Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Zanima me jedna stvar.Da li je moguce da recimo igru koja ima 20 gb podelim na vise delova? To pitam zato sto posedujem mali usb od 4 gb pa da recimo tu igru podelim na pet delova i tako prebacim na PS3.

ja mislim da ne može tako. možeš da podeliš sa open splitom ali kad prebacuješ moraš imati sve te splitovane fajlove jer ih multiman spaja automatski

Ne moze tako 100%. Ako nemas eksterni hard najlakse preko kabla,ne trebas ni da splitujes

Evo kupio sam Western Digital WD3200BEVT i zadovoljan sam.
Za povezivanje kompa i PS3 kakav LAN kabl potreban ukrsten ili normalan?

Teoretski potreban ti je ukrsteni kabl posto su u pitanju uredjaji istog nivoa... Doduse, buduci da su taj princip svi napustili (ukljucujuci i Cisco koji je najduze izdrzao) i da su skoro svi mrezni portovi auto sensing mozes slobodno da probas i sa obicnim kablom i verovatno ce raditi... Jedino nemoj rollover... To sigurno nece :)

Teoretski potreban ti je ukrsteni kabl posto su u pitanju uredjaji istog nivoa... Doduse, buduci da su taj princip svi napustili (ukljucujuci i Cisco koji je najduze izdrzao) i da su skoro svi mrezni portovi auto sensing mozes slobodno da probas i sa obicnim kablom i verovatno ce raditi... Jedino nemoj rollover... To sigurno nece :)

A kakav je to ukrsten lan kabl i rollover, nisam cuo za to pa cisto informativno.

Verovatno ce admini obrisati ovo posto je off-topic, ali ajde da napisem... Imas 3 vrste kabla:

1) Straight koji na oba kraja ima isti raspored zica... koristi se za uredjaje razlicitog nivoa (kompjuter i svic, ruter i svic, ...)
2) Cross kod kog su na jednom kraju zamenjene pozicije zelenih i narandzastih zica (pogledaj na netu za tacan raspored zica) dok su plave i braon na istim mestima na oba kraja... koristi se za uredjaje istog nivoa (ruter i ruter, svic i svic, ...)
3) Rollover kod kog je raspored na jednom kraju skroz obrnut... koristi se za konekciju izmedju COM portova na kompu i npr ruteru da bi se isti podesio...

Cisco je recimo imao cak razliku u boji same izolacije na kablu pa je, cini mi se, straight bio tamnoplavi, cross je bio zuti, a rollover svetloplavi... :)

A da li ima neki poseban program za FTP server? I da li ima neki tutorial?

MultiMan u sebi ima FTP server a da bi mu pristupio sa kompa preko FTP, ne treba ti nikakav program, dovoljno je da u exploreru upišeš njegovu IP adresu i pristupiš mu preko FTP protokola. Naprimer, ako je IP adresa PS3 192.168.1.5 pristupaš mu sa kompa tako što ukucaš u explorer

Svo kopiranje se radi kao na kompu, copy & paste.

Molio bih za pomoc - nameravam da kupim PS3 i da igram folklor na njemu, tj narodne verzije igara. :) Znam da je 3.55 firmware potreban da bi se to uradilo, ali ja sam nasao veoma povoljan PS3 60GB sa verzijom 3.30. Bas taj model sam jurio, da bih mogao da igram i PS1 i PS2 igre na njemu. Jedino mi nije jasno mogu li ja sa tim firmwarerom da hackujem? Tj da li je potrebno da dignem verziju na 3.55 pa tek onda hakujem, i kako bezbedno upgradovati na 3.55? Plasim se da ako ga povezem na net, on ce skinuti najnoviju verziju i onda kraj narodnim igrama i folkloru... Izvinjavam se ako je bilo pitanje, verovatno jeste, ali vrlo je opsirna tema, a ja sam totalno pocetnik sto se tice PS3. Hvala unapred.
Vlada

Poslednja izmena:
Ne znam kome to automatski skida update-e cim se poveze na net, kod mene nije tako. I zasto bi ga uopste kacio na net, to se sve odradjuje preko usb-a koliko ja znam..

Pa ne znam kako to funkcionise, nikada nisam posedovao PS3 niti bilo koju noviju konzolu. Ako moze preko USBa, to je onda verovatno resenje. Samo da mi neko potvrdi da se to moze odraditi pa da pazarim :)

Ovo sam odgovorio generalno jer je vise njih napisalo da im automatski skida update :) a ne znam stvarno kako, mozda to ima da se podesi, ja moram rucno. U svakom slucaju odes u podesavanja i ugasis to, ako vec moras iz nekog razloga da stavis eternet kabl ili sta vec..

Poslednja izmena:
Automatski Update se pokrece samo za igre (inace ne moras prihvatiti), System Firmware ne moze automatski da se pokrene.

nameravam da kupim PS3 i da igram folklor na njemu, tj narodne verzije igara. :)

Pomislio sam da kupujes ps3 zbog ove igre. :d

Prilozi

• folklore_box.jpg
    folklore_box.jpg
    20.3 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Pa ne znam kako to funkcionise, nikada nisam posedovao PS3 niti bilo koju noviju konzolu. Ako moze preko USBa, to je onda verovatno resenje. Samo da mi neko potvrdi da se to moze odraditi pa da pazarim :)

Naravno da moze, posto vec kazes da konzola ima u sebi 3.300 fw onda lepo na usb se skine oficijalni 3.55 pa se konzola digne na tu verziju a posle toga se ubacuje 3.55 cfw i problem je resen. Ali ako neznas oko toga onda bolje otidji i daj da ti neko uflesuje konzolu za desetak evra nego da je brikujes i da ti postane neupotrebljiva. *** mala je to cena da bi se prvi put mucio ako neznas, a posto vidim da neznas ovo osnovno onda ti je moj savet bolje plati nekome da ti to uradi, mnogo sigurnija varijanta.

Jer i ja kada sam moju kupio sam isto hteo sam da je flesujem i sve sam imao pripremljeno i gledao sam dosta na youtube kako se to radi ali jednostavno sam prelomio otisao platio i video da to bas i nije kako sam ja mislio da je lako, izgleda kada gledas ali veruj mi nije mada bih sam znao da odradim posto znam postupak ali prvi put no no.

Sretno

Odlicno, hvala vam na odgovorima! Drago mi je sto to cujem, tako cu i da uradim, odnecu da mi flesuju, bolje da ja ne prckam posto ne znam... ,)
Da li sa tim hackovanim firmwarom rade i narodne verzije PS1 i PS2 igara ili samo originali?

A ja kazem folklor za sve narodne verzije igara, posto su narodne igre, je li, folklor :d Nisam mislio na igru, mada, jel dobra? :)

Poslednja izmena:
ne znam za igru folklor ali samo da vas upozorim za transformerse (ove nove). prvo - igri treba oko 30 min da se instalira kad se prvi put pokreće, drugo - grafika i gameplay su užasni (mislio sam da će se osloniti na war for cybertron ali nije uopšte) i onda kad je treba obrisati trajaće još duže od instalacije, možda čak i duplo pošto sam ostavio da je briše a prebacio tv na nešto drugo. čisto da se neko ne zahebe pa skine igru.

Da li zasluzujes ista manje zbog verovanja da ce biti dobra igra? :d

heh pa igrao sam war for cybertron i igra je bila super a ovu su KAO zasnovali na njoj (doduše ne po priči) što može da se primeti po HUD-u i kretanju kad se pretvori u vozilo, međutim to je jedino što je iskorišćeno iz prethodnika.

Imam jedno pitanje, gdje mogu da popravim u Beogradu ili Nisu PS3 ,imam problem YLOD , ima li ko broj telefona nekog ko to popravlja i koja je cijena,unaprijed zahvalan.

Spanish hacker and PS3Hax member, dospiedras1973, has released a method he has been working on for 2 months to downgrade 265mb NAND PS3s, aka Phat PS3′s from firmware 3.6x. His method requires fancy flashing, and the use of the Infectus mod chip for PS3…so it requires soldering skills and is no “easy feat”. This also fixes the Waninkoko brick that many people had issues with a while back.

http://psx-scene.com/forums/content...owngrade-via-infectus-waninkoko-brick-fix-63/

Ps3 ima problema prilikom igranja, na nekih sat vremena se ugasi sam, stavljen je 3.55 kmeaw cfw, pod garancijom je, dal treba izbrisati sve sa ps3 hdd-a, i deinstalirati sve programe, i dal moze da se stavi sad preko toga obican 3.55 da bi se konzola odnela u servis ?

Ako ode u servis sa 3.55, verovatno ce se vratiti sa 3.6x.

Sta da se radi, morace da se spusta ponovo na 3.55, verujem da ce brzo da se usavrsi i to.
Samo dal moze sad da se flesuje sa fabrickim 3.55 ?

Može.

Nazad
Vrh Dno