Neki od vas ovde brkaju loncice.
Zar je toliko tesko videti kretanja univerzuma, kreaciju\destrukciju, ljudski strah od svega toga, film generalno o samoj ljudskosti i njenoj postojanosti u prostoru, materiji, vremenu i cemu vec oko nas?
ovo NIJE niti treba da bude tematika FILMA. ovo je stvar koja bi najbolje, i zapravo jedino trebala biti obradjena u literaturi, sto u formi romana, to u formi autorskih filozofskih dela. da GLEDAM to necu.
nisam odgledao film, ali ako cu da svrstavam FILMOVE na top listu, onda ovakvi koncepti nemaju mesta u sedmoj umetnosti.
meni su najbolji filmovi koje sam gledao:
Petparacke price, Zivot je lep (benjini), ruskih 12, Terminator2, rani Richijevi radovi i tako dalje
i zasigurno ces na ovoj listi svakom filmu naci greshke, logike i razuma i svega. ali njihova osnova je zabava, entertainment, odakle je i nastao koncept "sedme umetnosti", a oni upravo to postizu - da zabave.
bas se secam da su mi preporucili onaj film o onom liku sto kroz frizider ide u proslost ... i meni kao amateru naucniku je trebalo to biti zanimljivo - NIJE, jer je akcenat sklonjen sa SF faktora na neku dramu do besvesti, i neki pokusaj umetnickog pro*eravanja, sto ne zelim da gledam kad upalim film.