Šta je novo?

Skoro savršeno kućište....

Jedini koji eksperimentišu sa kućištima na inovativan način - Lian Li. Svaka čast ljudima.

uvek su to i radili, oni i silverstone :)

edit: evo za tebe nesto :)

Poslednja izmena:

Inženjeri Chieftech-a kao da bar 5-6 godina nemaju dodira sa spoljnim svetom...

Prvo sam mislio da je ovaj ludi kinez modovao kućište ( a i jeste )...

A onda sam video da je to novo Gigabyte/Aorus kućište.

Kakva kreacija!! U vreme nikad vrelijeg hardvera inženjerima Gigabajta je sinula sjajna ideja da naprave kućište koje nema odakle da uvlači vazduh u unutrašnjost istog, a i tamo odakle može postaviće plastiku da to sprečava, ali, valjda, njima izgleda cool. Čak i mučeni Chieftech iz dva posta iznad deluje kao mnogo normalnije kućište od ovoga.

evo jedan white asmr :)

evo jedan white asmr :)
Kakva je ovo budževina???? Ryzen 9, ROG Strix matična, dva 990pro, prelepa 4090 poružnjana vodenim hlađenjem ( :) , mala šala, imam ovakvu 4080 Super ) i sve to u mega nepraktično Deepcool kućište????!!!!! I to sa pumpom van kućišta??? Od tri LianLi ventilatora na dnu dva nisu bila dobro povezana jer im nisu radila RGB LED svetla. I na sve to mega grozni Seasonic kablovi ( iskukao sam na drugoj temi ), pogotovo oni 24-pinski došlo mi da plačem kada sam video taj haos.
Ono kad neko ima mnogo para a nema pojma da to iskoristi kako treba...

Ponekad nije lako Jutjuberima, treba ostati ozbiljan i ne biti surovo iskren kada ti u šake padne ovakvo đubre, znajući da postoje bolja i jeftinija Montech kućišta, a ovo bije po ceni samo zbog nepotrebno lošeg ekrana. Užas. Za 50ak evrića na Aliju se kupi 10 puta bolji ekran sa morem očitavanja i možeš da ga staviš gde god ti odgovara...

Prvi put se ne slažem sa Dimitrijem. Kućište je preveliko, ima previše nepotrebnog, neiskorišćenog prostora i forsirane NZXT "zaštite", jer čak ni on nije ubacio USB 3.1 i USB-C kablove I/O kućišta, jer im ova "prečaga" na sredini strašno smeta, te je ubacio samo 24-pinski kabl od napajanja. Sa malo jeftinih metalnih dodataka su mogli da urade kao Lian Li pa da napred biraš koju veličinu ventova da staviš, ovako izgleda smešno, pogotovo ako se stave RGB ventovi. Jednostavno, 12cm ventilatori deluju kao igračke na ovolikom kućištu.

Jedino što valja na ovom kućištu je kako je rešen prostor za kabliranje pozadi, a tu je NZXT neprevaziđen i ubedljivo najbolji po tom pitanju.

Ono kad imaš 3D printer i znaš kako da ga iskoristiš... :) :)

Prime ekosistem

Ja dobijam nervne napade zbog kablova u MNOGO većim kućištima, u ovim malim bi nešto razlupao zbog njih. :) :)
Jedna od stvari koje volim da vidim na YT jesu kućišta za koja je retko ko čuo, još manje ih videlo, a opet ne deluju kao kineski skarabudž. Na takva kućišta poznati Jutjuberi ne gube vreme već neki početnici sa malo para, pa im i video klipovi umeju biti amaterski urnebesni, kao što je ovaj za kućište koje, siguran sam, niko na forumu nije čuo - Okinos Aqua 7.

Lako je čuti za nešto, drugo je moći nabaviti.

Ne znam da li je bilo ili ne, ali godišnji odmori, ovo, ono, pa možda može i sad, jer deluje zanimljivo...

Phanteks NV7 je moje nikad prežaljeno kućište koje nemam gde da postavim, a kamoli ovu fenomenalnu grdosiju. Na jedvite jade sam ugurao NV5 i sada Antec C8, ali gotovo osam santimetara duži NV7 bi se na jedvite jade ugurao tako da pozadi ne bi imao gde vazduh da izađe. Bar kod mene.
Problem sa ovim kućištem je, pored cene od oko 30.000 dinara (250+ evrića) je što za krštene i lepe Phanteks ventilatore treba i više od toga - 4 dvanaestice sa strane, 3 četrnaestice dole, dve četrnaestice pozati, gore neki 420 AIO i eto lagano preko 500€ a da nisi ubacio ništa bitno u kućište. Stvarno treba biti bogati entuzijasta da tako nešto sebi dozvoliš.

Ne znam da li je bilo ili ne, ali godišnji odmori, ovo, ono, pa možda može i sad, jer deluje zanimljivo...

Prvo sam se odusevio misleci da je on razvukao tako kablove, a onda sam se uzasnuo kad sam video da je i sa te strane staklo... super kuciste, ali jednom sam sklapao slican fazon (Corsair 570x) i to vise necu ponavljati. Ekstenderi su prakticno obavezni, on ih nije imao, sto je drasticno otezalo sakrivanje kablova.
Mada mi se svidja ova "maska" koja pokrije kablove, to dosta olaksava. Svakako zanimljivo kuciste sa lepim inovacijama. :)

...a onda sam se uzasnuo kad sam video da je i sa te strane staklo...
I meni je staklo sa te strane potpuno besmisleno, mada ima ljudi koji to gotive i vole da pokažu ako im kućište stoji vidljivo sa obe strane. Ja volim kad je pozadi uredno, ali sam se uvek mačevao sa kablovima jer mi ili budu prekratki ili predugi, pa ekstenzije, pa gde sve to da sklonim...
Imao sam BeQuiet Silent Base 802 i kabliranje pozadi je bila noćna mora. Tek sa Phanteks NV5 sam uspeo da izvedem da liči na nešto, a sada sa Antec C8 gde sve viškove kablova uguram u prostor za HDD u kojem se sve lepo sakrije, tek tada liči koliko-toliko uredno. Jednom sam sklapao komp sa NZXT H7 i kabliranje tu je pravo zadovoljstvo, ubedljivo najbolje rešeno.

Malo (više) maznuto od Lian Li, malo od ovih, malo od onih, ali iznenađenje je ENERMAX. Da li će uskoro biti i NOCTUA kućišta?? :)

E, kad Nik ovo kaže... Lepo sam ja rekao, neće me iznenaditi ako uskoro ne vidim NOCTUA kućište... :)

E, ovo je malo...

Paaaa... ništa revolucionarno - ovi noviji DanCase/FormD smanjeni za AIO i efektivno ograničeni samo na vazdušno hlađenje + ručka za nošenje. Skoro pa zaboravljeni Dan A4 je još i manji, 7,25 vs 8L.

Skoro pa zaboravljeni Dan A4 je još i manji, 7,25 vs 8L.
Da, ali nema ručku za nošenje. :) :)
Postavio sam ovo samo zato što je "MiniNeo / KXRORS S300 ITX" nešto za šta je jako mali broj ljudi uopšte čuo. Bar meni tako deluje.

KXRORS je sjajna riječ, kinezi baš znaju da rade SEO.

Gde li je ovaj iskopao GEOMETRIC FUTURE kućište kojeg nema ni na njihovom sajtu. I zanimljivo razbija monotoniju ova grozna drečavo-zelena boja, ko zna kako je došao do drečavo zelenih kablova koji se SAVRŠENO uklapaju uz boju kućišta, a onda ih prekrije Lian Li Strimerima??????? Užas.

Nazad
Vrh Dno