Šta je novo?

Skoro savršeno kućište....

posle pljuneš za još 3+ Noctua ventilatora (70+ €)
Ne treba Noctua naravno, Silentium PC Fluctus, ili Arctic P12/P14 su dovoljni.
Ako treba da daš pare za kučište i
Ako cemo gledati realno sva kucista osim Phanteks Evolv X/P600S, Be Quiet! Dark Base 900/700, Fractal Design Torrent, Lian li Lancool II/III/205 (140mm ventilatori) imaju krs ventilatore, koje ce da razbubecaju bio koja 3 venta iznad sto spomenuh.

Tako da po meni, svako kuciste kad se kupi osim ovih sto sam naveo, treba da se kupuje sa namerom da se zamene vent-ovi (ako se gledaju top performanse i estetika nije u prvom planu). U Slucaju da estetika jeste u prvom planu, open sve ventilatori iz svih kucista treba da baciti i dodati jos 10-tak evra za paket od 3 Arctic P12/P14 RGB/A-RGB [u odnosu na paket obicnih].

Arctic P12 obicni kostaju 580 din komad u domacoj firmi (u paketu od 5). Arctic P12 PWM PST kostaju 700 din komad u domacoj firmi (u paketu od 5). a Arctic Cooling P12 PWM PST RGB kostaju ~1150 din po komadu preko madjara (U paketu od 3).
 
Poslednja izmena:
Fractal Focus 2:



Me gusta. Mesh napred, HDD mountovi pozadi, nema PSU shroud, dovoljno mesta, dolazi sa 2x 140mm venta, dobra cena...novi budžetski šampion?
 


 
Corsair 2000D (~24.4L):

5pfloc5x32i91.jpg
 
Beše, povukli su ga sa sajta ili tako nešto...? Istrčali se il' šta već...
 
deluje zanimljivo :)
 
Razlika izmedju 500DX i FX su ventovi sa RGB-om, to je to?

Trenutno sam u Austriji pa gledam da kupim DX ili nesto slicno po istoj ceni, pa mi sad i ovaj FX upao u jednacinu.
 
Light show i bolji ventilatori...
Nije samo svetlo na ventovima, bolji su od onih u DX.
 
Moram priznati ovo H510 Flow lepo izgleda.. i deluje kvalitetno.. Mislim, do sada sam imao krs kucista, tako da je ovo veliki skok..
 
Moram priznati ovo H510 Flow lepo izgleda.. i deluje kvalitetno.. Mislim, do sada sam imao krs kucista, tako da je ovo veliki skok..

Ne mogu da se ne složim sa tobom. ;)
Verovatno za većinu je, ovo što sam ja napravio, teška kičerica....ali meni je cool. Deca oduševljena :giggle::D

1661187996814.JPEG


Mada...i dalje mi krivo što nisam uzeo neki be quiet....a gledam review-e, i lian li modeli su mi baaaaš cool.
 
Mada...i dalje mi krivo što nisam uzeo neki be quiet....a gledam review-e, i lian li modeli su mi baaaaš cool.
Evo, prodajem ja moje BQ 802 belo za 15.000 staro malo više od godinu dana. :) :)

Thermaltake The Tower 500 mi se toliko sviđa da je to nešto što moram da imam. :)
 
Menjaš konja za magarca...pardon, frižider.
Kamo sreće da hladi kao jedan...
 
Što je najgore, znam. A opet, ni sam ne shvatam zašto mi se toliko sviđa. Možda zato što bi mi se fantastično uklopilo uz nameštaj, mnogo više nego ovo... :)

Ali da nemam kućište, pored The Tower 500 bih uzeo jedino Fractal Torrent, Lancool III, ali pre svih bi razmislio o NZXT H7 Flow - prvo što je SKROZ belo, bez ikakvih crnih detalja, drugo što je funkcionalno onako kako bih ja voleo (baš lako za održavanje) i, ono najvažnije, nije ni toliko skupo u odnosu na ostala. :)
 
Poslednja izmena:
Plastikaner, nemoj to Morgane!!!
 
Video sam kako se otvara The Tower 500, svaki put mora da se skida gornja plastika da bi izvadio staklene stranice,a pošto često otvaram kućište garantovano bih to polomio na trećem-četvrtom otvaranju, ali opet...
Ali kad vidim H7 Flow sa inženjerskim rešenjima koja su u nivou BQ 802 (mislim na otvaranje stranica) i nekim boljim funkcionalnim detaljima, baš bih voleo da ga posedujem. Lancool III je možda i lepše i funkcionalnije, ali kao što je pokazao i onaj iz TechSource veliki je problem što se sa osvetljenim ventovima providi donji deo u koji su, kao i kod mene, kablovi zbudžani u gomilu, pa to izgleda ružno.
A i H7 Flow je SKROZ beo. :) ;)
 
Uzmi onda Lancool II...naslednik nije vredan razlike u ceni.

Ma, batali svrab, imaš dobro kućište...štekaj pare za nove procesore ili grafike.
 
Čuj, štekao sam i treba da dobijem od firme nekih soma evra sledeće godine, baš sam se naoštrio za AM5 platformu, ali kad sam video najavljene cene matičnih ploča moj entuzijazam je strahovito splasnuo, Na primer, Ryzen 7 7700 + dobra AM5 matična + 32 GB dobrog Corsair DDR 5 će dobrano preći cenu dva Playstation 5. I tih soma evra.
Istina, meni kompjuter ne služi SAMO za igranje, ali opet...

A štio se kućišta tiče, više na to gledam kao na praćenje tržišta,. The Tower 100 je premalo za moj ukus, Tower 900 je, opet, preveliko za moj ukus, a Tower 500 se neće skoro pojaviti na KP, a pošto mu je cena u Nemačkoj oko 210€, ne sumnjam ni sekunde da će na KP biti oko 300€, možda i skuplje od Tower 900. Jedino što sam video na YT da je H7 flow kućište sa onim sitnim detaljima koja mi baš odgovaraju, kao što je na primer, namenska rupa za kablove grafičke karte, nema crnih gumenih štitnika koji narušavaju estetiku, nego sve ide ispod belog lima, a pozadi se nalazi fin prazan prostor da se postavi kontroler za ventilatore i RGB kojeg nema na 802 (koji nema PWM kontroler, nego se to radi preko prekidača na kućištu).
Tako te neke male estetsko-funkcionalne sitnice su me (uz prokleto lako skidanje prednjeg postolja za ventilatore) ubedila da je prokleti NZXT H7 Flow trenutno najbolje kućište za mid-level korisnika kao što sam ja.

Ali i dalje ću čekati The Tower 500 osim ako mi se ne javi neko ko bi dao 15000 za BQ 802 staro godinu dana. :)
 
Evo, prodajem ja moje BQ 802 belo za 15.000 staro malo više od godinu dana. :) :)

Thermaltake The Tower 500 mi se toliko sviđa da je to nešto što moram da imam. :)

Na žalost, preveliko. Uz to je i belo - bljak. 😁
Polomih se da napravim onako kako sam zamislio ovo...te nemam nameru da menjam sve dok ne budem morao da radim zamenu ploče i procesora. Nadam se ne bar 3-4 godine.

NHF, ali ovaj TT mi se baš ne sviđa...liči mi na akvarijum koji imam :ROFLMAO: Naravno, beauty is in the eye of the beholder.
Ali i dalje ću čekati The Tower 500 osim ako mi se ne javi neko ko bi dao 15000 za BQ 802 staro godinu dana. :)

Pa svakako vredi....zapravo meni je to kućište top. Što ne bi naleteo neko da ga kupi!? Dobra cena, dobro kućište....staro godinu dana...ono kao - nije da si skakao po njemu.
 
Onaj HAF 700 EVO je bilo najkičerskije kućište koje sam ikada video, i sa cenom od 500 dolara/evra bilo nešto što ne bih držao ni da mi plate, a kamoli da dam tolike pare. Izgleda da su u Coolermasteru i sami to uvideli, shvatili da nema baš toliko budala na svetu, pa rešili da ostatak napravljenih "šasija" upotrebe na nešto skromnije i jeftinije za čitavih 140 €/$, a da se pri tome izgubi samo grozni šareniš i nepotrebni ekran na prednjoj strani. I ovako je daleko od najlepših, ali bar može da se "sredi" po svačijem ukusu, a usput su izmenili nekoliko sitnica taman toliko da ovo kućište bude zanimljivo onima koji vole "full tower prostranstva"
 
 
Fractal Focus 2:



Me gusta. Mesh napred, HDD mountovi pozadi, nema PSU shroud, dovoljno mesta, dolazi sa 2x 140mm venta, dobra cena...novi budžetski šampion?

Kada ovo treba da se pojavi u prodaji?
 
Dvoumim se sad izmedju BeQuiet Pure Base 500dx i 500 fx. Kažu daje fx bolji zbog kulera, ali mene zanima po cemu su bolji (ako izuzmemo osvetljenje koje me ne zanima). Jel bolje hlade ili su tisi? Po neki testovima su bucniji, Al ne hlade nešto puno bolje? 500dx je nešto jeftiniji Al se teze nalazi. Nekako bih radije tišinu nego par stepeni manje.
 
Kvalitetniji ventovi u smislu da imaju dosta bolji protok vazduha i statički pritisak a tihi su, za razliku od možda za nijansu tiših ventova u 500DX koji su anemični...

Ja bih svejedno išao na FX (ako cena nije problem) jer će ventovi bolje da duvaju na istom broju obrtaja kao oni u DX, a tihi su i jedni i drugi.
 
E to sam hteo da čujem, hvala puno na odgovorima :)
 
20221004_192609.jpg
Danas stiglo zamena za Etnho Primo
Videcemo kako je Asus odradio
 
Nazad
Vrh Dno