Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

superiška, samo ne vidim vezu tog filma i ove teme

a i ne podnosim najbolje te fantazijske filmove i serije, pogotovo još ako su medieval a 90% jeste

ovako nešto se traži, da malo mozak ode na pašu. roboti i explozije, uffff, biće ovo još jedan film za jednokratnu upotrebu :D
[YOUTUBE]iTG95T1hsxQ&hd=1[/YOUTUBE]

a i ne podnosim najbolje te fantazijske filmove i serije, pogotovo još ako su medieval a 90% jeste

ovako nešto se traži, da malo mozak ode na pašu. roboti i explozije, uffff, biće ovo još jedan film za jednokratnu upotrebu :D

roboti i eskplozije...:trust:
jeaaa :S:

ako volis da ostavis mozak na pasu predlazem ti nesto iz domace produkcije , poput "moj rodjak sa sela", nije SF ali podjednako lose kao i transformersi
treba imati ozbiljan nedostatak ukusa pa i dalje gledati ovako nesto, ili visak vremena...ili jedno i drugo :S: (ne odnosi se na mladje od 11 godina!)

Poslednja izmena:
Odgledao "Outcasts" prve dve epizode i svidja mi se, mada sam se ja uvek lozio na postapokaliptince price, ovo je malo slicno, tako da nemojte da uzimate moje misljnje zdravo za gotovo..

roboti i eskplozije...:trust:
jeaaa :S:

ako volis da ostavis mozak na pasu predlazem ti nesto iz domace produkcije , poput "moj rodjak sa sela", nije SF ali podjednako lose kao i transformersi
treba imati ozbiljan nedostatak ukusa pa i dalje gledati ovako nesto, ili visak vremena...ili jedno i drugo :S: (ne odnosi se na mladje od 11 godina!)

ne znam, u moru odvratnih domaćih serija rođak sa sela je genijalan u određenim momentima možda malo razvučena radnja ali gledano celokupno ostavlja odličan melodramatičan utisak bar što se mene tiče. *** možda sam je ja jedini tako shvatio, i btw naše gluposti uopšte ne gledam. a ovo mozak na pašu, mislio sam više kao once a year, pojavi se film koji ima puno akcije ali je totalno prazan sa pričom. pod nekim čudnim okolnostima taj film uvek ima transformers u imenu :D
ali nema veze, zbog ovog se ide u 3D bioskop

Kako su kul ljudi koji gledaju filmove da bi rekli da su bili u 3d bioskopu da ih gledaju.

Ima li sta pametno da se pogleda ScienceFiction moram da se odvikavam od star treka:d

Bioskop je istant zabava!! Dodjes, pogledas, zaboravis, ali ti je u tom trenutku bilo zabavno.Kao i klabing.
Kvalitetni filmovi se ne prikazuju u bioskopima (bude po neki), jer to retko ko gleda.
E problem je sto bi neki da u transformersima i filmovima tog tipa gledaju Anthony Hopkinsa i Rutger Hauera u rezijskom tandemu Darren Aronofsky-Alejandro Gonzalez Inarritu, pa onda pljuju kako to nije vredno njihove paznje.... ha-ha

pa ja nikad ne bih npr pazario 3D televizor za kuću, zna se gde se 3D filmovi gledaju. Kući gledam samo dobre stvari a u bioskopu zahebancije. Neka pogleda neko The Green Hornet kući, ništa specijalno. U bioskopu u 3D je bio sjajan, i već sledeći dan je bilo kao da sam ga gledao davno, ostalo u magli :D
Pa neću valjda gledati imecilne "trandže" kući sa nekim uživanjem, za to treba ogroman ekran i nenormalni zvučnici, kakvi su u areni npr, da ti protresu stolicu kad krenu eksplozije

pa ja nikad ne bih npr pazario 3D televizor za kuću, zna se gde se 3D filmovi gledaju.
3D nije samo za filmove...
Promenices misljenje kad izadje Mass Effect 5 in 3D Only... ,):d

Arthur C Clarke je napisao(la):
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Proper fantasy je po meni bolje od 'uobicajenog' 'sci fi' crap-a.
(A i Eva Green je josh uvek hoot... :d:p)

We are in a golden age of awful television

Odgledao "Outcasts" prve dve epizode i svidja mi se, mada sam se ja uvek lozio na postapokaliptince price, ovo je malo slicno, tako da nemojte da uzimate moje misljnje zdravo za gotovo..
Odgledao sam samo prvu epizodu. Produkcija na nivou, imao sam jak nuBSG vibe tokom gledanja, a posto je ovo british, ocekujem/nadam se da sledece epke budu sve bolje i bolje...

Ocigledno nece biti puno spec efekata, prilazni vektor, komunikacije i raspadanje dolazeceg shuttle-a tokom sletanja je bilo wtf, a upotreba raw snimka nasheg Meseca kao Karpatijinog prilicno lenja...

Mislim da ne glumi Megan Fox, tako da nema smisla gledati.

meni to savršeno odgovara pošto dotičnu ne mogu očima da vidim, zgadi mi dan plastikanerka
ne dupeta ni sisa, mada ova što je menja deluje još gluplje ***

Hm, ni ja nešo nisam gotivio Megan, ali ipak, ona je za riba za ostatak holivudskih fufica, i ****š transformerse bez nje:p

Bioskop je istant zabava!! Dodjes, pogledas, zaboravis, ali ti je u tom trenutku bilo zabavno.Kao i klabing.
Kvalitetni filmovi se ne prikazuju u bioskopima (bude po neki), jer to retko ko gleda.
E problem je sto bi neki da u transformersima i filmovima tog tipa gledaju Anthony Hopkinsa i Rutger Hauera u rezijskom tandemu Darren Aronofsky-Alejandro Gonzalez Inarritu, pa onda pljuju kako to nije vredno njihove paznje.... ha-ha

transformersima ne bi pomogao ni Svarceneger da budu bolji film osim mozda u slucaju da je ceo koncept bez ljudi, tinejdzera i patetike.
Prica u univerzumu bez ljudi bi dala smisao robotima koji razvaljuju sirom vaseljene.
Ovako je to prica o tinejdzerima i bojimo se zbog njih do kraja filma jer je tokom radnje stalno opasno po njihov zivot. Pride ide to da i roboti imaju emocije pa su kao i ljudi, sto svemu daje metafizcki smek...:S: mislim ludo burazere...sa cime da se indefikujem?
sa robotima? tinejdzerima? da se drzim da je to zabava od sat i po u bisokopu?
Sta da radim?

Poslednja izmena:
Nista nemoj da radis :) Ja gledam transformerse sa uzivanjem, i pored toga sto je scenario imbecilan ribe su odlicne, efekti fenomenalni a rezija zadovoljavajuca. Ne mogu non stop da gledam dubokoumne sf drame ili japanske psiho horore, umori se covek i od toga, pozelim da pustim mozak na pasu i onda upalim transformerse i gledam kako dzinovski roboti ruse zgrade, navijam za autobote iako znam da ce svakako pobediti itd. Otprilike kao kad mi zena ili keva gledaju Bosiljcica ranjenog orla, znaju da ce se uzeti na kraju ali ipak gledaju i lepo im je :)

e *** uvek ima izbora ali dokle god neko uziva to je ok

Posto je ovo SF tema treba mi pomoc, ako neko moze da se seti pisca ili naslova knjige u originalu ...

kod nas je prevedena kao Prsten - i ne, nije Lari Nivenov Prsten ili Svet prstena ili inzenjeri Prstena ...

post apokalipticna zemlja, vecina ljudi je radna snaga za manjinu (gospodare?) koji su razvili neke telepatske, telekineticke moci
svi se testiraju na ESP i ko prodje prelazi u kastu gospodara, prica prati tipa koji za malo nije prosao i dize pobunu protiv gospodara
nije epska fantastika, ima dosta haj teka ali samo za gospodare ...

vec par meseci pokusavam da se setim naslova originala ili pisca ali mi nikako ne ide

^

'The Ring', Daniel Keys Moran

Star Gate Universe poslednje epizode od 7 marta.... Show cancelled...Ne mogu da kazem da mi je drago posto volim SG svet ali mislim da su se kasno dozvali pameti...

Ocekujem revival fransize kroz nastavak Atlantisa...makar tamo gde su stali

da, čeka se film ali ja bih više voleo da nastave sa serijom pa neka su bad guys na totalno isti kalup. mogli bi da urade da wraith vrši invaziju na mlečni put, tj da su se zasitili pegaza. da zauzimaju našu galaksiju malo po malo i taman negde pred kraj kad dođu do zemlje pojavi se destiny i povrati balans snaga zajedno sa atlantisom kao glavnom bazom na zemlji. i onda kreće borba za povratak svih izgubljenih planeta i uništenje wraith-a.
mogli bi svašta nešto da urade kad bi se potrudili, nema tu eksperimentisanja sa nekom dramom kad komedija/akcija uvek pali.

Poslednja izmena:
Prvo da se zahvalim VGagiju, HVALA MAJSTORE !!!! :happy:

a za SGU je bilo ocekivano, ja gledam skoro sve od sf-a ali taj rijaliti sou mi je bio toliko bljutav da drugu sezonu nisam ni odgledao, atlantis je nedostizni pojam za sgu i ako nastave atlantis imaju gomilu materijala, cak se i asgardi pojavljuju pa mogu da razvijaju pricu i u tom pravcu

asgardi su se samoubili u jednom trenutku te ih vise nema. 4 rogue asgard-a su otishli svojim putem kolko mi se cini, i tesko da mogu da zapocnu novu rasu, sobzirom da cela planeta asgard-a to nije uspela da izvede.

Tekuce glasine su da se u rasporedu na Bridge-u pojavila u rasporedu sledeca stavka:

captureeu.png

Pegasus Productions V je produkciona kompanija koja je bila osnovan za SGA film (a i 8-mesecni period nekako odgovara vremenu potrebnom za snimanje filma). Ali bi takodje moglo biti i poduzece ciji je cilj rasturanje SGU filmskog seta i neka vrsta poruke Smellozziju i Wrongu...

Ja bih najvishe voleo da Smellozzi i Wrong budu shutnuti iz franzhize pre bilo chega drugoga...vec su se pojavila chilling predvidjanja da bi, ako je gornja glasina istinita, a Smellozzi i Wrong ostanu TBTB u SG franshizi isti mogli da nadju nacina da josh dublje ukopaju franzhizu u zemlju... :wall:

asgardi su se samoubili u jednom trenutku te ih vise nema. 4 rogue asgard-a su otishli svojim putem kolko mi se cini, i tesko da mogu da zapocnu novu rasu, sobzirom da cela planeta asgard-a to nije uspela da izvede.

mislim da nisu bila 4 asgarda nego 4-to pleme, sga s5 Lost tribe, pojavljuje ih se malo vise od 4, jeste da su nagrabusili ali deluju mnogo preduzimljivije i agresivnije od "ovih domacih" sto su izumrli

>

Pocelo snimanje 2-casovnog pilota za BSG: B&C...
Za razliku od BSG, ovde ce biti poprilicno CGI-ja - gotovo sve se snima ispred zelenog screen-a...

Ja ni u jednoj varijanti ne volim prequel-e. pogotovo u SF pricama, nekako mi je opasan smor, da gledam nesto sto ima konotaciju "epsko" a znam kako ce da se zavrsi.

zapravo jedini prequel koji mi se svideo, od svih teve serija je Spartacus Gods of the Arena - to ko rezira i osmishlja je neki genije za entertainment.

Same ol' same ol'.

barrel.jpg

Zadnja epizoda Smallville-a me podsetila na one prve sjajne sezone sa Luthorima, očekivao sam nešto slično da urade sa serijom na kraju ali da ovako podižu napetost, nisam. Kraj 13. epizode je brutalan :)

>

Preporuka za knjigu 'Wake' od Robert Sawyer-a.

rjswake.jpg

Jedna od boljih hard SF knjiga o bliskoj buducnosti...
Nije bez razloga nominovan za Hugo nagradu prosle godine...

Poslednja izmena:
Vrh Dno