Šta je novo?

Shift 2: Unleashed

Off pobrisan, a i visak postova prebacen u ovu temu, pa tamo nastavite raspravu...

Juče se samo tako iznerviram zbog shift.a 1 i deinstaliram ga i instaliram shift 2.
Grafika je ista ili lošija, a igra je zahtevnija dosta. Prvi shift sam igrao na 25-40fps, a ovaj radi na 10-15. Uninstall.

Da, previse je za dual core zahtevan a grafika gotovo da nije bolja. Drugacije je osvetljenje, mada mi se i ne svidja jer tu je klasican braon i ostali tmurni kolorit. Za sad sam tek na pocetku, videcu kako je kasnije.
I da, naravno, zvuk na xp-u je dno dna, dalje od sterea se ne moze, dok je na win7 drugacija situacija i zvuci kao prvi deo. Ne znam kako onaj xaudio uspe da tako izmulja zvuk, uopste mi nije jasno.

Ono sto sam kod mene primetio u vezi performansi je sledece:
1. Kada sam prvi put upalio igru, namestio sam grafiku na high ukljucujuci i aa, ali sam iskljucio vsync. Igra je mnogo sekla kad su pocele trke.
2. Setao sam aa, off/normal bez uspeha.
3. Iskljucio sam aa, ukljucio vsync, igra je radila super.
4. Ostavio sam ukljucen vsync i ukljucio sam aa na high i igra i dalje radi super :D Izgleda je bagovita kao i shift 1...:(

Ono sto sam kod mene primetio u vezi performansi je sledece:
1. Kada sam prvi put upalio igru, namestio sam grafiku na high ukljucujuci i aa, ali sam iskljucio vsync. Igra je mnogo sekla kad su pocele trke.
2. Setao sam aa, off/normal bez uspeha.
3. Iskljucio sam aa, ukljucio vsync, igra je radila super.
4. Ostavio sam ukljucen vsync i ukljucio sam aa na high i igra i dalje radi super :D Izgleda je bagovita kao i shift 1...:(

Da, ima identicne boljke kao i prvi deo, sto znaci da je graficki endzin isti, uz sitne prepravke. Ako se ukljuci vsync i recimo igra vuce 75 FPS na high (znaci samo je auto koji se vozi na stazi i kamera je ona gde se vidi samo put), cim se prebaci u trece lice gde se vidi ceo auto, FPS pada na 60 (sto je nemoguce da jedan auto koji se renderuje obori FPS za toliko). To je totalno identicna boljka kao u prvom delu, koja je resena tek nakon 3 meseca i 2 patch-a (nesto oko shadera nije bilo optimizovano). Toliko o novom endzinu. :)

Sve sve ali zvuk motora ... :trust:
Bar onoliko koliko sam gledao gameplay preko yt u 1080p. Ono je toliko generisano da nemam reci. Na dodavanje i oduzimanje gasa proizvodi zvuk ko na onim starim trkama na nintendo-u 64). Sa dodatkom prenapumpanog basa da ga malo pokrije. Kad sam to cuo, nema sanse da cu igru probati. Ne ide da igram trku bez zvuka.

Sve sve ali zvuk motora ... :trust:
Bar onoliko koliko sam gledao gameplay preko yt u 1080p. Ono je toliko generisano da nemam reci. Na dodavanje i oduzimanje gasa proizvodi zvuk ko na onim starim trkama na nintendo-u 64). Sa dodatkom prenapumpanog basa da ga malo pokrije. Kad sam to cuo, nema sanse da cu igru probati. Ne ide da igram trku bez zvuka.

Meni je odlican zvuk 7.1... Inace igra mi je brutalno dobra daleko ispred shit1 koji je po meni bio tezak promasaj grafici je vrh ova dvojka odusevljen sam :)))

Sve je na high ... 50 fps max pada na 36...

Poslednja izmena:
Probao sam, radi dobro igra, na 1080p sve high, 4AA, ne znam o kakvoj zahtevnosti toliko govorite kad na matoroj GTX260 tako leti... Prvo sto mi smeta je blurovana grafika, i upravljivost je nekako bezveze, i gde onog americkog svinjara nadju da govori fore i fazone, iritira jako, primecivao sam probleme sa zvukom, pucketanje i zvuk automobila koji radi kao autobus , sto nakon restarta trke se vraca u normalu... Jel znate neka podesavanja za volan, nikako da ukombinujem da ne bude previse osetljiv a da nema ni previse lufta pri skretanju???

Probao sam, radi dobro igra, na 1080p sve high, 4AA, ne znam o kakvoj zahtevnosti toliko govorite kad na matoroj GTX260 tako leti... Prvo sto mi smeta je blurovana grafika, i upravljivost je nekako bezveze, i gde onog americkog svinjara nadju da govori fore i fazone, iritira jako, primecivao sam probleme sa zvukom, pucketanje i zvuk automobila koji radi kao autobus , sto nakon restarta trke se vraca u normalu... Jel znate neka podesavanja za volan, nikako da ukombinujem da ne bude previse osetljiv a da nema ni previse lufta pri skretanju???

ja ga igram na tastaturi i shvatam koliko je volan neophodan :-DDD

Meni je odlican zvuk 7.1... Inace igra mi je brutalno dobra daleko ispred shit1 koji je po meni bio tezak promasaj grafici je vrh ova dvojka odusevljen sam :)))

Sve je na high ... 50 fps max pada na 36...

Jel tebi dobar zvuk samo zato sto podrzava 7.1 ? Jel si obratio paznju dal su zvukovi od auta do auta slicni ili isti ? Kako se zvuk motora menja prilikom dodavanja i oduzimanja gasa naizmenicno, onako brzo? Meni na ovim klipovima sto gledam, zvuk je apsolutni fail. Ne znam, ajde ako vi nadjete neki klip na kome se bolje cuje.

WTF?
Golf 1, GOLF GTI i Impreza imaju isti zvuk!
Igra jeste odlicna ali zvuk je fail, plus, ima samo 6-7 pesama, jak im soundtrack.

Evo liste sa detaljima svrstanim po rezoluciji sa razlicitim graf. kartama i procesorima - nazalost na nemackom :)

bigimager.jpg

Jel tebi dobar zvuk samo zato sto podrzava 7.1 ? Jel si obratio paznju dal su zvukovi od auta do auta slicni ili isti ? Kako se zvuk motora menja prilikom dodavanja i oduzimanja gasa naizmenicno, onako brzo? Meni na ovim klipovima sto gledam, zvuk je apsolutni fail. Ne znam, ajde ako vi nadjete neki klip na kome se bolje cuje.
Meni je kada oduzmem gas iliti menjam brzinu turbina zasusti sto je normalno zvuk motora je odlican nisam puno presao vozio sam onog nisana i sada Seta... To je to nisam imao vremena da otkljucam druge :)

Da li neko vozi Shift 2 na tastaturi i koja su podesavanja za steering sensitivity optimalna.
U prethodniku nisam imao problema sa upravljanjem.
Ne daju mi se pare za volan...

Da li neko vozi Shift 2 na tastaturi i koja su podesavanja za steering sensitivity optimalna.
U prethodniku nisam imao problema sa upravljanjem.
Ne daju mi se pare za volan...

isto i mene zanima ja igram ali po fabrickim podesavanjima neka kola kao sto je porsche alfa 8c itd upravljivost odlicna dok npr aston martin KATASTROFA,kao i moj drndavi seat ne svijda mi se treskanje kada izletim sa puta a auto nije spusten pa ima mekse amortizere znaci to mi se nikako ne svidja opet je za nijanssu bolji od shift1

^ pretpostavljam da je ovaj jedini zarez slucajno uleteo u tvoju recenicu? :D

a posto su volani? ne bih da dajem silne pare jer bih ga koristio jako retko tj. dok ne predjem nfs, pa onda sledeci put tek kad izadje novi nastavak :)

evo i npr lotus ima ultra senzitivan volan, kao da vozim auto 200 sa City volanom uzas...

^ pretpostavljam da je ovaj jedini zarez slucajno uleteo u tvoju recenicu? :D

a posto su volani? ne bih da dajem silne pare jer bih ga koristio jako retko tj. dok ne predjem nfs, pa onda sledeci put tek kad izadje novi nastavak :)

Vredi svaki dinar volan... Ja uzeo za 2k dindzi Genius Speed Wheel 5 Pro i super zadovoljan sa njim, a igrao sam F1 2010, Euro Truck Simulator pa i sad Shift 2... Ne pada mi na pamet vise da voznjem igram dzojpedom a kamoli tastaturom (izuzetak TDU2 jer on ima neku bagovitu podrsku za volane)

shift 2 mi je skoro u svemu bolji od keca osim u driftu. ja ne znam kako oni misle da to iko odigra. uvek mi je drift bio omiljen u ovakvim igrama ali od shifta i sad shifta 2 ima da ga zamrzim. upravljanje je katastrofalno, ili ovako inače treba da bude u stvarnom životu. ako je ovo drugo u pitanju onda gubim svaku želju da vozim kola uopšte, mada i nije bila nešto velika.

shift 2 mi je skoro u svemu bolji od keca osim u driftu. ja ne znam kako oni misle da to iko odigra. uvek mi je drift bio omiljen u ovakvim igrama ali od shifta i sad shifta 2 ima da ga zamrzim. upravljanje je katastrofalno, ili ovako inače treba da bude u stvarnom životu. ako je ovo drugo u pitanju onda gubim svaku želju da vozim kola uopšte, mada i nije bila nešto velika.

drift u stvarmnom zivotu je vise nego tezak... i za to ti treba jak motor koji zanosi sam od sebe - Zadnji pogon :) kada ga zaneses spustas rucnu i gas do kraja kako vidis da se ispravlja auto lagano popustas i tako dok ne izadjes iz krivine...

Poslednja izmena:
Baš tako. Drift po meni spada u cirkuske tačke, a znam da ne postoji ni jedna cirskuska veština koja može lagano da sa nauči. E sad, da li je ispravna odluka da se drift u jednoj igri učini toliko teškim, ne verujem. Igra je tu da nas razonodi i opusti, ne frustrira i smara. Ako neko stvarno ima želju da nauči da drifta, sumnjam da je PC pravi način.

drift u stvarmnom zivotu je vise nego tezak... i za to ti treba jak motor koji zanosi sam od sebe - Zadnji pogon :) kada ga zaneses spustas rucnu i gas do kraja kako vidis da se ispravlja auto lagano popustas i tako dok ne izadjes iz krivine...

Ti to objasnjavas sta je dovoljno za drift u ovoj igri, posto to nema veze sa onim sto je potrebno za drift u pravom autu? :p

Ti to objasnjavas sta je dovoljno za drift u ovoj igri, posto to nema veze sa onim sto je potrebno za drift u pravom autu? :p

U igri mada pogresio sam par stavki a u stvarnom autu ja sam to radio pod rucnom dizao i spustao nisam uspeo da ga driftam toliko i profesionalno ali sam odradio nesto :-DDDD

Pa ono sto si ti radio u pravom zivotu je skretanje pod rucnem , tzv. "policajski" a to nije drift :p

Verovatno si to radio sa autom koji ima prednju vucu , za drift je potrebna ili na sva 4 (kao Impreza , ili EVO..) ili zadnja vuca.
I to nije nesto kao "cirkuska tacka", za dobar drift je potrebno i dobro balansiranje izmedju volana i pedale gasa , kao i osecaj za "grip" , tj. da znas kako prijanja svaki tocak u svakom trenutku ... vestina , a ne kao bich pa udri lava :p

Ja drift u prvom Shift-u nisam ni igrao, hteo sam, nabudzio 350Z (preterao sam) i kako dodam gas malo, auto se zarotira za 180 stepeni :). U realnom zivotu treba vrh masina za zadnjom vucom (nekih 400 i vise konja), i koliko znam, odredis stepen prenosa, zaletis se, jako na kocnicu, navrnes volan (zabacis zadnji kraj) i onda je sve balans vezan za gas i korekciju volana (istina, zahteva da se oseti auto, prijanjanje, snaga auta i slicno, nije lagano u svakom slucaju)

Pa ono sto si ti radio u pravom zivotu je skretanje pod rucnem , tzv. "policajski" a to nije drift :p

Verovatno si to radio sa autom koji ima prednju vucu , za drift je potrebna ili na sva 4 (kao Impreza , ili EVO..) ili zadnja vuca.
I to nije nesto kao "cirkuska tacka", za dobar drift je potrebno i dobro balansiranje izmedju volana i pedale gasa , kao i osecaj za "grip" , tj. da znas kako prijanja svaki tocak u svakom trenutku ... vestina , a ne kao bich pa udri lava :p

radio sam sa omegom 2002 dakle restilizovana B 2.2 motor jeste slab ali pokusaj je bio pajkanci su laganica to sam radio i sa lagunom na prednji pogon :-DDD

Evo isprobao sam kratko, prvi utisci su uglavnom pozitivni. Ništa revolucionarno, samo ispeglan stari Shift. Fizika za mrvicu 'realnija' ili možda bolje reći zahtevnija, i dalje je moguće driftati kroz svaku krivinu ali nije toliko naglašeno kao u prvom delu. Grafika je naprednija najviše u pogledu osvetljenja, što se itekako odražava na zahtevnost. Igra mi odprilike ide isto na HD5770 kao Shift1 na 9800GT pre dve godine. Igrljivo oko 30fps, sve na max sem AA koji je medium.
Za sada nisam primetio ni jedan veći bug. Online trke su zabavne, ako nemate auto koji trka zahteva, igra vam automatski dodeljuje neki random auto iz klase.
Pogled iz kacige je bolji nego što sam očekivao, standarni pogled iz kabine kao da su namerno napravili lošijim nego u prvom delu da bi dodatno istakli novu kameru. Auto look funkcija je dobra ideja samo ume povremeno i da nervira.
Možda jedini nedostatak za sad je nedostatak wow efekta koji je imao prvi Shift, ali to je već sudbina svih nastavaka, kako igara tako i filmova....

Evo wallpaper od mene za sve fanove Shifta-2 :p Ps dal ima dodatak sa jos nekim kolilima,cini mi se da sam video i stara porsche vozila kojih nema kod mene?

Kako je ovo cudo neoptimizovano, prosto za nevericu. Kako god podesavanja da stavim imam oko 30-ak fps-a max. Sta god menjao i radio, dobijem uvek isto, a sto je najgore i igram na tom bednom fps-u za razliku od prvog dela gde je sve gotovo letelo.

Inace, fizika u igri je poboljsana u odnosu na prvi deo, sto se najbolje vidi da kada pri velikoj brzini naglo skrenem kola se prevrnu, sto nije moglo u prvom delu gde su kola bila zakucana za put. Jos je i upravljivost malo popravljena, sto naravno zavisi od auta do auta, ali i sa kontrolom stabilnosti iskljucenom, fizika automobila deluje realnije nego prvi deo, tj. nema tolikog drifta kao sto je moglo u prvom delu. U svakom slucaju, nije totalna simulacija, ali sa svim pomocima iskljucenim, igra deluje dobro. Samo da nije ovolike neoptimizovanosti, imao bih jos bolji utisak o igri.

Nazad
Vrh Dno