@hucklebone
Ukratko: zadovoljan. I da ima nekih manjih mana (a svaki telefon ih ima), meni ne smetaju.
Opsirnije:
Softverskih problema sam imao veoma malo. Tipa, na svakih mesec-dva mi se desi u toku jednog dana da se telefon restartuje 2-3 puta. I to bukvalno na svakih mesec-dva, nisam uspeo da provalim kako i zasto, sem da je pre toga telefon bio dosta dugo upaljen tj bez restarta. Ali s obzirom na to koliko se retko desava, nije problem. Pritom sam mozda i ja nesto cackao pa zeznuo, jer koristim v6 supercharger skriptu pa mozda u nekom momentu su joj podesavanja previse agresivna.
Hardverskih problema nisam imao. Telefon mi je imao jedan ozbiljan pad na asfalt. Ogrebala se maska (imaju valjda slike negde u temi), i kad je sklopljen, pritiskanjem donjeg levog ugla oseca se da ima praznog hoda kojeg ranije nije bilo. Ono najbitnije jeste, da i 3 meseca nakon pada i dalje je sve isto, nista se ne pogorsava. A sam mehanizam za izvlacenje tastature je i dalje kao kad je telefon bio nov, bez imalo lufta.
Zadnji poklopac maske je imao blago skriputanje posle par meseci koriscenja. Nista strasno, cuje se samo kad se jace stisne telefon. Umetnuo sam parce tesa izolirke sa unutrasnje strane poklopca i zvuk je nestao.
Stvari sa kojima nisam zadovoljan... Meh, mozda bi kamera trebala da pravi malo bolje slike. Nisam probao neku drugu aplikaciju sem fabricke, mozda je i do aplikacije. Dalje, taster za zakljucavanje ekrana tj paljenje/gasenje uredjaja bi morao da bude malo veci. Pozicija istog mi je u pocetku bila problem, ali sam se navikao. Ekran nije otporan na ogrebotine, folija je obavezna. A posto sam imao fobije od folija nisam hteo odmah da je stavim, sto se ispostavilo pogresnim jer nakon stavljanja ne vidim nikakav gubitak kvaliteta prikaza.
I jedna stvar koja me najvise nervira a na koju nisam primetio da se drugi ljudi zale, a nemam ideju kako da je resim... Desava mi se povremeno (veoma retko, ali nervira) da telefon izgubi pristup SD kartici i samim tim izbrise sve shortcut-ove za aplikacije sa SD kartice. I kad je registruje, onda u meniju sve razbaca tj aplikacije sa SD kartice stavi na poslednji screen menija. Ajd za shortcut-ove na home screen-ovima nije strasno, brzo se dodaju, ali me mrzi da svaki put tumbam raspored u meniju. Ovo se desava ponekad kad telefon prikacim na racunar, a jednom mi se desilo da me drugar zvao sekund nakon sto se telefon boot-ovao (a uvek kad se boot-uje treba mu oko 5-10sec da pripremi SD karticu) i u tom trenutku kartica jos nije bila spremna. Nakon sto sam zavrsio razgovor, vidim da je sve pretumbano :/ Mozda je ovo i softverski problem, ali svejedno posto nisam siguran gde da ga svrstam, navodim ga kao generalnu falinku koja me nervira
Ali u globalu sam stvarno zadovoljan. Sto se mene tice, 8-8.5/10.