Jel to ova...jedna od sest...?
Marilu Henner Remembers Every Day of Her Life
ja sam odgledao misfits..sve preporuke...jedna od najboljih sf serija u poslednjih...hmmm...mnogo
ne bi znao s cime da uporedim...vrlo je sirova...realna...i zbog toga mi se najvise svidja
mene su ubedili![]()
jest. ima ih josh bizarnih:
1. lik koji ne moze da se zaledi, Iceman sa islanda ( obara fiziku, jer ne ledi voda u telu iako je minus)
2. Klinac koji je ostao bez ociju sa 3 godine, ima "daredevil" pogled - vidi zvuke
3. nekoliko individua koji ne spavaju preko 15 godina
4. real life Magneto - korejanac koji ima magnetske sposobnosti, najludje od svega sto to radi voljno - i preneo je sposobnost i na decu
5. Ruski kompozitor (da me ubijete kako se zove) koji je jedini odsvirao ono sto je iskomponovao - tri prsta leve sviraju jednu melodiju, kaziprst i palac obe ruke drugu, i tri prsta desne sviraju trecu melodiju
sobzirom da je moj pokojni trener Kung Fu-a posedovao titulu Shih Fu-a u Shaolin hramu, mogu da potvrdim da neke od ovih vestina mogu i da se treniraju. ali ako to nekog zanima - javite se da odemo na pivce, pa da pricamo, nije za forum![]()
Misfits = Heroes+Californication hheheheheh
Na toj Igoricinoj listi samo jos Sungazing fali. Uostalom, postoji James Rendi-jeva nagrada od 1M$ za svakoga ko dokaze neku nadljudsku, paranormalnu moc. I eto jos niko nije uspeo...
Uz pomoc fMRI.vezano za slepo dete, kako znaju da vidi zvuk ?
@mali hobit - kako jadan pokusaj prozivke. nisi ni pokusao da izguglas ljude...................ajd sad, ti jos jednom napisi nesto "sa fejsbuka" da me isprozivas, samo vidi da argumentujes, pa da se smejemo zajedno.
Uz pomoc fMRI.
Pojava da neko 'vidi' zvuk potpada pod sinesteziju, i esencijalno u pomenutom ekstremnom slucaju, koji je moguc kod osoba koje su ili rodjene slepe ili jako rano ostale bez vida, znaci da je doslo do rewiring-a vizuelnog dela korteksa na analizu slusnih percepcija.
Sto se tice fMRI, stvari su otisle toliko daleko da je moguce rekonstruisati low-res sliku onoga sto neki covek u datom trenutku vidi, sta god to bilo (npr, sta vidi kad sanja).
Sto se tice sinestezije, mislim da ce u bliskoj buducnosti vecina geekova da je rabi kroz neku varijantu SixthSense-a, narocito kad isto bude implementirano kroz display glasses.
U vecini slucajeva koje navodi, radi se o sposobnostima koje su razvijene uz veoma mnogo vezbe, pocesto na ustrb drugih sposobnosti (npr kod savant osoba / onih sa blazim oblicima Aspergera, na ustrb socijalnih sposobnosti), a ne o nekim 'zakljucanim' sposobnostima, i ne dokazuju da je covek dizajniran, vec samo koliko je mozak plastican. Apropo dizajna, :sceptic: / :wall: . :d
Sto se mene tice...o,da...potrudi se!!!Izvinjavam se sto vam upadam u visokointeligentne rasprave, ali jedno pitanje za nas sto volimo da odmorimo od tih stvari, s' vremena na vreme...
Supernatural... Da se trudim da gledam ili ne?
Bio sinoc ili preksinoc neki klinac na RTS dnevniku, stavis mu tiganj na telo i on ne otpadne nego ga mali kao zalepi nekim urodjenim magnetizmom??? :zgran: Aj potrazicu klip ako ima...
A mozda znam kojih par stvari vishe od tebe...Izvini, ajde mi pokazi koja je to vezba koja omogucava da jedan ima vestine kao naprimer Daniel Tammet ? uopste nisam ocekivao ovakav odgovor od tebe, jer ocigledno gresis, pobrkao si loncice. savantske vestine se NE MOGU ni na jedan nacin istrenirati
To nije nista specijalno, vec tipicno gotovo za sva ziva bica sa cetralnim nervnim sistemom na Zemlji. Esencijalno, sto se pojedinci neke vrste cesce nalaze u 'kriznim' situacijama to ce imati vece dodatne mentalne kapacitete. Ljudska vrsta je tokom svoje istorije imala nekoliko bottleneck-ova, koje su preziveli (i ostavili potomstvo) samo oni koji su imali dovoljno pameti za to.gde je evolucija dovela do tako kompleksnog mozdanog aparata, a da pritom nikad nije koriscen, osim kod 0.00001% pojedinaca ? zasto ?
To "otkljucavanje" zvuci jako zanimljivo, da li to prolazi kao odbrana na sudu
ili samo u slucaju uspesnog "otkljucavanja" ne snosim zakonske sankcije, da li to kojim slucajem ima veze sa teksturom, vrstom i zavrsnom obradom "kljuca", da li je "kljuc" univerzalan ili za svakog poseban ...
ovo stvarno otvara gomilu pitanja pa ako ima ko upuceniji bio bi zahvalan za svaku informaciju
:d :d :d :d :d :d :d
Izvinjavam se sto vam upadam u visokointeligentne rasprave, ali jedno pitanje za nas sto volimo da odmorimo od tih stvari, s' vremena na vreme...
Supernatural... Da se trudim da gledam ili ne?
sto se mene tice preskociti...ima daleko pametnijih stvari za gledanje od toga
supernatural = charmed - sisici&dobriguzovi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari