Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

probao hive os i nije los.. manji hash nego na windows10. malo se napatio dok sam provalio sta i kako, ali generalno mi je simpa.
Jedina mana je sto za overclocking nema podesavanje maksimalne temperature.. Ne znam da li to ima u placenoj verziji, ali u free nema. Mogli su to da dodaju...

max temp nije isto sto i autofan..
max temp je do koje ce temperature kartice maksimalno ici.
autofan je podesavanje da li ce fan ici auto u zavisnosti od temperature ili ako stavis na fiksni procenat

Enable fans control. It will keep GPU close to the target temperature. Mining will be stopped on critical temperature. Don’t forget to disable fan control in miner for AMD cards.

to im ne radi. stavim fan na 51 a temperatura ode na 80C. graficke nikad nisam "terao" iznad 65C pa bih tako i da ostane..

Ne razumijem kako ocekujes da kad stavis fan na zadatu brzinu, da ti zadrzava i zadatu temperaturu?

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Izasao Phoenix 5.4c na bitcointalk, resava problem (barem kod mene) sa polaris karticama na Windows 7.

Sve kartice su mi sa 8 GB. Ipak ovaj miner 5.4c ne radi kako treba, otprilike imam 50% incorrect shares. Vraćam se na lol miner.

Ne razumijem kako ocekujes da kad stavis fan na zadatu brzinu, da ti zadrzava i zadatu temperaturu?

Tako sto bi hiveos spustao PL do zeljene temperature.. Barem tako funckionise u Afterburner-u

Meni jos guraju 4gb

I nije smanjen heš?
Ne znam kako. Kod mene su na smosu stale sve mašine još pre više dana. Sa najnovijim phoenixom bacaju samo po 22-23. Od onda koristim teamredminer na kome daju 25-26. A pre pada heša (do ove epohe 382) su davale 28.5.

I nije smanjen heš?
Ne znam kako. Kod mene su na smosu stale sve mašine još pre više dana. Sa najnovijim phoenixom bacaju samo po 22-23. Od onda koristim teamredminer na kome daju 25-26. A pre pada heša (do ove epohe 382) su davale 28.5.
Isti hash. Samo posle ove epohe ide blokada.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Vredi li probati sa nekim drugim minerom umesto phoenix ili da se pusti da tera dokle može?

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Evo vidim upravo sad pre par sati je konačno nastupila epoha 383. Trebalo bi sada definitivno da su svima usporile kartice, nekoliko procenata, 10-12 mh po rigu. Sad ubuduće verovatno slede igranke i preračunavanja isplativosti. Za sada mi se čini da je i sa usporenjem isplativije nego etc.

Evo vidim upravo sad pre par sati je konačno nastupila epoha 383. Trebalo bi sada definitivno da su svima usporile kartice, nekoliko procenata, 10-12 mh po rigu. Sad ubuduće verovatno slede igranke i preračunavanja isplativosti. Za sada mi se čini da je i sa usporenjem isplativije nego etc.
Da da evo i meni se ugasio.

pa naravno jos je isplativije kopat ETH nego bilo sta drugo, cak i naredne 3-4 epoche bez obzira sto ce padati hash bice isplativije nego bilo sta drugo.

E nakon sredine januara ili kraja tada ce biti problem da li ce ista pokrivati struju.

Jos da dodam da od februara poskupljuje struja 3-4 % i lepota :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

pa nazalost 4GB karte otpadaju, gase se krajem januara, bar sada tako izgleda a prica bice uvijek nesto da se kopa to kako sada stvari stoje macku o rep.

Sreca pa je uptrend pa mozda nesto i bude neka sitna zarada, ali to ce biti bas bas sitno.

Kopale su i R9 280x do skoro tako da nebi ja tako lako otpisao 4GB.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Kod mene je hash pao dodatno sa ovom epohom, znači opet je manje nego kod vas, tj svih ostalih. Ponaša se kao da je kod mene konstantno jedna epoha ispred ne kapiram zašto, ima li iko pojma o tome šta je problem i da li može da se reši? Ili je to do kartica ne kapiram?! Ko da nemaju svih 4 gb rama e tako se ponaša. Kartice su safirke majnerska verzija. Nije do majnera, isto je sa phoenix i teamred, na smosu.
Dakle kad je bila epoha 381 bio je još uvek pun hash ~28 po kartici ~167 po rigu. Na epohi 382 su svi rigovi bili stali iako drugima nisu. Posle apdejta majnera proradilo ali sa smanjenim hešom, dakle ~154 po rigu. Sad na epohi 383 kada je drugima po prvi put pao heš, kod mene je po drugi put, sad je ~144 po rigu.

Zna li neko sta je tacno problem, sve grafike su sa 8gb memorije.
a5dcd640ca03f34dab448e99fd9afd57.jpg

Jos da dodam da od februara poskupljuje struja 3-4 % i lepota :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

a od sledeceg racuna vec placamo 0,43 dinara po KW utrosenog vise , sto znaci na 1000KW 430 dinara po strujomeru ,znaci .. oNO ...
postoji samo jedan izraz za to...

poskupljenje zimi ... ccc prvi put je bilo prosle godine ,svi su cutali. ove godine dva poskupljenja + ovo gore (maltene 3). nije sa nama nesto uredu.. definitivno

posle ovog ga mogu amerikanci da se hvale kako imaju jeftiniju struju od nas.

Najnovija verzija je i phoenix i claymore, disable sam integrusu mada nije preko nje isla slika, instalirao novi driver, claymore daje istu poruku, a phoenix proradio...

Najnovija verzija je i phoenix i claymore, disable sam integrusu mada nije preko nje isla slika, instalirao novi driver, claymore daje istu poruku, a phoenix proradio...

Virtual memory probaj da povecas.

Claymore nije apdejtovan godinu dana, tako da ništa od njega, nažalost, definitivno je gotov.

A obzirom na to da ću pre ili kasnije morati sa Windows 7 sa pređem na Windows 10, da li postoji neka verzija koja je bolja od drugih, i da li će da smeta što nije aktiviran?

Nazad
Vrh Dno