Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Sta moze da bude ako cgminer radi 2 dana ok i onda se samo ugasi , a komp ostane da radi?

koristi li neko komandu --gpu-vddc? meni sve komande rade sem ta, stavim --gpu-vddc 1.06 i napon mi ostane def...

ne radi to na svakoj karti

Ako radi prosleđivanje onda je moguće i smanjiti i povećati napon. Recimo na gigabyte 7970 TO kartama je moguće smanjiti napon sa 1.256V na 1.2V ukoliko se klok spusti sa 1100Mhz na 1000mhz.

Drugi primer su referentne 5850 gde se napon može spustiti sa 1.088V na 1V itd.

Poslednja izmena:
Trixx nece da smanji napon na Sapphire 270 (verujem i na vecini kartica). Bez obzira sto ste namestili slajder na manju voltazu i on je kao zapamtio. Pokrenite GPU-z i videcete da je napon ostao isti. Samo flesovanje modovanog biosa ce smanjiti napon.

pozdrav ljudi, znam da je bilo reci o ovome ali nikako ne mogu da podesim da mi radi kako treba, u pitanju su dve karte (270x i 7850). prva mi baca samo 50kh/s a a ova druga 7850 radi kako treba. evo mog bat fajla pa ako neko moze da pomogne bio bih mu zahvalan, nisam siguran ni da li ovako uopste treba da se unose parametri kad imam dve razlicite karte.

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://eu.ltcrabbit.com:3333 -u user.x -p x -I 18,13 --thread-concurrency 15232,8192 -w 256 -g 1

Probaj ovako

Kod:
timeout /T 20
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
start cgminer.exe --scrypt -o http://litecoinpool.org:9332 -u x -p x --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 -g 1 -I 18 -w 256 -d 1
start cgminer.exe --scrypt -o http://litecoinpool.org:9332 -u x -p x --thread-concurrency 15232 -I 18 -w 256 -d 0

U zavisnosti od toga koja ti je prva a koja druga karta promeni -d 0 u 1 i obratno.

Poslednja izmena:
nisam jos nista dirao oko klokova, default je 1100/1425. probao sam sad sa ovim podesavanjima koje mi poslao shoma i opet ista prica. evo slike cgminera

Capture.PNG

ajde stavi 1050/1250
ne trebaju ti dve instance cgminera za te karte, vozi sve u jednoj

Ako ti jedna karta traži -g 1 a druga -g 2 teško da ćeš ih namestiti...inače kad stavljaš 2 karte odvajanje ide sa -d 0,1

Koji bi bio optimalan broj rejected share-ova na recimo 1 000 000 accepted? Jel 6k mnogo ili ok?

Digitron u ruke :)

poludeo sam upravo....sastavim sinoc 3 riga sa po 3 280x i sve sljaka perfektno, sva tri riga su sa po 2 napajanja prvo(500w) napaja plocu + gpu a drugo(700w) 2 gpu. i izvadim iz prvog riga 3 karte da malo zategnem rig i kad ih vratim windows vidi samo dve karte a trecu ne (tj kasnije sam zakljucio da drugu ne vidi). znam da se tu pricalo o nekom tajmingu kad treba da se upali drugo napajanje a kad prvo ali ne mogu da pronadjem taj post...znaci upalim drugo (ovo sto napaja 2x280x) pa onda prvo posle par sekundi, tako je mi je radilo sve do pre 15min..

EDIT: problem je resen. da znam kako sam resio napisao bi ali posto ne znam ostacu bez objasnjenja :/

Poslednja izmena:
i dalje imam problem sa ovom 270x. probao sam sve moguce, i u jedan bat fajl. i posebno. menjao klokove i nista, baca mi nekih smesnih 60kh/s. evo sad pokusavam samo nju posebno da pokrenem i evo sta se desava

Capture1.PNG

start cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://eu.ltcrabbit.com:3333 -u stefan01.x -p x -d 0 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 12000 -g 1 -I 16 -w 256

Obrisao bin fajlove, restartovao komp?

sve. sad cu da reinstaliram drajvere i da skinem drugi cgminer, mada sumnjam da je do toga

otkacio sam 7850, i sad 270x radi. e sad je pitanje zasto nece da rade zajedno

probaj da zameniš podešavanja za -d 0,1...ono što ti je bilo za 0 kartu stavi sada za 1 i obrnuto (možda proradi)...mada već sam rekao ako jedna traži -g 1 a druga -g 2 neće raditi zajedno u cgmineru jedino da jednu nakačiš na guiminer a drugu na cgminer (ili obe na guiminer ali svaka karta na posebnu karticu)
2014-02-16_203307.png

Poslednja izmena:
Skini GUI miner, startuj 2 komada, jedna namesti 7850 high usage, drugi 7870 high usage i teraj bez problema. ;)

pokrenuo sam preko guiminera, a sad evo i preko cgminera. ne znam kako, ali bitno da radi :)

Kad cgminer pukne posle 15-ak sati kopanja, treba da obratim paznju na klokove i tc? Ili jos nesto?

Dok radi, radi stabilno, hash rate se ne mijenja mnogo par kh/s gore-dolje, temp i ventovi su isto tako, maltene fiksne cifre. Ali ne moze da izgura 24h.

Kad cgminer pukne posle 15-ak sati kopanja, treba da obratim paznju na klokove i tc? Ili jos nesto?

Dok radi, radi stabilno, hash rate se ne mijenja mnogo par kh/s gore-dolje, temp i ventovi su isto tako, maltene fiksne cifre. Ali ne moze da izgura 24h.

Meni se desavalo da kopa sve normalno nekoliko dana i onda bacim pogled na cgminer kad ono stoji ~60kh/s umesto ~175kh/s na mojoj vec bivsoj HD 7770 karti, ali to je bilo kad sam napon smanjio sa 1075mV fabrickih na 1000 ili 1025mV ne secam koja je vrednost bila...Bilo mi cudno da moze da puca posle nekoliko dana al eto...

1.075 je i meni napon na safir 270. Probacu da 1.1v mozda je do toga

Probajte da izbrisete onaj *.bin fajl iz cgminer foldera pa ukljucite cgminer ponovo da kompajlira taj fajl za vasu kartu.

sc.png
karte su asus 270x
jel se desavalo nekome ovako nesto?juce konacno uspeo da ih namestim na 860kh/s i danas pogledam,na poolu nista.kopao u prazno..danas nesto cackao i dobio 2000kh/s?!

Nazad
Vrh Dno