Šta je novo?

Sony (Ericsson) Xperia Pro

Jel odradio neko update na ICS? Nisam jos gledao po netu iskustva, tek cu ga staviti kad budem bio siguran da radi lepo, zasad mi se ne rizikuje.

Drugar je stavio i kaze da mu raspored slova na hardverskoj tastaturi sad nije isti kao sa GBom, sad pokusava da se vrati na GB... Jel imao neko jos ovaj problem?

Jos uvek nema update-a za moj SI broj, tako da cekam.
Sto se tice tog problema sa rasporedom na tastaturi, ja sam citao da se to desava sa onima koji rucno update-uju telefon firmwareom koji skinu sa neta a ne kod telefona koji se update-uju putem PCcompaniona ili SEUS-a. Da li je tvoj drugar uradio prvo ili drugo?
Da li mu je SI broj na telefonu u listi telefona koji su dobili update?

Update-ovao ga je preko PC Companiona. Njegov mob je star mozda 2 nedelje, nije ga bio ni root-ovao. Tako da opcije cackanja otpadaju, ocigledno ga zeza sa fabrickim update-om.

Drugar je na kraju poslao telefon u ComTrade da mu vrate GB. Kaze da se dialer otvarao ponekad i 10sec, mesa slova na tastaturi Q, A i W... Sve u svemu, ostajem na proverenom GB, nista mi ne znaci malcice veca autonomija baterije, a ne znam sta je sem izgleda jos toliko bolje sa ICS. Brzina je verovatno ista posto bih i ICS root-ovao i stavio v6 supercharger pa bi izaslo slicno kao i sada tj GB + v6 :)

Bas mi je zao sto cujem da nije zadovoljan ICS-om :(

Narucio sam telefon, pre ovog imao sam Galaxy S2 i S, a pre Nokie E61 i E71. Tako da se radujem ponovo hardverskoj tastaturi.
Inace drugar uzeo juce xperi mini pro sa ICS, i sasvim lepo radi.

Danas mi stigao paket iz Kine, a sa njim i USB OTG kabl za celih 2$ :d
Radi kao podmazano, meni je trebao samo da bih mogao da prikacim flash drive na telefon. Telefon je prepoznao uredjaj i bez neke dodatne aplikacije, samo nije znao sta da radi sa istim. Pa sam skinuo ovu aplikaciju: https://play.google.com/store/apps/details?id=wired.usbotg&hl=en I sada radi kao podmazano :D Nisam probao tastaturu/mis itd, ali flash radi - meni dosta :)

Probaj, čisto da javis kako funkcioniše ;)
Probaj i neki gamepad ako imaš...

Gamepad nemam, ali kad mi prodju ispiti probacu i tastaturu ili tako nesto. A i da imam gamepad ne znam sa cime bih ga probao. Mada cu u julu biti kod ortaka u NS koji sigurno ima nekoliko Gamepad-ova pa cu onda videti. Samo ne znam sa cime da probam, mozda da vratim gta3 u telefon pa onda, ne znam koje igrice to podrzavaju?

Probaj GTA, PES ili FIFU ;)
Trebalo bi da možeš i po launcheru da se šetaš pomoću gamepada, sudeći po klipovima na youtube-u.
Mogao bi i da instaliras i neki emulator za za Nintedo ili Gameboy, poput SuperGNES, pa da opičiš Super Mario :)

Ja sam preko sony-jevog softvera uradio update i promenio mi je raspored na fizičkoj tastaturi... Skapirao sam da se dešava često pošto je pun sonijev forum žalbi... Natrag na GB pa onda opet update baterija ipak mnoogo duže traje

Koliko je to mnogo duze? Kad se ne gasi ekran npr, tj maltene ga ceo dan koristis, koliko ti traje sa ICSom? Ja nesto nisam primetio da je drasticna razlika, bar citajuci po netu, zato pitam. :)

Nadam se da ce uskoro da rese taj problem sa tastaturom, ja zato jos nisam ni krenuo u ICS avanturu...

Meni je na Neo-u neki prosek 4-4,5h screen on-a, a rekord mi je 5h30min screen on. Osvetljenje na oko 60%, WiFi upaljen sve vreme

Zdravo, ja sam novi clan na forumu ali vas vec duze vremena pratim. Pre 20ak dana sam kupio telefon Xperia Pro. Za dosadasnju upotrebu imam samo reci hvale, po meni mnogo dobar telefon. Medjutim citajuci i ovu temu a i druge o ovom telefonu video sam da moze postojati problem sa upgrade/om na ICS, da dolazi do promene slova na fizickoj tastaturi i jos nekih drugih sitnijih problema. Moje pitanje je sta ciniti? :) Da li je resen taj problem ili je bolje jos da sacekam? Neki govore da se preko PC Companiona taj problem nejavlja ali cini mi se da to nije pravilo vec da i tu moze imati problema.

Pozdrav

I ja sam citao o takvim iskustvima, na sreću moje je drugačije tj. pozitivno. Nemam problem sa tastaturom, update sam uradio koristeći SUS a ne PCcompanion. Iako na zvaničnom forumu moj SI broj nije u listi za update kada sam povezao telefon sa kompom PC companion me obavestio da postoji update na ICS za moj telefon.
Da budem iskren, nikakav praktični boljitak nisam naročito uočio. Baterija mi definitivno duže traje, tj. manje se troši u stand by modu. Naravno pri upotrebi se troši isto kao i ranije. Juče sam npr. od ujutru do uveče spucao svih 100% baterije, navigacija, skype sa video call-om i dosta razgovora.
Kamera mislim da je lošija na ICS-u ili je možda to moje subjktivno mišljenje jer je i na GB bila loša po meni. Slike sada jesu manje kompresovane i više MB zauzimaju sada ali...

Ovako http://talk.sonymobile.com/thread/43354 , a ima još čitava gomila opisa o lošijem radu samog uređaja, gde i sam sony navodi da je "ustvari pitanje manjka radne memorije i da je ICS prezahtevan za mini, mini pro, ray, arc, arc s..." Kako oni kažu, a jsamo mislim da je stvar optimizacije, koju sony prosto ili ne zna ili neće da odradi, pa svakako je najveća glupost, što bar nisu dozvolili da preko pc comp... odradiš downgrade u giger iz ics-a, ako nisi zadovoljan. Opet, ako je uređaj u garanciji, "savetuju te, da odeš u servis i besplatno vratiš ginger natrag u telefon..." Comtrade, Savski nasip 7.

cista neoptimizovanost... pa kako neki custom made rade kako treba, ljudi vec i naterali JB da klizi.

I ja sam citao o takvim iskustvima, na sreću moje je drugačije tj. pozitivno. Nemam problem sa tastaturom, update sam uradio koristeći SUS a ne PCcompanion. Iako na zvaničnom forumu moj SI broj nije u listi za update kada sam povezao telefon sa kompom PC companion me obavestio da postoji update na ICS za moj telefon.
Da budem iskren, nikakav praktični boljitak nisam naročito uočio. Baterija mi definitivno duže traje, tj. manje se troši u stand by modu. Naravno pri upotrebi se troši isto kao i ranije. Juče sam npr. od ujutru do uveče spucao svih 100% baterije, navigacija, skype sa video call-om i dosta razgovora.
Kamera mislim da je lošija na ICS-u ili je možda to moje subjktivno mišljenje jer je i na GB bila loša po meni. Slike sada jesu manje kompresovane i više MB zauzimaju sada ali...

Citao sam i ja zvanicni forum. Odatle sam i dobio najveci deo tih informacija. Moj SI broj postoji na onoj listi na forumu (broj je 1249-7477). Takodje sam skinuo i SUS ali se jos ustrucavam da uradim update, a Beograd mi nije blizu da bi isao da vratim na GB. :) Tel sam kupio preko jedne online prodavnice. Koji je tvoj SI broj? Ima li to kakve veze?

Imam i jos jedno pitanje u vezi kamere, kada slikam, slike su mogu reci dobre. Medjutim kada zelim da zumiram malo tu sliku ona se pogorsava. Slikao sam u velicini 6M. Raniji tel koji sam imao, Soni C901, je imao dosta bolju kameru i nije bilo problema sa zumiranjem.

To je digitalno "zumbiranje", samim tim osiromašuje kvalitet slike, optičko "zumbiranje" je nešto drugo... Mobilni telefoni su zamena, ali nikako potpuna zamena prave digitalne kamere.

C901, po meni, iako manje Mpix, kamera ima kvalitetniju sliku, možda ima bolju kameru... Svakako ima blic koji će bolje osvetliti od led lampe...

Moguc je novi update firmware-a na 4.1.B.0.587
Prilicno brze radi sve nakon update-a

Video sam i ja da ima novi update. Interesuje me da li ce mi se prilikom update-a izbrisati sta sa telefona i ako hoce, sta ce se izbrisati i postoji li opcija da se aplikacije sacuvaju?
Ja sam resio da uradim update pa sta bude da bude. :)

Ja sam uradio update pomoću SUS-a. Sačuvao mi je sve obzirom da sam izabrao update a Ne fresh install.

Sad citam forum i opet vidim neke greske i na ovom update, kazu da postoje u vezi LED lampice i izbora mreze. Da li kod tebe postoje kakvi problemi?

LED notifikacije su meni nekim cudom radile najnormalnije na prethodnoj verziji ICSa iako je masa njih pisala da ne radi notifikacija le diodom za sms. To se kod mene desava sada na poslednjoj verziji ics-a.
Sto se mreze tice, radi se o tome da ako selektujes npr. Wcdma only mod, po restartovanju telefona se vrati na wcdma preffered/gsm.
To su dve sitnice koje mi nisu mnogo bitne. LED notifikacija mi je prilično besmislena jer se dioda nalazi na *****kom mestu po meni. Wcdma mod sam namestim kada restartujem tel. A to je jaaaako retko. Sve ostalo je mnogo bolje na novoj verziji ICS-a.

Ljudi, hitno treba pomoc :D ako neko ima instaliranu IGO za ovaj model telefona, je l' moze na brzaka da mi da linkove odakle sta da skinem? apk i mape. Drugaru treba hitno sutra putuje pa mi se obratio za pomoc. Hvala!

Traži iGo MOTONAV, on je baš za ovu rezoluciju, mada i iGo My way radi dobro

Ljudi treba mi pomoc, juce je pocela da mi svetli LED lampica PLAVO. Konstantno. Pokusavao sam na razne nacine da je ugasim ali ne uspevam. Da li ko zna sta znaci ova PLAVA lampica i kako se iskljucuje? Hvala unapred!

Znam da se plava lampica pali kad udjes u recovery, kad držiš volume down kad se pali telefon.
Pokusaj u settings da iskljucis usb debugging i restartuj telefon.

Nazad
Vrh Dno