Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

DVI izlaz na nekim grafičkim kartama zloupotrebi neki pin da kroz njega pusti zvuk. obično uz takve kartice ide malo drugačiji DVI->HDMI adapter.

DVI ulaz na monitoru sigurno ne prima zvuk jer standardni DVI kablovi ne spajaju dotični pin na kom je zvuk.

Pre ćeš zvuk na monitoru dobiti ako nabaviš adapter sa 2 činča na 3.5mm stereo bananicu (takav ulaz ima monitor najverovatnije).

Poneo sam sve moguće adaptere, miški, ženski, činč, bananice, pa ćemo videti ..... odoh sada, on je od 17.00 kući, pa javljam ....

Multiplex je bio u pravu, monitor ima ulaz 3.5 mm ....

Tako da smo sliku poslali kroz HDMI, a za zvuk sam iskoristio kabl sa 3 činča koje je dobio u pakovanju.

Pa sam iskoristio
325097_BB_00_FB.EPS_250.jpg
....

Naravno, zvuk je shit, pa sam ga ubedio da iskoristimo ipak standalone zvucnike od PCa, za to sam iskoristio
216445.jpg
u kombinaciji sa parom
8076p.jpg
u to bocnuo zvučnike i završio posao, a za PC zvuk sada koristi monitor preko
WSS-VIDEO-07_prod.jpg
, jer ionako PC koristi samo za net i surf.

PS I posle me pitaju, šta će mi sve to po kući, samo pravim lom po sobi ...

Pa na kraju tog kabla su 3 činča. 2 za zvuk i 1 za sliku. Sa adapterom činč->bananaica se može nakačiti na monitor. To sve vreme pričam.

Ma vidiš da Majstor hoće da mu na samoj konzoli budu "navareni" činčevi, da bi priznao da je to "iz činča" ..... :) :) :)

ati/amd od serije hd2000 isporučuje zvuk preko DVI konektora na svim karticama, uz neke bolje stizao je i dvi to hdmi adapter a ako nije onda je morao isti takav da se dokupi jer preko onih običnih adaptera nije bilo zvuka. u početku je bio 5.1 a od HD4000 serije je i 7.1 zvuk.

This morning KaKaRoTo announced on his twitter that he has jailbroken OFW 3.73. There is not much information available yet about this jailbreak but he already stated that this is no CFW and doesn’t allow backup managers to run. But it should allow you to run your favorite homebrew and still play the latest games. For people who are not aware who KaKaRoTo is, he is the person that released the first CFW ever for Playstation 3 and always released his methods and software.

Read more: http://www.ps3hax.net/#ixzz1ef3PoKt6

Idem za sat vremena kod njega sa svim mogućim adapterima-nstavcima, pa ćemo videti.

I ja sam posumnjao, mada sam čitao da postoje i DVI koji nose zvuk. Ja sam mu rekao da traži kabl DVI - HDMI ali nije našao, pa je uzeo HDMI kabl + adapter.

Da je i nasao dvi-hdmi opet ne bi bilo zvuka,ja nisam dom sad opste cuo da ima takav kabal koji propusta i zvuk?

atijevi dvi-hdmi adapteri za HD seriju kartica propuštaju zvuk sa integrisane zvučne na grafičkoj ali rade samo sa tim specifičnim modelima. kod nevidije to nikako nije moglo

Moglo je i kod nvidia kartica, samo se dovodio spdif izlaz sa zvučne kartice na grafičku kartu.

Koliki sam skontao trenutno jedini nacin je da kupim onaj usb od 80$ i downgradujem na 3.55,sto je komplikovano i trebam ga otvarat..Ipak stedim pare za igre,pa kad ih predjem zamjenim ih. :)

Ili platiš da ti neko ko to radi odradi, koliko bi dao za jednu igru, toliko daš za downgrade, i igraš se do mile volje ....

A el to mora nesto da se lemi ili sta se to radi kad se otvori?

To već prepuštam onome ko radi .... mislim da se otvara konzola, ali se ništa ne lemi .....

Trenutno stanje je to da postoji True blue usb koji kosta oko 60$ i preko njega mogu da se vrte najnovije igre. E sada svi cekaju da uz pomoc njega naprave novi CFW.

Taman neko DZA, kad se odma nadje neko sa BU! :)

Da 3.72 igre mogu preko njega. Nastao je u Indoneziji posto je tamo situacija sa piraterijom kao i ovde pre 10 godina.
Taj true blue usba dobija se i dvd sa ostatkom informacija.
Kakarotoks koji je uradio prvi MFW tvdri da je napravio novi za 3.72 i treba da ga izbaci do nove godine

Trebali bi... Ja ne znam kako sony ne vodi racuna o cinjenici da ce ljudi masovno prelaziti na box, jer i prodaja samih konzola ce pasti ako nema piraterije.

lol :)

Trebali bi... Ja ne znam kako sony ne vodi racuna o cinjenici da ce ljudi masovno prelaziti na box, jer i prodaja samih konzola ce pasti ako nema piraterije.

ja bih pre rekao da pirata na PS3 ima toliko malo da oni uopšte ne moraju da vode računa o tome. u našoj državi nije problem što ljudi nemaju para, kad nešto voliš onda ćeš uštedeti za to makar ne jeo, nego je problem u prodavcima. zato svi lepo u intezu po karticu i manite se više piraterije.

Opa, ovde ima ozbiljnih promena u stavovima pojedinaca :).

Nego, to na stranu, najveci deo onoga sto su planirali, ako do sada nije otisao, jao si ga njima. Ionako se sve konkretnije suska o narednoj generaciji, pa, premda nije bas iza coska, ne verujem da ce da usledi jos deset talasa mahnite kupovine starijih sistema. To oko praznika i toliko. Nadalje, vezano za pirateriju, sigurno je zastupljena u nekim zeljama vise, a u nekim manje, ne smatram da smo najgori u tom smislu, ali ni da previse zapadnjaka ima potrebu da "razbija" konzolu + zna se ko je vazno trziste po broju prodatih primeraka. Mi i ostale "banane" sigurno nismo presudni jezicak na vagi, a Xbox se, koliko mogu da primetim, oduvek prodavao u nekom svom postotku i to uopste ne tako losem. Uzimao je svoje parce kolaca oduvek.

Znaš, postoji ogroman broj potrošača u ekonomski razvijenom svetu, (Japan + USA+Kanada+EU+Australia + Novi zeland)) koji broji skoro MILIJARDU stanovnika , koji je koliko -toliko uređen , ljudi rade za plate, i ne haju mnogo za pirate .... I to tržište mislim da "guta" ogromnu većinu proizvodnje konzola, i 90 posto legalnog softvera .... tako da ih baš zabole što balkan/rusija/indija/kina kukaju za piratima, iako je to 2 milijarde stanovnika, mnogo je malo onih kojih kupuju konzole ....

Evo ti ovo:

TOTAL US EU JP
PS3 6.3 2.42 2.79 1.11

Šta misliš, koliko ih je prodato na balkanu?

Uopšte ne vidiš "big picture", i zaboravljaš jednu jako bitnu stvar .... NE ZARAĐUJE se na konzoli .... prvih par godina se prodavala sa gubicima, da bi se ovih par godina i to malo što se zaradi na hardveru, u stari vraća gubitak ....

ZARAĐUJE SE NA SOFTVERU!!! Zapamti to, pa će ti možda biti jasnije malo ...

The bottom line, nece Amerikanac (pa sad ovde staviti bilo koga iz konsolidovanih svetskih zemalja), makar u vecini slucajeva, da se "paja" s ubadanjem, svajsovanjem, otvaranjem, udaranjem i uopste da se paja s bilo cim nepotrebnim - iz nekog razloga samo sto im ne daju uputstvo kako da otpakuju igru iz celofana, bukvalno - ako moze da kupi, otvori i gurne i da tu komplikacijama bude kraj. I to ne zato sto je fin, vec zato sto mu standard to omogucava. Uz to, nemaju u glavi i u misaonom procesu petlju koja vodi do ideje o preveslavanju drzave, jer su one koliko-toliko uredjenje i jer su njima mahom zadovoljni, sto se za stanovnike ovog podneblja bas i ne moze reci.

Ako izuzmemo profesionalno zadovoljstvo hakera, vecina onih koji se opredeljuju za piratizovanje to cine ili zato sto ne mogu finansijski da isprate nabavku novih igara, sto je uzevsi u obzir Srbiju i standard/cene istih razumljivo, ili zato sto su i inace silom prilika prinudjeni da slede tu neku liniju, ne samo vezano za igre, vec i za zivot uopste. Ali to je vec neka mnogo sira tema.

Sve u svemu, nece Sony propasti ako na trzistu uskoro ne bude zadovoljavajuceg piratskog resenja za nove igre, makar je to samo moje misljenje.

Nazad
Vrh Dno