Šta je novo?

Sezampro ADSL problem sa brzinom neta

Mi možemo ovde nastavljati akademsku diskusiju o tome ko je i kako zavrnuo slavinu na internetu, ali prvo i najmanje što treba kao korisnici da uradimo jeste da se žalimo i tražimo povraćaj novca, odnosno produženje pretplate.

Ako platiš X dinara za uslugu Y, a isporučuje ti se 20% od Y, onda treba da tražiš nadoknadu.

Ako korisnici ne pritisnu svog provajdera, ni provajder neće pritisnuti Telekom.

Ja sam svoj mejl Sezamu poslao, predlažem ostalima da učine isto.

Zvala sam ih pre par minuta i javila mi se neka devojka. Sledece mi je rekla: Ne znamo nista, Telkom je rekao da ce do petka biti gotovo, sada kazu pocetkom nedelje, nista vise od toga ne mogu da vam kazem.
Uzasno zvuci, ali bar nije rekla sutra kao svi koje sam dobila u poslednjih 10 dana.

a čekajte jel to baš svim sezamovcima ne radi, mislim ja sam na sezamu ali jedino što sam primetio je da ako stavim nešto sa rapid share-a (nisam premium) ono krene sa nekih 20 kb/s i onda samo raste nekih 5 sekundi do 112kb/s. jer tako mi uvek skida preko browsera. a torrenti non stop 105 kb/s, osim eto BF:BC2 koji većinom ide 96 ali kontam da je više zbog navale na isti :)

kod druga koji je negde na klisi sezam ne radi uopšte, neće da se konektuje.

i ja imam sezampro paket 1024/128 ali mi download slab... na youtube se vrti download od 13kb do 23kb... TUGA... ne znam u cemu je problem...

Meni torrent ide normalnom brzinom ali http download se vuce kao prebijena macka.
Isto tako, Tube mi se kilavi dok je ostali surf skroz normalan.

Kod mene isti sllucaj kao kod Sirene sa torrentima. Idu kao i ranije, 2Mbit paket, ali je obican http uzasan. Klip na YT nema sanse da pogledam, bez pauze na pocetku, pa da se ucita do kraja, skidao sam neki .zip od 12MB preko 25 minuta. Blagi uzas. Ne mogu ni obicnu stranicu da otvorim kako je propisano.

pa evo jedan kratak update , dobijen od sezampro-a u vezi ove katastrofe od net-a proteklih dana , a dobijen kao odgovor na moje pitanje kada ce se stabilizovati , i da li planiraju da naplate punu cenu usluge :

"
Jasno nam je da problem koji imate postoji u periodu koji ste naveli.
Doslo je do prezagusenja telekomovog linka ka Svetu,te s` tim u vezi javila se i posledica ,a to je problem koji postoji sa internet protokom.Prema svim zvanicnim informacijama koje smo dobili iz Telekoma ,intezivno se radi na realizaciji okoncanja postojeceg problema,te se nadamo da ce se problem resiti u najskorijem periodu.

Nismo u situaciji da Vam u ovom trenutku omogucimo bilo kakvu usluga koja bi doprinela olaksanom koriscenju inetrnet usluga,ali cemo Vam svakako nadoknaditi navedeni period.
Hvala Vam na ukazanom poverenju.
"
Po meni ... Korektan odgovor , videcemo jos samo sta ce biti i kako ce izgledati njihova ideja nadoknade ( Hmmm , Japanke u skolskim uniformama mi padaju na pamet... ) :D

Poslednja izmena:
to je najmanje sto mogu da urade

Offtopic: @Bosla, A sta ti imas protiv domacih? :d:D

Ontopic: Nista pametno.

tuga... a bas me zanima kako ce da nadoknade??? ako ne daju te Japanke u njihovim skolskim uniformama ili moze i neke nase... onda ce da protestujemo :p mada se ne bi bunio ni kad bi nam povecali brzinu :D

13:07h, server Barcelona, 1024/128kbps:

733074308.png

Nista efikasno! :D

:laugh::laugh:
Umirem od smeha :D Koji crnjak :whip:

Anyhow , kod mene na sezamu situacija i dalje vise nego ocajna ... Zapravo toliko ocajna da sada imam i random DC ... I 5 min fore pre no sto otvori forum... Tako da sam se prosetao do ortaka i sada kucam sa KDS-a koji radi...

Na sezamovom sajtu pise da je link ok. Nema vise upozorenja da ima problema. A ja ne vidim razliku.

...Nismo u situaciji da Vam u ovom trenutku omogucimo bilo kakvu usluga koja bi doprinela olaksanom koriscenju inetrnet usluga,ali cemo Vam svakako nadoknaditi navedeni period. Hvala Vam na ukazanom poverenju.
Ne vidim razlog zašto bi oni nadoknadili taj period. Niti neko tačno može da kaže od kada je to počelo da se dešava...

Naime, meni internet radi loše već treću nedelju... Da se neće desiti da svi dobiju gratis mesec dana? Siguran sam da ne. A zauzvrat, niko neće otići sa SezamPro-a jer su svi drugi provajderi u istom problemu - kupuju internet od Telekoma. Situacija nije rešiva dokle god Telekom ima monopol.

Pretplata na telefonski priključak je već poskupela - da se osigura mesto najskupljeg operatera telefonskih usluga u Evropi. Struja i kablovska televizija upravo poskupljuju.

733251495.png

Upravo testirano, 2Mbit paket.. :/

Danas mi je poslednji dan da uplatim net, i sad ja treba full cenu da im platim?

Ja sam opet zvao i sada su mi rekli ili veceras ili rano ujutru. Videce se...

Zalim dan kada sam potpisao ugovor na god dana.

Ja imam još 20 dana pretplate i onda prelazim na kablovski kod Verata, a ruter im ne vraćam, jedino ako mi vrate kintu koju sam im dao. Dao sam 2400 za njega, a vredi nešto više nov, tako da ću ga zadržati, a oni mogu samo da mi pljunu pod prozor jer mi MIK ne treba!

Na sezamovom sajtu pise da je link ok. Nema vise upozorenja da ima problema. A ja ne vidim razliku.
Od pocetka je tako stajalo:

----------------------
Internet link: OK

Otezano koriscene ADSL-a blah blah...
detalji <klik>
------------------------

To je verovatno neka njihova pravna formulacija, neka zvrcka koju su smislili kako bi na kraju balade PROBALI da eskiviraju nadoknadu, jer pravno-formalno verovatno mogu da se pravdaju "pa link nije u prekidu, ti si uslugu imao, samo nije bila na odgovarajucem nivou, bla bla...". Klasican nacin da zastite svoje gu**ce.

Ja imam još 20 dana pretplate i onda prelazim na kablovski kod Verata, a ruter im ne vraćam, jedino ako mi vrate kintu koju sam im dao. Dao sam 2400 za njega, a vredi nešto više nov, tako da ću ga zadržati, a oni mogu samo da mi pljunu pod prozor jer mi MIK ne treba!
Ti si platio 2400rsd KORISCENJE rutera (sta god to znacilo? :vomit: ), i potpisao si ugovor. Mogu sudski da te gone, a posto ce te sigurno dobiti, jer imaju tvoj potpis na ugovoru, troskovi postupka ce pasti na tvoj teret, pa ce te sve to iskostati bar 4-5000rsd. To ti je kao da se iskljucis sa sistema centralnog grejanja, a nisi platio za poslednjih npr. 6 meseci. Pa sta mislis, da to ne bi zavrsilo na sudu? Naravno da bi. Cisto napominjem da im nije pljuvanje pod prozor najveci domet, mada licno mislim da se nece upustati u jurenje polovnih, razlokanih i dimom od cigareta zazutelih rutera po Srbiji sudskim putem. My $0.02...

733811431.png

Net mi se lomi od brzine. Paket 4mb/s

Opet su vratili poruku o otezanom funkcionisanje ADSL-a. Pa ovo stvarno nema smisla, jel neko pricao sa njim? Ne mogu da otvorim nijedan strani sajt a kamoli da downloadujem nesto ili igram ne daj boze neku online igricu.

Vrh Dno