Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Koliko sam ja shvatio ovo će biti način da se prevaziđe problem igara koje će stizati sa novijim firmware-om. Učitaš modovan noviji firmware i pičiš. To bi takođe trebalo da znači da nećeš ostati na 3.41 večno već ćeš koristiti modovane firmware-a. Ali opet ništa od online igranja, najverovatnije.

I sta sada ovo tacno znaci??? Da li preko ovog custom firmware-a mogu da se pokrecu JB igrice?? Ovo mu dodje kao firmware na PSP-u ili?

Trenutno ako imas 3.41 firmware na konzoli mozes instalirati PSGroove/PSFreedom i preko ovog programa ucitati custom firmware sa USB-a KOJI JE IDENTICNA KOPIJA 3.41 FIRMWARE-a.

Bilo je vec krajnje vreme da neko odavde uradi usb dongle, obzirom na lakocu i jednostavnost izrade u home made varijanti. Da li su testirani ovi domaci dongleovi i na cemu su bazirani? PIC 18F ili AT90USB/ATMEGA32U4?

pic18f , najvise zbog dostupnosti po nasim prodavnicama i niske cene

ona dvojica srecnika koji su dobili prva dve home-made usb kartice, se vec uveliko igraju (citajte emuglx forum)... a ostali strpljivo cekaju u redu (ukljucujuci i mene :D )

btw, laki, koliko vidim ljubomir tj. autor tih kartica zivi u istom gradu kao i ti , ako ti to nesto znaci

Poslednja izmena:
Koga zanima cip neka pusti na pp,znam coveka ima dosta ali trazi malo vise,jer i ja sam ga slucajno nasao trazeci za mene.Iskreno sad nisam bio pri parama sto on trazi.

Ja sam naručio, oko 25 evra izadje, i manje .... trebalo bi da stigne za nedelju dana .... i skidam par igara sa neta .... sad još samo da kupim konzolu ... :) :) :)

taj sto prodaje za 25 evra..
pravi li ih i on u kucnoj reziji ili uvozi (citaj: svercuje) JB klonove iz inostranstva (citaj: Kine) ? :)

Pitanje u vezi HDD-a.
Imam eksterni WD Elements SE 500GB koji bih koristio za softmodovani Nintendo Wii (particija od 200GB), dok bih preostali deo formatirao na FAT32 i koristio za buduci JB PS3 konzolu. Da li ce ovako biti OK?

Hvala!

pic18f , najvise zbog dostupnosti po nasim prodavnicama i niske cene

ona dvojica srecnika koji su dobili prva dve home-made usb kartice, se vec uveliko igraju (citajte emuglx forum)... a ostali strpljivo cekaju u redu (ukljucujuci i mene :D )

btw, laki, koliko vidim ljubomir tj. autor tih kartica zivi u istom gradu kao i ti , ako ti to nesto znaci

Znaci koristi PIC 18F... Mislim da bi sa Atmega32u4 moglo izaci jeftinije. Obzirom da cu narucivati uskoro neke ARM mikrokontrolere iz farnella, mogao bi uzeti koju 32u4 pa da napravim ovo cudo kako bi mogao da isprobam na komsinoj PS3.

Poslednja izmena:
UH...Kao prvo, dobro vece svima... Procitao sam 25 stranica vasih postova i nisam saznao potrebne informacije... Ne posecujem cesto Benchmark forum (sto se moze i videti), ali ova tema me je naterala da se vratim. Naime, ja sam krenuo u proces JB-a PS3 od 40gb model... Skinuo sam 3.41 fw, otpakovao ga, ubacio ga na USB u folder UPDATE, nakacio na PS3 i stavio 3.41. Spremio sam iPhone 2G, nabacio Android pomocu iphoDroid.app-a na Mac OS X-u, skinuo sam i PSFreedom, ali ne znam gde treba da ga ubacim... Ono sto me jos buni je i taj backup manager - da li se i on instalira/ubacije/ili sta vec ili vec dolazi sa PSFreedom... ? Samo te dve male stvari mi fale da odradim JB i naravno istestiram sa nekom PS3 torrent igricom, mada bih hteo da ubacim i original i probam sa tom backup varijantom i vidim da li radi...

Pa to nisu dve male stvari, to je sve shto i treba da uradish :) Imati PS3 sa 3.41 je samo uslov da bi to mogao, ne deo procesa jailbreaka :)

http://www.youtube.com/watch?v=B1w-F-JC7Lo

Ovde ti je objashnjenje shta sve treba da uradish, a shto se tiche Backup managera njega samo instalirash na kraju kada vec uradish jailbreak konzole, sve se to u stvari radi da bi uopshte mogao da instalirash i startujesh Backup Manager...

Pitanje u vezi HDD-a.
Imam eksterni WD Elements SE 500GB koji bih koristio za softmodovani Nintendo Wii (particija od 200GB), dok bih preostali deo formatirao na FAT32 i koristio za buduci JB PS3 konzolu. Da li ce ovako biti OK?

Hvala!

Evo da odgovorim sebi: :D

Dakle Wii koristi prvu particiju koja je aktivna i formatirana u WBFS manageru.
Druga particija je FAT32 i PS3 je vidi bez ikakvih problema. :banana:

Poslednja izmena:
Ok... Zasto su igre za PC jeftinije od igara za PS3/XBOX? Zasto su igre koje izadju na PS2 i PS3 jeftinije za PS2? Npr na dvd.co.uk FIFA 10 kosta 12.19 za PS2, 12.99 za PC, 17.99 za X360 i 17.95 za PS3... Verzija za PS3 je 47% skuplja... Zasto je DLC za PC igre besplatan, a za PS3 se placa?

Ako nesto mozes da dobijes besplatno bez ikakvog rizika zasto bi ga placao? Zbog toga ce morati da se cene priblize onima za PC... Takodje, za X360 su u vreme izbacivanja cene iste kao za PS3 dok posle mnogo brze padaju... (izuzev za igre ciklicne prirode kao sto su sportske simulacije koje izalze jednom godisnje)

Poredite preporučene maloprodajne cene, a ne cene na sajtovima.

Treba ljudi malo da bace pogled van svog dvorišta. Tržite igara u Srbiji (pc i konzole) je statistička greška u odnosu na ostatak sveta, dok je procenat originala među svim odigranim igrama alarmantno mali. To što misle da će SONY da profitira jer će u Srbiji prodati 2000 konzola zbog pojave piraterije, i što bi onda morale da pojeftine igre jer će nekoliko hiljada potencijalnih kupaca da prestanu da daju pare, to je njihov problem.

Jel postoji Steam, Live i PSN na srpskom?

Nek uživaju u piratima oni koji su se na taj korak odlučili, ostali nastavljaju po starom.

Ok... Zasto su igre za PC jeftinije od igara za PS3/XBOX? Zasto su igre koje izadju na PS2 i PS3 jeftinije za PS2? Npr na dvd.co.uk FIFA 10 kosta 12.19 za PS2, 12.99 za PC, 17.99 za X360 i 17.95 za PS3...)

PS2 igre su verovatno jeftinije jer su rađene za konzolu starije generacije.

PC igre su jeftinije od konzolnih igara zbog toga što:

Izdavači PC igara ne plaćaju licencne naknade aka royalty, jer ne postoji "platform holder", otvorena je platforma.

Zasto je DLC za PC igre besplatan, a za PS3 se placa?

DLC za PC igre besplatan?! To se dešava u jako malom broju slučajeva, najčešće kada igra izađe nekoliko meseci posle konzolnih verzija pa igri pridodaju DLC da bi imali opravdanje da naplate punu cenu za "staru" igru. To je moja teorija, ne mora da znači da je zbog toga. Takođe možda još ima starih PC developera koji izdaju i za konzole pa im je došlo da staru publiku nagrade besplatnim DLC-jem (ovo je totalno nerealno btw.) A možda timovi time žele da pospeše prodaju originalne igre pošto je prodaja kopija za PC nekoliko puta niža od prodaje za konzole, u proseku. Naravno to ne znači da su se svi developeri dogovorili da PC igre koštaju manje jer je slaba prodaja. Koštaju manje zbog gore navedene činjenice :)

OAko nesto mozes da dobijes besplatno bez ikakvog rizika zasto bi ga placao? Zbog toga ce morati da se cene priblize onima za PC... Takodje, za X360 su u vreme izbacivanja cene iste kao za PS3 dok posle mnogo brze padaju... (izuzev za igre ciklicne prirode kao sto su sportske simulacije koje izalze jednom godisnje)

Pa i Ameri isto tako, možda čak i lakše mogu da dobiju igre džabe tj. skinu sa torrenta pa 90% onih sa kojima sam bio u kontaktu to ne rade. Oni bogati (bogati klinci) kupuju nove igre bez pardona, Steam nalog im vredi više od hiljadu dolara, imaju sve moguće konzole i neretko krš PC (za benchmark pojmove). Oni manje imućni čekaju popuste. Na zapadu se igre ne piratizuju ni približno kao kod nas. Velika razlika u prodaji igara za PC nije zbog onoga što ti i shin-bojan mislite (čuveni sramota! post :D) već zato što oni kupuju konzolne verzije multiplatform igara jer najveći broj njih nema dovoljno jak PC.

Poslednja izmena:
DLC za PC igre besplatan!? To se dešava u jako malom broju slučajeva, najčešće kada igra izađe nekoliko meseci posle konzolnih verzija pa igri pridodaju DLC da bi imali opravdanje da naplate punu cenu za "staru" igru. To je moja teorija, ne mora da znači da je zbog toga. Takođe možda još ima starih PC developera koji izdaju i za konzole pa im je došlo da staru publiku nagrade besplatnim DLC-jem (ovo je totalno nerealno btw.) A možda timovi time žele da pospeše prodaju originalne igre pošto je prodaja kopija za PC nekoliko puta niža od prodaje za konzole, u proseku.

^+1

Takodje treba imati u vidu i

Gabe Newell has called Microsoft's process for patching on the Xbox 360 a train wreck, discussing the disparity between the post-launch of support of Team Fortress 2 on the PC versus the Xbox 360 in The Orange Box.

"We thought that there would be something that would emerge, because we figured it was a sort of untenable," explains Gabe. "'Oh yeah, we understand that these are the rules now, but it's such a train wreck that something will have to change.'"

Gabe refers to the fact that issuing updates to Xbox 360 games after release cost the developer money and significant changes, requiring large amounts of new content to be downloaded cannot be offered for free, in most cases. This is why much of the content PC gamers get for free is available as paid DLC on the Xbox 360.

http://www.pcgamer.com/2010/09/09/interview-valve-on-13-things-theyve-failed-at/

I da se vratimo na temu...

PS2 igre su verovatno jeftinije jer su rađene za konzolu starije generacije.

Nema to veze... Igra se radi za sve platforme istovremeno... Samo sto losije izgleda na konzolama starije generacije... Cak neke koje izadju za PC budu portovi sa PS2...

A u vezi DLC, kad si poslednji put platio neku mapu za pucacine? Takodje, da je ceo proces komplikovan nema mnogo smisla na PS3... Svi ti developeri mogu da stave mape i na svoj sajt pa se skinu u offline modu i onda ucitaju kao game data (na isti nacin npr na koji u PES menjas igrace, timove i slicno) samo sto to ne cine... Na to sam mislio kad sam rekao DLC... Ekspanzije se obicno placaju, ali one donose i neke vece izmene... A pitaj ove koji igraju KZ2 koliko ih kosta map pack... :D (ili novi skinovi za LBP)

Killzone 2 i LBP nisu PC igre već PS3 eksluzive koje razvijaju studiji koje poseduje Sony. Mi ovde pričamo o multiplatform igrama jer samo njih ima smisla porediti. Nešto se ne sećam multiplaform igara gde su map pack-ovi naplaćivani.

Naravno da ima veze da li je starija generacija konzola ili nextgen. Po tvojoj logici bi Assassin's Creed za iPhone trebao da košta 50$ jer se razvijao približno kada i nextgen verzije i ima sličan gejmplej.

@nex999

To jeste tačno ali se odnosi samo na relaciju Xbox360 - PC. Takođe mogao bi da budeš malo oprezniji kada citiraš Gejba Njuela pošto se može ispostaviti da to nisu baš najtačnije informacije već njihovo iznošenje u javnost ima sasvim drugu svrhu. Intervju je iz ovog meseca, da je od pre godinu dana pa da progutam priču ali ovako...

Pošto sam siguran da spadaš među ljude koji nisu verovali da će Valve ikada preći na konzole sasvim mi je jasno da ne kapiraš o čemu pričam. Gejb Njuel je pre dila sa Sonijem toliko pljuvao po konzolama i to najviše po PS3. Ja kapiram da je to njegov način pregovaranja, prvo napljuje onoga sa kime želi da se uortači. Pošto je posao sa Sonijem zaključen ostaje Microsoft sa kojim valja dogovoriti dalju ekspanziju Steam servisa...

Killzone 2 i LBP nisu PC igre već PS3 eksluzive koje razvijaju studiji koje poseduje Sony. Mi ovde pričamo o multiplatform igrama jer samo njih ima smisla porediti. Nešto se ne sećam multiplaform igara gde su map pack-ovi naplaćivani.

Naravno da ima veze da li je starija generacija konzola ili nextgen. Po tvojoj logici bi Assassin's Creed za iPhone trebao da košta 50$ jer se razvijao približno kada i nextgen verzije i ima sličan gejmplej.

AC nije izasao u isto vreme na iPhone kao na konzolama... Ja sam ti naveo igru koja je izasla istovremeno za sve navedene platforme... Ako hoces, pogledaj najavljene cene i datume za FIFA 11... Portovi posle igre su nesto sasvim drugo... To sto su Killzone 2 i LBP ekskluzive nema mnogo veze... Koliko si placao za nove mape za BILO KOJU igru na PC? Ja se ne secam da sam morao da platim bilo koju... Samo da odem i DLjem je sa sajta... Takodje, ja mogu da je iskopiram tebi potpuno besplatno... Zato je i ne naplacuju... A kod PS3 imas zatvoren sistem gde ja ne mogu tebi da posaljem te mape bez da sharujemo PSN nalog (a i to samo sa jos 4 naloga) pa zato proizvodjac moze i da naplati... Kad preko backup managera dobijes mogucnost da iskopiras nekome DLC cena DLC ce morati da pada...

Cenu proizvoda odredjuje kupac... Prodavac je predlaze... Ako je previsoka bice veci procenat piraterije... Ako je dovoljno niska piraterija ce biti manja... Ako je ceo proces podesen u korist jedne strane (prodavci) onda to dovodi do poremecaja cena (kao sto je na PS3) posto prodavac moze da trazi koliko hoce... Videcemo kako ce se sve to razvijati...

BTW razlog sto na zapadu im vise konzola nije zato sto su im slabije masine vec sto su konzole isplativije... Redje se radi upgrade (tj obicno nikad), manje ima problema oko kompatibilnosti i jeftinije je na duge staze... Kod nas je cena igara (0 din) za PC naslove prevagnula u korist PC... Iz istog razloga imas i manje PS3 od X360 konzola kod nas... A da ne govorim o cenama igara kod domacih distributera i tome da dosta ljudi ima koji jos nisu shvatili da je jeftinije naruciti preko neta...

Koliko si placao za nove mape za BILO KOJU igru na PC? Ja se ne secam da sam morao da platim bilo koju...

Probaj bilo koji DLC za Borderlands, veoma se naplacuju..
Bilo koja igra koja ima steamworks, ako njen dlc nije besplatan(kod valve igara je free), onda ga prilichno morash platiti da bi igrao online ko svet.

Na PC-u kod igara koje su imale otvorene dedicated servere (da može da ih digne ko hoće, mogućnost modovanih mapa) nisu se naplaćivali map packovi. Jednostavno nisu mogli da naplate nešto, što svako može staviti okačiti na svoj dedicated server. Najbolji primer je CoD serijal do MW2, gde su se mape na konzolama plaćali, a na PC tek od MW2 kad su ukinuti dedi serveri.

Nazad
Vrh Dno