Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Pre će biti kao u filmu Monsters, jednom retko realnom filmu o invaziji izvanzemaljaca.

A da budu humanoidni pa još i dobroćudni to nikako ne ide, nisu ni ljudi dobroćudni.

Upravo sam odgledao film monsters... Dobar film, al' mi se nije svideo :D Jedina zamerka mi je što isuviše liče na hobotnice.. Očigledan nedostatak mašte...

Ha, radnja lici na Robotech (ili pak Evangelion?? )
Naravno da ce to da vrati pare uspesno, pre negoli R film od 150 milki

Poslednja izmena:
Odgledah The Tree Of Life i ocekivano pravo remek delo. Film na skali univerzuma isprican kroz pricu jednog decaka i njegove porodice. Vizuelna perverzija. Bas pogledah ko je radio efekte i ladno vidim ime Daglas Trumbula, njegov prvi rad posle Blade Runnera. U svakom slucaju, od mene maximalna preporuka za film, naravno za one koji su upoznati sa Malikovim predjasnjim filmovima i stilom naracije i fenomenalnih kadrova, posto verujem da ce neke film da smori...

Odgledah The Tree Of Life i ocekivano pravo remek delo. Film na skali univerzuma isprican kroz pricu jednog decaka i njegove porodice. Vizuelna perverzija. Bas pogledah ko je radio efekte i ladno vidim ime Daglas Trumbula, njegov prvi rad posle Blade Runnera. U svakom slucaju, od mene maximalna preporuka za film, naravno za one koji su upoznati sa Malikovim predjasnjim filmovima i stilom naracije i fenomenalnih kadrova, posto verujem da ce neke film da smori...

Nisam ni sunmnjao u film. Konačno nešto dobro da se poajvi ove godine. Nego vidim da nema 1080p verzije. Sad sam u dilemi da li da sačekam još malo da se pojavi ili da pogledam 720p. Ipak ovaj film zaslužuje najbolji kvalitet.

Kako nema? The.Tree.of.Life.2011.BluRay.1080p.DTS.x264-CHD

Odlican je rip, odstupanje od sourca najminimalnije...

Jedini problem je sto jos nema "normalnih" titlova, posto ima saputanja u filmu. Mada u neku ruku film moze da prodje i bez ijedne izgovorene reci, verovatno bi izgubio nekih 30 posto efekta. :D

uspeo sam pola filma da odgledam, dobar je samo je razvučen u PM. inače ne mogu da sastavim 2 i po sata slobodnog vremena nikako pa ću ostatak pogledati kasnije. HD hedonisti su dobili novi materijal za testiranje svojih plazmi :D ako ništa drugo

uspeo sam pola filma da odgledam, dobar je samo je razvučen u PM. inače ne mogu da sastavim 2 i po sata slobodnog vremena nikako pa ću ostatak pogledati kasnije. HD hedonisti su dobili novi materijal za testiranje svojih plazmi :D ako ništa drugo

Znači, film je dosadan? :D

Ma idi, boring, pretentious cinematic trash...

One of the most pretentious pieces of pseudo-intellectual garbage I have ever seen. The photography is great, however that is not what a film is about. The whole film turns around a guy and his relation with is father and the burden of his brother's death. really simple story, with no need for mental masturbation over two and one half hours. I'm willing to bet that in the near future no one will ever remember this film.

... sto samo pokazuje zasto je i bolje sto film nije isao u bioskopima sem njihovog ogranicenog broja. Publika zeljna akcije, objasnjenja, brzog zivota je komplet izostavljena iz ovog filma. Jos tuznije je sto je svest publike na jos nizem nivou nego u vremenu premijere Kjubrikovog remek dela...
Intelektualni trash? Zar je toliko tesko videti kretanja univerzuma, kreaciju\destrukciju, ljudski strah od svega toga, film generalno o samoj ljudskosti i njenoj postojanosti u prostoru, materiji, vremenu i cemu vec oko nas? Film nikako nije pretentious niti boring discovery channel images screensaver vec jednostavno remek delo koje kompozicijom kadrova pokusava napravi toliku dubinu da na vizuelni nacin objasni postojanost i ljudskost samih nas. Koliko je Odiseja bila na momente hladna, ovde je sve mlako, da ne kazem ljudsko, uz mogucnost da bude isto tako hladno kao i toplo...

Meni licno, ovaj film je stao uz rame sa rame sa Odisejom kao dva najbolja filma koja sam ikad odgledao i za koje sumnjam da ce se u buducnosti pojaviti jos nesto ovakvo da se gura sa njima...

meni se sviđa film ali kažem nemam toliko slobodnog vremena da bih ga čitavog u celini odgledao. fora mi je to što je on opsednut izgubljenim životom svog brata i koliko je to veliko za njega a sa druge strane imaš čitav svemir koji to sve značajno umanjuje, zvezde postaju supernove galaksije se sudaraju bla bla - moćno mi je jako. takođe kako je snimio njihovo odrastanje, predstavio je sve ono važno, sve emocije. šta znam nekako mi je glupavo i da komentarišem bilo šta, jer ako neko ne shvata genijalnost tog filma u startu teško mu se može objasniti.

Stvarno deluje kao smorni shit (a ja volim autorske filmove).
Nadam se da gresim.

Neki od vas ovde brkaju loncice.

Zar je toliko tesko videti kretanja univerzuma, kreaciju\destrukciju, ljudski strah od svega toga, film generalno o samoj ljudskosti i njenoj postojanosti u prostoru, materiji, vremenu i cemu vec oko nas?

ovo NIJE niti treba da bude tematika FILMA. ovo je stvar koja bi najbolje, i zapravo jedino trebala biti obradjena u literaturi, sto u formi romana, to u formi autorskih filozofskih dela. da GLEDAM to necu.

nisam odgledao film, ali ako cu da svrstavam FILMOVE na top listu, onda ovakvi koncepti nemaju mesta u sedmoj umetnosti.

meni su najbolji filmovi koje sam gledao:

Petparacke price, Zivot je lep (benjini), ruskih 12, Terminator2, rani Richijevi radovi i tako dalje

i zasigurno ces na ovoj listi svakom filmu naci greshke, logike i razuma i svega. ali njihova osnova je zabava, entertainment, odakle je i nastao koncept "sedme umetnosti", a oni upravo to postizu - da zabave.

bas se secam da su mi preporucili onaj film o onom liku sto kroz frizider ide u proslost ... i meni kao amateru naucniku je trebalo to biti zanimljivo - NIJE, jer je akcenat sklonjen sa SF faktora na neku dramu do besvesti, i neki pokusaj umetnickog pro*eravanja, sto ne zelim da gledam kad upalim film.

Dobro naucni amateru sta je tematika filma? Ocigledno ne kapiras sta znaci ogromna sveobuhvatnost koju je najteze prikazati u filmu. Samo se treba setiti Paul Diraka (koga bi ti trebao da obozavas jer sve sto ucis je njegovo) i njegovog omiljenog filma Odiseje, pre svega toga zasto je on smatrao da je to film toliko kompleksan i dubok, a objasnjen pre svega kroz "obicne slike". Napraviti ovako nesto u filmu je tako kompleksno i nepojmljivo da se malo autora i odlucuje na tako nesto.

Entertainment postoji i u ovom filmu, pre svega sto provocira mastu, ono nase esencijalno pitanje postojanja, kreacije, straha, radosti i svega sto nas cini ljudskim. Ocigledno je da je film promasaj samo za one koji film ne vide dalje od screensavera, posto je dalje tesko i objasniti... isto tako je tesko objasniti nekome zasto je Odiseja remek delo ako on u filmu samo vidi brodove i zivot u svemirskom brodu sa sve vestackom inteligencijom.

U svakom slucaju, vreme ce imortalizovati ovaj film... a koncept sedme umetnosti je daleko od toga, danas a i u proslosti je oduvek bila zarada, kao i samog naseg drustva.

Poslednja izmena:
Pogledaću samo ako je zabavan kao Avatar? :d

@ Gdin_M

The Tree of Life je esencijalno biblijska pricha o Jovu, i kao takva svetlosnim godinama daleko od Odiseje i njene poruke. Ja se josh uvek nadam da ce ljudi konacno poceti da se odupiru hipnotisanosti religijskim konceptima, a sa filmovima kao sto je The Tree of Life, zbog njegove audio-vizuelne ekspresivnosti, to ce biti za nijansu tezhe, bar onima koji josh nisu oformili svoje zhivotne stavove... :trust:

Poslednja izmena:
Vidim da debelo masis poentu. Religija u ovom filmu je SAMO iz pogleda "religiozne" i stroge porodice kroz ciju naraciju posmatramo jedan deo filma, za koju predpostavljam da je slicna Malikovom odrastanju, posto je i radnja filma u mestu gde je on odrastao. ;) Primera radi, da za tvoj ukus porodica nije imala nikakve stavove, tj. da su bili ateisti onda film ne bi bio religiozan? Religija je ovde ispricana samo kroz karaktere koji nemaju drugo objasnjenje za kretanja u univerzumu sem da veruju da su to bozje stvari. Jel si uopste gledao film?

Ovo nije ni slucajno daleko od Odiseje vec su na gotovo istoj paraleli sveobuhvatnosti, kao sto rekoh samo sto je ovde vise iz ljudske perspektive postavljena naracija koja je klasicna za sva Malikova dela.

Sve negde do zadnjih 15-20 min filma bih se mogao uslovno sloziti s tvojom tvrdnjom. Ali s onakvim krajem... :trust: (Nisam jedini koji tako misli; potrazi sta o filmu kaze npr ateista David Silverman...)

A sto se tiche sveobuhvatnosti, mislim da je npr The Fountain daleko sveobuhvatniji... :trust: (takodje, The Fountain definitvno spada u sff, dok to nije slucaj s Tree of Life...)

Cak je i Avatar (extended version) u izvesnom smislu bolje tretirao ovo pitanje...

S druge strane, upravo chitam The Postmortal od Drew Magary, i ta knjiga na mene ima mnogo sveobuhvatnije dejstvo od Malick-ovog filma... :eyebrows:

34ew6qe.jpg

Pazi kad me nije mrzelo da odslusam sta kaze:

i`m surprised that so many people dont see the ending as christian having and dont make the religion conection there

sto ce reci da covek totalno interpretira film onako kako zeli da ga on vidi. :D Poentu koju on totalno masi je da je to "vizija" karaktera (son pena) iz filma a ne poruka filma koju ovaj ocigledno ne kapira. A i uopste koga briga sta jedan ateista ima da kaze o filmu koji ocigledno kapira na "svoju vodenicu". To je isto kao kad bi neko gledao Natural Born Killers i pricao kako film prikazuje ono dvoje koji prikazuju poruku filma kako je zlo kul...

Fontana je takodje sjajan film, ali Vgagi da ovo poredis sa Avatarom (koji mi je btw interesantan film) je van svakog konteksta. :S: Ocigledno si ti dok si gledao mrzeo svaki "religiozni deo" filma uopste ne shvatajuci sta film prezentuje... Nesto tako isto razmisljam da je i odbacivanje poredjenja sa Odisejom toliko ili masenje vizije Kjubrika i osnovnih Klarkovih motiva ili jednostavno ne kapiranje sta predstavlja napraviti sveobuhvatnost ljudskosti i njenim kontaktom sa nepoznatim...

Uostalom, evo normalan review, iako je od ne toliko popularnog Eberta, koji je sa ovim review-om je ubo sam centar i slazem se u rec.

Poslednja izmena:
cekaj Vgagi, imam ideju, ali ipak moram da trazim potvrdu - ti si ateist ?

i`m surprised that so many people dont see the ending as christian having and dont make the religion conection there
sto ce reci da covek totalno interpretira film onako kako zeli da ga on vidi. :D
Ne kaze 'as christian having' vec 'as christian heaven'... :trust:
A sto se tice interperetacije, ako nesto hoda kao patka, kvace kao patka, ... :trust:

... ali Vgagi da ovo poredis sa Avatarom (...) je van svakog konteksta.
Ti ocigledno ili nisi video extended verziju ili si zaboravio pocetak:
szu7wm.jpg

Tj, na pocetku imash jednog slomljenog Jake Sully-a, koga su 'vrednosti njegovog sveta' sazvakale i ispljunule. Do kraja filma on ce napraviti pun krug, odbaciti te lazne 'vrednosti', i prihvatiti one prave... Kontekst je tu, samo nije sasut gledaocima u grlo kao kod Tree of Life...

Ateista u odnosu na sve znane i neznane religije u zadnjih 12k godina. ,)

^Nisam ga lepo cuo, no u svakom slucaju nebitno, bitna je religijska patka. :D Kao sto rekoh, pogresno tumacenje filma, ali ako ti tako shvatas tvoja stvar, mrzi me i da objasnjavam nesto sto sam rekao nekoliko puta...

A za Avatar znam, gledao sam i extended i regular i znam poentu, ali kod tebe je ta stvar da sve moras da vezujes za religiju i opsednutost njom pa makar poredeci i dva filma koja samo tebi za divno cudo nadjose konekciju preko religije. Kazem ja, tebe je od filma sama pomisao sto se nesto religijsko spominje totalno odbilo od ikakvog prepustanja filmu.

U odnosu na religije ok, tu se i slazemo. A u odnosu na filozofiju ? :)

evo vam ga inace veoma simpatican SF:

http://en.wikipedia.org/wiki/New_Chronology_(Fomenko)

procitao sam ceo rad coveka, mogu samo da kazem da je teorija najverovatnije netacna, ali razlozi zbog kojih je odbijena u naucnoj zajednici nisu validni. iritirajuci naucnici su kao argumente navodili "ma daj" umesto konkretnih suprotstavljenih argumenata (osim par njih). vredi procitati, interesantno je

Poslednja izmena:
Ok, ubedili ste me da pogledam The Tree of Life :d

Vredi pogledati, ali i pored velike volje da se uzivim u film, nije mi u potpunosti uspelo. Ima dobrih momenata kada je lepo docaran taj osecaj nemoci ili beznacajnosti zivota i zivotnih problema naspram univerzuma, prirode ali u nekoj meri mi je bio dosadan iako sam bio spreman za ovakvu temu.

Mislim da je velika inspiracija za Tree of Life bio:

Family Guy

http://video.google.com/videoplay?docid=-4875804498445482796

Kao i nenadmašni

Carson Clay - Playback

[YOUTUBE]glAhZcjo37s[/YOUTUBE]

Ne znam za vas, ali mene Tree jako asocira na ovo drugo, sve tako mistično, flešbek, muzika, eho :)

Bilo mi je glupo da lupim facepalm, a samo cu reci da ti klipovi koje si okacio bi isto tako bili poredjenje kao kada bi rekao da je Zastava izmislila automobil. :)

M'daj, film je neviđeno smor :) Ali - de gustibus non disputandum!

Gigidi Gigidi, ne pricam o ukusu vec o poredjenju. :) Jasno je meni da svako trazi nesto drugo od filma, da ce mozda vecinu da smori, ali opet predstavlja masterpiece filmske umetnosti samo je potrebno sagledati na drugi nacin.

mislis, na tvoj nacin?

and that is...?

Or... mislim na nacin otvorenog uma, postavljanja esencijalnih pitanja, gledanja sveta oko sebe, tehnike, napretka, stagnacije ljudskih odnosa, strahova, koji se ne menjaju godinama... ili je ovo samo tema sci fi-a ogoljena svega drugog sem da se prica o tehnici ili lozenju na intergalakticke, tehnicke sapunice nafilovane navijanjem dal ce jedan ili drugi tim da pobedi?

Nazad
Vrh Dno