Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

• Začetnik teme Začetnik teme xWoLf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hack u legal može, obrnuto nije moguće jer bi morao da radiš downgrade.

Pokusao sam hakovati PS, ali mislim da sam ga brikovao?. Minuciozno sam pratio uputsvo sa http://www.youtube.com/watch?v=rr31zGVaJCc&feature=related kao i http://www.ps3hax.net/2011/01/tutorial-how-to-play-backups-with-kmeaw-cfwpsn-without-risk-of-brick/ . Ali sve sto imam je crni ekran . Moguce je i da ima nekog imputa na HDMI ulazu, jer me ne prebacuje na analog na kome mi je povezan pc, ali slike nema (Ps3 je povezan DVI->HDMI kablom ,a PC na VGA monitora) . Ono sto donekle hrabri je da kada duze pritiskam PS dugme kontrolera, kao kada ga zelite iskljuciti preko kontrolera, cuje se onaj autenticni "tiik" . Da li ga iskljuciti ?

Poslednja izmena:
Posle nekog vremena inaktivnosti, kontroler se sam iskljucio, tako je bio setapovan u sistem setingsu, ali info screan menija monitora prikazuje neku atipicnu rezoluciju 1440x576 - 31,3Khz - 50Hz. Nominalne vrednosti monitora su 1680x1050 - 64.9khz - 60Hz.

Uspeo sam ga reanimirati opcijom Restore Default Settings iz Recovery Menu-a .

ja kad sam radio nikakvih problema nisam imao, sve je bilo gotovo za 20ak minuta pošto sam 100x proveravao da li imam sve 😀 i koji su koraci

uvođenje reda i u pirateriju na ps3 🙂

1.0) Release Rules:

1.1) Releases must be packed in RAR. SFV and NFO must be included

1.2) Rar size should be split to allow a reasonable number of files. Releases
should not contain over 101 rar files

0 to 4.700.372.992bytes folder = 50.000.000bytes rar files
4.700.372.993bytes to 8.539.996.160bytes folder = 100.000.000bytes rar files
8.539.996.161bytes to 18.253.611.008bytes folder = 200.000.000bytes rar files
18.253.611.009bytes to 24.696.061.952bytes folder = 250.000.000bytes rar files
24.696.061.953bytes to 32.212.254.720bytes folder = 300.000.000bytes rar files
32.212.254.720bytes to 41.943.040.000bytes folder = 400.000.000bytes rar files
more than 41.943.040.000bytes folder = 500.000.000bytes rar files

1.3) Rars must be compressed with M1 (fastest) or better

1.4) Rars must not be compressed using M0 / No Compression

1.5) The image of the game must be in one of these formats:
BLAS(ASIA), BLES(EUROPE), BLJM(Japan), BLJS(Japan), BLKS(Korea), BLUS(USA)

1.6) The game rip needs to be a full "dump". RIPPED / STRIPPED / 3D removed
releases done as iNTERNAL will not shield said release from nuke

1.7) If a game does not include the English language, this must be specified
in the dir name unless the region tag implies that region's native
language is the only language in the game eg. game tagged JPN is
Japanese only, hence does not need to state the language

1.8) If a game is rereleased for having additional foreign languages, the
dir must be tagged MULTI and the nfo must specify which additional
languages are included

1.9) Source of game disc origin must be included in nfo or be tagged
in the dirname. Non-region tagged releases without source information
included in nfo will be nuked until they are dirfixed or nfofixed
A PROPER for this nuke will not be acceptable

1.10) Suggested directory format:

Game.Name.<PROPER/READ.NFO/REPACK>.USA.JB.PS3-GRPNAME
Game.Name.MULTI.<PROPER/READ.NFO/REPACK>.JB.PS3-GRPNAME
Game.Name.<PROPER/READ.NFO/REPACK>.EUR.PS3-GRPNAME
Game.Name.MULTI.<PROPER/READ.NFO/REPACK>.PS3-GRPNAME

1.11) Only these caracteres are allowed in dirname:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789.-_

2.0) Additional Releases:

2.1) Patches for the lastest JB.ready firmware should be included in a CRACK
dir (Modified Eboot/param.sfo)

2.2) If an update is avaible and crackable, it should be included in an
UPDATE dir

2.3) Suggested directory format for updates(if the update is pred alone):

Game.Name.<PROPER/READ.NFO/REPACK>.UPDATE.VERSiON.JB.PS3-GRPNAME
Game.Name.<PROPER/READ.NFO/REPACK>.UPDATE.VERSiON.PS3-GRPNAME

2.4) Source of update origin must be included in nfo
Can also be tagged in dirname

2.5) Suggested directory format for eboot patch (in case that the eboot
wasn't contained in a previous rlz or if a patch is now available for
a game that could not be cracked at the time of the PRE.)

Game.Name.<PROPER/READ.NFO/REPACK>.Eboot.Patch.JB.PS3-GRPNAME
Game.Name.<PROPER/READ.NFO/REPACK>.Eboot.Patch.PS3-GRPNAME

2.6} PSN related releases will be regarded as PS3 releases and will
adhere to this ruleset. PSN related releases must have the tag PSN
in the directory name. Recommended directory format is:

Game_Name_<REGION>_<MULTI#/PROPER/READNFO/REPACK/CRACK/etc.>_PSN_PS3-GRPNAME
Game.Name.<REGION>.<MULTI#/PROPER/READNFO/REPACK/CRACK/etc.>.PSN.PS3-GRPNAME

3.0) Proof must be included:

3.1) All releases from physical sources must always include proof. PSN
releases will be exempt from proof requirements as they are downloadable

3.2) Proof means a good quality scan or photo of the BluRay together with
the cover or a booklet page so the proof can be identified as the
release in question. If the medium or cover/booklet contain anything that
may expose your identity, then that part of the image can be blurred or
blackened. Additional scans may be added but these DO NOT count as
sufficient proof!

3.3) A note with the group name on the proof is required

3.4) Proof resolution must be at least 640x480 or 480x640 pixels or higher in
standard JPEG format

3.5) Prooffixes
If you fail to add scans/photos you have 24 hours AFTER NUKE to release a
Prooffix. During and after this 24 hours grace period, any other group is
allowed to release a PROPER with scans/photos

NOTE We STRONGLY recommend the removal of all Exif data! Uniquely identifying
information such as the camera serial number and GPS coordinates can pose
a security threat if not removed. Use tools such as jhead, PureJPG
EXIFCleaner or the inbuilt function of Win7/Vista to remove the Exif data

par puta mi se dešavalo da u rar-u dobijem samo unutrašnje foldere bez imena image-a, najgore je što su to bile neke starije igre pa ne možeš naći skoro nigde koji je BLES ili BLUS

Poslednja izmena:
ne, nego za 3.62 😀

3.65 nije obavezan...

sta ti to, nesto za cfw 3.60 ?
😀

a ti se uhvatio tog 3.60 fw pa ne pustas ko pijanac plot sto ne pusta. ima toliko igara koje rade na 3.55 kmeaw a ti samo 3.60 pa 3.60. ne brini se vise, sve bolje igre ce da se hakeri potruda da ti obezbede da rade na 3.55 a do tada igraj te koje su na 3.55 jer ih imas jako mnogo i dok njih predjes one koje nisu mogle na 3.55 ce do tada sigurno moci.

a ti se uhvatio tog 3.60 fw pa ne pustas ko pijanac plot sto ne pusta. ima toliko igara koje rade na 3.55 kmeaw a ti samo 3.60 pa 3.60. ne brini se vise, sve bolje igre ce da se hakeri potruda da ti obezbede da rade na 3.55 a do tada igraj te koje su na 3.55 jer ih imas jako mnogo i dok njih predjes one koje nisu mogle na 3.55 ce do tada sigurno moci.
Džaba se trudiš, svet prestaje da postoji zato što PS3 konzoli više neće moći da se igraju piratkse kopije , gore od 2012 😀

a jel to znaci da mi koji smo na 3.60 nemamo cemu da se nadamo u vezi piraterije?

a jel to znaci da mi koji smo na 3.60 nemamo cemu da se nadamo u vezi piraterije?

moj savet ti je da ako vec hoces pirate da uzmes tu tvoju konzolu da je prodas, das je malo jeftinije, jer imas jos uvek ljudi kojima nije bitno koji fw ima u sebi jer igraju originale i onda dodaj jos malo para pa kupi neku koja imam manji fw u sebi pa je flesuj na 3.55 kmeaw i resen problem. nego ovako cekas nesto a neznas dali ce uopste biti resenja za vas koji ste na 3.60 fw.

moj savet ti je da ako vec hoces pirate da uzmes tu tvoju konzolu da je prodas, das je malo jeftinije, jer imas jos uvek ljudi kojima nije bitno koji fw ima u sebi jer igraju originale i onda dodaj jos malo para pa kupi neku koja imam manji fw u sebi pa je flesuj na 3.55 kmeaw i resen problem. nego ovako cekas nesto a neznas dali ce uopste biti resenja za vas koji ste na 3.60 fw.

a to jeste.

I ja mislim da je tako,uvideli su propust i to ih je debelo kostalo,tako da ne verujem da ce sebi da dozvole istu gresku.

Nidzo pazi niko od nas nezna sta je po sredi i sto je sada bas stalo sa cfw, ali verovatno da postoji razlog za koji mi neznamo ili ne zele da nas obavestavaju o daljem napretku piraterije na ps3 ali verovatno da se na tome radi iza zatvorenih vrata. Jer eto uzmi samo geohota, decko se hvalio na sva usta dokle je stigao i sta je sve uradio povodom piraterije na soniju i sta mu je to donelo samo probleme, tako da verovatno se radi na svemu ovome da bude novi cfw ali ne pricaju o tome naveliko da nebi skretali paznju na sebe.

Ali kao sto sam reko, ima toliko igara koje rade na 3.55 da je nepotrebno dalje pricati o 3.60 fw. *** ko se *****ao pa updejtovo konzolu ima dva nacina: prvi da ceka 3.60 cfw ili vec koji ce izaci, drugo da proda tu konzolu i da kupi drugu koja ima manji fw u sebi pa je onda flesuje na 3.55 kmeaw.

Morace nesto ne zbog nas pirata nego zbog ponosa...ako nishta zbog piraterije na box-u...ljudi su zejlni slave.

ti nisi pirat fico... pirati su oni koji prodaju crackovane igre za pare, ti si samo klinac koji bi da se igra za dzabe
tu je velika razlika 🙂 🙂

Ma sve to u redu to sto vi pricate,medjutim da je izaso novi 3.60 vec bi on isplivao na povrsinu,ne verujem da bi ga drzali u sefu zakljucanog jer je tako bezvredan,ako me razumete.Druga stvar ima igara do 3.55 sto kazete,slazem se,al razumite vi i mene.Pre nego sto je izasao prvi hach za sonija,ja sam vec zavrsio igre sto su me zanimale jer imam sonija malte ne od prvih dana, a to znaci sledece;kad izadje nova igra koja zahteva 3.60,znaci ja treba da cekam hack 3.60 da bi igrao igricu,a moze da znaci da nece vise nikad da izadje(mada ne verujem)al opet treba da prodje neko izvesno vreme.Ja ako ne igram igricu u prvih mesec dana kad izadje onda mi vise i ne treba.Mislim da sam objasnio moje principe jednostavno.

Hahah 😀

Zašto bih dođavola dizao sa hakovanog 3.55 na 3.61?!Ovo govorim za ljude koji imaju pomenutim firmware do 3.61 neka pokušaju ništa im neće škoditi.Čak i da im nestane struje prilikom updatovanja postoji recovery meni.

Koliko citam definitivno nam nema spasa, kazu da ce od danas ce svaka buduca igra koja izadje ne samo izaci za 3.60 pa nadalje nego ce i PATCH-ovi koji budu izlazili kao i fixevi biti isto 3.60 (podcetimo da smo mogli da igramo kopije samo zbog pecova i fixeva koji su bili za 3.55)
Tako da, kao sto je neko gore pomenuo odigramo ovo shto nam se nudi za 3.55, zatim ili prodamo ili placamo od 50e pa navishe za originale...

Carski.

Šta da vam kažem, blokirajte autoput neki, štrajkujte glađu, organizujte se malo. Od kukanja na forumu odavno nema vajde. Ako ste već ubeđeni da vam nema spasa.

Koliko citam definitivno nam nema spasa, kazu da ce od danas ce svaka buduca igra koja izadje ne samo izaci za 3.60 pa nadalje nego ce i PATCH-ovi koji budu izlazili kao i fixevi biti isto 3.60 (podcetimo da smo mogli da igramo kopije samo zbog pecova i fixeva koji su bili za 3.55)
Tako da, kao sto je neko gore pomenuo odigramo ovo shto nam se nudi za 3.55, zatim ili prodamo ili placamo od 50e pa navishe za originale...

Carski.

Znaci ne mogu da verujem koji si ti pesimista u zivotu, de bre budi malo optimista. Pa sta ti mislis da je kraj sveta ako nestane piraterija sa sonija, ma jok zivot ide dalje. E sada je samo pitanje dali ce oni koji su do sada davali pare za originale pa presli na pirate nastaviti da daju pare za originale a verujem da neki hoce dok vecina verovatno nece.

A ja posto sam tek nedavno nabavio konzolu ja imam toliko igara za odigrati da to nije normalno tako da je meni sve jedno, a po onome sto sam do sada mogao da vidim a to je da ako je igra imalo popularna da ce se naci ljudi koji ce je pecovati da radi na 3.55 dok eto pogledaj koliko igara ne moze da se igra na 3.55: Dirt 3, Kung Fu Panda 2, Alice: Madness Returns, Dungeon Siege 3, Transformers Dark of the Moon i mozda jos koja igra na koju nisam obratio paznju ali to je samo zato sto te igre se po njima cine da nisu vredne truda da se pecuju i muce da ih nameste da rade na 3.55 nego ce se pomuce sa novim igrama koje obecavaju sate i sate igranja i vrede nesto a ne ko ove koje sam naveo.

Nazad
Vrh Dno