Šta je novo?

Skoro savršeno kućište....

Koriste tzv. dual-chamber kućišta poput Lian Li O11 serije i sličnih akvarijuma. Govorio sam o klasičnim kućištima sa standardnim layoutom, jako malo njih montira 3.5" diskove pozadi...
Što je, uopšteno gledano, normalna stvar, jer sva ta kućišta koriste prazan prostor između napajanja i prednje maske da tu postave ležišta za 3,5" diskove, radi uštede prostora. Mada ima kućišta koja ležišta za diskove stavljaju pozadi poput Phanteks NV5 (imao sam pa znam) ili NZXT kućišta, ali to je više dizajnerska odluka. A, iskrno, s obzirom na položaj SATA ulaza na matičnim pločama, u tim "neakvarijumskim" kućištima je i najbolje mesto za diskove upravo između napajanja i prednje maske, jer tu kablovi najmanje smetaju svemu ostalom, zato što je tu i najmanje rastojanje.

Prilozi

• 11.jpg
    11.jpg
    180.4 KB · Pregleda: 70
  • 11a.jpg
    11a.jpg
    88.8 KB · Pregleda: 69
Zato stavih Focus 2, jer je tako blesavo osmišljeno - nema shroud nego samo masku, i prostor između prednje maske i napajanja je potpuno prazan, nema ništa ni predviđeno za tu, a 3.5" diskovi idu u prostor iza, koji je najstandardniji mogući po dubini, nije dvojna komora. E sad, sve je to malo dubiozno, jako je teško povezati dva diska i malo su nategnuti kablovi, ali radi. S druge strane, sa relativno mid hlađenjem imam sasvim dobru ventilaciju i temperature i na CPU i na GPU.

jos nekoliko njih :)

Meni je apsolutno fascinantno kako su ovi iz Kit Guru uspeli da uguraju Sapphire 7900XTX Nitro+ u ovo kućište I to sa sve AIO kulerom. Imao sam je i znam koliko je to čudovište, nije mnogo dugačka (32cm) ali zauzima tri i po slota kada se ugradi. Neverovatno.

Prilozi

• NV5.jpg
    NV5.jpg
    156.6 KB · Pregleda: 66
We released our review on the LUCA L70 last week and here is our time-lapse video of the build featuring the beautiful AORUS B650E Stealth Ice motherboard.

I ko sad tu laže...?

dobar review. mislim sve na sta se zali je realno, vidi se :)

To što je on video ona udubljenja, delove koji nisu nalegli kako treba i druga oštećenja, toga nije bilo kod ostalih. Istina je da je to greška u pakovanju i dostavi, ali ne treba zbog toga pljuvati firmu koja pravi svoje prvo kućište.
Mada, slažem se sa njegovom tvrdnjom na 15:35 da L70 ipak nije u klasi dobrih kućišta "out of the box" kao što su Antec Flux Pro, Fractal Torrent i ono koje se njemu sviđa, Antec C8. :) :) Što se toga tiče, razumem ga, i meni se moje C8 mnogo sviđa. ;)

to je i rekao, kao i da se nada da ce prihvatiti pozitivno kritike i sledece biti jos bolje :)

ASUS(u) se udrvenio. :) Dobar naslov za one koji razumeju sleng... :D :D

Ne znam zašto ali, volim ovakve "weird" klipove nepoznatih jutjubera o malo poznatim firmama...

Ovaj lik je dosta gledan TikToker, stalno mi iskaču klonovi njegovih postova na Shorts i Instagramu.

Odgledao sam nekoliko kratkih klipova sa YT u kojima "glumi braću blizance" i samo par dužih videa (ovaj je drugi), ali po broju subscribera, lajkova i pregleda ne deluje mi kao preterano poznat, pa sam zato napisao "nepoznatih tjubera" bar ovde u Srbiji.

Realno, sve je relativno. Samo kažem da meni konkretno konstantno iskače iako nisam pretplatnik ni na jednoj platformi, pa pretpostavljam da je slično i kod drugih sličnog online profila.

Zašto ovako nešto nema kod nas?? Montech ima odlična i jeftina kućišta.

Jeste da video nije o kućištu, ali ovde prvi put vidim Antec C8 CURVE sa drugačijim kaljenim staklom i baš dobro izgleda, samo da Greg nije stavio proklete bele ventilatore u crno kućište...

Ja volim B&W buildove (takav mi je glavni rig) ali kad su samo ventilatori izgleda kao greška.

Treba sad nekad da izađe i Montech King 65, isti fazon samo nije zakrivljeno stalko nego ono klasicno kao kod ostalih.
A Antec sa C8 uradio suprotno. Napravili klasično C8 ( moj C8 je beo ), a sad napraviše C8 CURVE sa zakrivljenim staklom. :)

A Antec sa C8 uradio suprotno. Napravili klasično C8 ( moj C8 je beo ), a sad napraviše C8 CURVE sa zakrivljenim staklom. :)
Kod C8 je ljepsi ovaj curve, sve u jednom djelu, dok je ovaj King 95 u dva dela staklo. Bas planiram oko NG da sklopam novi comp i na prvu sam hteo da uzmem King 95 Pro kućište, ali sam odustao kada sam vidio na nekim slikama kako se RGB odbija na "razmaku" između dva stakla

Kod C8 je ljepsi ovaj curve, sve u jednom djelu...
Slažem se da je lepše, ali ako jednom nedeljno otvaraš kućište zbog nečega, to se brzo pretvara u agoniju. Sa "klasičnog" C8 sve stranice skineš za 10 sekundi i jednako brzo vratiš.
Imao sam Thermaltake Tower 500 koje sam obožavao, ali da bi prišao bilo čemu unutra trebalo mi je najmanje dva minuta ekstremno pažljivog otvaranja da mi gornja plastika ne bi kvrcnula ili neka staklena stranica ne bi iskliznula i razbila se. Prvih desetak puta to nije problem. Kada sam 50 put otvarao potajno sam poželeo da nešto razbijem kako bih kupio drugo... :)

i all white :)

Zašto, ali zašto ona horizontalna prečaga iznad diskova nije u ravni sa napajanjem nego cm niže :) nije kao da im je bio bitan taj 1cm, a moglo je i 1cm u širinu veće da bude, koliko da ima više mesta za kablove i to je to otprilike. Mogao je i neki HDD cage u ovom odeljku za diskove umesto samo 2 postolja, ali kapiram da bi podiglo cenu. Sve u svemu, za 80$ odlično.

Sviđa mi se što Lian Li eksperimentiše sa raznim stvarima sve dok ne ubodu dobitnu kombinaciju. Ovo sa napajanjem nepred deluje zanimljivo i baš me zanima kako bi bilo da su EDGE napajanje stavili u ono i na šta bi to ličilo. I mada je kućište veoma zanimljivo, ono što mi se najviše svidelo je matična ploča. Onakvu belinu moram da imam. :D :D

Zašto, ali zašto ona horizontalna prečaga iznad diskova nije u ravni sa napajanjem nego cm niže :) nije kao da im je bio bitan taj 1cm, a moglo je i 1cm u širinu veće da bude, koliko da ima više mesta za kablove i to je to otprilike. Mogao je i neki HDD cage u ovom odeljku za diskove umesto samo 2 postolja, ali kapiram da bi podiglo cenu. Sve u svemu, za 80$ odlično.
Da bi stala ATX ploca

Jasno, ali hteo sam reći da je komotno moglo da bude taj 1-2cm veće u visinu pošto ovde nije neka jurnjava za minimalnom zapreminom kao u SFF svetu :)

Nazad
Vrh Dno