Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U @dejan1001 pa to je otlično ako je tako...javljaj kad dođe do nekih 15ak posto koliko je izvukao. Ako bide 4-5 dana onda konačno imam sat koji mogu da uzmem u razmatranje.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Mozes bez problema da ga paxaris pogledaj moj ss par postova iznad,izvukao bi 7 dana sa njim bez gpsa ,ovaj sat sto se baterije i fluidnosti tice nema greske

Evo
ea6d762c5e01c378d2b569d154ed5cbf.jpg

Odličan je taj novi Samsung watch , samo još da ga Ima u tamnoj varijanti.. :/
Mada mogla bi i malo da mu padne cena :)

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

I ja bih vise voleo da je kompletno crn ali mogu ti reci da i ova kombinacija ima dosta prednosti tj moze se vise kombinovati

kako si podesio da ti s health uzima tako malo baterije?

Fkloznica, zahvaljujem se na postu.
Da sam opisivala sat kakav bih želela, bolji ne bih od ovoga opisala. Fenomenalan! Super ženski, sportski, ima ok funkcije; Brand najjači mogući (mislim ljudi prave SATOVE, a ne belu tehniku i IT tehn., pored toga). Šta drugo da dodam? :) pristala bih i na nepostojanje sim card, kad je ovakakv sat u pitanju... ali... zemlja Srbija :(
Znam da Fosil ima smartwatch-ove, ali ih nikad nisam videla ovde. Imamo i zvaničnog uvoznika fosil satova. Koga sam upravo nazvala i pitala za ovaj i sl. satove. Ne uvoze kod nas niti će uvoziti, kažu: "Imamo razloga za to". I da potražim u inostranstvu.
Ako me sreća zadesi, pa odem u neko inostranstvo, pogledaću naravno.
Anyway, pun pogodak za mene! Thx :) :smoke:

Slavisaj, pogledala sam Zeblaze Thor PRO, spec bar te napisane zvuče super; takodje ga nema kod nas; volim da vidim uživo stvari, slike mogu da prevare. Kako ga ima na KP, možda ću ga i videti uživo kod čoveka koji prodaje. Thx na predlogu :)
Imas npr Zeblaze Thor PRO, on ima sim karticu, i svoj appstore. i Ja ga merkam, vidim da ima na KP .
....................................

Zahvaljujem se svim članovima koji su mi putem inboxa dali smernice, pojašnjenja, uputstva, linkove, telefone itd, odogovarali na moja 'kakva god' pitanja i bili beskrajno fini i predusretljivi.
Da ne pominjem imena, oni znaju ko su - Svaka vam čast momci! :) cheers Tome i služi forum, da pomognemo jedni drugima koliko možemo. :)

Poslednja izmena:
Најјачи могући бренд? За сатове? Поготово спортске??
Очигледно ниси чула за Polar, Garmin...

Čula. Nisam navela pridev "sportski". Čitaj pažljivije šta ko piše.

Супер женски, СПОРТСКИ

Mislim da je koleginica s forumu dobila i više nego dovoljno informacija proteklih nekoliko dana :)

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Dovoljno, da je verovatno sada u još većoj dilemi šta kupiti [emoji1]

F1

Супер женски, СПОРТСКИ
Izvrćeš smisao i redosled mojih reči. Namerno pretpostavljam, jer da nije namerno, nešto debelo ne bi bilo u redu :)
Da, rekla sam da meni sat izgleda "Super ženski, sportski", a ne da je brend poznat po sportskim satovima. Je l' tebi srpski strani jezik? :)

Mislim da je koleginica s forumu dobila i više nego dovoljno informacija proteklih nekoliko dana :)
Dovoljno, da je verovatno sada u još većoj dilemi šta kupiti [emoji1]
Jesam, dobila sam puno informacija, stvarno su divni članovi, već sam rekla, i da, sad sam još u većoj dilemi šta da kupim, :) ali bolje birati nego nemati izbora ;)

U ovom trenutnku kada samsung nsoi pobudu sa ekranima i osvetljenjem, njima dajem prednost pre nego drugim brendovima, na suncu se odlično vide. Za ovaj Fossil nisam znao, ali, ni nema ga kod nas, ne znam kakav je ekran?

Jeste provalili za ovaj Huawei GT što sam kačio, veći ekran od Gear S3, jeste neki zaključan i ogoljen Android ali baterija 2 nedelje!

A i nije Android :)

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Nije loš satić taj Huawei watch GT, ko voli da prati treninge, ali skup realno. To završava i neka narukvica za praćenje tih aktivnosti, tipa Mi Band, za mnogo manje novca.
Dobio sam ga uz fon, ali ga nisam nesto koristio, jer nisam taj tip, više volim a i nosim klasične satove. Mada, kad sam ga već otvorio, nosicu ga malo, čisto da vidim. Svidja mi se što baterija traje dosta dugo. Jedina mana, što nema bežično punjenje, a daju ga uz Mate20 pro koji ima reverzibilno punjenje, čisto bi poslužilo u ponekim situacijama.

Samsung Galaxy Watch sto je izašao ove godine mi se jako svidja, dosta funkcija, al' je zato i baterija kraćeg veka. Kontam da će za 2 god. to sve biti mnogo, mnogo bolje, i da neće biti ni potrebe za fonom.

Poslednja izmena:
Evo da podelim par utisaka posle 2-3 dana korišćenja Huawei gt watcha... Pri tome sam simultano nosio Fitbit Ionic na drugoj ruci radi poređenja.

Što se tiče dizajna i korišćenih materijala, prijatno sam iznenađen, jer pored metala i (manje količine) keramike, sat je jako lagan (bitno jer ga nosim i dan i noć), i ono što je mi je još bitnije, nije preveliki na ruci.

Kao što sam i očekivao, s obzirom da je tek izašao, i koliko vidim, Srbija je među prvima koja ga je i dobila, prisutne su dečije bolesti... Prilikom prvog povezivanja, sat ne drži stabilno konekciju, i inicijalne dve SW nadogradnje iako teške po par MB, traju po pola sata. Kasnije se BT konekcija stabilizuje, ali definitvno je manji BT domet u odnosu na Ionic. Mada, s obzirom na noviji BT čip, ovo je moguće da će naredne nadogradnje popraviti. Notifikacije vise rade nego što ne rade, na Pocophone, koliko vidim iskustava drugih sa Huawei telefonima, tih problema nema. Naravno, isključio sam battery restrictions, odnosno Huawei health app radi non stop u pozadini. Takođe weather app još nisam uspeo da namestim da radi. Mada, s obzirom da je tek izašao, i očekivao sam ovo, jer sam slična iskustva imao i sa Ionicom, Polarom i još nekim modelima, kada sam ih uzimao odmah po predstavljanju. Obično, posle mesec-dva, te stvari se srede.

Što se tiče fitnes praćenja, nisam još testirao na konkretnom treningu, pošto sam na pauzi trenutno, usled problema sa manjom povredom ruke, ali HR mi se čini preciznijim od Ionica, mada je to dosta stvar pravilnog nošenja sata (obično se mora malo kaiš malo više stegnuti, i nositi bliže zglobu, zarad tačnijeg merenja). Spavanje je prilično ujednačeno sa Ionicom, čak pravilno meri i dremke, što je Ionic takođe merio). Kalorijsku potrošnju ne meri na nivou dana, već samo po nekim intenzivnijim sesijama, verovatno povezano sa većim HRom. Koraci su oko 10% količinski manji u odnosu na Ionic, ali to je stvar kalibracije, i vrednost koja se poredi sa samom sobom, te je apsolutna preciznost manje bitna. GPS nisam još testirao, javicu kada budem imao prilike.

Baterija je sa uključenim non stop praćenjem pulsa, bliža 10 dana nego 14, ali videćemo, ovo je tek prvo punjenje...A, s obzirom da je Fitbit pri sličnim uslovima korišćenja, trajao oko 5 dana, biće sasvim zadovoljavajuće.

UI je solidno brz, postoje sve esencijalne aplikacije tipa timer, stopwatch, weather, alarm, barometer, flashlight, find my phone... Postoji desetak watchfaces, sa različitim prikazanim elementima, i to je nešto što bi moglo da se popravi povećanjem izbora...

To je to, za sada, pitajte ako vas šta posebno interesuje...

F1

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc oko Kids gps smartwatch...
Ovde u temi je pominjan Q90, ali klinac kaze, nece tog sto ima majmuna na ekranu...:D
https://www.aliexpress.com/item/New...Inch-Color-Touch-Screen-WIFI/32817177220.html

Vidim da ima nekih sa WiFi i bez, u cemu je razlika?
https://www.aliexpress.com/item/GPS...r-Locator-Device-Tracker-Kid/32665205745.html

Ukratko, moze li neko da objasni kako oni funkcionisu, primaju Gps signal ili kupe podatke sa baznih stanica, koja sim kartica ide u njih, vidim da podrzavaju 2G, moze li 4G da se koristi(mts konkretno), koliko traje baterija?

Ima li neko preporuku za neki drugi ili da ga ubedim da je ono, bas strava imati majmuna na satu...?!:D
Da iskoristim ove kupone na Aliexpress-u...:)

Poslednja izmena:
Može li preporuka za neki smart watch do 50 evra,znači nekog kineza. Koleginica me je pitala "jer ja nosim satove", hoće da kupi neki da bude okrugao, da izbacuje pozive, poruke, otkucaji srca, pedometar, i da bude za žensku ruku.
Pošto ja nosim klasične satove većina koje posedujem su automatici uz par navijača i jedan kvarcni apsolutno se ne razumem u SmartWatch modele.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
https://m.aliexpress.com/item/32838...3-inch-Color-IPS-Screen-Smart-Wristband-Heart

Једино што није округао!
Додуше није ни "паметни сат" већ фитнес наруквица, али ја сам са овим уређајем одушевљен!
Одличан у мерењу корака, бројем откуцаја срца, мерењу спавања, пријем свих обавештења, аларм, временска прогноза, са батеријом преко 15 дана! Толико ми се свидео, да спавам са њим! :D

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Ja sma uzeo u telenoru onaj myki i odlicno radi.
Pise kad je gps, kad gsm, ide kartica u njega, baterija oko 2 dana izgura, pitaj sta jos imas.

Koliko je bitno da na kartici ima mobilni net?
Koliko sam shvatio net je potreban samo za slanje glasovnih poruka i mozda za bolje odredjivanje pozicije(ovo nisam siguran)...
Ne bih uzimao preko operatera sa paketom, vec neki sa Aliexpress-a. Koristio bi sat povremeno, a u mts-u najjeftiniji paket sa 256mb neta je 500din, jos je mali i za telefon i za bilo kakav paket, tako da bih ubacio neki prepaid sim...

Za one kojima deca vec koriste telefone dobra je i app CheckOnMe,. Ne treba net vec samo sms.
Nije za ovu temu al vidim da pominjete ove satove za pracenje...

Poslednja izmena:
djurkash, da li na satu mogu da se čitaju poruke samo pristigle putem smsa, ili mogu i viber, messenger i ostale slične aplikacije? Koje parametre meri kod vožnje bicikle (i da li se mogu pratiti parametri sobnog bicikla), plivanja i skijanja, pošto su to neki sportovi koje pratktikujem? Da li se istovremeno mogu pratiti podaci i na satu i na telefonu? Koja je najveća udaljenost sata i telefona a da povezanost bude dobra?

mogu viber i whatsapp, ne znam za messenger

djurkash, da li na satu mogu da se čitaju poruke samo pristigle putem smsa, ili mogu i viber, messenger i ostale slične aplikacije? Koje parametre meri kod vožnje bicikle (i da li se mogu pratiti parametri sobnog bicikla), plivanja i skijanja, pošto su to neki sportovi koje pratktikujem? Da li se istovremeno mogu pratiti podaci i na satu i na telefonu? Koja je najveća udaljenost sata i telefona a da povezanost bude dobra?

Sve stiže kao notifikacija...
Mogu i sobni i outdoor bike, parametri su HR, distance, speed, time (elevation na drugom ekranu, vidim da je moguće postaviti i kalorije kao target, pa i to vuče). Huawei Health app nije namenjena za istovremeno praćenje, ali ako bi išao preko third party, moguće da bi moglo... Nisam probao doduše...
Može plivanje pool/outdoor , skijanje ne vidim... Što se udaljenosti tiče, ne mogu ti dati neki precizan odgovor, jer se često desi da sat javi da je konekcija pukla, a konekcija i dalje radi, pretpostavljam da on odmah uspostavlja vezu, ali moguce i da je bug I da tek treba to da isprave...

F1

SMS se može pročitati uz vibraciju i zvuk...nisam probao Viber.Imaš opciju Indoor cycle a postoji i Other pa tu verovatno može ručno da se podesi po želji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno