Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Ni ja nisam nigde pomenuo d ce propasti, ali opasti (prodaja novih konzola) ce svakako.Jer zashto bi iko placao sqplje reshenje ako ima jeftinije ?

iako sam iskljucivo za pirate, totalno se slazem sa dva posta iznad... ;)

pa vidite koliko ima ljudi koji cepaju originale samo kod nas sto smo najgrdji pirati :)

Poslednja izmena:
ja bih pre rekao da pirata na PS3 ima toliko malo da oni uopšte ne moraju da vode računa o tome. u našoj državi nije problem što ljudi nemaju para, kad nešto voliš onda ćeš uštedeti za to makar ne jeo, nego je problem u prodavcima. zato svi lepo u intezu po karticu i manite se više piraterije.

Kako to lepo zvuči, uzmite karticu i manite se piraterije, svaka ti čast, stvarno, otkrio si rupu na saksiji. Niko ne voli da ima original igru sa lepim omotom i bukletom koji miriše na onaj fenomenalan miris NOVOG. Čoveče, ovde se pare ne beru na drveću, već ljudi rade kao STOKA za 15, 20 hiljada a ti kažeš dajte 40, 50e za igru, ko da treba da kupe žele zeku. Ko ima da da za JEDNU igru mesečno 40, 50e mesečno, mogu samo da mu čestitam i da mu zavidim što je u 2% stanovništva koji takav luksuz sebi može da priušti. Kaskamo sa zaradama za SVIMA, ali itekako prazimo trendove po pitanju CENA, pa tako imamo od najskupljeg goriva, do jako skupe truje, itd. Da neće klinci i studenti da daju toliko pare? Ili možda mladi parovi i sveži roditelji u svim svojim finansijskim problemima i mukom da sebi i deci obezbede normalan život?

Tako da, mani nas tog moralisanja "uzmite karticu i manite se piraterije", niko se ne bavi piraterijom jer voli, već jer jedino tako može da priušti sebi neki užitak. Ne zato što nećemo drugačije, već zato što ne možemo drugačije, i ne zbog nas, već zbog ovih jadnih političara koji nas seksaju decenijama, na sve moguće i nemoguće načine. A ti ako si u stanju da trošiš 50e mesečno na sony, čestitam, i donekle ti zavidim, ali pre svega poštujem.

Al pazi, 50e, za samo JEDNU igru mesečno, ne daj bože da ti se zaigra nešto drugo.

Ali fora je sto nema igara koje zasluzuju kupovinu samo zarad kampanje, ustvari ima jedna, eventualno dve godisnje. Ja vec imam 50 sati u BF3, a toliko nemam ukupno ako saberem sve kampanje koje sam presao poslednjih 5 godina.. Ne znam sta vi to igrate stvarno, 3 igre godisnje vredi uzeti...

Ali fora je sto nema igara koje zasluzuju kupovinu samo zarad kampanje, ustvari ima jedna, eventualno dve godisnje. Ja vec imam 50 sati u BF3, a toliko nemam ukupno ako saberem sve kampanje koje sam presao poslednjih 5 godina.. Ne znam sta vi to igrate stvarno, 3 igre godisnje vredi uzeti...

Druže, SVAKA igra vredi, imajući u vidu da je uložen ogroman trud ljudi, kompanija da je naprave, svaka igra zahteva ideje, priču, grafiku, kreativnost, sve to rade ljudi koje neko papreno plaća, sve to stoji, i ja to zaista poštujem.

Ali nije bitno da li igra vredi, već koliko ljudi ima PARA da je kupi. Ko ima, svakako se neće zezati sa piratima. Ostaje populi koji nema izbora jer jednostavno nema sredstava.

Nisi razumeo sta sam hteo da kazem, ne, ne vredi svaka igra, zasto bi mene trebalo da dotice koliko su vremena i para potrosili ako je igra krsh? Dobre igre izlaze na kasicicu, ali bukvalno, i za tih par godisnje svako moze da ima kintu. Ne mozes da krivis manjak kinte ako hoces da igras sve NFS-ove, Hari Potere i ostalo...

kad bi se te igre pojavile recimo za ovo nashe trzishte po ceni tipa 10E umesto 50E ...
prodali bi ne 5 nego 10x vishe igara ... al neko to ne kapira...
secate li se wc3+tft ... znachi prvo si mogao samo nabavish od preko .. pa onda odjednom
si mogao kupish oba diska, originali kod nas za 20E sve zajedno .. cak negde bile akcije neke
silne dobijesh josh neki disk ako to kupish i slichno ..

Kako to lepo zvuči, uzmite karticu i manite se piraterije, svaka ti čast, stvarno, otkrio si rupu na saksiji. Niko ne voli da ima original igru sa lepim omotom i bukletom koji miriše na onaj fenomenalan miris NOVOG. Čoveče, ovde se pare ne beru na drveću, već ljudi rade kao STOKA za 15, 20 hiljada a ti kažeš dajte 40, 50e za igru, ko da treba da kupe žele zeku. Ko ima da da za JEDNU igru mesečno 40, 50e mesečno, mogu samo da mu čestitam i da mu zavidim što je u 2% stanovništva koji takav luksuz sebi može da priušti. Kaskamo sa zaradama za SVIMA, ali itekako prazimo trendove po pitanju CENA, pa tako imamo od najskupljeg goriva, do jako skupe truje, itd. Da neće klinci i studenti da daju toliko pare? Ili možda mladi parovi i sveži roditelji u svim svojim finansijskim problemima i mukom da sebi i deci obezbede normalan život?

Tako da, mani nas tog moralisanja "uzmite karticu i manite se piraterije", niko se ne bavi piraterijom jer voli, već jer jedino tako može da priušti sebi neki užitak. Ne zato što nećemo drugačije, već zato što ne možemo drugačije, i ne zbog nas, već zbog ovih jadnih političara koji nas seksaju decenijama, na sve moguće i nemoguće načine. A ti ako si u stanju da trošiš 50e mesečno na sony, čestitam, i donekle ti zavidim, ali pre svega poštujem.

Al pazi, 50e, za samo JEDNU igru mesečno, ne daj bože da ti se zaigra nešto drugo.

ja sam među najvećim piratima ovde i to sam napisao samo zato što ne moraš davati 50€ za originale. meni nije problem sačekati malo da nekoj igri znatno padne cena kao što se na online shopovima stalno dešava. eno ti fenomenalne igre za 9 funti - deus ex 3. crysis 2 za 14, dirt 3 isto, space marine. a sa druge strane uvek je možeš prodati i zaraditi nešto, kao što sam ja arkham city npr. i kupiću ga opet ali sebi kad padne na 15 funti, pa makar to bilo na leto.
ja bih lično voleo da izađe neki novi CFW zato što mrzim ograničavanja ali mi ne deluje baš realno da će se desiti, tako da treba početi razmišljati drugačije. ja jesam

preprodaja orginala ..
secam se sega mega :0)znam da sam negde nashao ultra mega povoljne module ...
neka firma, dal shumadija ili tako negde nisu ni znali sta imaju u prodaji ... samo module imali
i nacimam moje po kuci da sve moguce cekove daju i uzmu na zilionske rate ... :)
lol kakve su se kesh pare tad uzele ... ;) ...

pa eno ti sajtova kod nas vezanih za konzole, ima i forum razmena igara ili tako nekako. likovi ili naručuju iz UK ili neki od njih donose iz mađarske gde su još jeftinije a tamo imaju neku vezu pa ih nabave isti dan kad dođu u radnju. znam da je jedan imao novi uncharted dva dana pre zvaničnog početka prodaje. ja sam imao sreću sa betmenom da niko od njih nije imao igru pa sam je zato dobro "uvalio" jer mi se ukazala prilika. ionako sam je prodao za 20€ manje nego što je u games-u.
a inače to ne bih ni radio da me ćale nije nagovorio :) što mi je i najsmešnije od svega.

tako da poenta može biti neka zarada, ima ljudi koji bi kupovali pa da je 10€ niže nego u games-u a novo neotpakovano. da prodaš tako 10 igrica i uzmeš 10€ na svakoj možeš lepo i da zaradiš. takođe tamo cene ne stoje u mestu kao kod nas, stalno imaš neke mega monday promocije i ostale popuste. onaj ko više voli da se igra može sebi na taj način da bukvalno obezbedi igru za Dž, tj da mu neko drugi plati a mislim da je to prava definicija srpskog sna.

Poslednja izmena:
@MarcusS
Ugao iz koga si sagledao problematiku mi je skroz jasan, razumljiv i prihvatljiv. Uostalom, i sam sam narucio neuporedivo manje igara u poslednjih par godina u odnosu na prvih par godina. Delom zato sto ne prestajem da igram nesto, a delom i zbog "promaje". Medjutim, treba reci da igre mahom ne kostaju 50-ak evra. OK, mozda pojedine i to na dan izlaska, ali cene ujedno vrlo brzo padaju. Kad Uncharted 3 mozes da nabavis za 3.000 dinara, onda sta dalje. Ne kazem da je tri hiljade malo, naprotiv, ali kazem da ne pamtim kad sam nesto platio vise od te sume, pa cak i znatno manje u poslednje vreme. E sad, naravno, ako sve mora da se ima u trenutku launch-a, onda u redu.

S druge strane gledano, ni piraterija nije sasvim ekspresna. Jeste sve vise igara koje se pojavljuju prilicno brzo u narodskoj verziji, ali se na neke druge poprilicno cekalo, a pojedinih jos uvek ni nema. Tako gledano, isplati se nategnuti se za originalni disk iz mnogo razloga - online prohodnost, onaj osecaj NOVOG i sadrzajnog o cemu si i sam pisao, uslovno povoljna cena za nesto sto zelis i last but not the least - uvek mozes tu igru da razmenis ili prodas i da mozda cak pod nekim okolnostima i zaradis.

Ovaj nas kolega s foruma ovde se ubi kukajuci, a ipak ima dosta igara na raspolaganju i u narodskoj verziji. U meri u kojoj za sebe mogu da kazem da imam podosta slobodnog vremena, pa ne stizem previse toga da "obrnem", prosto ne znam kad i kako prosecan smrtnik stigne da se istovremeno uhvati u kostac s dvadeset naslova i da mu je uvek malo istih. Svaka cast.

@wrmwrmwrm
Kad bi se igre pojavile po bilo kojoj ceni, a ona potom pala vremenom putem nekih akcija i tome slicnog vec bi i to bilo nesto vredno hvale. Problem je sto ovde pojedine igre i posle tri godine zadrzavaju cenu, a to sto su u startu jos i znacajno skuplje nego u inostranstvu cini ih gotovo nedostupnim za mnoge. Mala velika planeta, igra koja je izasla krajem 2008, putem zvanicnih kanala nabavke kosta trenutno 3.000. Primera radi. Sta reci, a ne zaplakati.

problem kod nas je sto prodaja igrica i dalje ide po sistemu ja sam uvezo 100 kompleta te igrice po ceno 5e ... prodajem po ceni 50e ...
bash me briga sto mogu sve da prodam po ceni od 10 ili 20e ... meni je bitno da imamna lageru 100 komada i dakazem eto vrednost im
je 50e ... znachi imam u radnji 5000e robe ... umesto da proda 1000 komada po 10e ili 1000 komada po 5e a daon ostvari veci rabat na
kolichinu ili da kaze .. ok .. imam procenu da ce mi trebati 10.000 komada, onda cu ovde da ih stancam a kupicu kodove ``bundle``
pa cu prodajem ono sto ovde nastancam ( elem imamo u srbii zvanichne pogone za pravljenje ``original`` diskova ... ) pa ce me u
``proizvodnji`` kostati 2 ili 3e ... i postacu ozbiljan igrach .. ali ne :) .. ideja se zavrshava u 100/1 ...
i dok je tako .. kupovace se preko neta ili kanalima raznim :)

Neke od igara kostaju i ispod eura, a to sto je wrm rekao o bundle-ovanju nije izmisljotina. Samo ovi vrh i hit naslovi kostaju mnogo, ostatak...

Za naše uvoznike koji naručuju šačicu primeraka su cene abnormalne u nabavci. Razlog zašto ne naručuju više je tržište koje vrvi od pojedinaca koji bi pre geohotu dali 100€ nego da te pare potroše na igre.

ne znam sta je geohot ali da ovde je problem sto nema para
za skupe naslove...opet kazem ... akcija licenciranja za male pare
znachi ne prodaju ti disk, disk imash nekako nabavljen ..
nego ti samo prodaju licencu za bf3 za recimo 5 ili 10e .. a prvi
bi se zguzio i kupio ... toliko hvale igru za MP (mlati_drugi_plejer) ...

@multipleX
Ima i toga verovatno, ali potom maloprodaje briju po marzama samo tako. I to ne samo u sferi softvera, pa i kompjutera uopste. A da naruce i pet primeraka, sto se tog dela price tice, ne bih ih osudjivao, jer ni sam ne znam kome bi trebalo da ocekujem da cu da prodam igru po sedamdesetak evra. Pogotovo ako pricamo o iole znacajnijoj kolicini.

@wrmwrmwrm
Geohot nije predmet nego osoba, no dobro. Pretpostavljam da si u pravu u globalnom delu price i u vezi sa stanjem na trzistu, o nasim pogonima nemam nikakve informacije i zato verujem na rec, ali stvarno ne vidim zasto bi i kako neko prepustio Srbiji da mu poveca prodaju za naslove poput BF3-a, koji je ionako mogu da mislim u kom tirazu planuo i koga su i mnogi odavde zeleli da imaju vec prvog dana i nisu zalili novac. Za neke druge, manje poznate i rasirene igre, sto da ne. Mada opet ostaje pitanje koliko je to uopste realno.

zeljko mitrovic ima pogon za izradu cd-ova .. onih originala .. oni se ne rezu neg se pravi master otisak pa se
bukvalno prave orginali ... poenta je da tipa 5000 ili 10000 ljudi iz srbije koji bi hteli da postanu deo zajednice
koja igra bf svedesh u legalne tokove ili ti legalizujesh ... a kapiram da bi za te pare 5 ili 10e dobar deo ljudi
uzeo legalnu licencu ...

Za naše uvoznike koji naručuju šačicu primeraka su cene abnormalne u nabavci. Razlog zašto ne naručuju više je tržište koje vrvi od pojedinaca koji bi pre geohotu dali 100€ nego da te pare potroše na igre.

Jeste da prodaju male kolicine i zato verovatno nemaju dobre dilove od proizvodjaca, ali opet, kako to da je igra porucena iz UK (mp cena web shopa + postarina + carina&pdv) opet jeftinija od one u nasoj radnji? Nasi prodavci sigurno mogu da dobiju igre po manjim cenama od mp cene web shopa, transport ih manje kosta, carina&pdv recimo isto. Ispada da se ugradjuju bar 1000 din po novijoj PS3 igri...

A prilicno je bezobrazno da ne spustaju cene starim igrama; ne treba onda da se cude sto im slabo ide prodaja... Skoro sam u GameS video par godina stare za po 5000+ din...

zasto bi spustio .. njemu je to artikal 43423423 / nekvarljiva roba ... moze stoji ... leba ne jede ...
elem... kad bi ovde navukli 10000 ljudi na legalne igrice .. bar bi 200-300 kupilo sledeci put original ...

wrmwrmwrm , koliko godina imaš, šta ti je struka ? Nešto me interesuje ...

gizmo: sta je problem ?
mmaster: imash pp pa pitaj ako te neshto zanima :) ...

Kukam jer polazem prava da kukam.Neko kuka neko kupuje originale i to mu je ok. Kada bi cene originala bile pristupacne, ova tema ne bi ni postojala.Nazalost prica je vrlo prosta.PS3 piratska scena je za sada mrtva (za mene josh od portala 2) i sada vidim neke naznake da ce biti do ng.Ako ne bude jednostavno prelazim na box (iz nadam se svim piratima poznatih razloga) i tu se moje ucesce na ovoj temi na ovom forumu zavrshava.
P.S.
Ne vidim nikakvu poentu "nabacivanja" par desetina "razbijenih" naslova, jer niti znate da li sam ih preshao niti da li me zanimaju.
Ako je ovo kraj sage o ps3 piratskoj sceni, ja se zahvaljujem na ucinjenom do sada.

Poslednja izmena:
predji slobodno malecki... kupi xbox i izgubi se sa ove teme
veruj mi, nece niko plakati za tobom :)

koga nema bez njega se moze, a pogotovo bez klinaca koji samo zapitkuju i kukaju

Bitno je da donese soft spustanje fabrickih novih konzola na 3.55, ostalo i ne treba. :)

Nazad
Vrh Dno