Šta je novo?

Shift 2: Unleashed

Probajte na volanu, pa onda kukajte. Ni prvi deo nije bio tastatura friend-ly. Hajde, baš da je probam na tastaturi, pa da vidim razliku.

Podešavanja za logi Momo ko je tražio:

FF strenght 100%
Steering deadzone 6%
Steering sens 50%
Throttle deadzone 6%
Throttle sens 50%
Brake deadzone 6%
Brake sens 50%
Clutch deadzone 6%
Clutch sens 50%
Speed sens 60%
Speed drift 60%
Steering lock 200%

FF strenght 100%
Steering deadzone 6%
Steering sens 50%
Throttle deadzone 6%
Throttle sens 50%
Brake deadzone 6%
Brake sens 50%
Clutch deadzone 6%
Clutch sens 50%
Speed sens 60%
Speed drift 60%
Steering lock 200%

Ovde je najbitnije znaci da Steering, Brake i Throttle Sens budu na 50% (za upravljivost), a Deadzone moze i na 0. Probacu tako na volanu kad stignem... Probao sam i na Gamepadu (tiha jeza), a na tastaturi... uradio sam par screenshot-ova umeca voznje na tastaturi, ali ne znam gde snima te screenshot-ove, nisam ih nasao ni u savegame folderu ni u instalacionom folderu igre, zna li neko gde ih cuva igrica?

tako podesi sama igra :D

kakva grozna igra... pa ovo ni za pare nisam siguran da bih imao zivaca da prelazim... a trudio sam se majke mi, uspeo sam da provozam celih 10ak trka za nedelju dana :d ju ju, kakva Fail-china od voznje :S: Svaka cast vama koji ste uspeli da je "skapirate"...

Juče sam seo i pošteno izvozao i kola sa zadnjom vučom, tako da sada mogu da dam svoje konačno mišljenje o Shift-u 2 voženom na volanu sa svim pomagalima isključenim. Igra je lakša i arkadnija od keca i to poprilično. Kola su mnogo stabilnija prilikom jakih kočenja i ubrzanja. Jako teško je okrenuti auto u krivini, tj baš moraš da se potrudiš da bi to uspeo. Jedina *******a kola su američki muscle car-ovi kada se napucaju do max. Čak ni izletanja van staze nisu fatalna i po travi može lepo da se vozi. Protivnički automobili imaju 15t, auto koji ti voziš ima jedno 500 kg tako da se svaki kontakt sa protivnicima fatalno završava po igrača.

Igra po fizici i po fazonu koji gura najviše podseća na Grid, koji je ipak "realniji".

Meni su kontrole skroz dobre na Xbox 360 džojpedu, ne vidim razlog za kuknjavu :)

Ne vredjaj mi Grid ;)
Nisam jos probao ovo ali po komentarima.. sumnjam da cu uopste probati. Trenutno prelazim shift 1, 30min- 1h dnevno max, i jedino sto me vuce jeste tuning omiljenih automobila, samo iznutra i bas ako mora spolja, nalepnice i ostale gluposti ne stavljam, neke cak ostavim stock spolja skroz samo boju promenim :) i tako sa slabijom aerodinamikom ih oderem :-devil-:
Taj tjuning i malo budzenja je jedino sto me drzi da igram, kao i otkljucavanje ostalih zvercica. Igra opasno luta negde izmedju, iskljucio sam sve pomoci, samo je TC na low, ako je shift 2 malo arkadniji to cak moze da znaci da su uradili bolji posao jer shift 1 nikako nije simulacija, neki bezvezni pokusaj sa zestokim arkadnim momentima..

Moram i ja nesto napisati u vezi kontrole vozila.Imao sam strpljenja sve do sad(15-ak trka)ALI SAD JE DEFINITIVNO STRADALA TASTATURA!!!!POLOMIO SAM JE!!!Nikad losija upravljivost,katastrofa!!!

Ispostavi im račun za tastaturu ;)

Ja se vraćam na GRID, definitivno... ne vidim da je nešto bolje napravljeno u zadnje 3-4 godine

Slazem se sa tobom, na zalost. Ali povraca mi se vise od grida, toliko sam ga igrao da to nije normalno. Kada bi izasao neki grid 2 i bio malo ozbiljniji nego f1 2010 ( recimo zagrevanje guma + veci uticaj setupa ) i nemao piss filter ... :smoke: ( posto vidim da od drugih izdavaca nema leba, ili katastrofa grafika ( na realnijim voznjama ) ili katastrofa osecaj voznje ( na novijim grafikama ) ).

Interesantno je i koliko proizvođači idu u nazad... Shift 2 je lošiji od Shifta 1 (u neku ruku), DIRT2 i F12010 su mnogo lošiji od GRID-a (poredim ih zato što je isti proizvođač u pitanju)... šta očekivati sada????

Dođe mi da od muke izbunarim negde Colin McRae Rally 2 i da se igram ko čovek :D (ili još bolja varijanta... na nekom emulatoru da odigram stari Test Drive iz 1994.)

Pa ono, skoro sam igrao CMR2 i da ti pravo kazem vise su uspomene na igru nego na voznju... Inace, ne znam cemu toliko pljuvanje po igri, fizika je bolja nego u prvom delu kao sto sam rekao (sto se vidi po mogucnosti da mogu kola da se prevrnu u krivini), upravljivost zavisi od vozila do vozila i nije nista losija nego u prvo delu, naravno mislim na sve opcije za stabilnost na off, u svakom slucaju dobra igra. Jedina mana je sto igram kao slepac na 30 i na manje fps-a, tako da je to za najvecu osudu, dakle optimizacija za nulu. Kad se realno pogleda ova igra vise dodje kao expansion za prvi deo, posto kvalitativno uopste nije daleko iznad njega.

Poslednja izmena:
Na cemu igras? Svejedno lose si namestio kontrole za deadzone i sensitivity. Deadzone smanji a sens povecavaj dok ne nadjes sta ti odgovara.

Na cemu igras? Svejedno lose si namestio kontrole za deadzone i sensitivity. Deadzone smanji a sens povecavaj dok ne nadjes sta ti odgovara.

Moram priznati malo je bolje,ali i dalje mi nije glatko,al navici cu se.Na tastaturi picim kao i sve voznje do sada,ovakvih problema nisam imao.

Da li je neko imao problem sa iskakanjem iz igre, presao sam 9% karijere, uzeo onaj Lotus i koju god stazu da probam da ucitam, jednostavno pukne i izbaci gresku /shift2.exe app.crash bla bla...
Probao sam vise lekova,ali neijedan ne pomaze, tj. saq svakim isto. Na netu nema neto konkretnih slucajeva...

Ako je nekoga zadesilo slicno, neka pise...

Moram i ja nesto napisati u vezi kontrole vozila.Imao sam strpljenja sve do sad(15-ak trka)ALI SAD JE DEFINITIVNO STRADALA TASTATURA!!!!POLOMIO SAM JE!!!Nikad losija upravljivost,katastrofa!!!

Ja ne znam zašto pokušavate da igrate ovo na tastaturi? I ne treba da je prilagođavaju digitalnom kontroleru. Ja ne znam kako je uopšte i teoretski moguće voziti drift na tastaturi recimo, kada je i na Xbox 360 džojpedu ludilo. Ne pričam samo o tome da je potrebna analogna pečurka za skretanje, već i analogno davanje gasa.

Dabome, kontrola gasa je presudna. Mada, ja sam se vec navikao da igram sa kineskim dzojstikom bez analognog gasa, tj. kombinujem throtle dead zone i brzi refleks pritiskanja mog "kineskog" gasa. :D Inace, nije uopste tesko igrati ni na tastaturi, frustracije uglavnom nastaju ako lose podesite osetljivost steering-a i dead zone-a...

Kao i u prvom delu, igram proste eventove, a one ostale po mogucstvu izbegavam. :D

FF strenght 100%
Steering deadzone 6%
Steering sens 50%
Throttle deadzone 6%
Throttle sens 50%
Brake deadzone 6%
Brake sens 50%
Clutch deadzone 6%
Clutch sens 50%
Speed sens 60%
Speed drift 60%
Steering lock 200%

Probao sam ova podesavanja za deadzone steering i sens i odgovara savrseno i na Genius volanu.:D

Ja ne znam zašto pokušavate da igrate ovo na tastaturi? I ne treba da je prilagođavaju digitalnom kontroleru. Ja ne znam kako je uopšte i teoretski moguće voziti drift na tastaturi recimo, kada je i na Xbox 360 džojpedu ludilo. Ne pričam samo o tome da je potrebna analogna pečurka za skretanje, već i analogno davanje gasa.

Sta je falilo GRID-u,nisu mogli da optimizuju voznju za tastature kao Codemasters?Tamo se odlicno i driftovalo i vozilo.Samo mi nemojte pricati kako je GRID arkada a ovo simulacija....

Drift u Gridu je nesto najbolje ikada :)
Uopste Grid je najbolji balans izmedju arkade i simulacije, naravno vise je arkada. Ali je bar igriv :smoke:

Drift u Gridu je nesto najbolje ikada :)
Uopste Grid je najbolji balans izmedju arkade i simulacije, naravno vise je arkada. Ali je bar igriv :smoke:

+1

Negde procitah strasan komentar"Grid je ono sto NFS serijal godinama pokusava da bude"to je tacno,samo sto im ne ide bas.

NFS nikada nikakve slicnosti nije imao sa GRID-om, tj. Shift je nesto slicno, ali koncepcijski totalno razlicito, a to je vec 13 deo NFS-a. Prethodnih 12 nikakve dodirne tacke, pa cak ni Porsche nisu imali sa Grid-om. Taj ko je to rekao je ocigledno za NFS cuo u proteklih par godina i odigrao mozda svega par NFS igara...

Da li je neko imao problem sa iskakanjem iz igre, presao sam 9% karijere, uzeo onaj Lotus i koju god stazu da probam da ucitam, jednostavno pukne i izbaci gresku /shift2.exe app.crash bla bla...
Probao sam vise lekova,ali neijedan ne pomaze, tj. saq svakim isto. Na netu nema neto konkretnih slucajeva...

Ako je nekoga zadesilo slicno, neka pise...

Da odgovorim samom sebi, problem je bio u grafickoj karti.
Igra radi do 9% sa HD 6970, nakon toga sa GTX 570. Tacnije, igra radi sa nV kartom kako treba, vracao sam i probao ATi ponovo, ista prica... Vratio sam Nvidiu, sve radi...

Kako je to moguće???NV drk ,ili Ati sramota!

@Lucko-zanimljivo meni na ATi HD4870 radi sa 98% :S.INace minimod sa NGRPa za upravljanje je preporodilo ovu igru :D

Nazad
Vrh Dno