Evo da podelim par utisaka posle 2-3 dana korišćenja Huawei gt watcha... Pri tome sam simultano nosio Fitbit Ionic na drugoj ruci radi poređenja.
Što se tiče dizajna i korišćenih materijala, prijatno sam iznenađen, jer pored metala i (manje količine) keramike, sat je jako lagan (bitno jer ga nosim i dan i noć), i ono što je mi je još bitnije, nije preveliki na ruci.
Kao što sam i očekivao, s obzirom da je tek izašao, i koliko vidim, Srbija je među prvima koja ga je i dobila, prisutne su dečije bolesti... Prilikom prvog povezivanja, sat ne drži stabilno konekciju, i inicijalne dve SW nadogradnje iako teške po par MB, traju po pola sata. Kasnije se BT konekcija stabilizuje, ali definitvno je manji BT domet u odnosu na Ionic. Mada, s obzirom na noviji BT čip, ovo je moguće da će naredne nadogradnje popraviti. Notifikacije vise rade nego što ne rade, na Pocophone, koliko vidim iskustava drugih sa Huawei telefonima, tih problema nema. Naravno, isključio sam battery restrictions, odnosno Huawei health app radi non stop u pozadini. Takođe weather app još nisam uspeo da namestim da radi. Mada, s obzirom da je tek izašao, i očekivao sam ovo, jer sam slična iskustva imao i sa Ionicom, Polarom i još nekim modelima, kada sam ih uzimao odmah po predstavljanju. Obično, posle mesec-dva, te stvari se srede.
Što se tiče fitnes praćenja, nisam još testirao na konkretnom treningu, pošto sam na pauzi trenutno, usled problema sa manjom povredom ruke, ali HR mi se čini preciznijim od Ionica, mada je to dosta stvar pravilnog nošenja sata (obično se mora malo kaiš malo više stegnuti, i nositi bliže zglobu, zarad tačnijeg merenja). Spavanje je prilično ujednačeno sa Ionicom, čak pravilno meri i dremke, što je Ionic takođe merio). Kalorijsku potrošnju ne meri na nivou dana, već samo po nekim intenzivnijim sesijama, verovatno povezano sa većim HRom. Koraci su oko 10% količinski manji u odnosu na Ionic, ali to je stvar kalibracije, i vrednost koja se poredi sa samom sobom, te je apsolutna preciznost manje bitna. GPS nisam još testirao, javicu kada budem imao prilike.
Baterija je sa uključenim non stop praćenjem pulsa, bliža 10 dana nego 14, ali videćemo, ovo je tek prvo punjenje...A, s obzirom da je Fitbit pri sličnim uslovima korišćenja, trajao oko 5 dana, biće sasvim zadovoljavajuće.
UI je solidno brz, postoje sve esencijalne aplikacije tipa timer, stopwatch, weather, alarm, barometer, flashlight, find my phone... Postoji desetak watchfaces, sa različitim prikazanim elementima, i to je nešto što bi moglo da se popravi povećanjem izbora...
To je to, za sada, pitajte ako vas šta posebno interesuje...
F1