Šta je novo?

Skoro savršeno kućište....

Kao da sam negde video ovako nešto.... :) :)

Lepo i crno...

Nisam znao da ovi još postoje.... :)

Vrlo zanimljivo...

Svaka roba ima svog kupca kažu, Cooler Master Sneaker-X, oko 900 EUR košta patika. :)

Zašto kod nas niko ne prodaje Montech kućišta, baš me zanima?? Kvalitetna su i nisu skupa, to bi se kod nas fino prodavalo. Evo, ovo, na primer...

Svi Montech proizvodi su "rupa u zakonu". Imaju čak i pristojnu povoljnu mehaničku tastaturu. Možda je baš u tome i problem...

Uuuuuu, lepo, Bogme... :)

Open box kocepcija kucista mi je teska budalastina posto se to usere u prasinu vrlo brzo i to je donekle lepo samo na slici ako ces ovec open box uzmi bench table. Kapiram skakako da se retko koji covek *****e da ide dva puta na open box cim shvati da je ispao glup bataljuje tu pricu.

Danas sam u firmi sklapao neku malo jaču mašinu i za kućište su ljudi odabrali Deepcool Morpheus. Ne sećam se kad mi je trebalo uputstvo za kućište da bih skontao kako se skidaju bočne stranice, ali danas sam morao da čitam uputstvo, pa mi ni to nije bilo dovoljno morao sam da gledam i recenziju na YT da bih otvorio kućište. :D

Jesi li ispisao nešto sa onim kockicama koje dolaze uz kućište?? :D :D

Nisam, Ima puna kesica tih gumenih zelenih kockica, prvo sam mislio da su neki damperi za vibracije, dok nisam pročitao uputstvo nisam ni skontao čemu služe. Eno ga još kod mene u firmi, čekam AIO kuler da završim konfu, možda ću sutra imati vremena da se igram s tim :D

Ogromno je kućište, ali ako se ne ide na konfiguraciju sa dve komore, nema baš previše mesta iza za kablove.
1000023891.jpg

Skidanje gornje stranice je meni bilo najgore i to sto mora da se odsrafi donja stranica da se izvadi kutija sa HDD mi je ubedljivo najveca mana. Nema ni onih okca za vezivanje kabla od CPU, bukvalno niti jednog jedinog. Al da ima mesta ima. Taj sistem bez srafova za stranice, mislim realno jedino su prednja i desna bocna strana bez srafova, mi se uopste ne svidja jer kada treba kuciste da se otvori, nakon sto je sve sklopljeno da bi se otvorila leva bocna strana, od stakla, mora da se skine gornja stranica, posto one plasticne zabice drze nenormalno jako celo kuciste se strese pri otvaranju. Totalno mi je bzv sto su to tako odradili.

edit: Btw @qryak Ta tri 14cm venta ako stoje tako kao na slici sibaju vazduh napolje, to mi je isto misterija sto su tako napravili, valjda izgleda cool sta li al ja sam ih prebacio napred.

Jeste, slažem se, sve te mane koje si nabrojao i mene su nervirale dok sam radio na ovom kućištu. Stranice mi je najlakše da skidam tako što uvučem ravni šrafciger i okrenem ga polako da iskoči žabica, a da ne zagrebem farbu kućišta. Izbacio sam i ja kavez za hardove. Izbacio sam i dodatni kavez za napajanje koji je stajao gore napred. Ostavio sam samo najneophodnije od kućišta. Nisam se zezao sa dve komore, pošto to nisu tražili od mene, ali mislim da je tako kućište dosta funkcionalnije.
Da dodam da mi se sviđa što se lako skida poklopac od PSU shroud-a. Lepo to izbaciš napolje dok ne središ sve kablove od napajanja, dosta pojednostavljuje kabl menadžment.

^^ Al' taj displejcic sto sljasti majko sveta oni kao da su reflektore ugradili u njega :D Btw resenje za ventilatore sa tim sinama je odlicno, moze da namontiras boga oca tu :D E da, iako me je isprava nerviralo sto ima one rupicaste otvore na desnoj strani kucista, ona "strafta" kod procesora dodje kao dobra ventilacija, vreo vazduh tu izbija samo tako.

Jesu nenormalni sa tim drvetom.... Prelepo i sjajan deal bi bilo bez toga.
Malo mi aljkavo uklopljeno deluju te gornje drvene lajsne. Delovalo bi urednije da je prednja gornja lajsna slicno izvedena kao i donja a da ove sa strane idu do nje...

naravno, ne povezes ga na plocu.

Jesu nenormalni sa tim drvetom.... Prelepo i sjajan deal bi bilo bez toga.
Meni jako lepo deluje zbog dodatka drva. Generalno modeli koji imaju taj dodatak daju neki estetski momenat koji se meni dopada.
Elem, naručio sam ovo kućište u beloj boji izacice sa dostavom 130e u Slovačkoj, moram čekati do sredine juna kad stiže prva isporuka u toj radnji (a mislim i generalno da tad radnje dobijaju tek). Kod nas ce cena mislim lagano ići do 20 hiljada. A Madjari, videcemo. U zadnje vreme me neprijatno iznenade cenama.

Hteo sam da podelim svoje iskustvo sa Corsair Frame 4000D kućištem koje sam nedavno naručio.

Međutim, kada sam proveravao sadržaj, primetio sam da nedostaje jedan šraf, onaj koji služi za pričvršćivanje GPU sag držača. Pregledao sam kompletan accessory box, prevrnuo kućište nekoliko puta, proverio sve kutije i pregrade, ali šrafa jednostavno nema. :(

Nije neka ogromna stvar, ali nije ni baš sitnica, jer bez tog šrafa GPU sag bracket ne može da se montira kako treba. Pisao sam Corsair podršci, pa se nadam da će mi izaći u susret i poslati zamenski šraf. :)

Prilozi

• IMG_0489.jpeg
    IMG_0489.jpeg
    177.7 KB · Pregleda: 18
Hteo sam da podelim svoje iskustvo sa Corsair Frame 4000D kućištem koje sam nedavno naručio.

Međutim, kada sam proveravao sadržaj, primetio sam da nedostaje jedan šraf, onaj koji služi za pričvršćivanje GPU sag držača. Pregledao sam kompletan accessory box, prevrnuo kućište nekoliko puta, proverio sve kutije i pregrade, ali šrafa jednostavno nema. :(

Nije neka ogromna stvar, ali nije ni baš sitnica, jer bez tog šrafa GPU sag bracket ne može da se montira kako treba. Pisao sam Corsair podršci, pa se nadam da će mi izaći u susret i poslati zamenski šraf. :)
Jesi li ga pazario kod nas? I ja sam ga planirao zbog back connect mogućnosti ali ga kod nas nema, čak ga ni Madjari nemaju. Arbg sam tražio doduše, nisam pitao za onu klot varijantu.

Jesi li ga pazario kod nas? I ja sam ga planirao zbog back connect mogućnosti ali ga kod nas nema, čak ga ni Madjari nemaju. Arbg sam tražio doduše, nisam pitao za onu klot varijantu.
Kod Madjara ali klot varijanta, medju poslednjim komadima, 110e. Imas argb varijantu kod Madjara.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno