Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Btw. ako neko smatra da je tih 85€ puno, pre par dana pitam u Game-s koliko će biti, kaže lik stižu krajem meseca za 150€. To je ComputerLand odredio kao zvaničnu cenu za Srbiju!!!

Ahahaha malo li je :d 😀

Doduše lik je delovao malo ćaknuto, pa nisam baš 100% ubeđen, mada opet, od CL-a me ni to ne bi iznenadilo.

Kakva je podrska za PC? Samo stereo? Imaju li mic? Fino je sto slusalice imaju opciju za wired connectivity.

Za sad sam happy sa mojim starim Sony wireless sluskama, ali treba istraziti konkurenciju uvek. 😀

JA cu da narucim, jel zna neko koliko daju garancije i da li garantni list i racun salju zajedno sa sluskama u paketu?

Garancija je 1 god, koliko je i u Hu. A što se ostvarivanja iste tiče to ne moraš da brineš. Sjajno su organizovani sa forumom. Za par godina koliko ih pratim, nijednu zamerku kupaca nisam pročitao. Reklamacija je bilo jako malo i sve su rešene jako profesionalno. Ja lično sam baš osetljiv na te stvari, ali ovima verujem 100%.

Naruceno, valjda ce stici do subote.Javljam utiske upravo sam na ps4 skinuo i app za slusalice izgleda profi pa cemo videti

Postoji i App na PS4 specijalno za te sluške?

Skinuo i ja unapred 😉. Koliko sam video može se prilično detaljno podešavati za svaku igru pojedinačno. A ovaj zadnji update je doneo podršku za još tri Sony wireless headset-a, pored Pulse-a i Golda.

Kakva je podrska za PC? Samo stereo? Imaju li mic? Fino je sto slusalice imaju opciju za wired connectivity.

Za sad sam happy sa mojim starim Sony wireless sluskama, ali treba istraziti konkurenciju uvek. 😀

Nisam siguran za PC podrsku, ali stoji da je i PC i MAC, a mic imaju.

Ponovo buđavi Microsoft vuče celu konzolnu scenu unazad. Ni Thief ne može da im radi u 1080p. Pošto se ispostavlja ono što je bilo jasno svakome ko se razume u hardver i ko je shvatio koncept Xboxa sa tri operativna sistema, to jest da to nema šanse ni danas, a kamoli u budućnosti da tera igre u 1080p, prilično sam zabrinut da u nekom trenutku to jednostavno postane nebitno i da Sony kroz godinu, dve ili tri takođe ne krene tim putem "ma rezolucija nije bitna, 720p, 900p, nema frke".

Ponovo buđavi Microsoft vuče celu konzolnu scenu unazad. Ni Thief ne može da im radi u 1080p. Pošto se ispostavlja ono što je bilo jasno svakome ko se razume u hardver i ko je shvatio koncept Xboxa sa tri operativna sistema, to jest da to nema šanse ni danas, a kamoli u budućnosti da tera igre u 1080p, prilično sam zabrinut da u nekom trenutku to jednostavno postane nebitno i da Sony kroz godinu, dve ili tri takođe ne krene tim putem "ma rezolucija nije bitna, 720p, 900p, nema frke".

Don't worry. Sony ih je oduvao svuda po prodaji pa čak i u Americi gde sve te silne aplikacije u xbonu rade normalno. PS4 je 4gamers a xbone je za američke budale koji misle da treba praviti konzolu kojoj igre nisu prioritet. Sony to vidi i ako misle na profit nikad neće iću u tom smeru.

Jos se prica da neki od investitora smatraju da ms treba da se otarasi xbox-a, a to je ranije govorio i ovaj Elop koji je sad no.1 za xbox. Bice zanimljivo pratiti sta ce da se desava u ovom "novom" ms-u.

http://www.theverge.com/2013/11/8/5080192/microsoft-ceo-candidate-stephen-elop-bing-xbox-rumors

a onda

http://www.gamerevolution.com/news/...xbox-division-as-microsoft-gets-new-ceo-23955

Poslednja izmena:
Kao sto se pricalo da ce Amazon da ih kupi 🙂.
Nema od toga nista.

Te price su tek pocele, tako da je rano za zakljucke. Ni ja ne verujem da ce nesto specijalno da se desi, ali posto gaming divizija definitivno nije mesto gde sa pare lako zaradjuju - naprotiv, mogu da zamislim da nesto bude u ovom ms "reboot-u", ali ne sad, nego kasnije.

Poslednja izmena:
Steta sto je igra losa, probao juce na PC-ju, respawn neprijatelja i cela je u nekom bezbojnom, futuristickom kazahstanu. Izgleda da je previse old school za moj ukus.

Najbolji komentar: Suck THAT PS4 owners! You can keep your better looking versions of BF4 / Thief / Assasins Creed 4 / and lots more to come - we've got Strider with slightly less screen tear! FUCK YEA.

Meni je stvarno jako simpatična stvar za priča o 720p vs 1080p kada su svi ovde ubeđivali godinama da je 720p sasvim dovoljno, a neki se igrali u 1080p još od davne 2007. ,)

A danas kada se vodi ovaj "dvoboj" standard polako postaje 1440p...

Poslednja izmena:
Meni je stvarno jako simpatična stvar za priča o 720p vs 1080p kada su svi ovde ubeđivali godinama da je 720p sasvim dovoljno, a neki se igrali u 1080p još od davne 2007. ,)

A danas kada se vodi ovaj "dvoboj" standard polako postaje 1440p...

Na TV-u standard polako postaje 2160p 😉. 1440p je za monitore. Sumnjam da većina ovde igra i koristi PS4 na monitoru, pogotovo 1440p. Ako pričaš o standardu za računare promašio si temu.

Ako biram verziju igre u 720p il 1080p, uvek biram 1080p. Al dzaba bilo koja rezolucija za pc kad na njemu nema ogroman broj igara koje me zanimaju. Npr prvo sam hteo da cekam gta5 za pc i na kraju sam digao ruke i uzeo za ps3 day one. Isto ko sto sam mislio da cekam rdr i jos tonu igara koje nikada nisu izasle na pcju. U prevodu, rezolucija je bitna kad igra izlazi na vise sistema al kad je uopste nema onda i 720p extra vrsi posao i dovoljna je jer alternative nema. Sta mi vredi i 4k kad na pc-ju ni gta serijal vise ne izlazi?

Sa ovog foruma nas dobar deo ima veoma dobre pc masine, jos samo kad bi za taj pc izlazile igre ko za konzole bilo bi mi opravdanije da cesce upgradeujem masinu. A box vs ps4 je logican jer ove dve konzole dele ogroman broj igara i ocekuje se da konzola skuplja za 100eur nudi makar isto sto i ps4.

Ea je najbolje sa fifa 14 pc verzijom pokazala koliko je besmislen hw bez odgovarajuceg softwera.

Poslednja izmena:
Ea je najbolje sa fifa 14 pc verzijom pokazala koliko je besmislen hw bez odgovarajuceg softwera.

Ne samo to, nego koliko im je PC zbog piraterije postao nebitan. "Eto vam port sa last gen konzola, da ne pričate kako niste uopšte dobili"
Rockstar takođe nije glup da srlja sa milionima i radi optimizaciju igre za koju se unapred zna da će biti najpiratizovana u istoriji. Ja bih baš voleo da su za ovo vreme napravili neki giga mega always online šit za PC, koji će raditi kao Diablo III, ali ne u smislu onih errora i loših stvari nego da onemogući pirateriju totalno. Naravno to je nemoguće ali kako bi masa koja nestrpljivo čeka PC verziju počela da pljuje po njima samo zato što mora da kupi 🙂.

Preterivanje i polazenje od licnih potreba.

Mogli bi samo da sanjamo nekada o tome da novi Dark Souls i Castlevania izlaze i za PC paralelno. Takve igre uvek su bile konzolne ekskluzive. Sa Xinput standardom, nema razlike da li igrate na koznoli ili na PC-ju sa xbox dzojpedom.

Osim GTA 5, anomalije zvane FIFA i platformskih ekskluziva, pitanje je zasto bi neko uopste i uzimao konzolu? Zauvek piraterija, jeftiniji originali, Steam i Amazon rasprodaje, beskonacna backward kompatibilnost, bolja rezolucija i mogucnost nadogradnje. PC zvuci too good to be true danas. Pa cak i cena, nova nvidia od 150$ daje bolje performanse nego XO od 500$. PC igranje nikada u istoriji nije bilo bolje i jeftinije u odnosu na konzole. A, tu su naravno i PC ekskluzive i igranje na misu...

Besmislen HW bez odgovarajuceg gaming softvera je novi Mac koji kosta 1500e. Jedini uslovno receno problem PC-ja je brzo tehnicko zastarevanje i ponekada, sve redje i redje, problemi sa drajverima.

Poslednja izmena:

tek sad je neko uleteo sa ovim komentarom? ocekivao sam to mnogo ranije, opustili ste se 😉

elem, ako gledam 32" sa 3m i 55" sa 3m, mozda u ovom drugom slucaju 720p prestaje da bude dovoljno 🙂

resolution_chart.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno