Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

pogledao sam "I am number four", nije loš filmić. efekti su odlični, priča nije ništa specijalno ali je gledljivo. svo vreme mi je delovalo kao da gledam malo ozbiljniji smallville i onda na kraju vidim Alfred Gough & Miles Millar, a i Michael Bay je umešao svoje prste u film. Na svu sreću vidi se da nije bio nešto preterano angažovan pošto film nije totalni trash :D
Ima potencijal za nastavak, baš me zanima kakve moći imaju ostali iz ekipe.

I am number four = Twilight

Pa ko voli emotivne vampire, a ko emotivne vanzemljake...

instant literatura kao profitabilno sredstvo je problem sto zanr fantazije i naucne fantastike toliko propada. I am number four kao knjigu nisam chitao, ali nacin na koji je film izveden me navodi na to da zaista mogu da ga poredim sa twilight-om.

sam twilight sam poceo da chitam, jos od samog izlaska pisano dela, misleci da je hype opravdan uzeh da citam i moj zakljucak je sledeci - zena je uzela SVE, celu chorbu - teen devojcicu, zvono kao spas, prijatelje, matriks, vampire, blejda, dragonball Z, gospodare prstenova - i sve to stavila u jednu chorbu i napisala. pritom, stil joj izgleda BUKVALNO kao da je neko zapravo naisao Twilight pre nje, a ona nabrzaka procitala i hvatala beleske. to njeno delo apsolutno nema veze sa literaturom. ja sam stao kod 65e strane i bukvalno odma morao da uzmem "Bele noci" od dostojevskog, samo da operem mozak od knjizevnog apsurda kao sto je Twilight.

cenim da je slicna stvar i sa ovim "i am number four" jer mi je momentalno zasmetalo X stvari -

1. nekakva "wireless" magija koja obavestava jedan broj da su ostali brojevi crkli ? alijeni + magija ?

2. jel MOZE makar jednostavno objashnjenje sta su "legacies" i odakle to u alijenima ? DNK evolucija, bog, drugi alijeni, NEKO ?

3. KO su u opste elijeni ? ko su mogadorijani ? jel ima prica pozadinu ?

Roger Ebert, jedan od najvecih kriticara danashnjice je lepo rekao -

I Am Number Four is shameless and unnecessary...Why audiences enjoy watching protracted sequences of senseless action mystifies me" and felt that there were many unanswered questions

meni bilo dosadno, vidim skinuo se film i reko da ga pogledam. gledao sam twilight prvi deo i skoro zaspao koliko je dosadan bio a ovo mi nije bilo toliko dosadno.

a i ti kritičari mi idu na quratz, kad sve znaju što oni ne osmisle neku savršenu priču i nek je objave već jednom (ako već nisu), umesto da samo kritikuju nek urade nešto

Poslednja izmena:
Scenario za I am number four je "otkupljen" za film i pre nego sto je lik izdao knjigu lol...toliko su prsli u holivudu da je izgleda postalo najbitnije da uz film stoji "prema knjizi..." po svaku cenu. A na sva ta pitanja koja ti Igoritze postavljas, odgovore tek treba da napise pisac u nekoj od sledecih 5-6 knjiga, samo prvo da ih smisli.

Nisam gledao film, ali posle prvog trailera znao sam za koga je namenjen...

Ok, hvala na preporukama, pogledacu fringe onda sledece, a posle nje cu opet da kukam za dalje :) .

za SG:U nigde nije pisalo series finale ili the end na kraju. U ćošku pored SyFy logoa piše season finale.

^

'Strategija' Wrong-a i Smellozzi-a. Mislili su da ce tako naterati MGM da finansira SGPoo film... :sceptic::wall:

Zanima me valja li cemu "Dollhouse" serija?

Nema nesto mnogo da se gleda, pa recite vasa iskustva.

Dollhouse nažalost nije na nivou ostalih Whedon-ovih serija, ali nije uopšte loša, pogotovo kada se sada pogleda u celini, a ne onako epizodno kako je izlazila.
Šteta je što su neke odlične ideje morali da zbrzaju na kraju, jer je serija otkazana.

Šta mislite o The Event? Pitam pošto se skoro i ne pominje na forumu.
Ja redovno pratim seriju i ima neki svoj šmek pogotovo sada kad je Sofia okrenula stranu postalo je zanimljivo.

Poslednja izmena:
Meni se The Event svidja vise od svega sto se trenutno emituje (a da je SF)...i tu je doslo do lelujanja u prici i likovima u odnosu na pocetak, ali mi je ovaj run-run-u-zadnji-cas fazon napetiji i daje dinamiku...da se nesto desava...hteo sam da batalim kao SG:U, Capricu i jos neke fejlove, ali mi je postalo zanimljivo. Plus ova zemska tajni agenat...:p
Steta sto (kao i ostale serije) pati od klaustrofobije, uglavnom se sve desava u nekim (cesto istim) prostorijama, ako je nekim slucajem radnja u inostranstvu, mi ne vidimo nista od toga osim ponekad loseg compositinga i klisea (u Rusiji uvek pada sneg i uvek je sve zardjalo i raspalo), druga desavanja i ne postoje (a predsednik US of A se bavi samo vanzemaljcima), fali tu feedback "spolja" ...da ima i nekoga i necega drugog okolo osim glavnih likova...itd...sad je to malo izgladjeno, sa jurnjavom ovo dvoje...

Bas sam razmisljao, kako niko nije uspeo da ponovi X-Files u tom smislu...da sa malim, TV budzetom izbegne sve te zamke...secam se milion razlicitih (i zivopisnih) lokacija na kojima su bili Skali i Molder, a sve je to opet radjeno stapom i kanapom uz tanak budzet. I imao sam osecaj da likovi nisu izolovani od sveta, da ono sto se desava u seriji utice na sve okolo, da ima jos necega izvan USA, (a serija je bila kanadska hehe)...da su likovi putovali svuda...(da ne pominjem armiju zivopisnih likova koje su sreli usput)... a ne samo izmedju par prostorija, hodnika i nekih bzvz scena u kolima ili gradu, sirok plan eksterijera (aka setting) vidimo samo kad se snimi zgrada spolja, pa onda krece radnja u prostoriji...i tako...

Poslednja izmena:
X files je po meni i danas neprevazidjena serija, jednostavno mi ni jedna nije bolja.

Takodje.
I uz sav tehnicki napredak od onda, i uz udebljane budzete i sta sve ne, i dalje niko da ga dostigne. Ne racunajuci Chrisa Cartera, kao da su scenaristi/reziseri i ostatak te ekipe (a bilo ih je masa), u zemlju propali...
No makar je dosta glumaca koji su prodefilovali kroz epizodne uloge danas stiglo do solidnog statusa i maltene su se svi pokazali kao odlicni glumci (cak mozda i Shia Labeouf :d ).

pa, i X-files je bio dobar, po mom mishljenju do neke 4-5 sezone .. ono posle rasplinjanje, pa ubacivanje boga, vanzemaljaca, molderove shvece, pa onda uzasna greshka sa Deepthroat-om (cas je ziv, cas je duh, i tako dalje) pa DNK, pa uzasni krajcek ...

sto se event-a tice, ja imam dva tipa serije -

1. one koje su smishljene na pocetku sezone - sezona

2. one koje deluju kao da ih smishljaju bukvalno dok snimaju

e, event mi deluje kao da je pod brojem 2. slican efekat sam osetio i sa flashforward-om. likovi koji u jednoj epizodi deluju kao da imaju neku ulogu, da bi se ta uloga sa pocetka utiska totalno zagubila, i ostvarilo se nesto drugo. u flashforward-u je to bio onaj matori sedi, a u event-u je to dempsi. od one male dece koju otima, do spasioca sveta i neki tajni order - ne dadose nikakov objashnjenje ni za njegov guild, niti za tu decu, a sve deluje da nece ni da daju. e to mrzim, i to mi se ne svidja.

i, jos je poveca lista iritantnih stvari:

1. alijenka koja prica ruski naglasak, jer je boze moj - radila u rusiji 60 godina.
2. tajmer na biohemijskom oruziju koje pritom ne utice na postavljaca - skoro kao i onaj produzni kabl na atomskoj bombi u naked gun. i vrhunac - shonovo genijalno reshenje za defuse.
3. izuzetna nesposobnost CIA, FBI, NSA, HLS, bukvalno kao da smo se skupili ja i boris lozac, i poneli pushke.
4. neobjashnjen otrov u putnicima aviona sa pocetka. sto sad koriste shpanski grip, kad ocigledno imaju bolji otrov ? ili zaboravise na to ?
5. preuzasna i dosadna Lejla. ja bi ono ishutiro.
i tako dalje ...

ja gledam seriju (event) najviše zbog ove cupi http://www.imdb.com/name/nm1543157/. zanimljivo kako riba u faci podseća na megan fox npr. ali je kao megan fox done right - apsolutno savršena.
takođe sećam se ove što glumi sofiu još iz E.R.-a :D, i onda je bila matorka ***. vidim da su i onog našeg Ka(o)pičića ubacili da glumi nekog rusa u jednoj epizodi :D

za lik lejle se slažem sa igoritzom, al ajd što je dosadan lik nego i glumica onaka buljava pa se još i beči u svakoj sceni. ona baš može i da prođe ko hibrid ***

p.s.
Pojavio se večeras ST:Enterprise WEBDL 720p varijanta sa iTunes-a. Skinuo sam jednu epizodu i mogu da potvrdim kvalitet, znatno bolja slika od npr. dvd ripova a pogotovo od onih HDTV ripova sa HDnet-a koji su mogli da se nađu. Taman sam obrisao sa kompa višak filmova i serija.

Poslednja izmena:
Iz poslednje SGPoo epizode:

ftfcs.jpg

(sa desne strane...)

:d:d

Jel' ono Carlyle-ov rukopis ?

Iron Sky je zakazan za 04.04.2012.

[YOUTUBE]kNDaOFQ6g2I[/YOUTUBE]

Zelim pucacinu i strategiju (u RA2 fazonu) bazirane na ovom filmu! :D

hehehe...budzet? :p
Likovi pokazuju kako se rade efekti, a ne onaj trash koji vidjamo u trenutno aktuelnim (i pocivsim) visokobudzetskim serijama...outsource u Indiju da se sto pre sklepa za sledecu epizodu za koju jos nismo scenario napisali...a ovi pucaju na visoko, ni Majkl Bej se ovoga ne bi postideo:D

Poslednja izmena:
Nesto imam osecaj da Roland Emerih stoji iza svega ovoga... Nemci u poslednje vreme imaju vrhunske vfx kompanije koje su bas dosta jeftine a imaju vrhunske efekte, kao npr. Piximondo. Secam se i kako su bili dobri efekti za 13 floor, koje je radila Emerihova kompanija i iz malog budzeta su bukvalno izvukli maximum.

Sta je ovo, nacisti iz buducnosti? Ili sam ja pogresno shvatio?

Nesto imam osecaj da Roland Emerih stoji iza svega ovoga... Nemci u poslednje vreme imaju vrhunske vfx kompanije koje su bas dosta jeftine a imaju vrhunske efekte, kao npr. Piximondo. Secam se i kako su bili dobri efekti za 13 floor, koje je radila Emerihova kompanija i iz malog budzeta su bukvalno izvukli maximum.

Emerich? Lol ne...(ovo kazem samo zato sto sam alergican na njega kao rezisera:p )

Radi se o projektu koga je zapocela ekipa Finaca, 3d modelari i VFX artisti (ima ih na CGTalk-u), i autori amaterskih filmova, a kesh su skupili donacijama. U medjuvremenu im se prikljucilo jos nekoliko ekipica (aka kompanija hehe) ... Vidim da su angazovali i Udo Kiera, koji je ocigledno imao pauzu izmedju snimanja filmova Uwe Bolla.
Dakle, cisto amaterski projekat, s tim da je prevazisao granice zahvaljujuci internetu, YT i PayPal-u:D

Nesto na slicnu foru.Sto pokazuje da jos ima svezih ideja za SF zanr.
Crysis + WWII = Project Arbiter

Emerich? Lol ne...(ovo kazem samo zato sto sam alergican na njega kao rezisera:p )

Radi se o projektu koga je zapocela ekipa Finaca, 3d modelari i VFX artisti (ima ih na CGTalk-u), i autori amaterskih filmova, a kesh su skupili donacijama. U medjuvremenu im se prikljucilo jos nekoliko ekipica (aka kompanija hehe) ... Vidim da su angazovali i Udo Kiera, koji je ocigledno imao pauzu izmedju snimanja filmova Uwe Bolla.
Dakle, cisto amaterski projekat, s tim da je prevazisao granice zahvaljujuci internetu, YT i PayPal-u:D

Pa ono, vidim vrti se neka cifra od 7 milki evra, pa sam zato mislio da je ovo neki only cgi finansiran ozbiljniji projekat. Inace, ako je ta cifra ipak u pitanju, solidan je to budzet za paypal :p Skyline je odradjen za nekih 10 miliona dolara i isto je finansiran od strane brace koja drze studio, tj. ceo budzet je roknut na efekte. Naravno, ne ocekujem film slican Skajlajnu, jer i sam trailer deluje mnogo, mnogo ozbiljnije nego ono...

Nazad
Vrh Dno