Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je stvar licnog izbora, finansija itd..

Ja ne vidim veliku razliku izmedju S3, GW 46mm i watch 3.. Po meni najveca razlika je u samom dizajnu.
Meni licno se S3 ne dopada, previse je robusan, debeo prsten sa naglasenim zubicima.. i to je razlog zbog cega ga ja ne bih kupio. Ali ko voli taj robusni izgled, S3 je dobar izbor.

GW46, po meni best buy u ovom trenutku. Jako dobar sat, za vise nego prihvatljivu cenu.

GW3, sto se mog ukusa tice, ubedljivo najlepsi GW, ali ne donosi nista revolucionarno..

Samo je stvar licnog izbora i ukusa za koji se odluciti. Ja sam se licno opredelio za GW3 samo zbog toga sto mi se najvise dopao njegov izgled, inace bih uzeo GW46mm.
GW3 ima u sebi hw za EKG i merenje pritiska.
To ima još samo Active 2.

Zvanično nije dostupno u Srbiji, ali postoji način da se uključi.

GW3 ima u sebi hw za EKG i merenje pritiska.
To ima još samo Active 2.

Zvanično nije dostupno u Srbiji, ali postoji način da se uključi.

Tako je. Ali ovo radi samo ukoliko imas i Smasung telefon. Sa bilo kojim drugim telefonom ne radi.
Jednom kada se pojavi zvanican update, i omoguce to, trebalo bi da radi sa svim telefonima.
Mada, koliko je proslo od Samsungovog obecanja, dok oni to zvanocno realizuju izaci ce GW7..

GW3 Ima više ram i rom memorije, e sad koliko se to primećuje u praksi, ne znam, nemam oba da uporedim.

Zar u opciji merenja stresa ne meri i EKG ili je to posebna funkcija?

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Koliko sam ga shvatio, meri broj otkucaja i drhtanje ruke za stres. Ako fiksiram ruku - nema stresa.

A EKG je posebna funkcija koja analizira snimak (kardiogram) i potrebna je valjda državna dozvola za medicinsko sredstvo, kao za vakcinu, da bi se legalno koristio.

Jel moguce da neki skinovi trose 3x vise baterije od nekog vise ukrasenijeg i sa vise opcija? Dok sam ima gt2 uopste nisam primjecivao neku razliku kao sada na Samsungu

Nije baš da planiram kupovati desetine WF, ali me kopka:

Sat je Honor MW2, Huawei Health verzija10.1.1.312, telefon Redmi Note 8 pro.
U Health app regularno se pojavljuju i WF sa cenom, u dinarima, ali kada pokušam da ih kupim, ne dešava se baš ništa (tapnem na cenu, ono polje trepne i to je sve).

Što bi rekli nadrealisti, zna li ko đe je, ba, zapelo?

U Health app regularno se pojavljuju i WF sa cenom, u dinarima, ali kada pokušam da ih kupim, ne dešava se baš ništa (tapnem na cenu, ono polje trepne i to je sve).

Vidis, meni na OP7T nemam ponudu sa cenom uopste. Ne znam da li je do drzave ili sta vec.
Ali probaj ovu modovanu Health apk, brdo free watchface-ova imas u ponudi.

Vidis, meni na OP7T nemam ponudu sa cenom uopste. Ne znam da li je do drzave ili sta vec.
Ali probaj ovu modovanu Health apk, brdo free watchface-ova imas u ponudi.

Bio sam instalirao modifikovanu aplikaciju, skinuo desetak WF koje mi se dopadaju, vratio se na zvaničnu Health aplikaciju i to što sam skinuo sa telegram grupe radi bez problema (osim što se ne vidi preview WF-a). Ne bih da se maltretiram ponovnim prolaskom kroz celu proceduru, jednostavnije mi je da ponekad regularno kupim neki WF koji mi se baš dopadne.

Inače, posle ponovnog instaliranja zvanične Health aplikacije nestao mi je problem sa mnogostrukim notifikacijama, sada stiže uvek samo po jedna (ne znam da li je to Huawei ispravio, ja sigurno nisam ništa čačkao :)

Ovo je jedan od retkih digitalnih/sportskih koji mi se svideo.
Ostaje na satu neko vreme.
731a024a1136d53785df8168575131b7.jpg

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Ja ovaj koristim zadnjih par dana. Njega i Marine Commandera.
ca434acaa422b622cc47783f649eea33.jpg

Sent from my HD1903 using Tapatalk

Poštovanje svima ,
nov sam na forumu i ovo mi je prvi post. Oduvek sam u sportu,od sredine godine se malo aktvnije bavim trčanje 4x nedeljno. Planiram još malo ozbiljnij da se posvetim tome i godišnje da istrčim izmedju 4 i 6 trail trka. Shodno tome navedenom bih kupio i jedan smart watch. Ono što je meni presudno jeste da GPS jako dobro radi i pouzdano,prikazuje predjenu kilometražu,tempo i te da kažem osnovne stvari,da može poslužiti za planinarenje i po mogućstvu memoriju,da mogu ubaciti pesme i povezati sa slušalicma. Bio bih zadovoljan sa solidnom baterijom,ništa ekstremno i da ekran bude jasno vidljiv u svim uslovima. Što se tiče izgleda,voleo bih da sat bude univerzalan,da se može lako uklapati u sve kombinacije. Jak,vodootporan,aluminijumski,čelični bezel.samo da nije plastika,minimum 46mm. Što se tiče primanja obaveštenja potpuno mi je nebitno da primam pozive,poruke,wacap,viber,apsolutno nepotrebno za mene. Moje pitanje je da li je bolje da se fokusiram na sportske smart satove (Garmin,Suunto,Polar),ili i neke druge marke Huawei,Samsung,Honor? I naravno predlog nekih konretnih modela? Za sada sam samo obratio paznju na HONOR GS PRO,on je u toj nekoj ceni do 300 evra,koliko bih izdvojio.
Unapred zahvala.
Svako dobro.

Po preporuci argentta, baš dobar watcface. Ne znam da li da se upuštam u vezi ovog ekg, ima li neko da je to već radio, imam samsung telefon tako da je taj uslov ispunjen. 20201209_120227.jpg

Послато са SM-G770F помоћу Тапатока

probao i ja da kupim jedan wf za samsung gw i neće uopšte da prihvati karticu sa kojom inače kupujem normalno na internetu, prosto je odbije...nije mi nešto krava stala na rep za taj wf ali sad moramo da smišljamo koje će kartice gde kome da se dopadnu a gde neće...bezvezarija...

Po preporuci argentta, baš dobar watcface. Ne znam da li da se upuštam u vezi ovog ekg, ima li neko da je to već radio, imam samsung telefon tako da je taj uslov ispunjen. Pogledajte prilog 293688

Ja ga koristim.
Samo se instalira aplikacija na telefon.
Samsung Health Monitor
Nađeš na mirror apk, posle aplikacija instalira sve što je potrebno na sat.
Ako nemaš ko da i očita ekg, mislim da je nepotrebna aplikacija skroz.... my 2 cents

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Evo šta mi izbaci. Screenshot_20201209-143207_Samsung Health Monitor.jpg

Ne znam na koju foru, ali ne mogu da ga nadjem u galaxy storu.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Poštovanje svima ,
nov sam na forumu i ovo mi je prvi post. Oduvek sam u sportu,od sredine godine se malo aktvnije bavim trčanje 4x nedeljno. Planiram još malo ozbiljnij da se posvetim tome i godišnje da istrčim izmedju 4 i 6 trail trka. Shodno tome navedenom bih kupio i jedan smart watch. Ono što je meni presudno jeste da GPS jako dobro radi i pouzdano,prikazuje predjenu kilometražu,tempo i te da kažem osnovne stvari,da može poslužiti za planinarenje i po mogućstvu memoriju,da mogu ubaciti pesme i povezati sa slušalicma. Bio bih zadovoljan sa solidnom baterijom,ništa ekstremno i da ekran bude jasno vidljiv u svim uslovima. Što se tiče izgleda,voleo bih da sat bude univerzalan,da se može lako uklapati u sve kombinacije. Jak,vodootporan,aluminijumski,čelični bezel.samo da nije plastika,minimum 46mm. Što se tiče primanja obaveštenja potpuno mi je nebitno da primam pozive,poruke,wacap,viber,apsolutno nepotrebno za mene. Moje pitanje je da li je bolje da se fokusiram na sportske smart satove (Garmin,Suunto,Polar),ili i neke druge marke Huawei,Samsung,Honor? I naravno predlog nekih konretnih modela? Za sada sam samo obratio paznju na HONOR GS PRO,on je u toj nekoj ceni do 300 evra,koliko bih izdvojio.
Unapred zahvala.
Svako dobro.
Navedene funkcije imaš u većini satova ali je pitanje koliko kvalitetno obavljaju taj sportski dio. Bio sam u sličnoj dilemi prije skoro godinu dana i ja sam se fokusirao na suunto/polar/garmin što i tebi savetujem. Imao sam prije toga amazfit i ne pričam skroz napamet. E sad, garmin su plastikaneri sve do high end segmenta a to su neke feniks serije i preskupe su. Polar je slabiji u smart dijelu a ni Suunto tu nije ništa bolji. Huawei isl 10 puta bolje izgledaju od garmina za iste pare. Ja sam na kraju uzeo suunto s9 preko na sniženju za 300 eura

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Po preporuci argentta, baš dobar watcface. Ne znam da li da se upuštam u vezi ovog ekg, ima li neko da je to već radio, imam samsung telefon tako da je taj uslov ispunjen. Pogledajte prilog 293688

Cekaj..je li znas tumaciti EKG ili kako ga pregledas i tumacis ?? Kapiram, ako je bitan ekg odes kod dr uradis test opterecenja, ovo sa satom nema sanse da radi ok, pa zna se s koliko se zica i spajanja na nogama i grudnom kosu EKG radi,.bas me zanima kako to moze sat s narukvicom da odradi a da znamo da je ispravno? Nesto msm da nema trika i da je ovo prica sa ekg i satom prica za naivne..

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Poslednja izmena:
Može eventualno da otkrije nepravilne otkucaje, tahikardiju preko pulsa.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Cekaj..je li znas tumaciti EKG ili kako ga pregledas i tumacis ?? Kapiram, ako je bitan ekg odes kod dr uradis test opterecenja, ovo sa satom nema sanse da radi ok, pa zna se s koliko se zica i spajanja na nogama i grudnom kosu EKG radi,.bas me zanima kako to moze sat s narukvicom da odradi a da znamo da je ispravno? Nesto msm da nema trika i da je ovo prica sa ekg i satom prica za naivne..

Pogledaj sta je prethodna generacija Apple watcha mogla i kako je radila. Ljudima unapred jsvi ds ce imati infarkt. Tu je svaki minut bitan. Desavalo se da ljudi pozovu hitnu i da ih srcka spuca u vozilu. Jel bolje tu ili u garazi, kuci kad su sami i ne mogu da pozovu hitnu? Pricaj sta hoces ali ja bih to voleo da imam na ruci ;)

Tapatalk from Poco loco

Nesto ne verujem u tu pricu..cuj sat da meri EKG nema trika..puls da..i to je to..

Ne znam, hoću samo da vidim kako izgleda, kako radi, a čovjek reče da treba samo instalirati aplikaciju, kod mene neće tako.

Ne opterecuj se s EKG om, veruj nikakvu upotrebnu vrednost nema na satu..ako te zanima to odes u bolnicu i odradis..sat ne sluzi za to

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno