Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

M'daj, film je neviđeno smor :) Ali - de gustibus non disputandum!

Nemoj sad da odustaješ. Daj da ga tovarimo do kraja, za sve one krš turbo folk igre koje je hajpovao i smejao se nama koji tražimo neku poentu u svemu tome :D

LOL ja majkemi ne znam koji je tvoj problem... ili sam ja mozda tvoj problem u svakoj temi za pc igre pa moras da na bilo koji nacin da kontriras da bi ispao u pravu? ::D Da, ja sam poznat po tome da skacem u svaku temu o igri koju ne odigram da bih objasnjavao kako je to klasican shajt... uostalom, znaju te i ostali sa pc igre dela foruma tako da nema svrhe objasnjavati...

Poslednja izmena:
Gigidi Gigidi, ne pricam o ukusu vec o poredjenju. :) Jasno je meni da svako trazi nesto drugo od filma, da ce mozda vecinu da smori, ali opet predstavlja masterpiece filmske umetnosti samo je potrebno sagledati na drugi nacin.

JA sam pričao o ukusu, jer sam rekao da MENE asocira na onu glupost od Playback-a. Da Playback stvarno postoji, verovatno bi i on trajao preko dva sata i on bi ti bio masterpiece.

I inače, piše se "Giggity, giggity" ako hoćeš da citiraš Quagmire-a iz FG.

:jean luc picard facepalm:

Ja o tvom ukusu i ne raspravljam vec sam rekao za ono gore poredjenje i odakle "po tebi " poticu ideje...

A btw, Kvegmajer kaze i gigidi u zavisnosti od situacije. ;)

Ostavite gospodina, njemu se nesto svidja, nama ostalima ne. Meni je Lindzi Lohan odlicna glumica, pa se niko ne slaze samnom, i bas me bole brige.

Ostavite gospodina, njemu se nesto svidja, nama ostalima ne. Meni je Lindzi Lohan odlicna glumica, pa se niko ne slaze samnom, i bas me bole brige.

[YOUTUBE]6WEotRoIeMY[/YOUTUBE]

:banana::banana::banana:

eto vidis, ja i kartmen - PREZIREMO faimly guy. to je meni najbezvredniji i najgori TV show, mozda ikada.

+1 za fam guy hate

Pa oke, ali to su sve ukusi, neko voli, neko ne. JA ga volim ali nisam rekao i tvrdio da je masterpiece kinematografije, kao što je Tree of life navodno labelovan.

^Nisam ga lepo cuo, no u svakom slucaju nebitno, bitna je religijska patka. :D Kao sto rekoh, pogresno tumacenje filma, ali ako ti tako shvatas tvoja stvar, mrzi me i da objasnjavam nesto sto sam rekao nekoliko puta...

A za Avatar znam, gledao sam i extended i regular i znam poentu, ali kod tebe je ta stvar da sve moras da vezujes za religiju i opsednutost njom pa makar poredeci i dva filma koja samo tebi za divno cudo nadjose konekciju preko religije. Kazem ja, tebe je od filma sama pomisao sto se nesto religijsko spominje totalno odbilo od ikakvog prepustanja filmu.

Koliko si pogresno shvatio moje komentare... :trust:

The Tree of Life je masterpiece, ali takodje i veoma licno vidjenje stvari. I upravo tu lezhi problem s ovim filmom, i upravo tu je Malick pretenciozan: nisu svi ljudi odrasli u okviru abrahamskih religija, sta vishe, ima dosta ljudi koji nisu pristalice nijedne religije. Trazenje bilo kakve prave sveobuhvatnosti u filmu koji upravo postoji u tim okvirima osudjeno je stoga u startu na neuspeh (osim naravno na personalnom nivou za one ljude koji jesu odrasli i/ili zhive u okvirima abrahamskih religija).

Lichno, mislim da bi transcententnosti filma mnogo vishe doprinelo podvlacenje numinoznosti nalaska odgovora na postavljana pitanja nego podvlacenje postavljanja pitanja (posebno pitanja imaginarnom prijatelju na nebu). A shanse za to postoje jedino kroz i putem nauke. Religije tu fail-uju...

Dakle, umesto sto je ukljucio ljudsku prichu na nacin na koji je uradio, mislim da bi bilo transcendentalnije da je, npr, pratio razvoj univerzuma i nastanak zhivota na zemlji, i onda u poslednjim sekundama, pustio snimak npr choveka kako pronalazi vatru, ili spustanje sonde na Saturnov Titan... Tada bi imali masterpiece sa pozitivnom porukom, kao sto je to svojevremeno bio slucaj i sa Odisejom, a ne ovo sto smo dobili u filmu The Tree of Life.

A sto se tiche Avatara, mislim da si ti tu debelo omashio poentu filma...
(Hint: potrazi reference o vezama izmedju Avatara i Gaia teorije, koja je jedini objektivni pretendent za bilo sta sto bi se moglo nazvati bozhanstvom).

Posle ovolike diskusije na temu Tree of Life imam osecaj kao da sam gledao film..:smoke:
Ustvari, izgubio sam zelju da ga gledam.

Koliko si pogresno shvatio moje komentare... :trust:

The Tree of Life je masterpiece, ali takodje i veoma licno vidjenje stvari. I upravo tu lezhi problem s ovim filmom, i upravo tu je Malick pretenciozan: nisu svi ljudi odrasli u okviru abrahamskih religija, sta vishe, ima dosta ljudi koji nisu pristalice nijedne religije. Trazenje bilo kakve prave sveobuhvatnosti u filmu koji upravo postoji u tim okvirima osudjeno je stoga u startu na neuspeh (osim naravno na personalnom nivou za one ljude koji jesu odrasli i/ili zhive u okvirima abrahamskih religija).

Malik nije pretenciozan zato sto je je stavio religijsku porodicu. Ipak je to njegovo vidjenje, mozda njegovog detinjstva i okoline, stvari koje mu najverovatnije kao malom mozda uopste nisu bile jasne. A sto se tice same pretencioznosti, krece se najpre od toga da ljudi ne mogu da shvate druge ljude. Primer je npr. evo od tebe da pre svega ne mozes da se nosis sa mislju da moras da posmatras karaktere koji su "drugacije svesti" iako si da kazemo vise svestan od njih i od toga potice najveci problem. Isto kao i kad bi npr. ovaj film imao muslimansku, hindu ili bilo kakvu porodicu kao karaktere...

Lichno, mislim da bi transcententnosti filma mnogo vishe doprinelo podvlacenje numinoznosti nalaska odgovora na postavljana pitanja nego podvlacenje postavljanja pitanja (posebno pitanja imaginarnom prijatelju na nebu). A shanse za to postoje jedino kroz i putem nauke. Religije tu fail-uju...Dakle, umesto sto je ukljucio ljudsku prichu na nacin na koji je uradio, mislim da bi bilo transcendentalnije da je, npr, pratio razvoj univerzuma i nastanak zhivota na zemlji, i onda u poslednjim sekundama, pustio snimak npr choveka kako pronalazi vatru, ili spustanje sonde na Saturnov Titan... Tada bi imali masterpiece sa pozitivnom porukom, kao sto je to svojevremeno bio slucaj i sa Odisejom, a ne ovo sto smo dobili u filmu The Tree of Life.

Sta bi bilo kad bi bilo da si ti radio film. Opet govoris o nekom napretku i uspehu kroz tehniku i saznanje a u filmu se o tome ne radi. U filmu se radi pre svega o emocijama izmedju ljudi, njihovim strahovanjima, ucenjima i shvatanjima koji se isto tako pokazuju da nema dobra i zla u univerzumu koje jedino postoje iz ljudskog shvatanja. Pogledaj samo scenu kada majka sklanja decu da ne vide smrt i trudi se koliko je moguce da ih sacuva od stradanja i pogledaj kadar nasih planetarnih zastitnika Jupitera i Saturna koji nas stite od kometa... interpretiraj kako hoces ali u tome lezi moc ovog filma.

Btw, Odiseja generalno nema pozitivan utisak sem ako ga ti licno ne interpretiras tako. Film je vise hladan ljudskih emocija i njemu su opisani svi nasi strahovi i neshvatanja univerzuma.

A sto se tiche Avatara, mislim da si ti tu debelo omashio poentu filma...
(Hint: potrazi reference o vezama izmedju Avatara i Gaia teorije, koja je jedini objektivni pretendent za bilo sta sto bi se moglo nazvati bozhanstvom).

Nisam omasio poentu, znam o cemu pricas i o kakvom vezivanju sa prirodom je rec, ali na tome se i sve zavrsava. Tree Of Life je film duboke ljudske kompleksnosti kroz gomilu prelepih kadrova, mada ja mislim da bi ovom filmu na kraju samo falila starchild/beba Son Pena koja pluta u svemiru i vecini bi se skinuo veo koliko je ovaj film najblizi Odiseji. :D

Bash ne zelis da shvatish sta ti se pricha... :trust:

Opet govoris o nekom napretku i uspehu kroz tehniku i saznanje a u filmu se o tome ne radi. U filmu se radi pre svega o emocijama izmedju ljudi, njihovim strahovanjima, ucenjima i shvatanjima koji se isto tako pokazuju da nema dobra i zla u univerzumu koje jedino postoje iz ljudskog shvatanja. Pogledaj samo scenu kada majka sklanja decu da ne vide smrt i trudi se koliko je moguce da ih sacuva od stradanja i pogledaj kadar nasih planetarnih zastitnika Jupitera i Saturna koji nas stite od kometa... interpretiraj kako hoces ali u tome lezi moc ovog filma.

Btw, Odiseja generalno nema pozitivan utisak sem ako ga ti licno ne interpretiras tako. Film je vise hladan ljudskih emocija i njemu su opisani svi nasi strahovi i neshvatanja univerzuma.
Emocije, strahovi i shvatanja coveka su uslovljeni kratkotrajnoscu zhivota. To ce se sve fundamentalno promeniti onog trenutka kad covek pobedi smrt. I tog trenutka ce The Tree of Life postati samo spomenik onome pre.

Odiseja je bezvremena jer eksplicitno demonstrira sta bi covek jednog dana mogao kroz nauku da postane. I to je njena bezvremena pozitivna poruka, jer ce uvek biti moguce otici josh dalje...

Bash ne zelis da shvatish sta ti se pricha... :trust:

:sceptic:

Emocije, strahovi i shvatanja coveka su uslovljeni kratkotrajnoscu zhivota. To ce se sve fundamentalno promeniti onog trenutka kad covek pobedi smrt. I tog trenutka ce The Tree of Life postati samo spomenik onome pre.

Odiseja je bezvremena jer eksplicitno demonstrira sta bi covek jednog dana mogao kroz nauku da postane. I to je njena bezvremena pozitivna poruka, jer ce uvek biti moguce otici josh dalje...

...a mozda ni ne kratkotrajnost zivota koliko je potrebno poztizanje "vise stanje svesti", ali tada je pitanje da li bi covek ostao covek ili neko drugo bice ili entitet... a TTOL i Odiseja su filmovi prevashodno namenjeni opisivanju ove sadasnje svesti. ;)

^

Da li je homo religiosus covek u punom smislu te rechi ? :d:d

Anyway,

1. wearable computing
2. non-invasive technological enhancements
3. invasive technological enhancements
4. fundamental re-engineering

|

nootropics
life extension drugs

|

hive mind

|

simulated consciousness
RI
AI

|

mind upload
full blown body reconstruction

Have fun. :d

Pa sve je to science fiction tako da jeste u skladu sa temom ali nema nikakve veze sa stvarnim životom. VGagi, mnogo gledaš naučne dokumentarce ;)

^

Da li je homo religiosus covek u punom smislu te rechi ? :d:d

Ocigledno je tebi kao ateisti religija vise na umu nego bilo sta drugo. :D Ja konkretno ne pricam o religiji niti o ateizmu, agnostisticizmu ili cemu vec, mozda generelno svemu tome uopsteno, dakle, pricam o samoj ljudskoj svesti i njenom trenutnom shvatanju.

... napredak "svesti" se ne odnosi samo na napredak tehnologije, vec i na napredak same ljudske svesti i mogucnoscu shvatanja svrhe njenog postojanja, njene uzajamne interakcije sa drugim ljudskim jedinkama i svemu ostalom u ovoj civilizaciji sto je na najnizem mogucem nivou.
Sva ta tehnologija kojom se dicis, fiktivna ili ne, je tu uglavnom samo za zadovoljavanje osnovnih ljudskih potreba i instinkata. Sto vise para, moci, to vise svega, oduvek bilo a i mozda oduvek bice.

ako za nečim ne kakskamo za svetom onda su to debate o ovom filmu :D

staviš dva filmska kritičara u sobu, jednom se sviđa ToL drugom ne - deadly combination :D

Pa sve je to science fiction tako da jeste u skladu sa temom ali nema nikakve veze sa stvarnim životom.
Kako mislish nema veze sa stvarnim zhivotom ? Wearable computing je tu (josh uvek malo preskup), non-invasive technological enhancements izlaze iz laboratorija, nootropics i life extension drugs su na pragu ili vec preko njega, ... Jel nameravash da cekas da nesto bude hype-ovano u medijima pa da tek onda to pocnes da koristish ? :trust:

napredak "svesti" se ne odnosi samo na napredak tehnologije, vec i na napredak same ljudske svesti i mogucnoscu shvatanja svrhe njenog postojanja, njene uzajamne interakcije sa drugim ljudskim jedinkama i svemu ostalom u ovoj civilizaciji sto je na najnizem mogucem nivou.
1. 'na najnizem mogucem nivou' :: u odnosu na sta ?
2. 'mogucnost shvatanja svrhe njenog postojanja' :: Zaista !? :wall:
3. 'napredak ljudske svesti' :: jel' tebe neko sprecava da unapredjujes svoju svest pa si ljut ? :trust:

1. U odnosu i na najstariju civilizaciju i pocetke samog coveka. Koliko god ti tehnoloskih igrackica imao za sebe nisi dalje odmakao od zelje za moci i novcem i dominacijom nad drugim jedinkama ili najklasicnijim vidom toga da imas nemogucnost da koegzistiras sa drugima... ratovi, podele i sva lozenja koja koriste nekima da dominiraju drugima. Ako ti ne vidis realan svet van toga sta procitas na internetu i vidis na televiziji ja ne mogu da ti pomognem...

2. Mogucnost gagi, mogucnost i to samo u "visem stanju svesti" ako uopste i postoji mogucnost...

3. Ja sam produkt ove sadasnje svesti i njenih tekovina ali to ne znaci da ne mogu da shvatim da moze da postoji nesto drugacije i da je drugaciji zivot coveka moguc. Napredak je mozda moguc ali ne u ovoj civilizaciji, kulturi i sadasnjim tekovinama... mozda u nekoj "utopijskoj" viziji covecanstva.

I nemas potrebe da lupas glavom o zid jer ovo je samo diskusija o tome a ne neko po tebi nabedjivanje da je neki religijski crusade u pitanju. :D

Dakle ako si ubedjen da ce te ta Deus EX tehnologija apgrejdovati da postanes neki comic book hero, grdno se varas, sve je tu radi cistog konzumerizma u korporacijski dozvoljenim granicama ostavljeno potrosacu da se lozi kako da dodje do tog produkta dok executive board se takmici u finoj "intelektualno elitnoj aristokratskoj" igri ko ima vise parica, robova i svega sa cime se dice i takmice kako su veliki postali u zivotu. Nadam se da si razumeo ovu realnost. :)

Fringe je nekako osvežen, Joe Flanigan aka Šepard iz atlantisa ima malu gostujuću ulogu

veceras gledam Fringe, iako mi se nikako nije svideo proslosezonski Ending.

sa druge strane, vise Freak show nego SF, ali svakako vredno pomena - Supernatural je imao daleko najbolji Season opening od kako postoji serija. Julian Richings koji glumi Death, iako jeste poznat glumac i faca, samo zbog ove serije moze da se kaze da je glumchina. Misha Collins od anonimusa postade jedan od najtrazenijih glumaca. a sve to sa najslabije US mreze - CW.

ja CW-u ne mogu da oprostim fijasko zadnje epizode Smallville-a, definitivno je bila gledana zato što su svi hteli da vide kraj, ali su je toliko shebali da im je to verovatno najgora stvar koju su u karijeri uradili. Čak ni Rosenbaum kao Lex nije uspeo da je spasi.

moras da shvatis da je CW najmanje pokriven. CW se ne gleda uopste na zapadnoj obali, a i u par drzava prenaseljene istocne obale ga nema. zapravo je chudo da neki TV glumci uopste pristanu da rade za CW sobzirom na budzet.

sad nesto razmishljam. Titus Veliver, i Mark Pelegrino su mi nevidjene face. (Jacob i ManInBlack iz LOST-a, Lucifer i jahac apokalipse iz SN-a) strashno bih voleo da ih vidim u nekom jachem projektu, kao neke kaptane neog svemirskog broda. kako glupi holivud ne ume da iskoristi harizmu nekih faca.

Ljudi krenula je TERRANOVA sa emitovanjem bila prva epizoda.

TerraNova_2.jpg

Jos par stotina MB pa da vidimo to spilbergovo cudo.

Bah

U prvoj epizodi svi Spilbergovi klisei na jednom mestu (Otac i sin koji se kao ne mirisu, devojcica, dinosaurusi and shit) . Efekti , CGI, prosek za danasnju TV produkciju. Manji osecaj klaustrofobije nego u ostalim serijama, ponesto se desava i napolju, sto je za pohvalu....
Glupo mi je sto se zapravo vracaju u proslost Zemlje, makar bila "alternativna" ... oni onda menjaju ne svoj vec tudji timeline ( recimo bOlivie Dunham? :d )...Baja iz avatara ponavlja ulogu, ali nije total asshole kao iz stripa. Vec u prvoj epizodi glavni likovi su uspesno prebegli, dobili love interest , sin odjednom zamrzeo oca, upao u nevolju, dinosaurusi napadaju, odmetnuta skupina...
Za pocetak, nic posebno. Pretrpano vec vidjenim, slabo sta ostavljeno da se "odmota" i vec vidim da ce se gomila sadrzaja pisati u hodu kao i obicno. Dakle, bice fillera ohoho i davljenja sa kojecime (prevarila si me sa tim i tim you bitch, cale mojne da mi kenyas bla bla, gde je nestala devojcica, a jedina nepoznanica ostaje onaj sto crta grafite, za kojeg tek treba da napisemo scenario cim neko iznedri ideju sta bi mogli da budu oni crtezi koje smo stavili u prvoj epizodi...cvrc.

Poslednja izmena:
Moze neko da mi pojasni sta se desava u Fringe-u :d Uopste nisam skapirao, kao da nisam gledao prethodnih 10 epizoda..

Pa desava se ono sto i pre.

Pise se scenario ispocetka :d

Nazad
Vrh Dno