Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li postoji neka tastatura sa srpskom predikcijom i sta koristite za porukanje (sms, Viber, Whatsapp) da moze da se otkuca a sata direktno (i da otvara slike sa pomenutih mesendzera)?

Ne bih znao, zaista, nisam to pokusavao...

A eto, imam Sony SW3 vec skoro mesec dana, i sta ja znam - nisam razocaran, ali nisam nesto ni odusevljen, ne toliko Sony-evim modelom, koliko konceptom smartwatch-a uopste. Da neko ne shvati pogresno - ideja mi je i dalje kul, moguce je da samo to nije bas "za mene", a i svakako je Android Wear i dalje "work in progress", tako da se mozda stvari pomere na bolje i kad su moja shvatanja u pitanju.

Konkretno, jedino gde mi se sat bas dopao je za trcanje (da podsetim, modela sa GPS-om je jako malo) - lagan je, ne smeta, ne mora da se nosi telefon, mada i ruta iscrtana posle na mapi nije bas precizna. Sve osim toga mi je bilo onako - meh. Bas zbog toga, razmislicu da li da ga zadrzim, ili ide na Bench oglase. :)

Ako uspem trcanje da pokrijem nekim onim armband-om sto ide oko nadlaktice i telefon moze u njega, vrlo verovatno ce Sony da potrazi novog gazdu. :D

Probao sam gearFit, moto 360 gen1, fitbit surge i adidas fitsmart za trčanje. Samo moto 360 je tu android wear ali ono što bih hteo da napomenem svima koji bi da koriste ove uređaje za trening, trčanje ili bilo koju vrstu sportske aktivnosti jeste da su svi manje više isti, i da osim adidas-ovog modela svi imaju loš heart rate monitor. Adidas se takođe može pohvaliti i sa dobrom autonomijom, meni traje oko 4 dana baterija. Znači ako mislite da ih koristite kao heart rate monitor onda batalite ove uređaje, bolje je da kupite zaseban polarov ili bilo koji heart rate senzor i to koristite, ili ovaj adidas fitsmart koji mi za sada jedini prikazuje precizno otkucaje u toku trčanja i treninga.
PS: Imao sam još i garmin vivofit, xiaomi miband...ali su sve to samo loše igračkice koje ne služe ničemu.

Poslednja izmena:
Mene licno heart rate i ne zanima toliko, vise info o stazi i brzini. Koji od tih uredjaja koje si pomenuo uopste ima GPS..?

Mada je pitanje da li meni ikoji i treba, ili mi je overkill.

Pa nekako mi je u trčanju bitno i da znam u kojoj zoni inteziteta trčim, koliki mi je puls, sa gps-om sam od drugara čuo da su garmin forerunner odlični. Svaki telefon ima gps, i sve ove bolje aplikacije ti daju odličan info o stazi(endomondo, runtastic...), moto 360 sport ima gps u sebi ali je skup a i svim tim uređajima baterija traje jedva jedan dan, tako da i dalje ne vidim neku svrhu android satova.

Tako nesto se i meni cini, da ce tel i armband preuzeti ulogu smartwatch-a...

@mironiko ako tražiš smartwatch pre svega za trčanje, a konekcija sa telefonom da bude u drugom planu, onda samo Garmin. Recimo Fr230 bi te idealno služio...

SM-A9000

Pogledao sad - to mi je skupo, ne bih u tu svrhu davao toliko, nisam bas profesionalni atleticar da mi treba tako nesto. :)

Ipak ce biti samo armband onda, procesljao sam malo i ostale modele i oglase, i mislim da nema tu nista za mene.

Ko je zainteresovan za SW3, eno ga na oglasima uskoro. :)

Sent from my Lenovo A6020a40 using Tapatalk

Koliko trazis za njega i koliko ti drzi baterija, izgleda da sam uspeo da sahranim gearfit

Odgovoricu ti na PM, da ne spamujemo ovde.

Cisto kao info za sve koje zanima, baterija mi je drzala uglavnom 2 dana (always on nije bio ukljucen), jednom Sam izvukao i tri dana, a svakih 100ak minuta trcanja (dakle, GPS) skrate trajanje za dan. Sve u svemu, posto se napuni za manje od sat, baterija zaista nije bila problem. :)

Sent from my Lenovo A6020a40 using Tapatalk

Ima li ko preporuku za jeftinog android kineza ili neki jeftini polovnjak, a da ima NFC (otkljucan, ne kao Sony 3)? Solidna baterija i citljiv ekran bi bio plus.
Postoji li neki sajt gde bih mogao izvrsiti potragu sam po kriterijumu da sat ima NFC?

Sent from my ME173X using Tapatalk

Da li ste culi za vest da je Oukitel izbacio novi smart watch A58 po fantasticnoj ceni? Radi kako na android, tako i na ios sistemima, tj moze se povezati na oba, sto je fantasticno. Trenutno je na akciji u Gearbeast-u. :D
Mozete li da pogledate i da mi javite utiske?
http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_366043.html?L
1,6-inch display sa 256 x 320 pixel rezolucijom, MT2502C procesor, 64 MB RAM, 128 MB memorije i 280mAh baterija.
I izgled mi se dosta svidja, elegantan je

nije android sat, sto se mene tice otpada po difoltu... I previse korišćenja riječi "fantastično", kao da radiš za njih...

Posebno je 64mb RAMa fantasticno... :D

Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk

Ima li ko preporuku za jeftinog android kineza ili neki jeftini polovnjak, a da ima NFC (otkljucan, ne kao Sony 3)? Solidna baterija i citljiv ekran bi bio plus.
Postoji li neki sajt gde bih mogao izvrsiti potragu sam po kriterijumu da sat ima NFC?

Da odogovorim sam sebi: Ovo sto sam ja zamislio ne postoji. Modifikovan sistem i Sony SW3 je najjeftiniji (i cini mi se jedini) izbor.

ne postoji, naravno da ne postoji. čitljiv ekran, tj. da bude kao pravi sat na suncu leti (recimo sad) ne postoji.

da asussrbija trgovci rade svoj posao, vise ljudi ovde bi nosilo i zenfone 2 i zenfone 3, kao i zenwatch

ali posto im je draze da prodaju 10 telefona za 150e skuplju cenu, nego da prodaju 200 telefona za 50e skuplju cenu kada vec moraju, to je njihov problem i ne treba biti blag prema njima

ti asusovi telefoni su skroz ok. znam vise ljudi koji bi koristili bas te telefone (ukljucujuci i mene) da su im cene normalne. ovako sa ovom cenom nisu nikako dobra kupovina. mada me cudi s obzirom na to da im je onaj tabket recimo bio jako jeftin. ne znam koja je to finta sa telefonima...

naravno da su dobri, ali kada sam ja ovde na forumu iznosio cinjenice i istinu, svi su me vredjali u temi za asus telefone osim tebe i par ljudi mozda

mislim, sta dalje da govorimo o firmi, ciji marketing tim koristi traffic exchange sajtove da bi nabio lajkove na facebook stranici i subscribere na youtubeu

ovo sto se desilo na fejsu, da se sve stranice brendova spoje u jednu, a posle samo lokalizuju po zemljama je nesto najbolje sto je moglo da im se desi, jer sada mogu da nastave da lazu o sebi mnogo jace

Poslednja izmena:
a kakve sve to veze ima sa pametnim satovima? Mislim da je bilo dosta off-a, pricu o Asusu preselite negdje drugo

Posle mesec i vise dana koriscenja Sony Smartwatch 3 mogu da kazem sledece:
- Ekran je transreflektivan i ako imate imalo svetlosti oko sebe (sve sem mrklog mraka), videcete vreme (ili neki drugi podatak) bez da aktivirate ekran. Iz istog razloga je citljiv i na velikom suncu
- Takav ekran stedi i bateriju. ~72h je najduze izdrzao. Samo sat i notifikacije
- NFC uz mod i LCA43 firmver radi. Nesto je malo veca potrosnja baterije, ali dan, dan i po ce izdrzati
- Najveci potrosac je GPS modul. Ako vam ne treba, ugasite ga
- BT je kod mene non stop ukljucen. Zanemarljiv potrosac
- Wi-Fi nisam intezivno testirao. Ipak, nekad je trosio vise, nekad manje. Pretpostavljam da je pozicija sata u odnosu na ruter bitna. On se sam ugasi posle neaktivnosti
- OK je za nosenje. Materijali ne izazivaju svrab. Nista ne zulja, ne zapinje
- Ponekad se restartuje sam od sebe. Imajte na umu da sam ja na 5.1.1, a izasli su i 6 verzije i podverzije. Mozda su tamo resili...
- Instalirah i neku tastaturu i to radi! Moze se pisati. Deinstalirao sam jer ne vidim poentu, ali ako koga interesuje da zna da moze
- Aplikacije se uglavnom placaju! Veoma malo besplatnih ima, ali se nadje i mora da se "kopa"
- Moj se greje ako se puni ugasen

Upotrebljivost. Meni pored NFCa sluzi da brzo vidim koliko je sati, da vidim ko smara (zove) dok vozim, ko je poslao poruku na viber/whatsup, podsetnike... Telefon ne mora biti podesen na 'trube jerihona' da bi ga culi jer sat zavibrira i sigurno vam skrene paznju na zvono telefona. Instalirao sam i Keep i onda tu napravim listu za kupovinu ili neku drugu to-do listu.

Ozbiljniji propust:
Posle povratka u Srbiju, sat nije hteo da se vrati u nasu vremensku zonu. Pomerao bi vreme u plus, ali ne u minus vremenske zone. Resenje je brisanje kesa na telefonu u gugl servisima. Tada se telefon i sat raspare. Onda na telefonu pokrenete resetovanje na fabricka podesavanja. Kad se prodje inicijalni setap sata, on povuce
aplikacije sa telefona i vrati se u prethodno stanje (bez podesavanja sistema, to morate rucno).
Problem nije do sonija nego do androida. Isti problem su prijavljivali i sa drugim modelima. Opet, mozda je to sa marsmelouom reseno, ali ja sam 'zaglavio' na 5.1.1

Meni ostaje na ruci

Svaka cast za izvestaj. :)

Sluzi li osnovnoj svrsi zbog koje si ga uzeo..?

Da. Covek koji je programirao app se zlopati sa istim problemom kao i ja tako da je napravio bolji korekcioni algoritam nego sto ga ima namenski uredjaj ;-)

@bmibmc
A kako su ti se pokazali senzori, koliko drze..?

Izvinjavam se za OT, prestajem ovde. :)

Nexus 5X TapaTalking

http://www.phonearena.com/news/The-...slim-and-stylish-design-round-display_id84758

Kapa dole za asus .. prelep sat.

https://youtu.be/_uN8DBONXK4

The technical specifications see a processorSnapdragon Wear in 2100 , a circular AMOLED display from 1:39 inches with resolution 400 x 400 pixels, IP67 certification and a special technology called hypercharge that allows you to charge up to 60% of the battery in just 15 minutes using the magnetic connector supplied. The operating system is Android Wear version Nougat .

230e. Dosta dobra cena za ovo što nudi ..

Poslednja izmena:
Zaista lep asus, ako ne fejluju sa baterijom bice super kupovina.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Au koliko mi se svidja ovaj novi gear s3 frontier ... gledam uzivo predstavljanje i ne verujem sta sve ugurase u ovako malo kuciste. Jos samo da vidim bateriju i cenu

Samo da koriste android wear :(

Sales of the Samsung Gear S3 will begin in October. The Gear S3 classic will be available only as a Bluetooth-connected model for about $299, while an LTE-equipped version of the Gear S3 frontier is in the works for a little further out and presumably for a little more money. 

Battery size grows from 250 to 380mAh, and while individual usage patterns have a big impact on ultimate battery life, users can expect about an extra day of operation on a charge – somewhere in the range of three to four days, total. In addition to a low-power mode that switches off non-essential functionality to stretch battery life, there's also an even stingier “power-off” mode that comes into play when battery capacity dips below 5% that offers up to 10 hours of operation as a basic timepiece – while disabling pretty much all of the Gear S3's smart features. 

https://youtu.be/c1rb8rhwpVM

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno