0rA&feature=c4-overview
http://www.youtube.com/watch?v=1Y72d8H5zMg&list=UUpqXJOEqGS-TCnazcHCo0rA&feature=c4-overview

Prvih osam walkthrough Thief klipova sa PS-a 4. Ako mi nadjes bilo koji momenat u igri da izgleda ispod 30 tecnih, konstatnih frejmova, javi se, pa da diskutujemo. Fluidno da fluidnije ne moze biti, a to je vise puta ponovio i lik koji igra igru.

Počeo malo da gledam prvi i vidi se da je lik plaćen, na stranu frame rate tu nema nikakvih zamerki, ali lik se oduševljava vodom i pokretima nogu koji oboje izgledaju ispod svakog NextGen standarda. Teksture drveta na prozorima i gredama su očajne. AssCreed Black Flag ima mnogo bolje to urađeno a takođe, kao ni ovo, nije full NextGen igra.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno