Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

pazi kad jesam :vomit: sad radi,hvala drugarima sa foruma ;)

Aha. Pitam jer mi je Safir 270 radio nestabilno zadnja dva dana po par sati radi pa pukne. Stavio powertune 10 (to dodje valjda 10%) i smanjim intensity sa 18 na 17 i evo od sinoc kopa. Skoro fiksan hash rate 425, napon 1.075 sve ok.

ima li kakvog korisnog softvera za IOS sto se tice mininga? sem teamviewera :)

Dve R9 280x jedna mi baca manje sta raditi?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    240.5 KB · Pregleda: 105
Rekao bih da ti jedna baca prema podesavanjima iz config fajla, druga prema svojim stock. Dodaj pored gpu engine, memory, intensity, worksize, temp zarez pa istu cifru.

Npr.

"gpu-eninge" : "1050,1050",

Tako treba da bude format.

Drugo, sta ce ti ovo vddc 0.000?

Idalje isto. :(
Sta moze biti?

edit: i n intesity sam stavio sa zareom samo nema na ovoj slici isto baca slabije ta jedna.

Prilozi

• Capture2.JPG
    Capture2.JPG
    219.9 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Onda ne prihvata klokove kao prva iz nekog razloga.

Obrisi bin fajl iz cgminer-a, restartuj rig i upali samo njega.
Ugasi cgwatcher.

Ako ne bude radilo, raskaci ovu kartu koja radi normalno i pusti problematicnu samo.

Isprobao sam sve i na kraju kada sam video da na ovoj sto je u PCIE x16 radi normalno losije ja ubodem onu drugu i ona isto tako radi losije.
Obe su na ekstenderima inace, na kraju sam im zamenio mesta i sada obe daju 700 i kusur. Jel moguce da ovo ima veze? :S

Malo pitanje, da se nadovezem na predhodnu temu.
Imam dve kartice , MSI 7950 TF i Sapphire 7970 Vapor-X.
Nakon igranja sa biosima i podesavanjima cgminera prvo sam dobio da mi 7950 kopa oko 620-630 i rekao zadovoljan sam. Onda sam uzeo isto za 7970 i dobio nju da kopa oko 720.
I tu se javlja problem, kako sam uspeo da nateram 7970 da radi kako treba tako mi je 7950 pala na 570-580. Da li je moguce da je do napajanja ?? Ili do pozicije tj. slotova na maticnoj.
Ovako, ploca je Gigabyte H55M-S2H, procesor je i5-650, 2x2gb rama, napajanje su Thermaltake + Colermaster (630w + 420w). Na Thermaltake je vezna maticna i 7950 a na colermastera je vezana 7970 i hard. Hladjenje je nezavisno. Kao sto se vidi i sa slika kartice rade vrlo hladno.
M1.jpg

7950 najbolje radi na g1 i visok I valjda? a 7970 na g2 i i13. pokreni dve instance cgminera za to, jedna sa -d 0 druga sa -d 1

Probacu i tako da ih pokrenem.
Ali mi je cudno sto je 7950 normalno radila na 620-630 dokle god nisam sredio 7970 (ubacio drugi bios), kako je 7970 pocela da radi na oko 720 tako je 7950 pala, podesavanja nisu menjana.
Pa mi nije bas jasno sto tako

Sta moze da bude kad mi padne kh/s, ali za malu vrednost.Kopao sam 325 kh/s 24h i onda ugasio cgminer da malo surfujem i upalim ponovo kad ono 280 kh/s...nista pipao nisam...

Restart racunara i radice kako treba ..

Namestio sam konacno obe R9 280x rade kako treba.

Prilozi

• Captureasd.JPG
    Captureasd.JPG
    33.5 KB · Pregleda: 102
Mislim da sam provalio sta je...slucajno sam pogledao napon u gpu-z kad ono 0900mv umesto 1025mv koliko sam namestio preko trixx-a...Posto sam uporedo sa trixx-om upalio i asus gpu tweak samo zbog ocitavanja vrednosti jer mi se svidja kako izgleda program mislim da je u medjuvremenu spustio napon ali sam od sebe sto mi nije jasno kako...Sumnjam na asus gpu tweak iz razloga sto je kod njega default napon 0900, a kod trixxa 1088...

Poslednja izmena:
Ne znam koliko, probaj sa 1.163v pa vidi kopa li na tvojim klokovima. Ako je stabilno, probaj sa 1.15v i tako dok ne pukne. Kad pukne, vrati na poslednju stabilnu voltazu.

Mislim da sam provalio sta je...slucajno sam pogledao napon u gpu-z kad ono 0900mv umesto 1025mv koliko sam namestio preko trixx-a...Posto sam uporedo sa trixx-om upalio i asus gpu tweak samo zbog ocitavanja vrednosti jer mi se svidja kako izgleda program mislim da je u medjuvremenu spustio napon ali sam od sebe sto mi nije jasno kako...Sumnjam na asus gpu tweak iz razloga sto je kod njega default napon 0900, a kod trixxa 1088...

GPU-Z nije baš merodavan jer uvek očitava manji napon nego TRIXX ili AB...

Iskreno nisam probao, digao sam ih na 1050Mhz tako da nisam o tobe razmisljao jel kao ne bi izdrzale. :sceptic:
Mozda bi i moglo, da li se zna koliko su ostali uspeli da spuste na R280x? Moje su powercolor.

Ja imam iste spustio sam ih preko trixxa na 1.1v i rade mi na 1040,1500 725,730 u win7

Ne znam koliko, probaj sa 1.163v pa vidi kopa li na tvojim klokovima. Ako je stabilno, probaj sa 1.15v i tako dok ne pukne. Kad pukne, vrati na poslednju stabilnu voltazu.

Ne da mi preko CGWatcher-a i configa da promenim, ja stavim 1.165 ali idalje mi prijavljuje da radi na 1.2???

Ja imam iste spustio sam ih preko trixxa na 1.1v i rade mi na 1040,1500 725,730 u win7

Koje su ti Temperature i Fan% ?

Poslednja izmena:
Pojacaj napon na ovoj sto slabije kopa

GPU-Z nije baš merodavan jer uvek očitava manji napon nego TRIXX ili AB...

Za sada mi ocitava dobro...Ipak nije u pitanju ovo na sta sam sumnjao.

Povecao sam napon na 1030mV pa da vidim mozda je do napona...mozda pada kh/s jer karta nece da radi dobro pod tim naponom sa podesenim klokovima.

Nazad
Vrh Dno