Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Ma dobro de, ne moras da se nerviras zbog rasprave. Kad upalim komp ja prvo rifresujem tu stranu da vidim sta ima novo. :D ***a, covek ima drugacije misljenje i drugacije stavove o fizici i "realnosti" i cisto sumnjam da ces da mu objanjavanjem trenutne nauke skrenuti misli ka nekom drugom smeru. Po pisaniju verujem da razume dosta o fizici ali je ocigledno odbacuje kao pogresnu. A to sto kazes da kopira druge u to verujem jer odnekle mora da se potegne ta GF ideja, ako ne sa neta. Inace, meni je bas interesantno da citam pre svega zbog sasvim drugacijih pogleda na sve. Ti pricas o trenutnim naucnim dostignucima, on o nekom drugacijem pogledu na nauku. U svakom slucaju mozete da nastavite dalje, interesantnije mi da citam raspravu nego da nesto drugo jurim na netu.

nema drugaciji pogled na nauku. on covek je sa marsa pao. apsolutno je nemoguce da su nasi naucni koncepti iz poslednjih 100 godina netacni. kvantna mehanika je svojim dobrim delom tacna, stvar problema su finese, ali je sve ostalo na mestu. zbunjuju nas brda stvari, ali tako bilo uvek - I know that I know nothing - Sokrat je ovime mislio da na svaki odgovor nastaje vise pitanja, i tako je uvek i bilo.

Sto je taj film dugo ocekivan, kad su za njega culi samo glumci koji su u njemu :) ?

Joe Cornish, Nick Frost, engleski humor, ne moze da ne valja. :)

Sent using Tt.

>

Red voznje za sff tv shows:

09.19 The Vampire Diaries, The Secret Circle
09.22 The Big Bang Theory
09.23 Supernatural, Fringe
09.26 Terra Nova
10.16 The Walking Dead
10.21 Chuck, Grimm
10.23 Once Upon a Time

Ostatak ce biti mid season (The River, ... etc)

The Vampire Diaries

Neozbiljan si...

Walking Dead se čeka kao i Terra Nova.

Fringe treba da ubiju već jednom...

The Book

Јел има неки филм на ову фору?

Књига је за сад много добра, нисам је још завршио.

^

Filmova striktno na tu temu nema. Bio je izvestan broj epizoda u Zoni Sumraka, pa cak i jedna epizoda u Star Treku, na tu foru.

Od kraja 2010 radi se 4-satna mini serija po knjizi The Man in the High Castle za BBC. (Ridley Scott je producent). Kad ce da se emituje ne znam.

2013 treba da se pojavi film High Rise po Balardovoj knjizi u reziji Vincenzo Natali-a.

Filmovi koji generalno pripadaju podzanru alternativne istorije:
(bez rangiranja, kako mi je koji pao na pamet)
Never Let Me Go
Things to Come
Timequest
Watchmen
White Man's Burden
The League of Extraordinary Gentlemen
The Invention of Lying
C.S.A.: The Confederate States of America
Southland Tales
Fido

....

Jedini od ovih koji mogu zaista da preporucim je Timequest, koji je takodje timetravel sf.

ima takodje jednosezonska fenomenalna drama koja se bavi tematikom gde je svet jos od pre nove ere uzeo drugaciji tok, i u pitanju je sukob dve zemlje na granici. serija ima daleko najbolju glumacku postavu koju sam ja licno video -

Kings. skinite, i pogledajte 11 epizoda, necete se pokajati.

ima takodje jednosezonska fenomenalna drama koja se bavi tematikom gde je svet jos od pre nove ere uzeo drugaciji tok, i u pitanju je sukob dve zemlje na granici. serija ima daleko najbolju glumacku postavu koju sam ja licno video -

Svaka cast Igoritze... gledam trenutno prvu epizodu, odlicna je... jel imas jos neku dobru preporuku hehehee

Walking Dead se čeka kao i Terra Nova.
Posle odlaska Darabont-a iz Walking Dead pitanje je kakva ce serija da bude... :S:

A prema Terra Nova sam veoma rezervisan. Buduci da se emituje u 20h, to znaci family friendly format... :trust:

Sutra novi Doctor Who, tacnije danas, ali ko vec obraca paznju na te detalje :)
Doctor Who: The Girl Who Waited.
Jos 3 epizode do kraja ovog serijala, valjda ce da zavrse pricu sa Sillence vec jednom, uvek su te epizode pri kraju zlata vredne, kada naljute cika docu pa mora da igra foul play :-devil-:

Da li je to ova serija : LINK

aha. odgledaj, neces se pokajati. barem ces da skapiras da je Ian Mcshane medju 5 najboljih zivih glumaca na svetu, samo zbog ove serije :) On i John Noble (Fringe - Walter, LOTR - Denethor) su mi jedina dva glumca koji su zbog TV show-ova zasluzili mesto na vrhu, pored filmskih glumaca.

Odlican je Kings, samo kraj je nikakav. Fali jos jedna sezona, koja verovatno nikad nece biti snimljena.

Sent using Tt.

sve je stvar percepcije meni je kraj vise nego dobar.

A ja naso onu 90`s seriju Psi Factor, da je se malo podsetim...

Izvinjavam se što pišem na temu koju nisam pročitao od početka do kraja, ali ima 152 strane... Čini mi se da sam na pravom mestu, a search kaže da niste pričali o ovom filmu:

They Live

http://www.imdb.com/title/tt0096256/

Film je očajno urađen. Kasting katastrofa, gluma trećerazredna, efekti ne mož' biti gore, a opet ima prilično visoku ocenu na imdb...
Ako niste, a verujem da većina sf nurdova jeste, pogledajte da vidite zašto!

Ako sam zalutao, nemojte mi zameriti :D

^
Kultni film. Gledao sam ga kod skolskog druga (prvi-drugi osnovne) kasno uvece. Odsekle mi se noge. Jedva sam presao poljance do gajbe. Svako mi je bio sumljiv!

To nam je valjda tada bilo strasno :)

BTW. Vidim da su dogovorili oko Ghostbustersa 3. Hoce li biti Bill Murray i u kojoj varijanti? (Duh ili Dr.Venkman) ;)

Pljujete They Live??

wkjCh.jpg

Oh, my leeeeeeeerrrd

A, dobro je...morao sam da spustim sebi pritisak pa da procitam ponovo:d... stavise solidan opis, u odnosu na danasnju trulez iz holivuda prava pozitivna antireklama:D

Poslednja izmena:
Pa to je fantastican film i nije lepo sto ga kudis :) Gluma i dozivljas dok gledas film su sjajni, tehnoloski uopste ne odskace od vremena u kom je snimljen i ne postoje "CGI" pros....... :) u smislu da kazes "ma daj..."
Ja sam ubedjen da vecina ljudi koja pise u ovo threadu pogledalo taj film, a i da, pominjan je ovde :)

edit: e nenade, ne dizi nam pritisak :D

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh, kultni film. Film ima fantasticnu ideju, a tada mi je bio i jako strasan. Mozda je ovo jedan od onih za koji ne bi bilo lose uraditi remake, za razliku od svega ostalog u zadnje vreme!

evo sad ću da kažem "ma daaaaj" :D

MA DAAAAJ, u tom filmu ima i legendarna ::nemavezesmozgom:: rečenica, ma najbolje pogledaj sam -> http://www.youtube.com/watch?v=Wp_K8prLfso

Ali poenta moje priče je da zbog ideje i priče taj film ubrajam u legendarne, i baš sam se obradovao kad sam ga našao i skinuo. Ali da je smešno urađen - krajnje smešno je urađen.

Remake? No fucking way.

Remake They Live, Rezija Paul WS Anderson, u glavnim ulogama

Mila Jovovic kao Nada George
Michelle Rodriguez kao Franka Armitagez

pa jos u 3D :d

Nazad
Vrh Dno