Šta je novo?

Shift 2: Unleashed

Kako je ovo cudo neoptimizovano, prosto za nevericu. Kako god podesavanja da stavim imam oko 30-ak fps-a max. Sta god menjao i radio, dobijem uvek isto, a sto je najgore i igram na tom bednom fps-u za razliku od prvog dela gde je sve gotovo letelo.

Sredice to par patch-eva, samo da budu malo azurniji sa njima...

Kako je ovo cudo neoptimizovano, prosto za nevericu. Kako god podesavanja da stavim imam oko 30-ak fps-a max. Sta god menjao i radio, dobijem uvek isto, a sto je najgore i igram na tom bednom fps-u za razliku od prvog dela gde je sve gotovo letelo.

Inace, fizika u igri je poboljsana u odnosu na prvi deo, sto se najbolje vidi da kada pri velikoj brzini naglo skrenem kola se prevrnu, sto nije moglo u prvom delu gde su kola bila zakucana za put. Jos je i upravljivost malo popravljena, sto naravno zavisi od auta do auta, ali i sa kontrolom stabilnosti iskljucenom, fizika automobila deluje realnije nego prvi deo, tj. nema tolikog drifta kao sto je moglo u prvom delu. U svakom slucaju, nije totalna simulacija, ali sa svim pomocima iskljucenim, igra deluje dobro. Samo da nije ovolike neoptimizovanosti, imao bih jos bolji utisak o igri.

Druze proveri ti drajvere meni sljaka savrseno na oba racunara...

No way, hose. :D Testirao i na xp-u i na win7, probao kod prijatelja koji isto ima ko ti e7200 i isto radi. Drajvere cesto menjam, tako da nije ni do njih, vec do same igre. Ostaje jedino da cekam patch, ako on nesto izvede.

No way, hose. :D Testirao i na xp-u i na win7, probao kod prijatelja koji isto ima ko ti e7200 i isto radi. Drajvere cesto menjam, tako da nije ni do njih, vec do same igre. Ostaje jedino da cekam patch, ako on nesto izvede.

Mogu da ti slikam sa frejmovima 50 i minimum oko 35 ... :)inace meni je dovoljno i 30 fps samo da mi ne secka a to se ne desava u igri ... :)

Poslednja izmena:
Ma ok, verujem ti, nego samo kazem kako radi kod mene. :)

kod mene po mraku kad vozim padne na 30ak a na stazama koje su po danu uvek je preko 40, sve na max ili on u zavisnosti šta je u podešavanjima.

Malo iritirajuce sto se na neka kola/staze ne pomeraju ruke vozacu i "ne radi" retrovizor ha ha...

Da na SLS AMG se ne pomeraju ruke.

Brat igrao malopre i popio BSOD... :S: Prešao sam Crysis 2 bez ijednog, šta znam, možda je do drajvera. Jel' se dešavalo još nekome?

Pocele su neke vudu vradzbine sa Shift 2. Upalim ga malopre, i vidim AA ne funkcionise (kad sam instalirao igru radio je bez problema, sa ukljucenim da aplikacija kontrolise koriscenje AA u katalistu). Sad probam da ga forsiram u opcijama (na AA 8x kola su crna skroz u garazi, na 4x su sa nekim zelenim tonovima, ali AA vidim da sljaka). Nisam menjao katalist, stoji i dalje na 11.2 verziji. Instalirao sam pre neki dan radeon pro, ali nisam nista cackao, sad sam ga obrisao. I malopre sam apdejtovao drajvere za zvucnu sa asusovog sajta (posto citam da oni mogu nekad da koce u igrama). Kad sam upalio Shift 2, posle audio drajver apdejta, culo se pucketanje, ali sam eliminisao uz podesavanja na stereo i one akceleracije zvucne na maximum u control panelu. Nije mi jasno sta se s**balo sa AA kad nisam menjao drajver, mislio sam da promenim na 11.3, ali vidim da nema nekih unapredjenja znacajnih...

Posle 2 dana laganog igranja i završenih D i C klasa imam prilično šarenoliko mišljenje o igri. Igram sa svim pomagalima isključenim na Logitech MOMO volanu. Za razliku od prvog dela volan je odmah prepoznat i podešen je skroz OK :banana:. U odnosu na prvi deo igra deluje nekako lakša, tj automobilima se lakše upravlja i manje su skloni "bežanju" i gubljenju kontrole. Zvuk je katastrofalno loš :crash:, što su pokušali da zamaskiraju podešavanjem zvučnih efekata. Imam osećaj kao da igram neku betu i da će full verzija tek za par meseci.

Ono što me je oduševilo je razlika između osećaja na volanu kada se voze FWD i RWD automobili. Na Focus-u ST prilično je jak FF i prosto se osećaju sve neravnine na putu i bankine preko kojih se prelazi. Kada se sedne u RWD auto, tipa Porshe 911 GT3 razlika je neverevotna. FF je jedva primetan i prosto se oseća kako je auto lagan na prednjim točkovima. Kočnice deluju malo preterane, mada nisam u životu vozio neke zveri od 500 KS, 900 KG i keramičkim kočnicama od pola metra u prečniku, tako da možda i nisu pogrešili.

Na mašini iz potpisa, rez 19x12, full detaljima prilično dobro radi, tako da na optimizaciju nemam primedbi.

Sve u svemu niti smrdi niti miriše, nije ni simulacija, a ni arkada.

Sve u svemu niti smrdi niti miriše, nije ni simulacija, a ni arkada.

U ovome je i glavni problem ove igre - nit je za okorele ljubitelje simulacija, nit je za one koji vole arkade, vec je neshto nejasno i ne sasvim na mestu. Ako su u prvom delu nashli neki kompromis izmedju arkade i "simulacije", ovde su sve zabrljali...

@sharpshooter

Na kojim podesavanjima drzis volan, moze jedan screenshot:) Meni dok vozim na volanu one slabe aute je dobar odziv i sve to, ali kad dodju jaci ne mogu da odrzim pravac a da ne izletim.

@zerbah

U pravu si... Dok igram ovo zapitam se nekad sta su oni uopste poboljsali u odnosu na prvi deo... U drugom delu mi se cini da auto kao da jos vise nema tezinu i da pri kocenju i ulasku u krivinu prelako izlece.

Apsolutno ništa nisam podešavao. Kada sam prvi put uključio igru volan je već bio konfigurisan kako treba. Da li je neko ovo probao na G25/27 volanu?

Za ovo bi vrh bila neka eyefinity combo od 3 monitora.

Na osnovu komentara sa foruma zakljucio sam da je ovo tezak krs od igre, da je shift bolji. Koliko sam razumeo zaebali su stvar i sa zvukom, grafikom, optimizacijom..
Ne moze svako da luta izmedju arkade i simulacije i da nadje optimum neki kao Grid :p
Shift 1 upravo igram po malo, nista specijalno ali ovisnik sam o voznjama :d pa moram..

Nije baš bolji prvi deo, tu su negde. Kada se ovo ispegla biće bolje od keca dobrano.

Dajte neka podesavanja za volan, Logitech Driving Force EX?

Formula F1 2010 ide savrseno, ali ovo je neupravljivo, prvenstveno steering deadzone i sensitivity?

Ali što su ga usrali prilikom sudara sa protivnicima, kao da udaram u betonski zid, a ne u auto. Zakačiš samo malo kolegu vozača i ode ti u 3 lepe, a njemu ništa. Užas živi koliko su preterali, sa kaznom za najmanje češanje o drugi auto. Svi te okreću kako te pipnu, a ti njih moraš da okrećeš još malo pa dizalicom :wall:

@mic: u kakvom ti je stanju volan? Ako ima lufta onda moraš da povećaš deadzone. Na mom ima malo lufta, ali je podnošljivo. Još malo i biće problem.

Dajte neka podesavanja za volan, Logitech Driving Force EX?

Formula F1 2010 ide savrseno, ali ovo je neupravljivo, prvenstveno steering deadzone i sensitivity?

I mene isto to zanima , nznm na kojim podesavanjima da drzim ta dva

Ajde stignem pogledaću večeras podešavanja za Logi Momo koja igra sama daje, pa ću okačiti da probate.

@Mudri: Pa dobro bre nije ta 5770 baš zverina od karte. Kako ti je radio Shift 1 na njoj? Na 5870 u Full HD-u leti. Nema seckanja ni kada se na ekranu nadžidža 20 automobila.

Golf I full napucan kida do bola. Nisam ni jedan šampionat lakše odvozao od retro zezalice.

Meni igra radi lose na svim rezolucijama, ocajno optimizovano za ATI kartice.

Ajde stignem pogledaću večeras podešavanja za Logi Momo koja igra sama daje, pa ću okačiti da probate.

@Mudri: Pa dobro bre nije ta 5770 baš zverina od karte. Kako ti je radio Shift 1 na njoj? Na 5870 u Full HD-u leti. Nema seckanja ni kada se na ekranu nadžidža 20 automobila.

Golf I full napucan kida do bola. Nisam ni jedan šampionat lakše odvozao od retro zezalice.

Nije problem graficka (meni je sa 9600gso shift 1 na 1440x900, 4x aa, sve high radio bez problema, a grafika u nastavku nije preterano poboljsana) vec procesor, igra jeste neoptimizovana (ili ako bas hocete, prezahtevna) po pitanju cpu-a, jer vise voli quad core. A zasto kazem da je neoptimizovana, zato sto niko ne moze da me ubedi da je za trke, ZA TRKE (!), potreban quad! Kad mi kazete GTA IV, to i mogu da razumem, ipak je tu ceo grad u pitanju i niz interakcija koje to vuce sa sobom... Ali da je realno da treba tolika procesorska snaga za vrtenje u krug po stazi i poneki udes, to ne mogu da poverujem.

Poslednja izmena:

Shift 1 na 9800GT radio vrhunski. Recimo Crysis® 2 mi radi na 5770 sve na max perfektno.

jer vise voli quad core

Meni nije jasno,ako vam neka igra ne radi kako treba,odmah optuzujete CPU i naravno odmah treba Quad proc,sto jednostavno nije tacno,evo ja imam Dual core CPU i Shift 2 ne pada FPS ispod 55 ...cak i ova dva kora nisu na max iskoriscenosti,vrte se na oko 80-85% ! Dok je GPU na 99% konstantno.
Probaj prvo u podesavanjima da nesto smanjis,pa ako nije to onda sacekaj novije drivere od ATI,ako imas XP probaj na njemu .
off
>Jedan primer samo Crysis 2 sa 266.66 driverima na win7 mi je radio nekako lose,pada FPS,iskoriscenost GPU nije konstantna,odem u XP FPS zakucan ! GPU usage 99% konstantno ! E sad,pre neki dan izbace beta drivere 270.51 i gle cuda sada radi i u win 7 kako treba :)
Verujem da neke igre zaista bolje rade na quad proc,ali nije to pravilo za sve ;)

Meni nije jasno,ako vam neka igra ne radi kako treba,odmah optuzujete CPU i naravno odmah treba Quad proc,sto jednostavno nije tacno,evo ja imam Dual core CPU i Shift 2 ne pada FPS ispod 55 ...cak i ova dva kora nisu na max iskoriscenosti,vrte se na oko 80-85% ! Dok je GPU na 99% konstantno.
Probaj prvo u podesavanjima da nesto smanjis,pa ako nije to onda sacekaj novije drivere od ATI,ako imas XP probaj na njemu .
off

Kod tebe nije problem jer koristis nVidia karticu. Identican problem je bio sa Shift 1. Ja sam kada se igrica pojavila tek uzeo Radeon 5850 (tada se i pojavio) i igrica se vukla sa 25 FPS bez ikakvog razloga i na svim podesavanjima. Nisam je igrao godinu dana (stojala mi na kompu i kada sam hteo ponovo da probam da vidim sljaka li ok sa novijim drajverima) i kada sam skontao da stvar nije u drajverima, potrazio sam patch (2. patch koji se pojavio 3 meseca od pojave igre) i tek je on resio taj problem. Svi koji su koristili ATI kartice su imali isti problem. Nadao sam se da se nece isto desiti sa Shift 2, ali po dobrom starom receptu, jeste. Novi drajveri nece ispeglati nista, vec samo patch, kad se smiluju da izbace.

Kod tebe nije problem jer koristis nVidia karticu. Identican problem je bio sa Shift 1. Svi koji su koristili ATI kartice su imali isti problem. Nadao sam se da se nece isto desiti sa Shift 2, ali po dobrom starom receptu, jeste. Novi drajveri nece ispeglati nista, vec samo patch, kad se smiluju da izbace.

Ok verujem,nisam znao za to ...ali zasto se onda Sharpshooter ne zali,njegova karta je isto ATI ?

Ja Imam slicnu konfu kao zeko, samo sa nvidija karticom i takodje mi radi katastrofalno. Cak sam probao na 2 sistema i radi identicno. Ti jedino imas e8400 koji ima vise kesha ali ne verujem da to moze da napravi bas toliku razliku, vec jednostavno nesto u igri treba da se omadjija da bi radila kako treba. Jednostavno, neoptimizacija je glavna rec, a verujem da bi na quad-u igra poletela, kao sto se vidi sa nekog testa i iz ugla quad korisnika. U poslednje vreme se vadi poslednji poligon koliko mogu konzole da izguraju i u portovanju igre se radi nogama, tako da threadovanje te igre radi ocajno, misteriozno igra i ne iskoriscava jezgra kako treba, vec trazi ih sto vise...

Pa koliko se secam i stari shift je pravio problem ljudima koji imaju ati/amd graficke.

Gdin M, zakljucili ste da je igra prakticno malo izmenjen shift1, pa koji ce mu onda k quad ? meni je shift progledao sa neki patchom, i na 4870 sam imao odlican fps na max podesavanjima i rez sa 4xAA.
A sa 5850 i istim patchom imam 90% vremena zakucan fps na 60 i to sa 8x AA.

Quad. i serija, x4 su potrebni gta IV jer je neoptimizovan, mafia2 zbog fizike, battlefield 2 zbog destrukcije okoline itd, a cak i ove igre rade kod mene na c2d 3,6Ghz sa min 35 fps prosek [mafia 2 i gta 4] a ostale 50+ fps prosek, pa zasto onda Alisteru ne bi radila igra sa nvidia karticom i vecim klokom cpu ?

problem je samo u losoj optimizaciji za ati kartice.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno