Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Ne verujem.
Citao sam na engleskom.
Od Sawyer-a je, koliko znam, prevedena samo njegova Neandertalska trilogija.

ja sam odgledao misfits..sve preporuke...jedna od najboljih sf serija u poslednjih...hmmm...mnogo :D
ne bi znao s cime da uporedim...vrlo je sirova...realna...i zbog toga mi se najvise svidja
mene su ubedili :)

>

'Black Widow Gone Wild' stop animation:

[YOUTUBE]DUNIss3PPag[/YOUTUBE]

:d

jest. ima ih josh bizarnih:

1. lik koji ne moze da se zaledi, Iceman sa islanda ( obara fiziku, jer ne ledi voda u telu iako je minus)

2. Klinac koji je ostao bez ociju sa 3 godine, ima "daredevil" pogled - vidi zvuke

3. nekoliko individua koji ne spavaju preko 15 godina

4. real life Magneto - korejanac koji ima magnetske sposobnosti, najludje od svega sto to radi voljno - i preneo je sposobnost i na decu

5. Ruski kompozitor (da me ubijete kako se zove) koji je jedini odsvirao ono sto je iskomponovao - tri prsta leve sviraju jednu melodiju, kaziprst i palac obe ruke drugu, i tri prsta desne sviraju trecu melodiju

sobzirom da je moj pokojni trener Kung Fu-a posedovao titulu Shih Fu-a u Shaolin hramu, mogu da potvrdim da neke od ovih vestina mogu i da se treniraju. ali ako to nekog zanima - javite se da odemo na pivce, pa da pricamo, nije za forum :)

bez namere da te na bilo koji nacin uvredim, ali ovo je zaista BS :)

taj islandjanin moze da se zaledi, u to sam siguran, samo mu verovatno treba malo vise vremena zbog guste dlake :D
vezano za slepo dete, kako znaju da vidi zvuk ? xD
magneto iz koreje je samo lol
ne postoji 1, a ne vise ljudi koji su preveli budni vremenski period od 4 nedelje i to na stimulantima.
ruski kompozitor je pisao kompoziciju za filharmoniju ? xD ili za 4 ruke na klaviru ? :)

primer, "baron" je titula :d , "shih fu" je ucitelj, to je zvanje...kao doktor nauka recimo..

:wave:

Na toj Igoricinoj listi samo jos Sungazing fali :). Uostalom, postoji James Rendi-jeva nagrada od 1M$ za svakoga ko dokaze neku nadljudsku, paranormalnu moc. I eto jos niko nije uspeo...

Poslednja izmena:
@mali hobit - kako jadan pokusaj prozivke. nisi ni pokusao da izguglas ljude.

1. za islandjanina ne mogu da nadjem link, naci cu ga.

2. kako znaju da vidi zvuk ? i jos si stavio "xD" direktno preuzet sa fejs profila "male slatke". to se moj neobrazovani hobite zove: zamena cula

http://en.wikipedia.org/wiki/Sensory_substitution

taj klinac je samo jedan izuzetan primer, a konkretno zamena vida za zvuk se zove: http://en.wikipedia.org/wiki/Human_echolocation

3. magneto iz koreje - http://en.wikipedia.org/wiki/Liew_Thow_Lin

sobzirom da je povukao kola sa tom silom, bez obzira sto naucnici kazu da je u pitanju frikcija a ne magnetizam, to i dalje ostavlja moju poentu validnu, da ljudi imaju potencijal mnogo veci od poznatog.

4. Al Herpin i Thai Ngoc - dva coveka sa poremecajem apsolutne insomnije. i ne vidim sta ti je tu cudno, teoretski covek ne mora ni da umre ni da spava, a ko ce bolje da podesi to od prirode ?

5. kompozitor - http://en.wikipedia.org/wiki/Mily_Balakirev. idi pitaj nekog muzicara ili pijanistu dal moze da pomisli da odsvira tacno njegove kompozicije.

a evo ti ih josh:

http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Tammet - ljudski kompjuter. taj decko sta radi ti recimo nikad neces moci, a sta misli, svi mi zajedno ne bismo mogli da saberemo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Wiltshire - lik sa fotografskim pamcenjem. toliko fotografskim da moze sa nekog vidikovca da pogleda grad, i da ga posle nacrta u detalj. dakle - GRAD.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rüdiger_Gamm - lik koji za primer NEMA nikakav hendikep. a pritom - on brze izracuna zadatak iz najtezih modernih grana matematike nego sto bi ga ti uneo u mathlab, i izkliktao sve dugmice.

i, najbolji primer, DOKAZ da su ljudi sa "zakljucanim" sposobnostima, samim time i dizajnirani, je klinac iz amerike:

http://en.wikipedia.org/wiki/Orlando_Serrell

klinac koji je popio bezbolku u glavu, i od tada shvatio da moze sa ekstremnom preciznoscu da racuna kalendare, povezuje datume sa lokacijama i vremenom. govorimo o vestinama koje ne poseduje nijedan normalan covek, kolko god blesave bile.

ajd sad, ti jos jednom napisi nesto "sa fejsbuka" da me isprozivas, samo vidi da argumentujes, pa da se smejemo zajedno.

Na toj Igoricinoj listi samo jos Sungazing fali :). Uostalom, postoji James Rendi-jeva nagrada od 1M$ za svakoga ko dokaze neku nadljudsku, paranormalnu moc. I eto jos niko nije uspeo...

aha, ok - ajd idi pa vidi uslove za to. pre svega, da bi dosao u uzi krug kandidata za prezentovanje, moras da si "poznata licnost" sto je retardirano. a drugo - ja nisam govorio o natprirodnom, vec o prirodnom - priroda koja je otkljucala ljudima mogucnosti koje inace nemamo.

Igoritze prestani da fejlujes :p

vezano za slepo dete, kako znaju da vidi zvuk ?
Uz pomoc fMRI.

Pojava da neko 'vidi' zvuk potpada pod sinesteziju, i esencijalno u pomenutom ekstremnom slucaju, koji je moguc kod osoba koje su ili rodjene slepe ili jako rano ostale bez vida, znaci da je doslo do rewiring-a vizuelnog dela korteksa na analizu slusnih percepcija.

Sto se tice fMRI, stvari su otisle toliko daleko da je moguce rekonstruisati low-res sliku onoga sto neki covek u datom trenutku vidi, sta god to bilo (npr, sta vidi kad sanja).

Sto se tiche zakljucaka koje Igoritza iznosi... ili su za :laugh:, ili za :wall:...
U vecini slucajeva koje navodi, radi se o sposobnostima koje su razvijene uz veoma mnogo vezbe, pocesto na ustrb drugih sposobnosti (npr kod savant osoba / onih sa blazim oblicima Aspergera, na ustrb socijalnih sposobnosti), a ne o nekim 'zakljucanim' sposobnostima, i ne dokazuju da je covek dizajniran, vec samo koliko je mozak plastican. Apropo dizajna, :sceptic: / :wall: . :d

Sto se tice sinestezije, mislim da ce u bliskoj buducnosti vecina geekova da je rabi kroz neku varijantu SixthSense-a, narocito kad isto bude implementirano kroz display glasses.

Poslednja izmena:
@mali hobit - kako jadan pokusaj prozivke. nisi ni pokusao da izguglas ljude...................ajd sad, ti jos jednom napisi nesto "sa fejsbuka" da me isprozivas, samo vidi da argumentujes, pa da se smejemo zajedno.

ja lepo napisah "bez namere da te uvredim" :d a ti tako...pa ne zelim da navucem na sebe bes coveka koji je trenirao kung fu :D

voleo bih da mogu treningom doci do magneto-vih sposobnosti..."daljinsko" otvaranje frizidera i "pull" limenke iz istog za vreme tekme = priceless :d

to sto si zakljucio iz "xD" smajlija da sam clan facebook zajednice me nasmeja, dedukcija na nivou sestogodisnjaka :) ja nemam fb nalog :D

wiki linkovi koje si postovao su prepuni informacija, cinjenica i slika sa "mogucnostima" spomenutih persona...i svi tekstovi iz linkova imaju zajedno ~ 10 recenica...argumenti?

edit:
samo da napomenem da sve osobe sa wiki linkova imaju neki cns poremecaj od rodjenja ili poremecaj nastao povredom. kljucna rec je "poremecaj"

Poslednja izmena:
Uz pomoc fMRI.

Pojava da neko 'vidi' zvuk potpada pod sinesteziju, i esencijalno u pomenutom ekstremnom slucaju, koji je moguc kod osoba koje su ili rodjene slepe ili jako rano ostale bez vida, znaci da je doslo do rewiring-a vizuelnog dela korteksa na analizu slusnih percepcija.

Sto se tice fMRI, stvari su otisle toliko daleko da je moguce rekonstruisati low-res sliku onoga sto neki covek u datom trenutku vidi, sta god to bilo (npr, sta vidi kad sanja).

Sto se tice sinestezije, mislim da ce u bliskoj buducnosti vecina geekova da je rabi kroz neku varijantu SixthSense-a, narocito kad isto bude implementirano kroz display glasses.

to je odgovor, thx

:wave:

Bio sinoc ili preksinoc neki klinac na RTS dnevniku, stavis mu tiganj na telo i on ne otpadne nego ga mali kao zalepi nekim urodjenim magnetizmom??? :zgran: Aj potrazicu klip ako ima...

Poslednja izmena:
U vecini slucajeva koje navodi, radi se o sposobnostima koje su razvijene uz veoma mnogo vezbe, pocesto na ustrb drugih sposobnosti (npr kod savant osoba / onih sa blazim oblicima Aspergera, na ustrb socijalnih sposobnosti), a ne o nekim 'zakljucanim' sposobnostima, i ne dokazuju da je covek dizajniran, vec samo koliko je mozak plastican. Apropo dizajna, :sceptic: / :wall: . :d

Izvini, ajde mi pokazi koja je to vezba koja omogucava da jedan ima vestine kao naprimer Daniel Tammet ? uopste nisam ocekivao ovakav odgovor od tebe, jer ocigledno gresis, pobrkao si loncice. savantske vestine se NE MOGU ni na jedan nacin istrenirati, bar ne u obliku civilizacije u kome mi zivimo.

ako je ovaj klinac popio bezbolku u glavu, i posle toga poceo da racuna kalendare u glavi, sto NE MOZE obican covek, onda je sasvim logican zakljucak da mu je sposobina u glavi "otkljucana". izvedeno iz toga da je prvobitno vestina bila zakljucana. i to definitivno nije stvar treninga, jer bi se onda svi lupali bezbolkama u glavu, ne bi li videli koji ce od "skill-ova" da nam se pojavi.

apropo dizajna - sta znaci - "mozak plastican" a nije zakljucan ? koja je to evolucija omogucila ljudima da imaju EKSTRA gotivne vestine, koje inace moraju da "krekuju i pechuju" da bi uopste mogli da ih iskoriste ? gde je evolucija dovela do tako kompleksnog mozdanog aparata, a da pritom nikad nije koriscen, osim kod 0.00001% pojedinaca ? zasto ?

Izvinjavam se sto vam upadam u visokointeligentne rasprave, ali jedno pitanje za nas sto volimo da odmorimo od tih stvari, s' vremena na vreme... :p
Supernatural... Da se trudim da gledam ili ne?

Izvinjavam se sto vam upadam u visokointeligentne rasprave, ali jedno pitanje za nas sto volimo da odmorimo od tih stvari, s' vremena na vreme... :p
Sto se mene tice...o,da...potrudi se!!!

Bio sinoc ili preksinoc neki klinac na RTS dnevniku, stavis mu tiganj na telo i on ne otpadne nego ga mali kao zalepi nekim urodjenim magnetizmom??? :zgran: Aj potrazicu klip ako ima...

kontam da je ćale krenuo da ga nalupa tiganjem pa nije mogao da ga odlepi od deteta :D

To "otkljucavanje" zvuci jako zanimljivo, da li to prolazi kao odbrana na sudu :D

ili samo u slucaju uspesnog "otkljucavanja" ne snosim zakonske sankcije, da li to kojim slucajem ima veze sa teksturom, vrstom i zavrsnom obradom "kljuca", da li je "kljuc" univerzalan ili za svakog poseban ...
ovo stvarno otvara gomilu pitanja pa ako ima ko upuceniji bio bi zahvalan za svaku informaciju

:d :d :d :d :d :d :d

Izvini, ajde mi pokazi koja je to vezba koja omogucava da jedan ima vestine kao naprimer Daniel Tammet ? uopste nisam ocekivao ovakav odgovor od tebe, jer ocigledno gresis, pobrkao si loncice. savantske vestine se NE MOGU ni na jedan nacin istrenirati
A mozda znam kojih par stvari vishe od tebe... :p:wave:

Nijedna vezba ti nece dati eidetsko pamcenje, ili sinesteziju. To su urodjena stanja, ili posledica neke povrede ili bolesti. Medjutim, ti brkas mentalna stanja i mentalne vestine. Imas mnogo ljudi koji npr imaju eidetsko pamcenje, i nikakvu mentalnu vestinu. I imas sasvim obicne ljude (u smislu da ne 'pate' od nekih specijalnih stanja) koji vladaju nekom od mentalnih vestina.

Sposobnost pamcenja brojeva, brzo racunanje u glavi (i u okviru toga racunanje kalendara), brzo ucenje stranih jezika, drzanje celih kartoteka i adresara u glavi, i tsl, su sve mentalne vestine koje se daju nauciti, i ako se dovoljno uvezbaju, mogu se dovesti do nivoa 'umetnosti'. (Kao uostalom i motoricke vestine: npr mnogi ljudi znaju da klizaju, ali je tek mali procenat ljudi u prilici i ima volju i istrajnost da isto uveba do nivoa umetnosti).

Potrazi knjigu 'Super pamcenje', Art M Semorie, iz 1976. Ili nesto slicne tematike.

gde je evolucija dovela do tako kompleksnog mozdanog aparata, a da pritom nikad nije koriscen, osim kod 0.00001% pojedinaca ? zasto ?
To nije nista specijalno, vec tipicno gotovo za sva ziva bica sa cetralnim nervnim sistemom na Zemlji. Esencijalno, sto se pojedinci neke vrste cesce nalaze u 'kriznim' situacijama to ce imati vece dodatne mentalne kapacitete. Ljudska vrsta je tokom svoje istorije imala nekoliko bottleneck-ova, koje su preziveli (i ostavili potomstvo) samo oni koji su imali dovoljno pameti za to.

To "otkljucavanje" zvuci jako zanimljivo, da li to prolazi kao odbrana na sudu :D

ili samo u slucaju uspesnog "otkljucavanja" ne snosim zakonske sankcije, da li to kojim slucajem ima veze sa teksturom, vrstom i zavrsnom obradom "kljuca", da li je "kljuc" univerzalan ili za svakog poseban ...
ovo stvarno otvara gomilu pitanja pa ako ima ko upuceniji bio bi zahvalan za svaku informaciju

:d :d :d :d :d :d :d

jail-brake, ako nekome otkljucas mentalnu vestinu bejzbolkom-kljucem, zavrsices u jail-u :D

i da, covek kojem si pokazao pun potencijal njegovog mozga ce sigurno zapamtiti datum tvog izlaska :d

Poslednja izmena:
1. za islandjanina ne mogu da nadjem link, naci cu ga

[YOUTUBE]madoDvtKEes&feature=related[/YOUTUBE]

sto se mene tice preskociti...ima daleko pametnijih stvari za gledanje od toga
supernatural = charmed - sisici&dobriguzovi

supernatural je vrh, nemate pojma :)

CW je televizija sa jako slabom pokrivenoscu preko amerike, i budzet sa kojim oni rade, i sta dobiu kao konacan rezutlat je neverovatna stvar. prica ume da fail-uje sa vremena na vreme, ali i to je zasluga slabijih finansija.

i najbitnije - o kakvim sisicima i guzovima vi pricate ? Supernatural je CEO dobar zbog Dean-a 80%, svih ostalih 20%, i jako retko se pojavluju devojke u seriji, pogotovo sa "sisicima i guzovima". ocigledno da neko blati seriju koju NIJE gledao.

meni jedna od boljih serija. i jedna od najjacih fora ikada :d http://www.youtube.com/watch?v=QdDl9XCCbnY

ahahaha ^^
ja stigao do 13 epizode, pa za sad ide nekako... videcemo :)

@Igoritza supernatural = charmed - sisici&dobriguzovi -> Supernatural je isto sto i Charmed samo bez Sisa i Guzova

BTW charmed ni moja zena vise ne gleda koliko je smehotresno :D

Poslednja izmena:
totalno omasena poenta ako vam supernatural lici na charmed. Dean Winchester je kompelksna licnost mnogo vise nego neki likovi u nekim hvaljenim show-ovima

Nazad
Vrh Dno