Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

jedan sam uspio napraviti, ali iz cista mira se samo ugasi? sto moze biti?
U logove nema nista, samo
2020.12.02:17:53:02.748: eths Eth: New job #d3b1cd3a from eu1.ethermine.org:4444; diff: 40

i to je to... ugasi se. a radi tipa 10tak minuta ni tolko

A jedan pukne na
Generating Dag for epich #379

Poslednja izmena:
Meni i dalje na rigovima daje 30% incorrect shares. Da li nekom radi lepo kopanje ETH na Windows 7, i sa kojim minerom (drajverom), posto mi se ne da da instaliram svuda Windows 10 i sva podesavanja ispocetka :) Inace, graficke su 4 kom RX 580 Nitro 8 GB po rigu, 4 GB rama.

Probao sam Phoenix 5.0e (puca), 5.1c (puca), na 5.2e i 5.3b daje oko 30% incorrect shares, i to sve od jutros, a radilo mesecima bez problema. Claymore ne radi.

Poslednja izmena:
Katastrofa svuda od sinoć [emoji2957]

Ја сам успео да подесим све ригове са 6 х Sapphire Pulse RX580 8GB.

Windows 10, најновији Phoneix Miner 5.3b, AMD 18.1.1, сваки даје по 187~188 МH/s, из зида 750~760W.
Најпре није хтело, приликом учитавања DAG-а се појављивао чувени плави екран и рестартовао се риг, затим ни АMD није хтео да се инсталира, па сам урадио комплет ''Uninstall'' AMD драјвера помоћу DDU. Затим сам инсталирао AMD 18.1.1, али само са једном повезаном картицом и успело је. Касније сам гасио риг и додавао једну по једну картицу, док је систем не препозна и тако редом.

После свега тога опет проблем. Phoneix ми тражи бар 29 GB виртуелне меморије (а на целој тој партицији сам имао само 22 GB. Да не бих реинсталирао систем и форматирао хард диск то сам решио са програмом ''MiniTool Partition Wizard''.
Да не урекнем, за сада сви ригови раде стабилно.

Иначе сам их сређивао од јуче око 2 ноћу па све до пре пола сата. Нисам ни спавао.

Користим на свим риговима ова подешавања за PhoneixMiner:

-cclock 1140 -mclock 2130,2130,2130,2130,2130,2130 -cvddc 840,830,830,830,830,830 -mvddc 840,830,830,830,830,830 -rxboost 1

И онда ми неко каже да је то 'леба без мотике.:crash::d

Poslednja izmena:
Koja verzija Windowsa?! [emoji56]

Windows 10 Pro
Version 1703
OS Build 15063.0

Неки модификовани ''пират'', тзв ''Windows 17'' :D

Ја сам успео да подесим све ригове са 6 х Sapphire Pulse RX580 8GB.

Windows 10, најновији Phoneix Miner 5.3b, AMD 18.1.1, сваки даје по 187~188 МH/s, из зида 750~760W.
Најпре није хтело, приликом учитавања DAG-а се појављивао чувени плави екран и рестартовао се риг, затим ни АMD није хтео да се инсталира, па сам урадио комплет ''Uninstall'' AMD драјвера помоћу DDU. Затим сам инсталирао AMD 18.1.1, али само са једном повезаном картицом и успело је. Касније сам гасио риг и додавао једну по једну картицу, док је систем не препозна и тако редом.

После свега тога опет проблем. Phoneix ми тражи бар 29 GB виртуелне меморије (а на целој тој партицији сам имао само 22 GB. Да не бих реинсталирао систем и форматирао хард диск то сам решио са програмом ''MiniTool Partition Wizard''.
Да не урекнем, за сада сви ригови раде стабилно.

Иначе сам их сређивао од јуче око 2 ноћу па све до пре пола сата. Нисам ни спавао.

Користим на свим риговима ова подешавања за PhoneixMiner:

-cclock 1140 -mclock 2130,2130,2130,2130,2130,2130 -cvddc 840,830,830,830,830,830 -mvddc 840,830,830,830,830,830 -rxboost 1

И онда ми неко каже да је то 'леба без мотике.:crash::d

Jesi li proveravao incorrect shares u mineru? Ovo su baš agresivna podešavanja sa malim naponom i na sve to rxboost. Samo pitam. Ako ih nemaš onda svaka čast.

Preniski naponi...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ni meni napon nije veci, cak malo i manji, samo klok nizi.
30.8 po karti mi daje i sasvim sam zadovoljan.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Claymore nije vec godinama uradio update minera, tako da svi morate preci na Phoenix (ili neki drugi alternativni). Phoenix je najslicniji Claymoru i podesava se za max 5 minuta, ako znate sta radite. Ako ne znate, bolje je da platite nekome da vam to uradi, jer dok vi postujete problem, pa neko ponudi moguce rjesenje, pa vi pokusate... oduzi se to.
Kome Clay vec nije stao, stace u narednih par dana - razlika se desava samo zbog razlike u tome koliko koji OS alocira Vram-a za svoje okruzenje.

Jesi li proveravao incorrect shares u mineru? Ovo su baš agresivna podešavanja sa malim naponom i na sve to rxboost. Samo pitam. Ako ih nemaš onda svaka čast.

Сад погледах пар комада. За сада, нема incorrect/stales shares.
Оставићу их овако преко ноћи па ћу сутра да проверим.

На Nanopool-у је ''6h average Hashrate'' у складу са пријављеним hashrate-ом.

OEOZNfb.png

Poslednja izmena:
Meni i dalje na rigovima daje 30% incorrect shares. Da li nekom radi lepo kopanje ETH na Windows 7, i sa kojim minerom (drajverom), posto mi se ne da da instaliram svuda Windows 10 i sva podesavanja ispocetka :) Inace, graficke su 4 kom RX 580 Nitro 8 GB po rigu, 4 GB rama.

Probao sam Phoenix 5.0e (puca), 5.1c (puca), na 5.2e i 5.3b daje oko 30% incorrect shares, i to sve od jutros, a radilo mesecima bez problema. Claymore ne radi.

Da javim da Lol miner 1.16a od sinoć radi lepo, kopa i Eth i Zil, jedino sto je nepregledan, nema opcije za podešavanje kloka ni napona ni ventilatora (ili ja nisam našao), tako da sve mora iz Afterburnera.

Koji su najbolji drajveri za lolminer? 580 kartice su u pitanju.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ja sam na Windows 7, koristim obične blockchain drajvere (robin_hood).

Ja sam na Windows 7, koristim obične blockchain drajvere (robin_hood).

ja ga sad probavam na jednom rigu na win 7. imam 2mhs manje po karti. Kakav ti je bat ? Ima li neka ekstra komanda ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bukvalno sam uzeo osnovni primer, dodao pool i adrese i nista vise:

@echo off

setlocal enableDelayedExpansion

Rem #################################
Rem ## Begin of user-editable part ##

set "POOL=eu.ezil.me:5555"
set "ZILWALLET=zil adresa"
set "ETHWALLET=eth adresa"

set "WORKER=1"

Rem ## End of user-editable part ##

lolMiner.exe --algo ETHASH --pool !POOL! --user !ETHWALLET!.!ZILWALLET! --worker !WORKER! --enablezilcache
timeout 10

a hash rate ?

Koliko vidim isti, mozda plus minus 2%, zanemarljivo, bitno je da radi stabilno kao Phoenix, tj da ne razmisljam o tome. Samo je smor ponovo sve klokove i napon namestiti u AB, ali sta je tu je.

Poslednja izmena:
probao na dve masine na obe manji hash

Win 7 zaobidjite...

Intenzivno me mrzi da sad instaliram Windows 10 na svaki rig i da gubim vreme na podešavanje :) Sedmica radi super sa 4 grafičke po rigu, tako da neću ništa da diram dok radi.

Ima li neko problema sa hiveOS, evo vec par dana mi nakon par sati rada prijavi AMD oc failed i miner se ugasi, nista nije dirano mjesecima na rigu, sve je ok sa kablovima, prva graficka sa 8gb ostale sa 4.

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Uradi update na rigu ako nisi.

Vec je odradjen koliko vidim, postoji li mogucnost da vratim na neki prethodni update, moguce i da je do toga, jer mi je rig radio stabilno poslednjih mjesec dana, mozda i duze...
9d10b03137114a0d3f3eae9a837b56e9.jpg

Ipak vidim da nije na poslednjoj verziji, sad cu probati update.

Poslednja izmena:
Možeš da vratiš prethodni update, ako ti i najnovija verzija pravi problem - tu gore gde piše "Choose version" pa izabereš :)

Kakvi, nece ni update ni downgrade... Nisam imao ssd u tom trenutku inace nikad ne bih peesao sa windowsa na ovo smece, radi po mjesec dana bez problema i onda pocne da ih pravi iz cista mira, skoro svaki put kad se restartuje rig, on mi ubaci kao prvu karticu neku od ovih sa 4gb, pa onda miner puca sam po sebi, odoh da kupim ssd, instaliram w10 i rijesim sve probleme... :)

I ja sam se zlopatio sa Hiveom danima, nikako da ga osposobim, vratio se na Windows, a sad sam iz dosade na jednom rigu namestio RaveOS, mogu ti reći da za sada (kuc-kuc) sve radi, videćemo dokle :d

Kakvi, nece ni update ni downgrade... Nisam imao ssd u tom trenutku inace nikad ne bih peesao sa windowsa na ovo smece, radi po mjesec dana bez problema i onda pocne da ih pravi iz cista mira, skoro svaki put kad se restartuje rig, on mi ubaci kao prvu karticu neku od ovih sa 4gb, pa onda miner puca sam po sebi, odoh da kupim ssd, instaliram w10 i rijesim sve probleme... :)

Nesto si lose odradio ili usb ti crkao.
Hive radi meni besprekorno duze od godinu dana i nikad se be bih vratio na win.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Vrh Dno