Šta je novo?

Shift 2: Unleashed

Hmm, Shift 1 sam vozio sa čak 3 kombinacije ATI kartica.

Prva 4870/512 - umela je da secka i kada ima mnogo automobila i dima
Druga 4870/1GB - primetno ubrzanje, verovatno više memorije na grafici znači
Treća 4890 SOC - FPS zakucan na 60

Kao što rekoh sa ovom socijalnom 5870 na def, FPS ni u najzahtevijim scenama nije ispod 50. Probajte 11.4 driver-e, kada sam testirao 6990 morao sam da zbog nje ubacim betu 11.4. Moguće da ona rešava stvar.

Pa koliko se secam i stari shift je pravio problem ljudima koji imaju ati/amd graficke.

Gdin M, zakljucili ste da je igra prakticno malo izmenjen shift1, pa koji ce mu onda k quad ? meni je shift progledao sa neki patchom, i na 4870 sam imao odlican fps na max podesavanjima i rez sa 4xAA.
A sa 5850 i istim patchom imam 90% vremena zakucan fps na 60 i to sa 8x AA.

Quad. i serija, x4 su potrebni gta IV jer je neoptimizovan, mafia2 zbog fizike, battlefield 2 zbog destrukcije okoline itd, a cak i ove igre rade kod mene na c2d 3,6Ghz sa min 35 fps prosek [mafia 2 i gta 4] a ostale 50+ fps prosek, pa zasto onda Alisteru ne bi radila igra sa nvidia karticom i vecim klokom cpu ?

problem je samo u losoj optimizaciji za ati kartice.

Kao sto rekoh ja imam nvidiju i imam veoma los fps, duplo gori nego shift 1. Poenta je kao sto takodje rekoh, da uglavnom svaka nova lose portovana igra ce da trazi quad jer je portovanje postalo veoma lame, jedino svaka cast za DS2. Ista je prica i sa NFS HP koji koristi engine iz Burnouta (koji je radio kako treba) i koji bez quada tesko moze da se igra. Primer, moj prijatelj ima e8600 na 3.6 i 4870 i radi mu veoma lose, tj. onaj ogroman lag u krivinama i nailasku saobracaja, dok drugi ima athlon x4 620 na defaultu i 4550 i sve mu radi kao podmazano... Ah, da i kod ortaka na i3 sam video isti uzas kako radi...

E onda do k bas. Da zavrsim prvo stari shift pa cu instalirati ovaj, ako ne bude radio kako treba shift+delete :d

Ne znam iz kog razloga mi je obrisana poruka, ali evo josh jednom da dam komentar na opasku da je Shift 1 i 2 neoptimizovan za ADM (ATI) kartice.
Imao sam 5850 i Shift je radio bez problema. Sada na Shift 2 i sa 6950 isto tako nemam nikakvih problema (1920x1080 4xAA, Full Detalji) ide od 44-60Fps.
Mora da je nesto drugo u pitanju.

Ati drajveri onda. :)
Nemam pojma, znam samo da sam morao da skinem patch koji je skratio malo ona smaracka ucitavanja i sredi pad fps.. Za stari shift pricam.

Hmm, Shift 1 sam vozio sa čak 3 kombinacije ATI kartica.

Prva 4870/512 - umela je da secka i kada ima mnogo automobila i dima
Druga 4870/1GB - primetno ubrzanje, verovatno više memorije na grafici znači
Treća 4890 SOC - FPS zakucan na 60

Kao što rekoh sa ovom socijalnom 5870 na def, FPS ni u najzahtevijim scenama nije ispod 50. Probajte 11.4 driver-e, kada sam testirao 6990 morao sam da zbog nje ubacim betu 11.4. Moguće da ona rešava stvar.

Najjaci komentar, ''sa ovom socijalnom 5870'' :). Meni je grafika namestena u fullu na 1024x768, a FPS je na pocetku 35, kako god setovao opcije, ne menja se, opet isto. Ono sto sam rekao za Shift 1 stoji za patch, tek je onda proradila na frejmazi u full-u od 60-75. Primer iz Shifta 2: stavis grafiku u full-u, vozis sam na stazi... ja sam navikao da vozim da se vidi samo put (zbog osecaja brzine) i FPS je recimo 55... cim prebacim u trece lice gde se vidi automobil, FPS opadne za 15 frejmova. Isto je bilo i u Shift 1 (jos jace izrazeno), dok nije dosao taj patch (prica je bila o lose optimizovanim shader-ima za ATI kartice). Ovo sto se desava u dvojci je identican problem. Uglavnom videcete kad dodje patch kako ce se ponasati. Igrica i sada nije neigriva zbog ovoga, ali to jako iritira jer se razlika itekako oseca kad FPS padne. Probacu sa 11.4 beta verzijom, ali sumljam da ce pomoci...

Pa to je najveci problem u vecini igrica, kada se taj pad fps itekako oseti, tipa kada sa 70 padne na 50 a izgleda kao da je sa 35 opao na 15 fps ..

Pa to je najveci problem u vecini igrica, kada se taj pad fps itekako oseti, tipa kada sa 70 padne na 50 a izgleda kao da je sa 35 opao na 15 fps ..

Pa da, pogotovo ovde, pa nije valjda problem za graficku koja ima koliko gigaflopsa i teraflopsa snage da izrenderuje 1 automobil. Mada verovatno zbog tih konzolnih portova je i problem, svaka igrica koja izadje u poslednje vreme ima neke bagove, pa se ceka patch da bi se igrala, dokle vise...

Onaj wrc 2010 npr koji nema nikakvu destrukciju automobila/terena itd i koji ima zastarelu grafiku je radio sa jedva 35 fps prosek na 4870 ako se sve odvrne na max :d
Konzole ce nas ubiti, onako indirektno.

Onaj wrc 2010 npr koji nema nikakvu destrukciju automobila/terena itd i koji ima zastarelu grafiku je radio sa jedva 35 fps prosek na 4870 ako se sve odvrne na max :d
Konzole ce nas ubiti, onako indirektno.

Taj WRC 2010 izgleda očajno i ne radi bogzna kako ni na konzolama, igra podjednako slabo optimizovana za sve sisteme.

I meni se vuce sa 4850 na 1280x1024 vsync iskljucen i medium i ide 30FPS :wall: :wall:

vuče se sa 4850..?? meni radi na max, bez aa, 1080p.. sasvim zadovoljavajući fps, uvek preko 30.:)

Poslednja izmena:
Najjaci komentar, ''sa ovom socijalnom 5870'' :). Meni je grafika namestena u fullu na 1024x768, a FPS je na pocetku 35, kako god setovao opcije, ne menja se, opet isto. Ono sto sam rekao za Shift 1 stoji za patch, tek je onda proradila na frejmazi u full-u od 60-75. Primer iz Shifta 2: stavis grafiku u full-u, vozis sam na stazi... ja sam navikao da vozim da se vidi samo put (zbog osecaja brzine) i FPS je recimo 55... cim prebacim u trece lice gde se vidi automobil, FPS opadne za 15 frejmova. Isto je bilo i u Shift 1 (jos jace izrazeno), dok nije dosao taj patch (prica je bila o lose optimizovanim shader-ima za ATI kartice). Ovo sto se desava u dvojci je identican problem. Uglavnom videcete kad dodje patch kako ce se ponasati. Igrica i sada nije neigriva zbog ovoga, ali to jako iritira jer se razlika itekako oseca kad FPS padne. Probacu sa 11.4 beta verzijom, ali sumljam da ce pomoci...

:) Socijalna jer je u pitanju "Sapphire jedva dovoljan cooler" edicija, koja je stigla u pakovanju od 10 jaja, za male pare. :smoke:

I kod mene radi sasvim dobro u 1680*1050 max podesavanja. Quad + 5850 11.3 driveri. Radio je lepo i sa 11.2 driverima.

AAAARGGHHH, več dva dana obavljam operacije na relaciji posao-kuća-kuče-druge *******cije, a komp viđam samo u prolazu. Ima za vikend sve ukućane da pošaljem na izlet i da se odvalim od Shifta.

U zivotu nisam brze obrisao neku igru od ove! Znaci odvez'o sam krug ipo, otrcao na brzinu do kupatila da se ispovracam i vratio se da obrisem. Vece djubre od voznje odavno nisam video. Need for speed serijal je oduvek bio arkada, ne znam otkud to da su poceli u zadnjih nekoliko delova da prave neke "simulacije". Ako vam se vec pravi tako nesto, napravi novu posebnu igru, a NFS neka ostane ono sto i jeste, arkada.

Pa i jesu napravili posebnu igru. Shift se ne reklamira kao nfs, već samo shift 2 unleashed. A svake godine na jesen izlazi arkada.
Doduše i ja sam je deinstalirao posle prve krivine, jer je krajnje neoptimizovana.

U zivotu nisam brze obrisao neku igru od ove! Znaci odvez'o sam krug ipo, otrcao na brzinu do kupatila da se ispovracam i vratio se da obrisem. Vece djubre od voznje odavno nisam video. Need for speed serijal je oduvek bio arkada, ne znam otkud to da su poceli u zadnjih nekoliko delova da prave neke "simulacije". Ako vam se vec pravi tako nesto, napravi novu posebnu igru, a NFS neka ostane ono sto i jeste, arkada.

ahahahahaha...kraljevski komentar....

Skinuo isto tako igru, upalio, probao prvu stazu, i batalio posle 15 minuta.

Jednostavno se ne sećam da sam u zadnjih par godina neku igru brže batalio :D

Ljudi da li samo ja imam problem sa voznjom ili jos neko? Na svim ali stvarno svim kolima mi previse bezi zadnji kraj i kada probam da ga ulovim u 50% slucajeva udjem u "cik-cak smrti" ( levo-desno-levo-zid ). Pri vecim brzinama mi se kola ponasaju kao ves masina, jednostavno nece da skrene, nema boga da prodjem blagu krivinu a da ne proklizim. Vozio sam sve zivo ( a normalno ) od rfactora do grida i nikada nisam imao toliko problema u voznji. Cak i kada bi na rfactoru totalno omanuo setup mogao sam da kontrolisem auto. Ili mozda ovo nikako ne moze na tastaturi?

^^ Zato sam je i izbrisao posle 15 minuta... Kao da vozim ciglu, a ne auto od 100k+ hiljada evra

Tastatura...

Da li vozite na tastaturi ili na volanu?

Mislis da ima neke razlike?
Mozda bi se neko ko je dosada koristio samo tastaturu ili joypad odusevio ali za nekog ko je navikao da od volana dobija tacne povratne informacije, ovo je smece.
A toliko su ga hajpovali: pa fizika, pa napredni feedback, pa Slightly Mad Studios, pravili GTL ...trt, mrt.... ponadao sam se da se konacno neko malo osvestio i skupio mooda da postavi novi standard.

Uzas.

A pisalo je u jednom casopisu da ce novi Shift 2 biti bolji i od Gran Turisma 5

Nazad
Vrh Dno