Iako subjektivno, smatram da je BQ PB 500DX trenutno najbolje all-around airflow kuciste, jer nudi najvise u paketu do 100e ako ne i 150e.
Neznatno je vece od Meshify, dozvoljava vece grafe kao i AIO/air kulere i psu, ne mora da se SSD-ovi kace (i prze) pozadi gde i mobo, ide sa sasvim pristojnim 3x140mm ventovima koji ne zahtevaju zamenu u startu, izrada je vrlo dobra (iako bih rekao da su mogli malo bolji, deblji lim da upotrebe). Da, nedostaje jos koji usb prikljucak napred i neki drugi sistem za skidanje front panela (koji je kod svih tih tipova kucista boljka). U principu sa svakim kucistem se ide na neki kompromis, kod ovog tog tipa ja ih vidim najmanje.
Trebam da sklopim desk krajem godine, trebao sam pocetkom ali dobro je sto sam pomerio, dobicu dodatno na izboru nekih komponenti.
Na solitere od kucista ne bih isao, iako mi se svidja DarkBase 900 rev2
Meshify/Define C su mi bili glavni kandidati ali sa 500DX cu imati manje glavolja prilikom odabira komponenti (grafe, cpu kulera, napajanja). Pritom idem na max silent build, koji mogu da izvucem sa istim.
BQ je usao kasnije u celu tu pricu, dizajn za to kuciste im je isao od 0, nije reciklaza drugih platforma kao kod CM-a recimo, tako da su dosta dobru implementaciju odradili pokupivsi fore od drugih. Takodje treba uzeti u obzir da im je to prvo kuciste airflow tipa i da su firma koja se prevashodno orijentise na silent kucista.
Kao sto je neki kolega rekao, "posle ovoga idem na sff jer je to buducnost".
H1 sam takodje uzimao u razmatranje, ali za ono sto zelim da sklopim, kompaktnije mid tower kuciste je sada bolja opcija.