Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Crna rupa = nemaju pojma

Crvotocina = nemaju pojma

Hyperspace = nemaju pojma

sve je to ono bosansko "Hamo chopa pite, a tepsije ni od kuda"...teorija koja mozda jeste, a mozda i nije...smoriste sa tim!

kakva crna kolonozacija a tek putovanje do exoplanete udaljene 20 svetlosnih godina :zgran: ...i to na bazi terojiskih modela koji mozda uopste nisu tacni a i da jesu toliko su daleko od exploatacije da mi sve izgleda kao pravi sf...
vecina stanovnistva zivi u blatu u nema sigurno sutra, vecina stanovnistva na zemlji nije odmakla dalje od 100 tinak kilometara od svog mesta a vi pricate o putovanju ka zvezdama...
za najobicniji rover od par stotina kilograma titanaijuma trebaju decenije da se napravi lansira i ode na misiju od par godina...poslati coveka do marsa je zahvat koji iziskuje 30-50 godina i to par ljudi u nekoliko kubnih metara za koje se ne zna kako bi se vratili...
pa ljudi jedva krpe ISS u orbiti zemlje i to udruzenim snagama svih tehnolodki razvijenih zemalja, nemaju racionalan transportni sistem na udaljenost od 300 kilometara od zemlje a vi pominejte svetlosna putovanja...smesno...do redovne linije do orbite u kojoj funkcionise nezavisna stanica, samoodrzivi habitat trebace stotine godine...

Sistem letelica koje je Klark imao u Odiseji 2001. i 2010. je sasvim ostvariv, samo nam fali hibernacija...

Sto se tice novog Aliena, Ridli ima na raspolaganju nekoliko scenarija, i sad hoce to nekako da iskombinuje kako bi napravio film koji lici na nesto a da zaradi pare, pare, pare.

Samo fali volja, pa pogledatje u vreme hladnog rata, osvajanje meseca, kako su ekspresno postigli cilj.

Da se hladni rat nastavio i prepucavanje "ciji je veci" izmedju amera i SSSR-a, ubedjen sam da bi do danas bio postignut let sa ljudskom posadom na mars.

Samo fali volja, pa pogledatje u vreme hladnog rata, osvajanje meseca, kako su ekspresno postigli cilj.

Da se hladni rat nastavio i prepucavanje "ciji je veci" izmedju amera i SSSR-a, ubedjen sam da bi do danas bio postignut let sa ljudskom posadom na mars.
Ljudi su sposobni da postignu zapanjujuce stvari kada su slozni. Nazalost, oni su to veoma retko... :mad::wall:

...samo nam fali hibernacija...
Hibernacija bez nanotech-a koji bi popravljao radijaciona i ina ostecenja je neizvodljiv. A ako imash nanotech sposoban da popravlja takva ostecenja, tada lifespan teoretski vishe nema ogranicenja, i hibernacija nije potrebna. I takodje, sa takvim nanotechom bi bio moguc i mind upload...

...poslati coveka do marsa je zahvat koji iziskuje 30-50 godina i to par ljudi u nekoliko kubnih metara za koje se ne zna kako bi se vratili...
Zna se i tehnoloski je potpuno izvodljivo. Problem je sto oni koji imaju pare ne zele da odreshe kesu.

pa ljudi jedva krpe ISS u orbiti zemlje i to udruzenim snagama svih tehnolodki razvijenih zemalja, nemaju racionalan transportni sistem na udaljenost od 300 kilometara od zemlje...
...do redovne linije do orbite u kojoj funkcionise nezavisna stanica, samoodrzivi habitat trebace stotine godine...
Racionalan transportni sistem do orbite bi mogao da se izgradi za 200-300 milijardi dolara, za 10-15 godina.
Sa racionalnim transportnim sistemom do orbite vreme gradnje svemirskog habitata i njegova cena bi postali uporedni sa istim za ISS.
Problem su prioriteti / pare ... :mad::wall:

ma dzaba mastanja o tome kako bi to moglo kada bi ljudi bili jedinstveni i resurse davali na nauku umesto na ratove, kradje obmane i sl stvari...to je jednostavno neizvodivo u rangu mogucnosti da se ja teleportujem na rastojanje od 3 metra...pricali smo sto puta o tome...ne moze se razmisljati o putu van zemlje dok se na samoj zemlji ne napravi mogucnost za tako nesto a to je mir jedinstvo samoodrzivost, emancipacija kako bi se resursi, napori, nauka i sve ostalo usmerio u takav poduhvat...a to je veci SF od moje teleportacije na rastojanje od 1 mm a ne 3 m...za to su potrebene stotine godine pa onda jos stotine godina da se realizuje sam poduhvat...naravno uvek je moguce da se desi nesto izvanredno sto ce promeniti radikalno sistem na zemlji...a to nesto moze biti neka katstrofa koja ce opametiti ljude...samo tako moze brzo...regularnim putem otkrice>nova tehnologija> napredak ne moze jer ce mocnici to nece dozvoliti bez da oni sami to ne poseduju ili kontrolisu...

Poslednja izmena:
Sto se tice novog Aliena, Ridli ima na raspolaganju nekoliko scenarija, i sad hoce to nekako da iskombinuje kako bi napravio film koji lici na nesto a da zaradi pare, pare, pare.

Koliko sam video, radnja ce se desavati 30 godina pre prvog Aliena (zbog toga i jeste neka vrsta prequela) i izgleda da ce da objasne poreklo one prve vrste koju je xenomorph napao u prvom delu. Videcemo kako ce sve da ispadne, mada mislim da gore od cetvrtog dela ne moze sigurno. :D

Koliko sam video, radnja ce se desavati 30 godina pre prvog Aliena (zbog toga i jeste neka vrsta prequela) i izgleda da ce da objasne poreklo one prve vrste koju je xenomorph napao u prvom delu. Videcemo kako ce sve da ispadne, mada mislim da gore od cetvrtog dela ne moze sigurno. :D

UUUUU da, ono su neki giant alieni bili. To bi mi delovalo prilično zanimljivo kao priča.

Meni bi bilo ekstra zanimljivo da naprave Predaor/alien pricu, ali sa komplet origin-om, i sa razotkrivanjem civilizacija i price. recimo, da se ubaci neka space rasa, koja je first person za ceo dogadjaj, neki human like likovi, koji pricaju pricu za obe rase ... jer, sobzirom na uspeh "Predaors-a" sa brodijem, sve nekako cenim da ce i dalje da ih drze u mraku, predatore, i da ponovo krenu da srku franshizu iznova.

Ja ne bih voleo da uopste mesaju Alien sa Predatorom, nek svaka fransiza ide svojim tokom, pa makar i u propast. :D

Jedino gde AvP mi se svidja su igre.

raven2005 je napisao(la):
The Troll Hunter iziso...

Gledajuci tvoj potpis, kad smo vec kod Sci-fi-a, izasao je i novi zeitgeist. :D

Poslednja izmena:
Koliko sam video, radnja ce se desavati 30 godina pre prvog Aliena (zbog toga i jeste neka vrsta prequela) i izgleda da ce da objasne poreklo one prve vrste koju je xenomorph napao u prvom delu.

Uh davno sam gledao alien 1 deo. Mozes li da me podsetis toga s xenomorph-om ?

A sto ne bi odgledao film ponovo? :)

ma dzaba mastanja o tome kako bi to moglo kada bi ljudi bili jedinstveni i resurse davali na nauku umesto na ratove, kradje obmane i sl stvari...to je jednostavno neizvodivo...
...naravno uvek je moguce da se desi nesto izvanredno sto ce promeniti radikalno sistem na zemlji...a to nesto moze biti neka katstrofa koja ce opametiti ljude...samo tako moze brzo...
...regularnim putem otkrice>nova tehnologija> napredak ne moze jer ce mocnici to nece dozvoliti bez da oni sami to ne poseduju ili kontrolisu...
Ima u tome sto kazes prilicno istine.
S tim sto se po meni katastrofa vec deshava, samo ljudi odbijaju da to priznaju samima sebi. Previshe su zauzeti igricama, gledanjem raznih sapunica i reality show-a, i tsl...
Ipak, mislim da postoji izvesna shansa da se stvari promene i regularnim putem. Ne velika, ali ima izvestan procenat ljudi koji se zhestoko bori za 'right stuff'.... (direktan primer, bitka izmedju M$-a i *nix-a, izmedju © i freeware-a, ...)

>

Terra Nova promo trailer

Jel Inception Sci-Fi? Ako jeste i ako ga je igoritza pogledao da li mozemo da dobijemo neki opis?

Moze se reci da je film malim delom Sci-Fi, sa jednostavnom pricom koja (gle cuda) nije eksploatisana u filmovima - sta bi bilo kada bi uspeli da koristimo sav potencijal naseg mozga. :) (Igoritza, ocekujem tvoj komentra) :)

[YOUTUBE]U3AuAoYALcI[/YOUTUBE]

U, ovo izgleda opasno!

ja sam oduek govorio, da je neko "dizajnirao" ljude. savantske sposobnosti jasno daju do znanja da covek nema granice, a ja sam ubedjen da bi mogli da letimo, i da bacamo munje, kada bi iskoriscavali komplet mozak.

a, evolucija se bas ne slaze sa pricom o savantima i potencijalnim ljudskim sposobnostima, nije im tu mesto. ne pokusavam da napravim god vs atheism pricu, vec samo konstatujem ..

najludje je sto neki ljudi, sada vec jasno ispoljavaju te vestine - zena iz teksasa pamti SVE od svoje trineste godine, naprimer.

sa druge strane, gotivim Bredli kupera, ocu da ga vidim i u nekom ozbiljnom filmu, ovo jedva cekam, i ono sa vozom (Dzejk gilenhol)

Zanimljiv trailer. Znaci kada je koristio 25 % svog mozga koristio je neki PC laptop, a kad je nasao nacin da iskoristi 100% onda je presao na MacBook Pro (1:00).

jest. ima ih josh bizarnih:

1. lik koji ne moze da se zaledi, Iceman sa islanda ( obara fiziku, jer ne ledi voda u telu iako je minus)

2. Klinac koji je ostao bez ociju sa 3 godine, ima "daredevil" pogled - vidi zvuke

3. nekoliko individua koji ne spavaju preko 15 godina

4. real life Magneto - korejanac koji ima magnetske sposobnosti, najludje od svega sto to radi voljno - i preneo je sposobnost i na decu

5. Ruski kompozitor (da me ubijete kako se zove) koji je jedini odsvirao ono sto je iskomponovao - tri prsta leve sviraju jednu melodiju, kaziprst i palac obe ruke drugu, i tri prsta desne sviraju trecu melodiju

sobzirom da je moj pokojni trener Kung Fu-a posedovao titulu Shih Fu-a u Shaolin hramu, mogu da potvrdim da neke od ovih vestina mogu i da se treniraju. ali ako to nekog zanima - javite se da odemo na pivce, pa da pricamo, nije za forum :)

Phenomenon iz 1996. mi se cini mnogo boljim filmom, cak i gledajuci ovaj trailer osecam da ce film nekako da utone u gadan prosek, jer verujem da ce akcenat da bude na akciju, vol strit i ostale korporativne "kul" fore. A od toga nastane samo zabava za sat i po i film se mnogo brze zaboravi nego sto to radi ovaj Bredli u traileru. :D

...sa jednostavnom pricom koja (gle cuda) nije eksploatisana u filmovima - sta bi bilo kada bi uspeli da koristimo sav potencijal naseg mozga..
Kako nije ? Od obrada koje naginju debelo prema horroru (Scanners, FireStarter, Carry, ...), preko cyberpunk obrada (The Lawnmower Man), do klasicne sci fi drame Charly iz 1968 (i remake-a iste, Flowers for Algernon iz 2000) ... i gomile obrada u pojedinim epizodama raznih sci fi serija...

Nootropici se po am. fakultetima koriste verovatno koliko i obicne droge...

...zena iz teksasa pamti SVE od svoje trineste godine, naprimer...
Na trenutak sam jednom na tv-u uhvatio neki francuski film na ovu temu. Upao sam samo negde na sredini, ne znam ni kako se zove niti sam prepoznao glumca. Samo par minuta sam pogledao, zurio sam. Delovao je kao neki triler.
Ako nadjem ostavicu ime.

---
Ttalk

jest. ima ih josh bizarnih:

1. lik koji ne moze da se zaledi, Iceman sa islanda ( obara fiziku, jer ne ledi voda u telu iako je minus)

2. Klinac koji je ostao bez ociju sa 3 godine, ima "daredevil" pogled - vidi zvuke

3. nekoliko individua koji ne spavaju preko 15 godina

4. real life Magneto - korejanac koji ima magnetske sposobnosti, najludje od svega sto to radi voljno - i preneo je sposobnost i na decu

5. Ruski kompozitor (da me ubijete kako se zove) koji je jedini odsvirao ono sto je iskomponovao - tri prsta leve sviraju jednu melodiju, kaziprst i palac obe ruke drugu, i tri prsta desne sviraju trecu melodiju

sobzirom da je moj pokojni trener Kung Fu-a posedovao titulu Shih Fu-a u Shaolin hramu, mogu da potvrdim da neke od ovih vestina mogu i da se treniraju. ali ako to nekog zanima - javite se da odemo na pivce, pa da pricamo, nije za forum :)

http://www.history.com/shows/stan-lees-superhumans

a na pivo mozemo u kijevo ako jos uvek radi :D

Nazad
Vrh Dno