Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li i vama ne radi u Huawei aplikaciji Health, watch faces nemam niti jednu sliku .... Nisam ništa dirao niti abdejtovao ...
Da, jeste.
Pokušao sam sa brisanjem keš memorije i podataka aplikacije, nije pomoglo.

Univerzalni lek: backup podataka i deinstalacija Health, ponovna instalacija, u airplane modu prvi ulazak u aplikaciju, potom regularno (sa netom), on sam sinhronizuje podatke.
Jedino što prvih par minuta i par ulaska u app prijavljivao za update sata grešku u mreži ali je samo nestalo.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Da, jeste.
Pokušao sam sa brisanjem keš memorije i podataka aplikacije, nije pomoglo.

Univerzalni lek: backup podataka i deinstalacija Health, ponovna instalacija, u airplane modu prvi ulazak u aplikaciju, potom regularno (sa netom), on sam sinhronizuje podatke.
Jedino što prvih par minuta i par ulaska u app prijavljivao za update sata grešku u mreži ali je samo nestalo.

Hvala odradio sam ponovo instalaciju i sada radi ok. Nije mi jasno da iz nekog razloga aplikacija sama od sebe pukne i prestane da radi?

Hvala odradio sam ponovo instalaciju i sada radi ok. Nije mi jasno da iz nekog razloga aplikacija sama od sebe pukne i prestane da radi?
Jer Huawei. [emoji846]
Zašto postoji fora sa airplane mode, niko ne ume da objasni ali eto...

Pa prosto je. Kada uključiš airplane mode, aplikacija nema automatsko detektovanje regiona već od tebe zahteva da odabereš region.

Bez uključenog airplane moda, aplikacija povuče tvoju lokaciju i sama odabere region, a od regiona zavisi dostupnost tema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Možda nisam bio dovoljno precizan u pitanju, da iako sam sve (airplane mod...) već davnih dana uradio i aplikacija jeste radila ok do pre neki dan kada je iz nekog razloga prestala da funkcioniše??? Da li beta verzija Huawei helth i dalje radi? Pitam zbog custom watch faces.

Poslednja izmena:
GT2 sad jeftiniji od MW2 koji je sad 29.999 :p

Probao sam da instaliram betu Huawei health app, međutim nikako mi nije pošlo za rukom da dobijem opciju da mogu da skinem cutom watch face. Sve uradio kako je rečeno u tutorial videu uradio sam kineski id. Ulogovan sam bio sa tim id - om i instalirao betu, u air modu odabrao kinu i nastavio sa instalacijom. I dalje kada disable izjavu o privatnosti i opet nisam uspeo da ubacim custom skin..

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока

Probao sam da instaliram betu Huawei health app, međutim nikako mi nije pošlo za rukom da dobijem opciju da mogu da skinem cutom watch face. Sve uradio kako je rečeno u tutorial videu uradio sam kineski id. Ulogovan sam bio sa tim id - om i instalirao betu, u air modu odabrao kinu i nastavio sa instalacijom. I dalje kada disable izjavu o privatnosti i opet nisam uspeo da ubacim custom skin..

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока
Probaj ovo

https://youtu.be/gvtNy4aXoOs

Prosto pitanje, watch gt2 ili sm-r800? 46mm oba..
I zasto bas taj?

Resio sam da uzmem jedan od ova dva, cena im je manje vise slicna. O smart watch uredjajima znam bas malo, mislim da je bacanje para [emoji16], ali djavo ne da mira. Svidja mi se baterija kod gt2, o r800 ne znam nista, kazu da je funkckonalniji.

Imam m20pro, nz kako bi samsung radio sa njim..

Hvala unapred.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Ćerka ima M20Pro sa 42mm Samsungom i OK je.
Preporuka za Samsung, jedino što mi je GT2 lepši.
Ali od nekoliko desetina hiljada Samsung aplikacija (uglavnom dizajni satova) jedva da mi par odgovara, pitanje je tek kako bi bilo sa Huawei.

Što se baterije tiče, tu ne razumem problem jer skidam sat pred spavanje a nema zgodnijeg mesta da ga spustim od njegovog postolja.
Uključio sam mu sve što može i ostaje oko 65% na kraju dana.
Mobilni mi je veći problem jer ne može da izdrži ceo dan na putu gde se koriste dosta mape i kamera.

Hvala brale na odgovoru, kapiram da je Samsung generalno bolji uredjaj, ali ako baterija ne moze da izdrzi bar 7 dana mucenja... To mi ne odgovara nikako.

Svako koristi smartwatch na svoj način.

Nekome su bitne fitness/health funkcije, nekome su bitne notifikacije, neko voli da priča preko sata, neko da instalira brdo aplikacija i to je ok.

Najvažnije je da pre svega rzmisliš šta očekuješ od sata.

Meni lično pozivi i brdo dostupnih aplikacija ništa ne znače.

Dok sam imao Wear OS sat, jedino šta sam koristio je Shazam i kontrolu Deezera. Niti sam instalirao niti pokretao one koje se same instaliraju zbog telefona. Ne vidim koju bih aplikaciju koristio na satu...

Sad na Watch GT1 mi nedostaje samo da mogu da bez ovoliko cimanja dodajem teme, da se sinhronizuju notifikacije sa telefonom (brisanje ili nakon čitanja) i malo detaljnija vremenska prognoza.

Ako Huawei prihvatis takvog kakav jeste, bićeš zadovoljan izborom, a GT2 je vremenom dobio i dodatne funkcije + sve ono u čemu je napredniji od GT1.

Ako su ti bitne raznorazne aplikacije, onda gledaj u drugom pravcu. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam se danas ponovio, zahvaljujući predsedniku, dodao još malo i uzeo maltene nov Galaxy Watch 42mm, za moje T-rex ručice mislim da je taman :)
fe8834b73351a8ea9a29ea064c912e11.jpg

Aplikacije mi nisu ni najmanje bitne.. Ono po yt sto sam video mi je sasvim dovoljno. Da mogu da ga koristim umesto handsfree u kolima, da vibrira kada mi stigne sms whats viber, poziv itd. Fitnes opcije su mi veoma bitne i cini mi se da su skroz ok. Za GT 2 nisam provalio da li ima real time ocitavanje otkucaja srca..

Aplikacije mi nisu ni najmanje bitne.. Ono po yt sto sam video mi je sasvim dovoljno. Da mogu da ga koristim umesto handsfree u kolima, da vibrira kada mi stigne sms whats viber, poziv itd. Fitnes opcije su mi veoma bitne i cini mi se da su skroz ok. Za GT 2 nisam provalio da li ima real time ocitavanje otkucaja srca..

Real time heart rate, automatsko merenje stresa, SpO2, sa najnovijim ažuriranjem brdo ali brdo opcija treninga, baterija 10 dana (sa real time HR, 14 dana sa smart HR mada je jedina razlika što ti ne meri HR dok dremaš i spavaš noću), brdo skinova za sat uz malo podešavanja imaš gore klip sam okačio.
Uz sve ovo a nešto sam sigurno propustio - jedan od najlepših satova (naročito klasik varijanta koju nosim).
Pozdrav.

^ na šta ukazuješ, a da nije rečeno?

Dok sam se patio sa tapatalkom sad vidim da si napisao to što je pitao kolega. Ja samo screenshotovao :d

Ali Healt app je njesra, u odnosu na MiFit npr... Jos moras da instaliras HMS, stalno me zeza kad pokrecem Aliexpress dual app na Xiaomi-ju.
Nervira me kod Huawei, ako nije i tel. Huawei/Honor, onda neke stvari ne funkcionisu...
I te neke sitnice, ikonice obavestenja, itd...

Pa i za Samsung moraš 3 aplikacije da instaliraš da bi sve to radilo.

Naravno da ce najbolje biti na telefonima i uredjajima iste firme, jer ima sve potrebne servise.

Verujem da je isto i kod apple watch-a kad se koristi na Androidu.

Inače ja nemam nikakav problem sa Health na Mi8.

Desilo mi se 2 puta, da su prestale da stizu notifikacije, jednom sam morao i deinstalaciju, drugi put proradilo posle brisanja kesa i par restartovanja tel. i sata...
Kod tih drugih bar kada instaliras app, verovatno ne mora tel. u plane mode, da bi mogao da se ulogujes kako treba.
Prvi put kada sam instalirao, jurio po netu instrukcije kako da mi se pojavi opcija da se ulogujem na nalog, neki i sada koriste bez naloga...
Npr, meni na RN5, a verovatno ni tebi ne radi mute zvona na telefonu kada stisnes gornji taster Na GT2 prilikom dolaznog poziva, dok na Huawei/Honor radi...

I evo ovo svaki put kada udjem u Aliexpress dual app, nema sta nisam probao.:trust:

Prilozi

• IMG_20200603_012802.jpg
    IMG_20200603_012802.jpg
    189.1 KB · Pregleda: 143
Poslednja izmena:
Lagano se dođe na temu ekosistema. Nije ništa novo da se najbolja funkcionalnost ostvaruje u ekosistemu, ali i sa uređajima van ekosistema koji su, ipak, date-to-date sa satom.

Ja verujem da i Samsung satovi imaju povremeno slična zaglupljivanja, ali to su sve android boljke.

Ako zeliš da vidiš šta je bol i nedostatak funkcija iz opisa uređaja, upari Iphone i bilo koji sat koji nije jabuka. Ili obrnuto...

Kad smo već kod konzistentnosti ekosistema, Apple je već dugo korak ispred i ne verujem da će ostali dostići taj nivo. Nisam ljubitelj IP ali to je činjenica.

EDIT: ^ verovatno se kolju GMS i HMS koji je poprilično agresivan, barem koliko sam mogao da vidim kada se instalira na Samsungu, i preuzima sve aplikacije koje ima u svom AppGallery.

Poslednja izmena:
Ma, razumem ja da se aplikacija zaglupi, obrises kes, restartujes je i nastavis dalje, ali ovde to nije bilo tako, pisao sam gore.
I kada sam pomenuo da neke stvari ne funkcionisu, nisam mislio na totalno razlicitim platformama, Android vs IOS, to je opstepoznato, vec na Androidu samo razliciti proizvodjaci.
I eto opet dolazim do toga da npr. MiFit nema toliko problema-nedostataka, isto radi i na Xiaomi i na Samsung telefonu, nema nikakvih ogranicenja, MB4 koji sam koristio ima istu funkcionalnost zakacen na bilo koji telefon, dok to ovde nije slucaj.
Ali GT2 je lep, pa je lep...:)

Hvala brale na odgovoru, kapiram da je Samsung generalno bolji uredjaj, ali ako baterija ne moze da izdrzi bar 7 dana mucenja... To mi ne odgovara nikako.

Po onome što si napisao, definitivno je GT2 za tebe (ili honor mw2, ili GT2e, sva tri isti djavo...). Inače, imao sam oba, čisto da ne bude da pričam bezveze...

SM-N975F

Hvala decaci na odgovorima.

Da li neko koristi Huawei GT2 u kombinaciji sa iPhone tel?
Interesuje me da li postoje neki problemi, koje konkretno funkcije ne rade, da li je moguca integracija sa iPhone health app, koje app moram sve da instaliram i najvaznije da li je bluetooth konekcija stabilna?

Definitivno jeste jedan od lepsih smartwatch uredjaja, ali ne bih da trosim pare ako je poprilicno osakacen u kombinaciji sa iPhone tel.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno