Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Kakva su vam generalno iskustva sa hardverskim kloniranjem ssdova pri identicnim konfiguracijama? Ja sam tek sada krenuo to da koristim i svakakve neke probleme imam

Ista stvar, identicne komponente na 9 rigova , a nece da radi posle kloniranja i hardwerskog i softwerskog. Cak i kartice u iste slotove postavim i nece. Morao sam svaki put DDU pa ponovo driver za grafe i onda mi tek proradi. Nesto driver baguje posle kloniranja

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni hes manji a identicne kartice identicna memorija na njima na oba riga. 24mhs na prvom rigu 1060 samsung a na drugom 1060 samsun (kloniran ssd) od 19-23mhs varira. Reinstal drajvera ddu - isto

Ja sam adrenalin stavio i odlicno mi rade kartice na tim driverima. Nema vise AB i cimamja . Sve preko minera.
Posle kloniranja DDU i adrenalin i milinica

Ista stvar, identicne komponente na 9 rigova , a nece da radi posle kloniranja i hardwerskog i softwerskog. Cak i kartice u iste slotove postavim i nece. Morao sam svaki put DDU pa ponovo driver za grafe i onda mi tek proradi. Nesto driver baguje posle kloniranja

Ja npr imam potpuno drugacije iskustvo - imam pripremljen clone hdd za mining (jedan hdd za Nvidia, drugi za Amd), tako da, ako je sve u redu rig bude podesen za manje od pola sata (od momenta paljenja), ukljucujuci i flesovanje kartica kad je AMD u pitanju. Nvidia bude u roku 20ak min.
Naravno, govorimo ugrubo, a onda ide laganije dodatno izvlacenje 5-6% hash-a.

problemi koje sam naveo sa hashom nisu uzrokovani kloniranjem. Prvi put posle 100ak rigova imam problem sa nVidijom. Hash varira od 20 do 135mhs. Ne znam sta je. Svaka karta baguje i nasumicno daje hash od 5 do 23 mhs

^vjer ekstender, imao sam takvih slucajeva.

99% posto sumnje ide na ekstendere. 3 riga sam napravio identicna potpuno sa tim na tom problematicnom rigu idu 008s ekstenderi a na ova dva 006c. Za pola sata cu otkriti misteriju

Meni je tw dosad zavrsavao posao najvise sam sa telefona, nekako mi zgodno kad se setim gde god da sam. Vidim Chrome Remote Desktop ima i opcija za android, kako radi, jeli ko probao?

Solidna zamena za teamviewer (a da postoji android aplikacija takodje)?

Opet ista prica, izbacila jedna graficka na rigu posle 122h, miner se restartovao jer je ispod 195Mh/s, nastavio ponovo da radi kako treba, ali Teamviewer zaglavi na "Connecting..." i to je to...
Da li ima neko podesavanje u Teamviewer-u za koje ne znam?

Meni TeamViewer 13 na Win 10 (poslednji build), negde posle 10 sati upao u Not Responding.
A interesantno mogao sam da se konektujem i vidim šta se dešava, ali nisam mogao ništa da diram samo da lockujem sessiju i da se diskonektujem.
Konektovao se i sa drugo Win 10 računara i sa Android aplikacije (koja btw. baš super radi).

Vidim da se ljudi žale malo, ali sigurno zavisi od slučaja do slučaja.

Chrome remote desktop 95% tw-a

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Ja isto koristim ovaj chrome remote i radi sasvim zadovoljavajuce.

Osim sto nema file transfer ali resivo je na druge nacine

Ja sam isto presao na Chrome remote ali ne mogu da resim

Ne mozes direkt iz njega ali imas google drive ili wetransfer ili ftp neki

znam da ne moze ali u tv moze :) npr izadje novi miner ili se nesto menja dovoljno je spremiti sta treba i preko tv samo prekopirati u zeljeni folder na zeljenoj masini. E tu je tv nezamenjiv :)

znam da ne moze ali u tv moze :) npr izadje novi miner ili se nesto menja dovoljno je spremiti sta treba i preko tv samo prekopirati u zeljeni folder na zeljenoj masini. E tu je tv nezamenjiv :)

jeste, ali s obzirom na to koliko puta uglavnom transferuješ kojekakve fajlove na majner, možeš komotno i da ih digneš da drive, dropbox, megu ili šta već.

Tekst moze copy paste ali fajlovi/folderi ne

Kupio sljaka vec par nedelja :)

Jel probao neko chrome remote na rigu koji nema hdmi adapter i kad je rezolucija 640x480

Da li neko koristi na rigovima Windows Server kao OS (verziju 2016, ili možda 2012R2)?

Na netu nisam našao, negativne komentare a ni ništa pozitivno.
Kontam da je možda bolji od Windows 10, zbog manje bloata, i bolje remote podrške.

Jel probao neko chrome remote na rigu koji nema hdmi adapter i kad je rezolucija 640x480

Probao ja. Sta te zanima konkretno. Kursor misa ne postoji kada koristim Chrome remote. Prebacio sam se ponovo na tw. Jeste da mi je rez uvijek 640x480 ali bar radi

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Meni ni na jednoj masini nece sliku da izbaci, do misa jos nisam ni stigao [emoji16] beo ekran...
windowsi 10 su na svim masinama
Od 1511 pa do 1709
Tamo gde imam hdmi adaptere -tu mi radi

Postoji kursor na chrome remote, ali ima i "caka" kako da se pojavi kada nije tu :) ako se kacis sa kompa, polako kursor misa namesti na ono dole sto pise "your desktop is currently shared with ..." (na tvom redovnom desktopu se vidi kursor, ali kad ga dignes na remotovan desktop neces ga videti) i levim klikom ga pokupi i premesti malo pred i pojavice se kursor. Ako se kacis sa telefona/tableta imaces gore desno dugme u obliku misa, kada ne sija ta ikonica prstom pomeri prozorcic "your desktop ...) i zatim klikni na ikonicu misa da poplavi i pojavice se kursor i na telefonu/tabletu ...

Nazad
Vrh Dno