Posle mesec i vise dana koriscenja Sony Smartwatch 3 mogu da kazem sledece:
- Ekran je transreflektivan i ako imate imalo svetlosti oko sebe (sve sem mrklog mraka), videcete vreme (ili neki drugi podatak) bez da aktivirate ekran. Iz istog razloga je citljiv i na velikom suncu
- Takav ekran stedi i bateriju. ~72h je najduze izdrzao. Samo sat i notifikacije
- NFC uz mod i LCA43 firmver radi. Nesto je malo veca potrosnja baterije, ali dan, dan i po ce izdrzati
- Najveci potrosac je GPS modul. Ako vam ne treba, ugasite ga
- BT je kod mene non stop ukljucen. Zanemarljiv potrosac
- Wi-Fi nisam intezivno testirao. Ipak, nekad je trosio vise, nekad manje. Pretpostavljam da je pozicija sata u odnosu na ruter bitna. On se sam ugasi posle neaktivnosti
- OK je za nosenje. Materijali ne izazivaju svrab. Nista ne zulja, ne zapinje
- Ponekad se restartuje sam od sebe. Imajte na umu da sam ja na 5.1.1, a izasli su i 6 verzije i podverzije. Mozda su tamo resili...
- Instalirah i neku tastaturu i to radi! Moze se pisati. Deinstalirao sam jer ne vidim poentu, ali ako koga interesuje da zna da moze
- Aplikacije se uglavnom placaju! Veoma malo besplatnih ima, ali se nadje i mora da se "kopa"
- Moj se greje ako se puni ugasen
Upotrebljivost. Meni pored NFCa sluzi da brzo vidim koliko je sati, da vidim ko smara (zove) dok vozim, ko je poslao poruku na viber/whatsup, podsetnike... Telefon ne mora biti podesen na 'trube jerihona' da bi ga culi jer sat zavibrira i sigurno vam skrene paznju na zvono telefona. Instalirao sam i Keep i onda tu napravim listu za kupovinu ili neku drugu to-do listu.
Ozbiljniji propust:
Posle povratka u Srbiju, sat nije hteo da se vrati u nasu vremensku zonu. Pomerao bi vreme u plus, ali ne u minus vremenske zone. Resenje je brisanje kesa na telefonu u gugl servisima. Tada se telefon i sat raspare. Onda na telefonu pokrenete resetovanje na fabricka podesavanja. Kad se prodje inicijalni setap sata, on povuce
aplikacije sa telefona i vrati se u prethodno stanje (bez podesavanja sistema, to morate rucno).
Problem nije do sonija nego do androida. Isti problem su prijavljivali i sa drugim modelima. Opet, mozda je to sa marsmelouom reseno, ali ja sam 'zaglavio' na 5.1.1
Meni ostaje na ruci