Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Tesko, bas bas tesko...
Presao sam sinoc za dva sata, s tim da sam imao srece da nisam puno lutao trazeci mission target. :)

Igrace se jos par puta sigurno. Ceka se Phantom Pain, a za to ce vec morati da se nabavi PS4!

I jos jednom, Saterlend nikako nece moci da zameni Hejtera, nikada.

Koliko je lako/tesko zameniti hdd kada se stavi CFW, tj. da li moze samo da se izvadi i ubaci drugi ili mora jos nesto da se odradi zbog cfw-a? Posto ne znam da li ce mi biti dovoljan ovaj od 160gb. Da ne mogu igre da se pokrecu sa ntfs-a mislim da bih ga sigurno menjao, ali ovako mi mozda i ovo bude dovoljno. A ako nije nikakav problem zameniti naknadno onda bih prvo ubacio cfw, pa onda po potrebi stavio veci. U pitanju je slim 2504a.

Sad sam malo listao na netu. Koliko vidim pise da mi samo treba taj rogero koji je instaliran na konzoli da ubacim na usb memoriju i kada ubacim novi hdd pitace me da azuriram firmware, onda samo izabrem taj sa memorije i to je to... Jel treba mozda jos nesto?

Poslednja izmena:
Ako nekog zanima, moze ntfs + iso kombinacija. Probao sam dve igre i obe su radile. Mnogo jednostavnije nego zezanje sa deljenjem fajlova i s cim vec ne. Ne vidim zasto bi se neko zezao sa fat32. Videcu ovih dana da isprobam jos neke igre.

Poslednja izmena:
Da li neko ima link za pes 2013 dlc 6.0? Treba mi da ubacim neki patch sa ovim transferima ali nece da radi bez tog dlc-a.

Imam CECH-2504B - Date Code 1B i firmware 4.55. Jel moguće čipovanje?

Da li je neko mozda narucivao kobre preko aliexpress? Vidim da imaju kinezi/prodavnice sa daleko boljom cenom nego na zapadu, ispadne oko 50 evra sa postarinom. Pitanje samo carine kod nas.

Da li neko koristi programcic Fan Control Utility za PS3?
Interesuje me da li je dovoljno izabrati metodu #Payload (ovom metodom kuler, valjda, odrzava neke optimalne temperature) ili je bolje izabrati neku drugu od ponudjenih i rucno podesiti one parametre u cilju efikasnijeg hladjenja procesora i grafike?

Da li je neko mozda narucivao kobre preko aliexpress? Vidim da imaju kinezi/prodavnice sa daleko boljom cenom nego na zapadu, ispadne oko 50 evra sa postarinom. Pitanje samo carine kod nas.

Ja sam je naručio preko ebay-a i to ti je najpovoljnije!Preko aliexpress jeste jeftinije ali isporučuju preko dhl-a koji uzima više za transport nego što košta cobra!

Odakle ti to da isporucuju preko dhl-a? Vec dva puta narucivao iz Kine, niti jednom nisam dobio preko njih, inace slanje ne bi trajalo 2-3 nedelje.

Odakle ti to da isporucuju preko dhl-a? Vec dva puta narucivao iz Kine, niti jednom nisam dobio preko njih, inace slanje ne bi trajalo 2-3 nedelje.

Evo pogledaj!Cijena je 41 $ a sa isporukom 99$!
Jedino ako za Srbiju ne važe druga pravila!

Shipping:
US $41.65to Bosnia And Herzegovina via Fedex IP
Delivery: 4-8 days (ships out within 4 days)

Quantity:
piece

Total Price:
US $99.15

Poslednja izmena:
Svestan si da imaju Cobre koje se salju China Post Air Mailom i cena ispadne 10 dolara? Ukupno $67, i to je prva kobra koju sam nasao, a ima ih jos. Lepo sam napisao ukupnu cenu u prvom postu.

Isto sam razmisljao da uzmem cobra ode chip preko aliexpress, odustao sam na kraju, ali sam nasao jako povoljno za 40-45e sa dostavom, neki salju dhl, fedex-om ali ima i onih koji salju china ili hong kong postom gde je shipping smesan. Ako se odlucis da uzmes, samo pogledaj koji prodavac ima dosta pozitivnih preporuka, to ti jedini pokazatelj da li sta valja ali ne mora da znaci.

Ono sto me zanima jeste, da li je neko uspeo da ispravno pusti prevod sa srpskim karakterima preko showtime-a, kada se prevod nalazi u .mkv kontenjeru? Probao sam sva podesavanja za "Default character set" u settings-language, i za neka kukicava slova izbacuje hijeroglife. Kada je .srt eksterni van kontenjera cita sve normalno. Ima li ko predlog kako da podesim?

Da se nadovezem na svoj predhodni post, sad sam provalio da showtime cita NTFS USB, tako da ne moram da splitujem velike filmove i moze da se pusta externi prevod bez ikakvih preblema.

@donrile86
Dovoljno je podesiti #Payload mod, jer tada kuler radi 10-20% brze nego li sto su fabricka podesavanja. Program ima jos tri moda, najbrzi, fabricki, samostelujuci gde mu ti zadas konkretnu brzinu kojom ce da vrti bez obzira na temperaturu, dok payload mod automatski, u zavisnosti od temperature, kontrolise rad kulera.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, c0!3r@. Ja i jesam koristio #Payload mod, ali cini mi se da mi se konzola grejala malo vise nego sto bi trebalo sa tim mod-om. Cak mi je jednom i zapistala, cini mi se. Sada sam obrisao Fan Control, temperaura procesora je oko 70-74 stepena, a RSX-a oko 58-60. I ne pisti uopste. Zato sam pitao da li je mozda bolje koristiti neki drugi mod.

Nov sam i treba mi pomoc, kupio sam ps3 3004a i kada sam upalio bile su dve igrice na hardu a verzija softwera 4.41.
E sada, izvadio sam hard iz ps i povezao ga na laptop jer sam hteo da probam da ubacim neku igricu medutim kada sam ga povezao video sam ga u sentinelu ali nisam mogao da vidim sta ima na hardu u disk menagmentu je pokazivao da nema particija na njemu. Vratio sam ga u sony medutim ne moze da podigne sistem trazi da instaliram 4.41 ili noviju verziju.
Pitanje da li ce opet biti te dve igrice ako updateujem software. Sony ima jos waranty seal tako da predpostavljam da nije otvaran.
Pomoc

PS3 ima totalno drugačiji pristup hardu, i format, i OS ... ne može to tako kako si ti zamislio.

Drugo, ta verzija ne može da se čipuje, a da se ne otvara, a tvoja nije otvarana, moraš originale.

Vrati hard u konzolu, i spremi na jedan USB fleš njihov zvanični OFW 4.55 ... za slučaj da si prehebo HDD, moraćeš da ga reinstairaš.

I da nisi prehebo, i da butuje kako treba, opet spremi 4.55, da bi ga updejtovo.

Biće sve kao što je bilo i posle updejta.

skini odavde

http://uk.playstation.com/ps3/support/system-software/detail/item679451/Update-features-(ver-4-55)/

I time se završava ovde, dalje šta imaš, u "legalnoj" temi ... ;) ;)

:wave:

Jedno pitanjce koje nisam uspeo nigde da pronadjem.. a mozda jednostavno ne umem :)

Kakva je varijanta da se chipovani PS3 pusta sa PC-og HDD umesto externog.
Zanima je jer hocu da uzmem vise konzola i da igre mogu da pustam sa jednog HDD, a ne da kupujem dodatne externe HDD. Da li postoji ovako neka varijanta?

Hvala unapred.

cheers:

Pozdrav svima, pratim vec neko vrijeme ovaj forum i izgleda mi kao da su forumasi ovdje strucniji nego na nekim drugim forumima, barem oko onoga sto mene zanima, a to je PS3.

Kupio sam hakovanu konzolu, Rogero 4.50 Multiman. Znam kako da ubacim igrice koje imaju folder Bles do 4 GB preko FAT32, ukoliko ovaj Multiman ima podrsku za NTFS da li je princip isti kao i preko FAT32? Ubacim HDD, udjem u Multiman, Root, otvorim HDD, kopiram folder i prebacim u GAMES, zbunjuju me neki jer govore da nije isti princip, pa da mi otklonite tu dilemu ukoliko vam nije problem?

I jos nesto me zanima ukoliko skinem .pkg smijem li da ekstraktujem preko nekog programa (vidio sam da postoje) install, dobijem li onda Bles folder da ga prebacim u GAMES ili to tako ne moze da funkcionise nego mora da se prebaci preko HDD/USB i da se instalira u Install package files?

Poslednja izmena:
NTFS ne radi na PS3, tj. PS3 ga ne prepoznaje, imas program PS3Splitter koji instaliras na PC i preko njega igru obradis da ako ima vece fajlove od 4gb pretvori u 4gb.

Opet dezinformacija. Multiman prepoznaje ntfs. Posle samo kopiras bles folder igre u games, koristeci multiman file manager.

Hmm, ima podeljenih misljena o tome da li radi ili ne, kod mene nije htelo da radi a probao dosta upustva...

To sto ti ne znas ne znaci da ne radi.
Probao na mnogo konzola sa mnogo razlicitih hard diskova i svaki radi.

da .ima opcija da cita ntfs kao sto kaze @patka29... I koliko sam ja shvatio svaki multiman sada cita htfs...ja imam malo stariju verziju i cita ntfs (jedino zbog nekog razloga nece da kopira sa mog usb ntfs hdd..ali sa drugarovog ntfs radi perfektno...)

@patka29
iako ne moras bas tako zucno da govoris nekom da ne zna i siri dezinformacije

iako potvrdjujem ovo sto si rekao

Nazad
Vrh Dno