Šta je novo?

Shift 2: Unleashed

Menjam ja kamere kako kad mi dune, iz treceg lica, helmet i onda druga ;) Helmet mi je posebno zanimljiva na zverima sa zadnjom vucom, svidja mi se kako se lomi vrat :d
Jel ne mozemo nekako da picimo mp ? :D

Ako imate original mozete.

Mislis da bih pitao ovo da imam oridzinal ?

Sta znam :p

ima li leka za poslednju zakrpu?

No, ali ima fix koji omogucava ove DLC automobile...

Da, to jeste sokantno ali i nebitno, jer eto, bar imaju uvid da zajednica moze sa njima da razvija i multiplatform igru po svom ukusu i osigura njenu prodaju i uspeh.

Sto se mene tice, da naprave mix svega, nesto kao TOCA 2, sa karijerom, kombinacijama vise tipova voznje (vec imaju lika koji je radio fiziku za RBR sto se tice WRC-a), izreklamiraju se kako treba i eto nama vrhunske igre. Naravno posto se zajednica pita sigurno ce biti simulacija (jer je engine vec pripremljen za to) sa opcijama da se ukljuci da bude arkada a na kao ovde vice versa...

Poslednja izmena:
Kinez Muhamed ALI123 je udario tehnicki nokaut ovom DLC-u. Sada je sve otkljucano i u karijeri su dodati novi eventovi (legends) kao i drag racing koji podseca na stare NFS Underground zezancije, ono sa perfect shift promenama. U svakom slucaju zanimljivo je i tehnicki nemerljivo na spomenutim Undergroundom. :D

Kako sada radi na Ati karticama, da znam jel da skidam opet?

Kako sada radi na Ati karticama, da znam jel da skidam opet?

Skinuo sam ja neku verziju sa torenta (Shift_2_Unleashed_Complete_by_Sonuyos__amp__TOMEK1166.torrent), znaci oba patcha instalirana, prekopirane 2 fajla (koja otkljucavaju kola) i 1 fajl je dll aktivacioni... Igra se vuce ko slina kao i ranije, tako da, ***, istorija zapoceta prvim Shift-om se ponavlja... Na nekim forumima pricaju o podesavanjima kroz RadeonPRO, ali neki kao uspevaju da poboljsaju FPS, neki ne... Sramota od EA-a...

Skinuo sam ja neku verziju sa torenta (Shift_2_Unleashed_Complete_by_Sonuyos__amp__TOMEK1166.torrent), znaci oba patcha instalirana, prekopirane 2 fajla (koja otkljucavaju kola) i 1 fajl je dll aktivacioni... Igra se vuce ko slina kao i ranije, tako da, ***, istorija zapoceta prvim Shift-om se ponavlja... Na nekim forumima pricaju o podesavanjima kroz RadeonPRO, ali neki kao uspevaju da poboljsaju FPS, neki ne... Sramota od EA-a...

sa nvidiom nema frke igra radi savrseno :)

Ajde bas napisi na kojoj rez, podesavanjima igras i koliki je fps ?

Recimo da dosta mocniji c2d i 70% jacu graficku [ovo ovako pisem da bismo ustanovili da li je samo do amd graficke] i na 1680x1050 sve max imam dobar fps, preko 40 samo u dnevnim trkama mada i tu moze da bude problema. Imam patch instaliran. Nocne trke su uzas, kako kad, nekada sa const. 40+ fps a nekada sa oko 30-ak prosek, uz padove na 15 fps npr.

Ako kod tebe na ovim max podesavanjima i 1680x1050 moze da radi ok onda ovoj igri definitivno ne treba quad kako sam mislio, problem je samo u amd grafickim karticama.

Ajde bas napisi na kojoj rez, podesavanjima igras i koliki je fps ?

Pazi, evo ovako. Na masini iz potpisa, monitor je 17'', znaci igram se na 1280*1024, stavim sve na high, AA iskljucen, i FPS je na pocetku 25-27FPS, kad se kamera rotira oko automobila... Sa 15 protivnika, na pocetku FPS je oko 40, kasnije kad se malo rascisti guzva je oko 50. Ako je samo moj auto na stazi, kad je bumper kamera, FPS recimo bude 55, cim prebacim na 3. lice, FPS padne za 15, znaci opet oko 40. Imaj na umu da ako izaberem nizu rezoluciju, i smanjim sve detalje bilo na medium, bilo na low, situacija je gotovo identicna, dakle ni procenta brze ne radi. To je isto bilo u Shift 1, sve dok nisu izbacili 2 patch, posle je igrica isla preko 80FPS sve na high u 1280*1024 sa AA ukljucenim. Posto Shift 2 izgleda za nijansu bolje od keca (u smislu sencenja), siguran sam 100% da je isti problem kao u kecu, tj. nVidia optimizovana (u kecu je bio problem sa shader-ima, pa su kao satro tek posle tri meseca skontali kako da otklone). Evo jedan zanimljiv link u vezi sa prvim delom Shift-a: http://www.pcgameshardware.com/aid,...2-accelerates-Radeon-graphics-cards/Practice/
Niko me ne moze ubediti da Shift 2 na rezoluciji 1280*1024 na masini iz potpisa ne moze da radi na minimum 60FPS-a. Meni se igrica igra samo zbog Pagani Huayra-e, posto mi je omiljeni automobil iz keca bio Pagani Zonda R, pa bih i ovo novo cudo da isprobam :). Kontam da ce se resiti taj problem oko ATI kartica, samo je pitanje vremena.

Problem je sto su iz EA rekli da nema vise patcheva... Ko zna mozda se odradi neki community patch, ima dosta njih koji se trude oko igre. Kod mene je je prosecan fps oko 50-ak u dnevnim trkama, to je sve na high + medium AA na 1920x1200. U nocnim je dosta manji, dok neki put kada ima dosta publike i na dnevnim mapama pada fps i na 30-ak. Inace, znaci quad za ovu igru, ne dosta, ali vidi se dobitak fps-a sa njim.

Problem je sto su iz EA rekli da nema vise patcheva... Ko zna mozda se odradi neki community patch, ima dosta njih koji se trude oko igre. Kod mene je je prosecan fps oko 50-ak u dnevnim trkama, to je sve na high + medium AA na 1920x1200. U nocnim je dosta manji, dok neki put kada ima dosta publike i na dnevnim mapama pada fps i na 30-ak. Inace, znaci quad za ovu igru, ne dosta, ali vidi se dobitak fps-a sa njim.

E ***, znaci lose su odradili za medalju... Eto vidis, ti se igras na FULL 1080 HD rezoluciji, a ja na koliko nizoj, i opet radi dosta sporije... toliko o optimizaciji za ATI. Neki su uspevali da poboljsaju performanse sa RadeonPRO, uz milion nekih twikova, al mene stvarno mrzi da se cimam toliko... Mogli su da se potrude malo kao za Crysis 2, on sljaka vrhunski :)

q3railer, po tvojoj prici ispade da bolje performanse imam ja sa e8400 na 3,6Ghz i 5850 @ 850/1250Mhz. A jos ti imas i quad, jedan od najjacih PII.

Kazem vam, shift 1 mi posle peca sve na max i 8xAA, 1680x1050 rez ima zakucanih 60 fps, zbog vsync.

Shift 2 ima vecu saturaciju boja i pojacane senke ali i losiji AA koji ima high podesavanje a ne 8x, shift 2 dnevne trke sve na max preko 45 fps prosek, ali ume ponekad da zabaguje, nocne kako kad ali ajde da kazem od 30-35 prosek ali sa velikim padovima.

Nije mi jasno kako tebi na dosta manjoj rezoluciji radi losiji a imas quad i 5850 kao i ja.

Nije mi jasno kako tebi na dosta manjoj rezoluciji radi losiji a imas quad i 5850 kao i ja.[/QUOTE]

Nije ni meni... Sta moze da bude sem krs optimizacije.

Strasno.
Ali ako nista drugo uverio sam se da je do amd graficke a ne do cpu, mislio sam da je c2d za kantu :d
Ali ispade da crysis 2 i sve zivo i dalje leti na ovom cpu, jos ako battlefield 3 sa onim silnim destrukcijama bude radio ok onda cu da batalim planiranu kupovinu i5 2500k i cekam ivy ;)
Ionako sam samo cpu, plocu i ram hteo da menjam, a zasto bih bacao kes ako ce sve lepo da radi jos 1 god na 1680x1050 rezoluciji.

U majku mu, kad bi izasao patch za shift 2, jesam presao igru, ostale mi neke endurance trke ali cisto da budzim i vozikam se bezveze :)

Vec sam jednom pisao da engine nije isti kao u kecu, ovde se koristi deferred renderer, ali nazalost neki bagovi su slicnu kao u kecu. To je pre svega zbog nocnih trka jer bi sa starim endzinom i kolicinom dinamicnih senki fps bio konstantno jednocifren. Inace, high AA mu je negde ekvivalentno sa 8xAA.
A hsv.stoned kakav patch ocekujes da izadje, mislim, sta ocekujes od njega? BTW, minimum za B3 ce ti biti neki quad...

Ma jeste, minimum ce biti i7 2600 K :d

Za moju rez 1680 mislim da ce se e8400 ocovan drzati lepo.. bar tako kazu, a bc2 je bio bas neoptimizovan. Na sp mislim jer kesa za MP nemam :d

Da se vratim temi, AA nikako nije na nivou shift1, bar nije ''sveprisutan'', okolina je bas iskrzana.

Baci pogleda na minimum za B3. Mislim da se novi frostbite radi od starta za multicore i da ce na dualima losije da radi. Nece biti i7, ali ubedjen sam da ce biti ogromna razlika izmedju 2 i 4 jezgra, kao sto je i u starom engine-u bila.

AA nije toliko efikasan, ali nije ni bio u prvom shiftu, mada na high bas znacajno uklanja aliasing i u voznji se tsko primecuje.

A very large amount of time was spent on this and while some other developers just choose to do a post-pass edge detection filter we weren't satisfied with that, the 'HIGH" method for example was 3 months of R&D.
There are lots of 'tips' about overriding the AA mode - doing this will produce problems with lighting at edges and will also break other lighting components like Bloom, giving a visual look that we didn't intend. If you prefer the look with a driver over-ride then we've no problem with that - but the graphics team wanted a consistent look and feel, to do the many artists who created the tracks and cars justice.

There has been some confusion that our anti-aliasing uses the CPU - it does not. In the graphics options the 'Normal' mode uses MSAA with a special sampling trick to produce correct results at triangle edges - the 'HIGH' method extends this with a depth based search which requires a GPU with high bandwidth because the shaders are sampling many depth pixels for each pixel in the scene. Any performance issue on particular hardware is down to the characteristics of that GPU - there isn't anything we can do about this without a driver update.

Btw, ne rece sta ocekujes od nekog patcha? :)

Od peca ocekujem da sve radi gore :d pa sta cu da ocekujem covece ;)

Ako vec ne mozemo da se takmicimo u mp, ajmo onda shift1 ili shift2 time trial :d tipa Nordschleife, tier taj i taj, ili sa istim automobilima, stock ili budzenim, sa ili bez tuninga, a moze i iz iste klase razliciti automobili pa ko kako sredi :p

Baci pogleda na minimum za B3. Mislim da se novi frostbite radi od starta za multicore i da ce na dualima losije da radi. Nece biti i7, ali ubedjen sam da ce biti ogromna razlika izmedju 2 i 4 jezgra, kao sto je i u starom engine-u bila.

Sad videh neki BF3 gameplay video... Bolesno dobro izgleda, od grafike pa do fizike... Trebace neki superracunar da se BF3 odigra glatko...xD

Od kako sam ubo gtx460 igra mi radi 2-3 trke, posle toga sledeca trka pocne strasno da sece pa moram izaci iz igre, kad se vratim u igru sve je onda OK do sledeceg bagovanja. Cudan je ovaj Shift2

Samo da javim da ima 'vakcina' za 'Legends & Speedhunters DLC Pack'. ;) cheers Radi sve, i staze i automobili. Kome treba informacija ...

hahah igra radi i bez lekova samo promenom activation file-a sljaka kao original :-DDDDD

Dadoh igri drugu sansu, uz dosta ceprkanja po setup-u postaje igrivije na tastaturi. Ono sto me odusevilo ladno moze bez kontrole proklizavanja na tastaturi :)

Neko moje misljenje je da volan treba za ovo cudo... Inace koliko sam mogao da vidim FPS na mojoj masini varira ok 40fps-a na FullHD...Rekao bih da je neoptimizovano puno i da moze to bolje...

Nazad
Vrh Dno