Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Nemoj molim te da gledas CAM Inception-a... ako vec nemas mogucnost da ga odgledas u bioskopu sacekaj barem DVDRIP ili neki bolji R5/R6. Film je toliko dobar da zasluzuje najkvalitetnije moguce gledanje.

Cekam taj film k'o dodola kisu :D Nazalost, nemam vremena da odvojim da odem i da ga pogledam u BG-u jer u Novom Sadu nema funkcionalan bioskop, yet.

Jos jednom moram da pohvalim Firefly koga sam skoro pogledao i odusevio se kao malo dete. Starcraftovska muzika, western space opereta u stilu Cowboy Bebopa, ma sto ti srce pozeleti moze :D
Setih ga se jer sam procitao da ce Joss Whedon rezirati film Avengers.
Sunshine meni ok film, takodje skoro pogledan po drugi put.
Od skoro pogledanih filmova izdvojio bih i Solaris i fenomenalni Children of men pogledan po peti put.

Ako ste stvarno ljubitelj Sci-Fi naslova nikako nemojte preskociti fenomenalan anime Neon Genessis Evangelion ili veoma slican naslov Rah Xephon. Iako su japanski animirani filmovi, najbolji sci-fi naslovi koje sam gledao su upravo bili ovog zanra (Scrapped Princess, Gundam serijal, Cowboy Bebop, Trigun...).

Poslednja izmena:
...pošto dolazi do preplitanja priče sa atlantisom u drugoj sezoni od septembra ili kad već bude počela...
McKay i Woolsey ce da gostuju u ep 15, a iskustvo me uci da ce biti misused, kao sto su bili O'Neill i Jackson u S01. Preplitanje, ha... :trust:

Uostalom, izisao je trailer:

[YOUTUBE]1rXJdDb1vxE[/YOUTUBE]

Garant je trailer miljama bolji od onoga sto ce zaista biti sklepano u epizodama.

Vidimo da se glozenje nastavlja s jos vecim intenzitetom, s tim sto je tu sad i treca strana za glozenje, Lucian Alliance, cemu ce T-Bag svakako da da svoj doprinos...

Vidimo da Rush otkriva komandni most, i ima nameru da okrice zadrzi za sebe, kao i da se ponovo odvikava od kafe, posto opet halucinira...

Vidimo lame crash-landing...

Dr. Caine i Amanda Perry se vracaju...

Vidimo da su scenaristi nasli upotrebu za Chloe...

etc... :vomit:

btw

"When you've gone to the edge of existence... the only place left to go... is FURTHER" LOL

"Edge of Universe" bit :wall:

Preplitanje, ha... :trust:

pa crossover, ali će to ipak biti samo gostovanje likova. mada opet taj scenarista na svom blogu pominje neko povezivanje sa atlantisom u smislu priče za extinction.
trejler ništa specijalno, jer se nadam upravo suprotnom - da radnja sezone bude bolja od trejlera koji i nije nešto.
sa jedne strane nedostaje malo više onog starog stargate-a, pošto gledam atlantis ponovo :D, a opet koliko dugo bi i mogli više samo da kopiraju SG1. jer kad se pogleda bolje atlantis je samo prerada priča iz SG1, ima dosta sličnih epizoda a universe je skroz drugačiji - samo neka smanje dramu i ubace više akcije i biće bolji.

Koliko me SG1 odusevio toliko me SGU razocarao. Sto se Atlantisa tice njega sam gledao samo zbog likova dr. Rodney-a i Ronon-a. Po meni SGU jedino to preplitanje likova spasava da serija ne propadne i malo vise akcije jer ovako imam utisak da imitiraju BSG i to veoma lose.
I naravno da ubacuju Rodnija jer ocigledno jedino on ume da vrati brod u rikverc:d posto se ovi ubise dva'es epizoda da pronadju gde je rikverc i nista.:wall:

trejler ništa specijalno, jer se nadam upravo suprotnom - da radnja sezone bude bolja od trejlera koji i nije nešto.
Tesko. :sceptic:

sa jedne strane nedostaje malo više onog starog stargate-a, pošto gledam atlantis ponovo :D, a opet koliko dugo bi i mogli više samo da kopiraju SG1. jer kad se pogleda bolje atlantis je samo prerada priča iz SG1, ima dosta sličnih epizoda
Sve je u izvodjenju. A izvodjenje u Atlantisu je bilo u vecini epizoda vrhunsko. (Uprkos nastojanjima gospode Krivine i Smrde da sabotiraju Atlantis, sto im je nazalost poslo za rukom u 5. sezoni... :mad:)

universe je skroz drugačiji - samo neka smanje dramu i ubace više akcije i biće bolji.
Karakteri su previse zauzeti medjusobnim glozenjem... Mislim, optuzuju SG1 i SGA da su im karakteri dvodimenzionalni. Medjutim, moglo se osetiti npr u Atlantisu duboka afekcija izmedju Shep-a i Weir-ove... U SGU-u, i posle 20 epizoda character developmenta, ja i dalje imam osecaj da gledam reality tv show sa forsiranom dramom...

Mislim da sledece kazuje sve sto se ima kazati o SGU:

Prilozi

• C3.jpg
    C3.jpg
    162.7 KB · Pregleda: 64
Ako ste stvarno ljubitelj Sci-Fi naslova nikako nemojte preskociti fenomenalan anime Neon Genessis Evangelion ili veoma slican naslov Rah Xephon. Iako su japanski animirani filmovi, najbolji sci-fi naslovi koje sam gledao su upravo bili ovog zanra (Scrapped Princess, Gundam serijal, Cowboy Bebop, Trigun...).

Ako ti se vec svidja Gundam serijal trebalo bi da odledas i Code Geass: Lelouch of the Rebellion, isto je radio Sunrise a mecha je fazon. Slicna Evangelionu je i Soukyuu no Fafner od Xebec-a.
A jedna koju sam sinoc zavrsio a da mogu da je preporucim, scifi sa cyber fazonom a da nije bas detinjasta je Ghost in the Shell.

Nego ajde nesto i da nisu samo filmovi i serije, okacio sam ovo u drugoj temi, ali ne znam koliko je ljudi videlo.

What is Universe Sandbox?

Universe Sandbox is an interactive space simulator for Windows based PCs. Explore and experiment with our solar system, nearby stars, the Milky Way, and nearby galaxies. Create and destroy on an unimaginable scale while maintaining full control over time and gravity.

It's fun, it's easy to use, and it includes a built-in tutorial and activities.

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/v6shurn2W0w&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/v6shurn2W0w&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

http://universesandbox.com

What simulations are included?

Universe Sandbox includes 50+ systems, both real and fictional.

* Includes the 8 planets, 5 minor planets, 160+ moons, and hundreds of asteroids.
* Gamma Ray Burst locations
* Andromeda & Milky Way galaxy collision
* Shoemaker Levy 9 collision with Jupiter
* Recently discovered comet with retrograde orbit - 2008 KV42
* Rho Cancri Solar System (55 Cancri) - a star with 5 known planets
* The 100 largest bodies in our Solar System
* Comparison of the largest known stars
* Pioneer & Voyager encounters with Jupiter, Saturn, Uranus, & Neptune
* Lagrange points of the Earth & Moon
* Moons coalescing into a single planet
* Asteroid Apophis passing near Earth in 2029
* Nearest 1000 stars to our Sun
* Nearest 70 Galaxies to the Milky Way

toplo preporucujem sf dramu mr. nobody
jako dobra prica a svaka scena kao da je smisljana 2 godine
vizuelno jako lep film a efekti za deo filma koji se desava u buducnosti su prelepi za ovaj tip filma
i soundtrack je predobar...
jedan od boljih filmova u poslednjih godinu dana

[YOUTUBE]3ip9dXtsmzU[/YOUTUBE]

Film je toliko dobar da zasluzuje najkvalitetnije moguce gledanje.

meh

ja sam te shvatio za ozbiljno :S:

Mislim relativno je ok film ali niti je SF niti je toliko dobar. Dobar glavni glumac, obećavajuća prva polovina filma, odlični efekti, po mom mišljenju dobra fotografija u prvom delu filma (u drugom delu kao da je preminuo direktor fotografije i uzeli nekog junošu da odradi stvar do kraja). Akcija je trula do bola! Zaplet je pretenciozno zamišljen i očajno realizovan (film čiji zaplet igra na kartu iznenađenja a u suštini je apsolutno predvidljiv jeste školski primer katastrofe!). Sam kraj je iznenađuje solidno odrađen obzirom koliko su zasrali u drugoj polovini (prvi lvl, drugi lvl, treći lvl i na kraju tajni, četvrti lvl!!! - ko da je scenarista igrao Super Marija dok je pisao skript).

Suma sumarum: Nolan sux (again!), Avatar je (mnogo) bolji film i Kameron je tata za Nolana (i Zeka Snajdera i ostale pacere koji misle da su bitni reditelji).

Sledeći komentar o filmu - Kameronova adaptacija Gunnm univerzuma. Till then, bye bye!

:wave:

pa sad, to je individualno
meni i avatar i kameron (koji mislim da bi trebao u penziju) sux
avatar je bio zanimljiv prvih 10 minuta kad su ispricali radnju, a ostala dva sata i nesto je bilo blejanje u plava bica, svetlucave biljke i sarene zmajeve
ipak mislim da je to film vise za decu
citiracu druga "dances with wolves meets pokahontas"

meh

ja sam te shvatio za ozbiljno :S:

Mislim relativno je ok film ali niti je SF niti je toliko dobar. Dobar glavni glumac, obećavajuća prva polovina filma, odlični efekti, po mom mišljenju dobra fotografija u prvom delu filma (u drugom delu kao da je preminuo direktor fotografije i uzeli nekog junošu da odradi stvar do kraja). Akcija je trula do bola! Zaplet je pretenciozno zamišljen i očajno realizovan (film čiji zaplet igra na kartu iznenađenja a u suštini je apsolutno predvidljiv jeste školski primer katastrofe!). Sam kraj je iznenađuje solidno odrađen obzirom koliko su zasrali u drugoj polovini (prvi lvl, drugi lvl, treći lvl i na kraju tajni, četvrti lvl!!! - ko da je scenarista igrao Super Marija dok je pisao skript).

Suma sumarum: Nolan sux (again!), Avatar je (mnogo) bolji film i Kameron je tata za Nolana (i Zeka Snajdera i ostale pacere koji misle da su bitni reditelji).

Sledeći komentar o filmu - Kameronova adaptacija Gunnm univerzuma. Till then, bye bye!

:wave:

Vidis recimo ja imam totalno suprotno misljenje. Iako ni Cameron ni Nolan nisu rezirali puno filmova meni je James dostigao vrhunac sa Terminatorom 2, dok je Inception Christopherov daleko najbolji film i milslim da cemo tek da vidimo remek dela od njega. Avatar je sjajan film, tu nema dileme, ali to je blockbuster koji ce biti zaboravljen vec sledecom generacijom specijalnih efekata, jer sa onakvom pricom i nema sta da pruzi osim eye-candy uzivanja koje se eksponentalno smanjuje sa brojem gledanja. Nije ni Inception meka originalnosti i kreativnosti, sve je danas prepakovani deja-vu sa licnim pecatom "on the side" ali je po meni Nolan napravio film koji cu rado hteti da pogledam za jedno 10ak godina na svom 6D-VR televizoru, doduse, verovatno ce biti potrebna neka 2D emulacija :smoke:

Sve je to naravno pitanje licnog ukusa, neka obojca nastave da stvaraju vrhunske filmove, ja cu ih sve rado pogledati. ;)

toplo preporucujem sf dramu mr. nobody
jako dobra prica a svaka scena kao da je smisljana 2 godine
vizuelno jako lep film a efekti za deo filma koji se desava u buducnosti su prelepi za ovaj tip filma
i soundtrack je predobar...
jedan od boljih filmova u poslednjih godinu dana

[YOUTUBE]3ip9dXtsmzU[/YOUTUBE]

+1

Odličan film, sa finom porukom, a i Jared Leto je dobro odglumio.

^Ovaj film se mora odgledati makar zbog ove Azijatkinje :p

Odgledah danas Splice i prilicno se razocarah. Pocetak filma je mlak i neubedljiv, onda sledi vrlo zanimljiva razrada i prilicno neocekivan obrt negde pred kraj filma i to je to. Kraj je nevidjeno glup i jedan potencijalno dobar film je potpuno obesmisljen nemastovitoscu i lenjoscu scenarista. NEmojte gledati r5 koji kruzi netom jer je zvuk ocajan i jako lose uklopljen, sacekajte bar DVDrip.

Izgleda da onaj Predators stize kod nas 12.8., mada nije da nesto ocekujem od filma. Sto manje ocekujete, to vam film bolje ispadne jer se manje razocarate. :D

Antitrust je odličan, to sam davno gledao još na BK :D
A ovaj Splice taman krenuo da gledam kad zvuk ode na jednu stranu a slika na drugu :) tako da ništa od toga, a ustvari hteo sam da vidim da li Hewlett ima kakvih izvala.
Što se tiče predatora uglavnom ga hvale, i vidim dosta komentara da je prvi pravi nastavak na onaj sa švarcijem, već se vrti po netu duže vreme tako ima dosta dobrih cam-ova ako neko ne može da se strpi.

Gledao sam skorije onaj Serenity (2005), ok je film, prica fina, gluma vecinski dobra.

Gledao Mr. Nobody (2009), jako zanimljiva ideja, ali ima previse drame za mene, no, ipak sam obozavao u OST-u i onim SF i dokumentarnim scenama..:) Kraj je isto dobar..:)

Moon (2009) nije los film, no nekako mi prezvakana prica, a i nema neke efekte za SF...

Donnie Darko (2001) Jedan dobar film, o putovanju kroz vreme, ustvari, jako dobar film, ima solidne sfx za 2001 godinu, ja sam gledao Director's Cut (+20 min)

Cypher (2002) je isto jedan dobar film, ima finu pricu, dobru glumu i fine zaplete u toku filma.

Sta jos ima...

The Man From The Earth (2007) mislim da sam pricao o njemu, genijalan film, po SF knjzi Dzeroma Biksbija

Gledao sam jos puno skorije, ali vecina nije nekog kvaliteta da bi mi ostala u secanju.. Sve navedene toplo preporucujem, ko nije gledao...

Jest' Splice sam probao da gledam, neki CAM isto, nije islo - mozda budem gledao neki dvd-rip, ali nije mi visoko na listi prioriteta...

Nista od Inceptiona jos, nema dobar snimak...

Mora da se salis :) Jeftin CGI i losa gluma vriste na sve strane (1:38), jedino da je dzabe pa da idem da gledam :D

I jos u 3D... :sceptic:

koliko sam ja shvatio ovo je tek drugi film koji se radi sa kameronovom 3D tehnologijom, nije neka glupava konverzija.
Ja nisam RE ljubitelj ali zato i kažem biće dobar za bioskop, ima zanimljivih scena za 3d, plus pritegnuta mila jovović u HD :D works for me

works for me to :d

a sad...spec efekti...kad pogledam malo unazad..svaki film koji ih nije imao je bio bolji od budzotina od par miliona $..a ne mozes reci ni da su losi..ili vi preterujete ili ja to ne vidim :D...
a gluma za ovaj tip filma nije potrebna....ides ubijas, otpadaju ekstremiteti, siklja krv...mozda za zadnju scenu treba malo patetike i to je to

od ovakvih filmova ne mozes ocekivati nesto previse...1:30 min zabave...sutra zaboravis da si gledao

koliko sam ja shvatio ovo je tek drugi film koji se radi sa kameronovom 3D tehnologijom, nije neka glupava konverzija.

Na kome radi najgori reditelj u univerzumu. Biće težak fail 99,9%. WS Anderson me nikada do sad nije izneverio :D

^

Ma, on je samo konzistentan.

Najgori je neprikosnoveno Uwe Boll. :d

Ma ok, Mila 3d ovo ono ali mislim da sam odgledao sva 3 dela RE i ne znam koji je veci shit a ovo mi izgleda veci od sva 3 zajedno :D

Kao sto vec imam obicaj da kazem-
Svaki novi nastavak RE filmova cini da onaj prethodni izgleda kao remek-delo. A prvi je u startu bio krsina.
Sto se SciFi zanra tice, taj Anderson i ima dva filma koji su mi ok (Soldier i Event Horizon), a onda je zaredjao...
Po meni, reziser koji je konstantan 100% sa krs SF filmovima od 100+ mil $ je Roland Emmerich. Nije omanuo ni jednom da me nasmeje.
Uwe je ipak posebna kategorija. Ako nista, simpatican je sa svojim pokusajima i skretanjem paznje na svoj lik i (ne)delo.

Meni je event horison jedan od boljih sf horora, nisam znao da ga je rezirao taj Anderson...

Po meni, reziser koji je konstantan 100% sa krs SF filmovima od 100+ mil $ je Roland Emmerich. Nije omanuo ni jednom da me nasmeje.

2012 je npr takav trash, možda čak i najlošiji film ikada što se tiče visokobudžetnih SF filmova. jedino dobro što je uradio je bio StarGate 1994. Naravno film i nije nešto spektakularan, ima milion grešaka i nelogičnosti ali je bar bio osnova za najbolju sci fi seriju. Volim s vremena na vreme da ga pogledam pogotovo sad pošto je izašla ova enhanced verzija (15yrs and stuff) gde je slika baš enhanced naspram prvog HD izdanja.

2012 je epic fail. Kad se samo setim da me je onaj fenomenalan trailer odvukao i do bioskopa. :)

Nazad
Vrh Dno