Ljudi su sposobni da postignu zapanjujuce stvari kada su slozni. Nazalost, oni su to veoma retko...Samo fali volja, pa pogledatje u vreme hladnog rata, osvajanje meseca, kako su ekspresno postigli cilj.
Da se hladni rat nastavio i prepucavanje "ciji je veci" izmedju amera i SSSR-a, ubedjen sam da bi do danas bio postignut let sa ljudskom posadom na mars.
Hibernacija bez nanotech-a koji bi popravljao radijaciona i ina ostecenja je neizvodljiv. A ako imash nanotech sposoban da popravlja takva ostecenja, tada lifespan teoretski vishe nema ogranicenja, i hibernacija nije potrebna. I takodje, sa takvim nanotechom bi bio moguc i mind upload......samo nam fali hibernacija...
Zna se i tehnoloski je potpuno izvodljivo. Problem je sto oni koji imaju pare ne zele da odreshe kesu....poslati coveka do marsa je zahvat koji iziskuje 30-50 godina i to par ljudi u nekoliko kubnih metara za koje se ne zna kako bi se vratili...
Racionalan transportni sistem do orbite bi mogao da se izgradi za 200-300 milijardi dolara, za 10-15 godina.pa ljudi jedva krpe ISS u orbiti zemlje i to udruzenim snagama svih tehnolodki razvijenih zemalja, nemaju racionalan transportni sistem na udaljenost od 300 kilometara od zemlje...
...do redovne linije do orbite u kojoj funkcionise nezavisna stanica, samoodrzivi habitat trebace stotine godine...
Sto se tice novog Aliena, Ridli ima na raspolaganju nekoliko scenarija, i sad hoce to nekako da iskombinuje kako bi napravio film koji lici na nesto a da zaradi pare, pare, pare.
Koliko sam video, radnja ce se desavati 30 godina pre prvog Aliena (zbog toga i jeste neka vrsta prequela) i izgleda da ce da objasne poreklo one prve vrste koju je xenomorph napao u prvom delu. Videcemo kako ce sve da ispadne, mada mislim da gore od cetvrtog dela ne moze sigurno.![]()
raven2005 je napisao(la):The Troll Hunter iziso...
Gledajuci tvoj potpis, kad smo vec kod Sci-fi-a, izasao je i novi zeitgeist.![]()
Koliko sam video, radnja ce se desavati 30 godina pre prvog Aliena (zbog toga i jeste neka vrsta prequela) i izgleda da ce da objasne poreklo one prve vrste koju je xenomorph napao u prvom delu.
Ima u tome sto kazes prilicno istine.ma dzaba mastanja o tome kako bi to moglo kada bi ljudi bili jedinstveni i resurse davali na nauku umesto na ratove, kradje obmane i sl stvari...to je jednostavno neizvodivo...
...naravno uvek je moguce da se desi nesto izvanredno sto ce promeniti radikalno sistem na zemlji...a to nesto moze biti neka katstrofa koja ce opametiti ljude...samo tako moze brzo...
...regularnim putem otkrice>nova tehnologija> napredak ne moze jer ce mocnici to nece dozvoliti bez da oni sami to ne poseduju ili kontrolisu...
Jel to ova...jedna od sest...?najludje je sto neki ljudi, sada vec jasno ispoljavaju te vestine - zena iz teksasa pamti SVE od svoje trineste godine, naprimer.
Moze se reci da je film malim delom Sci-Fi, sa jednostavnom pricom koja (gle cuda) nije eksploatisana u filmovima -
Kako nije ? Od obrada koje naginju debelo prema horroru (Scanners, FireStarter, Carry, ...), preko cyberpunk obrada (The Lawnmower Man), do klasicne sci fi drame Charly iz 1968 (i remake-a iste, Flowers for Algernon iz 2000) ... i gomile obrada u pojedinim epizodama raznih sci fi serija......sa jednostavnom pricom koja (gle cuda) nije eksploatisana u filmovima - sta bi bilo kada bi uspeli da koristimo sav potencijal naseg mozga..
neko mozda gledao seriju misfits?
http://www.imdb.com/title/tt1548850/
ja sad skinuo, mozda i vredi necemu
Na trenutak sam jednom na tv-u uhvatio neki francuski film na ovu temu. Upao sam samo negde na sredini, ne znam ni kako se zove niti sam prepoznao glumca. Samo par minuta sam pogledao, zurio sam. Delovao je kao neki triler....zena iz teksasa pamti SVE od svoje trineste godine, naprimer...
jest. ima ih josh bizarnih:
1. lik koji ne moze da se zaledi, Iceman sa islanda ( obara fiziku, jer ne ledi voda u telu iako je minus)
2. Klinac koji je ostao bez ociju sa 3 godine, ima "daredevil" pogled - vidi zvuke
3. nekoliko individua koji ne spavaju preko 15 godina
4. real life Magneto - korejanac koji ima magnetske sposobnosti, najludje od svega sto to radi voljno - i preneo je sposobnost i na decu
5. Ruski kompozitor (da me ubijete kako se zove) koji je jedini odsvirao ono sto je iskomponovao - tri prsta leve sviraju jednu melodiju, kaziprst i palac obe ruke drugu, i tri prsta desne sviraju trecu melodiju
sobzirom da je moj pokojni trener Kung Fu-a posedovao titulu Shih Fu-a u Shaolin hramu, mogu da potvrdim da neke od ovih vestina mogu i da se treniraju. ali ako to nekog zanima - javite se da odemo na pivce, pa da pricamo, nije za forum![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari