Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Ne kapiram, koje "regularne tokove" , i zašto je TB ******?

Pa ****** je iz prosto jednog osnovnog razloga MORA DA SE KUPI (licno moj razlog), jer sto bih nesto placao ako to mogu dzaba da igram. Uvek postoji nacin da se zaobidje nekak prepreka a ovo sa NG 3 i FS je samo dokaz da sve se moze kad se hoce. Nego je garant stala prodaja TB i da nemju vise zaradu na tome pa su sada neke grupe (ili cak ti isto koji su napravili TB) krenul polako sve te igre koje su pecovane za TB da ce u skorije vreme da se pojave i da rade najnormalnije (to su regularni tokovi) na 3.55 cfw bez ubacivanja kojekavih USB prikljucaka sto iz domace radionice sto takozvanih brendiranih imena kao sto je TB. Prica ce se zavrsi isto kao i na pocetku kada je PS3 hakovan pa je pirate bilo moguce igrati preko JB USB-a da bi posle izvesnog vremena se pojavio CFW i sve ove koji su kupili tada JB napravio papcima jer su platili 50-90 evra za USB.

Ja stvarno ne vidim problem da ako imaš 300 evra da daš za konzolu, a koštala je i više, da platiš cenu jedne igre da bi mogao sve da igraš za DŽ.

I za PS1, pa kasnije za PS2 smo plaćali čipovanje, pa se niko nije bunio. To ti je "cena igranja pirata". Tek 2008 je došao softmod, sa opet izvesnim ograničenjima, ali čipovanje se i danas radi.

A danas net jeftiniji nego ikad, sve skidaš džabe, i ni to nije dovoljno. Ja lično nemam TB, još uvek, i nije problem cena, nego realno, još nisam ni ovo sve odigrao i obrnuo što imam na lageru.

Kada i ako se ukaže potreba, verovatno ću ga kupiti.

**** ga, i ti ljudi ulažu neko svoje vreme, i neko svoje znanje, rizikuju da popiju tužbe od Sonija i sličnih, pa što i da ne unovče to što znaju?

Ti verujem sve u životu radiš svima džabe, za opštenarodno dobro i veselje?

Sve košta, i sve se plaća. Ako ne na mostu, onda na ćupriji.

Ja stvarno ne vidim problem da ako imaš 300 evra da daš za konzolu, a koštala je i više, da platiš cenu jedne igre da bi mogao sve da igraš za DŽ.

I za PS1, pa kasnije za PS2 smo plaćali čipovanje, pa se niko nije bunio. To ti je "cena igranja pirata". Tek 2008 je došao softmod, sa opet izvesnim ograničenjima, ali čipovanje se i danas radi.

A danas net jeftiniji nego ikad, sve skidaš džabe, i ni to nije dovoljno. Ja lično nemam TB, još uvek, i nije problem cena, nego realno, još nisam ni ovo sve odigrao i obrnuo što imam na lageru.

Kada i ako se ukaže potreba, verovatno ću ga kupiti.

**** ga, i ti ljudi ulažu neko svoje vreme, i neko svoje znanje, rizikuju da popiju tužbe od Sonija i sličnih, pa što i da ne unovče to što znaju?

Ti verujem sve u životu radiš svima džabe, za opštenarodno dobro i veselje?

Sve košta, i sve se plaća. Ako ne na mostu, onda na ćupriji.

Nekazem da sve moze za dz ali ako vec moze sto bih onda nesto dodatno placao. Jer ja sam prvi soni imao jos davne 1995 godine kada se tek u Novom Sad pojavio e ja sam ga tada imao i kada se pojavio cip ja sam ga ubacio ali me niko nije napravio tada papkom i posle mesec dana omogucio drugima to isto sto sam ja platio da imaju za dz, kapiras poentu? Isto je bilo i za PS2 uzeo sam ga u ono vreme kada se pojavio plovnog za 400 maraka ili kako sam posle saznao kradenog i ubacio cip u njega i igrao sam se dokle sam hteo i opet dolazim na to da me niko nije napravio papkom da posle mesec dva dana izbaci nesto za dz a da sam ja to isto morao da platim.

Uloziti pare u konzolu mi nije zao ako znam da ce ista da me sluzi i da cu kasnije kada je prodam biti na minimalnom gubitku, licno ja sam moj ps3 (debeljko 40 gb) platio 160 evra kojeg danas mogu da prodam uvek za iste pare ili cak i malo vise a kod mene je skoro pa godinu i vise dana.

Jos nesto njima svaka cast na njihovom znanju i to sto hoce i rizikuju da podele sa nama ali nemoj ni ti biti naivan da oni to nece unovciti, mozda ne danas ali u neko dogledno vreme sigurno hoce. Eto pogledaj samo geohot on je prvo hakovo iphone pa je posle ps3 zapoceo ili zavrsio ili vec kako je bilo mada nije ni bitno, gde je on danas? Sta mislis da je u nekom zatvoru ili ga je mozda sony ili neka druga agencija nije uzela pod svoje i dala mu dobar posao i neku bruka platu samo da nebi namerno isao protiv drzave jer takvo znanje drzavi nije zao da plati ili nekoj agenciji koja ce na njemu zaraditi jos vise. I tako se on procuo i danas radi nesto sto voli ima para ko pleve a idalje popularan jer je namagarcio dva velika giganta.

Poslednja izmena:
Pa ja ti o tome pričam. Unovčio znanje i sada ladi mooda.
Ovi isto to rade, samo što sada imaju i neku "moralnu obavezu" da i dalje izbacuju fixeve, updatove i ebootove za svoj dongl. Bar imaš podršku.
Niko ti nije došao na vrata i rekao TI MORAŠ OVO DA KUPIŠ!!! Jok, brate, tvoj izbor.

Ako smatraš da će te zeznuti, nemoj kupiti. Čekaj free rešenje.
Onaj ko je kupio pre 6 meseci i više, i možda i odigrao nekoliko igara, ne bi trebalo da smatra da su ga namagarčili. Brate, igrao si kad niko nije igrao, a to košta.

To ti je kao onaj slučaj kada čovek kupio garnituru nameštaja po jednoj ceni, pa za 3 dana ta garnitura na akciji 20 posto dole, a on se napravio pametan da ide u inspekciju da prijavi kako ga zeznuli, da mu vrate razliku.
A kada ga inspektor pitao da li bi on otišao u prodavnicu da im doplati da je posle 3 dana ta garnitura poskupela, on samo oborio nos i ućutao.

Danas ti je ovako, oćeš, nećeš, tvoja stvar. Sutra će MOŽDA biti besplatno, a MOŽDA će da pohapse proizvodjače, pa nećeš imati gde da kupiš TB, sve i da hoćeš ... :) :)

Meni je najsmešnije bilo kada je TBfirma, omogućava jelte ilegalnost i pirateriuu, uradila UpDate svog dongla, da se zaštitit od drugih koji zloupotrebljavaju njihov rad .... Ej, bre ... koja smehoteka ... :)

koji crni moral .. sve je to biznis...

iz ugla sonija je potpuno svejedno da li si igre skinuo besplatno sa neta da bi ih igrao na 3.55 hakovanom ps3 ili da bi ih igrao uz pomoc tb dongle sticka... poenta je da ne placas njima i njihovim partnerima $$$..

sasvim je druga stvar sto su se nasli pirati koji su pokvareniji od ostalih pa naplacuju piratske igre uslovljavanjem da kupis TB dongle stick

zanimljiva tema za diskusiju, zaista :)

Pa stvarno ne razumem ljude .... dok nismo imali net, kupovao si igre za PS2 ispred SKCa za 300 dinara, i nije ti palo na pamet da mu popuješ što ti prodaje igrru za 300, a disk ga košta 30 ? Ili ti onaj naplaćuje čipovanje 60 evra svojevremnno za PS2, što mu nisi rekao: ej, prijatelju, a komuna PS2, scena, ovo-ono, mir, brate, mir ... nego platiš i igraš pirate ..... ovo je, opet PO MENI, APSOLUTNO isti slučaj.
Oćeš da igraš PES2012, Batman Arkham City, šta ti ja znam još koje su nove igre, plati i igraj ....

90ih smo plaćali igre kod Roberta i Rade u blokoviam po 10 demona za PS1 .... niko mu nije zamerao što zaradjuje, nego smo bili srećni što IMAMO GDE DA KUPIMO ...

Ovo sada brate, svi su nešto svima krivi za sve ....

Da samo samo sam ja tada mnogo bolje prolazio, jeste platis igru jednom ali ti ostane i onda tu istu igru prerezes i prodas je u par primeraka cisto da je odplatis i da imas za sledeci naslov koji ce se pojavi. Tako se tada zivelo i sto kazes niko nije pitao sta i kako, bili su sretni da imaju odakle da nabave a danas ti je vec drugo vreme era brzog neta je odavno uzela svog maha i ljudi vise nece da placaju nesto sto mogu i sami da urade. Jeste da se piraterija jos malo mrda oko prodaje ali to je sve jako sitno. Danas filmove, igrice i ostale *****rije kupuju samo matorci koji se stavrno nerazumeju u net i klinci koji nemaju net a drugari nece da im daju.

Eto vidis sada, kako ne znas sta hoces. Tada si placao i cipovanje , i igre, i bilo ti dobro. Sada samo treba kupis dongl, igre skidas sa neta, i ne valja ti. :) A znaci rezao si, i zaradjivao si, i bilo je dobro ... jel ? malo ... a? nisi delio dzabe ili samo za disk ?

podjebantu.. ja mislim da potpuno masis poentu.. ili ti moral i etika (ocigledno) nisu jaca strana..
nisu ni nama ostalim, ali barem sam samosvestan nekih stvari pa se ne hvalim time kako sam pametan i snalazljiv i kako mogu stvari da skinem za dzabe..
znas, ljudi koji prave sve te igre, trose zaista silno svoje vreme, i ulozeno je puno truda, energija i znanja da bi igre izgledalo tako kako izgledaju, i normalno je , sasvim korektno, da se to i plati..

ja mogu da razumem da odbijanje da se plati tudji rad lezi u cinjenici da zivimo u zemlji gde je standard nizak, plate male, pa se ljudi snalaze delom zato sto zaista nemaju novca a delom sto su navikli tako jos od vremena spektruma i komodora...
ali ne mogu da razumem da neko ko ima novca odbija da plati makar i jednu igru u 2 meseca koja mu se svidi i time oda priznanje autorima iste.. nego se jos i hvali time kako je trendy da se igre ne placaju a on mnogo pametan zato sto zna i kako ...

potpuno je svejedno da li si ti skinuo igru za dzabe ili si platio 50 evra TB dongle... sustinski potkopavas igracku industriju i dugorocno cinis (zajedno sa svojim istomisljenicima) da autori igara gube motivaciju za velike projekte i sve manje se trude zato sto im se ne isplati da prave igru koju ce takvi genijalci da skinu sa neta za dzabe umesto da je plate...

nadam se da razumes poentu?

Eto vidis sada, kako ne znas sta hoces. Tada si placao i cipovanje , i igre, i bilo ti dobro. Sada samo treba kupis dongl, igre skidas sa neta, i ne valja ti. :) A znaci rezao si, i zaradjivao si, i bilo je dobro ... jel ? malo ... a? nisi delio dzabe ili samo za disk ?

ma... vidis da je u pitanju neki klinac, koji se pali na kriminal .. ustvari ponosi se time kako je snalazljiv .... jos nije skupio hrabrost, sutra bi ukrao i cokoladu iz supermarketa (sto da plati kad ne mora??) samo se jos uvek plasi da ga ne uhvate... :) :)

Placao sam jer nije bilo drugog nacina. Jer kada se uzme uobzir koliko su tada originali kostali i koliko kosta cipovanje (a da ti nepricam kako sam placao cipovanje i cega sam se svega odrekao da bih imao za to), cipovanje je ispadalo trajno resenje a mnogo jednostavnije. A sto se tice zaradjivanaj nije tu bilo nekih para, tada sam bio momak i to nesto sto je preteklo je bilo za poneki sok i grickalice kada dodje drustvo da pikamo neki novi naslov a ono ostalo je bilo za novu igru cisto da se negrebem od svojih kojima su igrice bile bacanje para i za to su mu nerado davali pare. *** nisam ni ja uzivotu nista dobio dzaba pa sto bih ja nekome drugome davao, jer da je taj sto je meni prodavao reko evo ti od svakog naslova po jedna igra ali da me reklamiras svuda reko bih sto da ne ali ovako se snalazilo kako znas i umes.

ma... vidis da je u pitanju neki klinac, koji se pali na kriminal .. ustvari ponosi se time kako je snalazljiv .... jos nije skupio hrabrost, sutra bi ukrao i cokoladu iz supermarketa (sto da plati kad ne mora??) samo se jos uvek plasi da ga ne uhvate... :) :)

Da da, klinac od 33 godina.

Poslednja izmena:
ma... vidis da je u pitanju neki klinac, koji se pali na kriminal

Ne verujem da je klinac, i da je te 1995 imao 15, sada znači mora da ima 30 i više .... znači, tu smo negde ....

Samo što ne razmišljamo svi isto ... ali forrumi tome služe, da svako iznese svoje mišljenje. I ja znam da sam ja u pravu, a i on zna da je on u pravu. :)

*** nisam ni ja uzivotu nista dobio dzaba pa sto bih ja nekome drugome davao,

Pa i ti likovi koji sve to prave i muljaju, njima je neko poklonio kompjutere, konzole za probe, pa ko zna koliko su ih spalili dok se sve to proba i namesti, posebno E3 za DownGrade .... Što bi oni tebi dali džabe?

Poslednja izmena:
Pa ja ti o tome pričam. Unovčio znanje i sada ladi mooda.
Ovi isto to rade, samo što sada imaju i neku "moralnu obavezu" da i dalje izbacuju fixeve, updatove i ebootove za svoj dongl. Bar imaš podršku.
Niko ti nije došao na vrata i rekao TI MORAŠ OVO DA KUPIŠ!!! Jok, brate, tvoj izbor.

Ako smatraš da će te zeznuti, nemoj kupiti. Čekaj free rešenje.
Onaj ko je kupio pre 6 meseci i više, i možda i odigrao nekoliko igara, ne bi trebalo da smatra da su ga namagarčili. Brate, igrao si kad niko nije igrao, a to košta.

To ti je kao onaj slučaj kada čovek kupio garnituru nameštaja po jednoj ceni, pa za 3 dana ta garnitura na akciji 20 posto dole, a on se napravio pametan da ide u inspekciju da prijavi kako ga zeznuli, da mu vrate razliku.
A kada ga inspektor pitao da li bi on otišao u prodavnicu da im doplati da je posle 3 dana ta garnitura poskupela, on samo oborio nos i ućutao.

Danas ti je ovako, oćeš, nećeš, tvoja stvar. Sutra će MOŽDA biti besplatno, a MOŽDA će da pohapse proizvodjače, pa nećeš imati gde da kupiš TB, sve i da hoćeš ... :) :)

Meni je najsmešnije bilo kada je TBfirma, omogućava jelte ilegalnost i pirateriuu, uradila UpDate svog dongla, da se zaštitit od drugih koji zloupotrebljavaju njihov rad .... Ej, bre ... koja smehoteka ... :)

Ovo boldovano je u svakoj normalnoj zemlji moguce i funckionise bez ikakvih problem, potreban je naravno samo racun. Mislim da je obicno rok za tako nesto 30 dana od datuma kupovine. Ja sam na tu foru pre jedno 4-5 godina "ustedeo" na GPS-u jedno $100 koliko se secam ( pojeftino nedelju dana nakon sto sam ga kupio ).

U vezi sa temom, ja ne vidim da je kupovina TB-a promasena investicija ( kome tako nesto treba i ko nece puno da se "muci" ). I ne vidim da su oni koji su se odlucili da plate za njega ispali naivni ili da su bacili novac.
Nisam vlasnik TB-a ili neceg slicnog, nemam vremena da odigram ni originale koje imam, a vrlo rado platim ( kad mogu ) za neku vanserijsku igru koju znam da ce mi doneti sate i sate zabave ( naravno, najcesce ne kupujem igre kada se pojave, nego sacekam, a kupim nekad i koristene naslove ). Poslednju PS3 igru sam kupio...pa ima jedno 2 godine. Kada bi imao vremena, kupio bi Gran Turismo 5, cak i kada bi imao opciju da ga skinem za dz.

I za kraj, nemam nista protiv igranja za dzabe, naprotiv, samo sada kada sam u situaciji da nesto mogu i da kupim pokusam bar ono sto mislim da vredi - platim...ne $60 kada se igre pojave, ali $20-$30 nesto kasnije i te kako jeste prihvatljiva cena.

Pozdrav.

Ivke, svaka čast za listu .... extra ....

Provaljen PS3CheatDongle. Sada može da se cheatuje pomoću .PKG instalacije ... :) :)

I sta sam ja reko na prosloj strani??? Vraca se piraterija kao sto je bila, a ne tu kojekavi usbovi i druge *****rije.

Najjache sto se ovde raspravlja o tome ne da li treba da se plati original, vec da li treba da se plati kradena kopija, LOL :), i ispada da u stvari samo konzolu treba da platish, a nove igre kako izlaze, Sony treba svima da nam posalje postom :d:d

Pa sta je sada epilog da su sve igre razbijene i da rade bez TB ?

Ne. Cheater dongle radti cheat u igrama. Ko je spomenuo TB ? Čitate li vi šta sam napisao?

Mater mu, ne mogu da iskopiram igru na eksterni.

Imam nekoliko originala, hteo sam prvo direkt na eksterni, krene, i prijavi grešku.
Ajd, možda ima file 4+ GB, (mada bi multiman trebao da ga splituje u tom slučaju? )

Prebacim na interni, onda uspe. Proverim, nema velikih fajlova.

Onda krenem sa internog na eksterni, i opet prijavi grešku.

Šta to može da bude?

"Potvrdio mi "moj" majstor, spušta FW i na CECH3004 slim konzolama"

O MagicMasteru,dedera mi shibni na PM neki info "tvog" majstora...moj CECH 3004B trazi da mu se zaviri pod haubu...

hmmmhhh...pa dobro,a sta je sa legendom Ljubomirom HWguroum,radi li nesto posle svojih PSgrooPICova,klonovima,imao je i tada neki E3 flasher(bar tako mislim),ima li iko kontakt?Da li je osmislio neku advance varijantu,ili top level upgrade svojih sokocala???Koliko sam ispratio zadnji postovi su mu iz 2011,mada ga nisam bas jurio po raznim forumima..Uredno zahvaljujem svakome za neki info o doticnom,kontakt najbolje,PM ili kako god...

pa ako ga japanske nindze nisu (salim se, naravno) ubile i/ili bacile u dunav sa cementnim cipelama.. verovatno je jos tu negde..
imas ga ne fejsbuku, naci ces ga po mailu koji je ostavio na onom drugom forumu koji se bavi emulatorima.. ja sam ga tako nasao

mozda je i batalio celu ps3 pricu, ili otisao u tesku ilegalu, ko zna...
pa prvi usbstick sa hakovanje ps3 (3.41fw) sam od njega kupio :)

hmmmhhh...pa dobro,a sta je sa legendom Ljubomirom HWguroum,radi li nesto posle svojih PSgrooPICova,klonovima,imao je i tada neki E3 flasher(bar tako mislim),ima li iko kontakt?Da li je osmislio neku advance varijantu,ili top level upgrade svojih sokocala???Koliko sam ispratio zadnji postovi su mu iz 2011,mada ga nisam bas jurio po raznim forumima..Uredno zahvaljujem svakome za neki info o doticnom,kontakt najbolje,PM ili kako god...

neko je pitao sta radi cuveni ljubomir sa emuglx...
evo njegovog odgovora na postavljeno pitanje:
Pozdrav!
Ne radim nista na ps3 od vremena jailbreaka na zalost jer nemam vremena.Mogu nekoga jedino posavetovati eventualno pomoci da nadje delove ako mu trebaju.
Inace, lakse ces me kontaktirati preko emuglx, ovde bas retko svracam

pa koga interesuje kontakt, neka ga potrazi tamo...
:)

Imam jedno pitanje, a to je kako da pokrenem Battlefield 3 (BLES01275)?
Našao sam ovo uputstvo:
1.) copy BLUS or BLES files to a FAT32 USB Key/USB Disk
2.) install the *DUPLEX*.Patch.v1.01.pkg
3.) install the *DUPLEX*.Crack.pkg
4.) run game from multiman and let it patch your param.sfo
(alternatively take the one from our pack and replace it manually)
5.) play from xmb on your cfw 3.55
E sad kako da instaliram taj patch i crack kad neće da ih vidi na USB-u?

Kako nece da ga vidi? Svaki .pkg ce sony videti, jeeino nemoj da je u nekom folderu nego ih baci na root flash-a.

E ***, bio je u folderu, ću probam pa javim :d

Javi samo dal sljaka igra, a sony ce sigurno videti pkg na root-u.

Nazad
Vrh Dno