Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

pozdrav...

Imam problem sa podesavanjima... komp nece da mi pokrene ni jedan on Minera, ni cgminer ni bfgminer ni reper jedino GUIminer ali njega kada podesim stalno mi stoji connecting i nista se ne desava...
Imam najnovije drivere za graf. instaliran SDK 2.9... CGminer i BFGminer sam pokretao preko cmd-a, prethodno napravljen .bat... Samo se upali onaj mali crni cmd ekran i odma se ugasi...Probao i na laptopu sa tek instaliranim WIN 7 64bit, isto.
Pregledao brdo stranica i nisam nasao nista da kazem da sam negdje nesto pogrijesio...

Jesi,pastuj ovde bat,imas negde gresku u razmaku zarezu crtici...

Noviji drajveri (13+) imaju integrisan SDK...nema potrebe da ga posebno instaliraš...stavi podešavanja iz .bat fajla i reci koju grafičku imaš...

Poslednja izmena:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://lc.ozcoin.com:9333 -u xxxx -p xxxx -I 13 --intensity 19 --gpu-memclock 700 --gpu-engine 650 -g 1 --

thread-concurrency 3200 -- w 256 --cpu-fan 75 --lookup-gap 2 --no-submit-stale

trenutno mi je grafika "cisto da ima" :D 5450 HD. al narucio sam 280x stize mi za dva dana, hocu samo sve da namjestim tako da kad stigne da samo promjenim sto se mora...

Onako na prvu imaš 2x intensity
Gpu fan ne cpu fan :)

citam negdje na forumima da Litecoin kopanje ne radi na verzijama CGminera preko 3.5.0... Ja sam skinuo zadnju, 3.12.... Da mozda zbog toga ne radi?

-I 13 --intensity 19 ovo ti je isto mislim isti argument razlicite vrednosti
Prvo probaj samo ovo
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://lc.ozcoin.com:9333 -u xxxx -p xxxx
i onda dodajes jedno po jedno i vidis dal se nesto desava i usput naucis sta cemu sluzi

Poslednja izmena:
skinuo 3.7.2 napokon se ne gasi...

Ovo je jedino u .bat sto imama

cgminer -o http://spare.ozco.in:9333 -u xx -p xx

kad ga pokrenem ovo mi pise :

probing for an alive pool
pool 0 diff changed to 15
disabling extra threads duo to dynamic mode
tune dynamic intensity with -- gpu_dyninterval
network diff set to 3.3k
Thread 1 begin disabled

i tu stane...

Probaj nesto ovako

Kod:
cgminer -o http://spare.ozco.in:9333 -u xx -p xx -I 18 -w 256 -g 1 --shaders 80

Poslednja izmena:
https://www.litecoinpool.org/

Ides na help geting started bla bla bla i tamo sve procitas na kraju ces dobiti kako tacno ce da ti pokazu sta trebas da upises u bat fajl (usput se u regustruj tamo posto je dobar pool :p)

kada pokrenes minner igraj se sa komandama i svim opcijama dodaj nesta oduzmi nesta / promeni nesta i tako dalje i bice ti puno lakse posle ;)

Koja su naisplativija podesavanja za reaper i R9 280x karticu

Poslednja izmena od urednika:
gde ima da se skine 3.72 za windows,nigde ne mogu da nadjem ko da sam slep
nasao...

Poslednja izmena:
pozdrav ljudi

imam problem sa cgminerom. tacnije kada restartujem komp i pokrenem cgminer on sve lepo radi, ali kada ga ugasim i hocu ponovo da pokrenem meni zakove komp, i pojavi se crn ekran. znaci prilikom svakog novog pokretanja cgminera ja prethodno moram da restartujem racunar da bi on lepo radio. msm da mi pucaju drajveri ali me zanima jos necije misljenje?

Mozda ce pitanje zvucati smesno, ali nov sam pa se jos uvek slabo razumem u detalje...jel moze i kako da se smanji broj rejected share-ova?
Koliko sam shvatio ti share-ovi grade novcice, jel da? :trust:

Šerovi rešavaju blok a kao nagrada za rešen blok se dobijaju novčići...

Moze nadjes bolji pool najpre pa ako nije do njega onda je do loseg interneta ili do preteranih klokova na kartici itd itd .

Znaci onda kada racunam preko coinwarz mining calculatora koliko mogu dnevno da iskopam(sa mojom 7770 0,92$ ltc dnevno) ja ustvari dobijam koliko bi iskopao da nemam rejected share-ove sto znaci da mi oni umanjuju profit?

odbij oko 10% na to da ode na rejected/fee i ostalo

ma ni toliko. ako stvarno ima 10% onda nešto nije u redu. pool fee 1-2% i rejected 1-2%

Ne poznajem dobro sve informacije u cgminer-u pa me zanima sta treba da uradim kada mi izadje:

stratum from pool 0 requested work restart...u teoriji znam sta znaci ova poruka, ali u praksi jel treba nesto konkretno da uradim, nov sam i ne poznajem jos uvek detalje pa se sve plasim da ne s****m nesto.

Da napomenem samo da je cgminer nastavio sa radom nakon ove poruke.

Utice li konekcija teamwiewer-a i stanje monitora na pucanje drajvera?

Imao sam sledecu situaciju:

Paralelno sa konektovanjem teamwiewer-a sam stavio jedan malo veci vent da duva preko rigova a blize kartici za koju je zakacen monitor jer je ona toplija.

Temp te kartice je pala na 25c (cgminer,catalyst, hwmonitor - svi su toliko pokazali) dok je druga bila 44c. U tom trenutku mi je pukao drajver. I nakon toga sam restartovao rig i opet je pukao drajver bez aktiviranja cgminera. Nakon drugog restarta ista stvar. Ostavio sam ugasen rig pola sata. Sklonio taj vent upalio rig, ugasio tw i evo vec 20 minuta radi.

Temp toplije kartice je 62, hladnije 55c (kako je i bilo prije zafrkancije sa ventilatorom)

O cemu se radi? Da li je taj veliki vent prouzrokovao veliki razliku izmedju kartica pa je drajver poblesavio ili je teamwiewer nesto poblesavio?

Koje wigdete i appove koristite na Androidu za praćenje rada worker-a?

Jel ima i neki dobar widget iste namene za Win 7?

Vrh Dno