Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

SG:U jako dobar završetak, onaj ukrajinski nisam hteo ni da gledam, sačekao sam ovu regularnu verziju. Biće ovo dobro ipak.

Ma gde dobar zavrsetak, trebali su da zaokruze celinu. Ko ce docekati oktoba... :wall:

Jel prati neko eureku?

Poslednja izmena:
Pratim ja Eureku ali mi je nekako postala doadnija kad su se rešili Nathan. Čoveku je baš ležala uloga i njegovim gubitkom nestao je i čuveni rivalitet sa Carter-om.

Ma gde dobar zavrsetak, trebali su da zaokruze celinu. Ko ce docekati oktoba... :wall:

ma kakvi, ovo je baš u stilu stargatea. na kraju sezone je uvek neki no win situation, a kad se nastavi sve se brzo dovede na mesto :)
naravno ona dvojica će stići na vreme do eli-ja, young i ekipa će biti spašeni u zadnjem trenutku, kontam da će se pojaviti oni alieni u zadnji čas.
U ovom serijalu mi se izdvojio Grier kao najveći lik, uvek ima neki žešći komentar u svakoj situaciji :)

Bas danas sam pogledao finalnu epizodu sezone 1 Fringe. Da li sada da pogledam tu 2x11 ili da nastavim regularno od pocetka sezone 2?

Bas danas sam pogledao finalnu epizodu sezone 1 Fringe. Da li sada da pogledam tu 2x11 ili da nastavim regularno od pocetka sezone 2?

mogao bi sad, da odgledash 11tu, da te ne bi zbunjivala posle bezveze.

Ne znam da li ste gledali ovaj film, i ne znam zasto ovako niske ocene na imdb.com, ali film definitivno vredi pogledati...

Eyeborgs (2009) - imdb.com link

Takodje, zasto ovu temu nisam mogao da nadjem u Clubbing-u, tj. ima samo prva strana tema, ova mi je bukvalno bila "nevidiljiva"???

ja isto tražio temu, nisam mogao da je nađem ali nisam hteo novu da pravim :D

naime čitam juče kako dolazi do crossovera SG: Universe-a sa SG: Atlantisom u drugoj sezoni SG:U.
A SG Extinction-u je pomeren timeline za malo dalju budućnost pa će se priča iz serije nastaviti u Universe-u a film će pratiti događaje koji su malo bolje prikazani u onoj epizodi kad shepard bude zamrznut nekoliko hiljada godina :D mada neće toliko pomeriti timeline već još dok su svi likovi živi ali dosta nakon priče iz serije. nadam se samo da će valjati

Takodje, zasto ovu temu nisam mogao da nadjem u Clubbing-u, tj. ima samo prva strana tema, ova mi je bukvalno bila "nevidiljiva"???
Pri dnu strane, 'Opcije prikaza', po default-u je 'Interval' podesen na 'prosli mesec'.

ja isto tražio temu, nisam mogao da je nađem ali nisam hteo novu da pravim :D

naime čitam juče kako dolazi do crossovera SG: Universe-a sa SG: Atlantisom u drugoj sezoni SG:U

znachi Destiny se vraca kuci ? :p jer - Rodney Mckay preuzima volan! :D

naime čitam juče kako dolazi do crossovera SG: Universe-a sa SG: Atlantisom u drugoj sezoni SG:U.
Citati, gledanost SGU-a je katastrofalno mala pa PTB pokusavaju da spasu sta se spasti verovatno ne moze. :trust: (a i ne bi trebalo :eyebrows:).

A SG Extinction-u je pomeren timeline za malo dalju budućnost pa će se priča iz serije nastaviti u Universe-u a film će pratiti događaje koji su malo bolje prikazani u onoj epizodi kad shepard bude zamrznut nekoliko hiljada godina :D mada neće toliko pomeriti timeline već još dok su svi likovi živi ali dosta nakon priče iz serije. nadam se samo da će valjati
Videh negde glasine da su pripreme za snimanje za obadva SG filma konacno pocele pre nekoliko nedelja. E sad, koliko u tome ima istine ostaje da se vidi...

jel gledao neko splice, ja skinuo r5 al mi se nešto ne da da gledam dok ne pročitam neko mišljenje. film mi deluje tupavo btw

Sve zavisi sta ocekujes. Licno, ocekujem neku suspense dramu sa sf elementima, a Adrien Broody mi uliva nadu da je film vredan cekanja dobrog snimka.

Jedno pitanje za fellow Sci-Fi zaljubljenike:

Da li Stargate: Universe moze da se gleda autonomno, bez ikakvog poznavanja ranijih SG naslova? Dakle, nemam pojma nista o SG-u, uopste, osim da je Kurt Russell nasao nekakvu kapiju za neki alternativni Stari Egipat :p

Gledao sam malo na IMDB-u + jos neke skrinsotove, i ovako mi deluje zanimljivo, ali ne bi da skidam ako se suvise cesto u seriji pozivaju na Lore i SG kanon.

Thx in advance. :)

Pa u principu moze ali nije preporucljivo,barem sto se mene tice.Pojavljuju se neki likovi iz SG ali nista krucijalno nema u tim pojavama,koliko se secam.

prvih 10 epizoda ne očekuj ništa, a drugih deset su znatno bolji. mislim da nije spoiler već čisto da se ne razočaraš u startu, malo su bili sporiji ovaj put sa uhodavanjem. SG1 i atlantis su započinjali sve u prvoj epizodi.
e sad pošto dolazi do preplitanja priče sa atlantisom u drugoj sezoni od septembra ili kad već bude počela, moraćeš pogledati bar atlantis ako hoćeš da pohvataš radnju. ja btw gledam atlantis ponovo ovih dana međutim za razliku od prvog puta, ovaj put sam poskidao WEBDL 720p epizode svih sezona (iTunes varijanta) koje su verovatno rame uz rame sa blu ray kvalitetom stim što serija neće na blu ray-u skoro a možda i nikad. slika je naravno perfektna :D nije nikakav upscale kao što sam očekivao. takođe spremaju istu foru i sa SG1 serijalom uskoro, već ima 10-ta sezona da se skine.
za ljubitelje - must have

@Orange Crush: ja sam na preporuku ljudi sa foruma jesenas, skinuo i odgledao i SG1 i Atlantis, pa sam tek onda startovao sa Universe-om - i nisam se pokajao, SG1 i Atlantis su mi bile odlične.

Downloading pilot.

Thanks. :)

igoritza's tutorial for stargate, skraceno:

bez spojler tagova:

SPOILER - SERIJU BI TREBAO DA ODGLEDASH, CELIH 10 SEZONA SG-1, I CEO ATLANTIS, I NE VALJA PROPUSTITI TAKO DOBRU ZABAVU!!! AL AKO NECESH, EVO TI DOLE:

Danijel Jackson (u filmu dzemjs spajder, u seriji michael shanks) je ekspert arheolog, koji je pohvatao da kapija vodi kroz zvezdane sisteme.

u seriji:

michael-shanks-4.jpg

Jack o Neil (u filmu kurt rasel, u seriji Richard dean anderson) je vojno lice, predvodnik grupe

u seriji:

richard_dean_anderson.jpg

nekoliko godina nakon deshavanja u filmu, obistinilo se ono shto je dzekson sumnjao duze vreme - kapija ne spaja samo dve tachke, vec je u pitanju cela mreza duz galaksije mlechong puta.

nakon sluchajnog incidenta, oformljuje se SG komanda, koja je potvrdila dzeksonovo verovanje, i sada kada je mapirano nekoliko planeta, SG timovi krecu kroz kapiju u istrazivanje civilizovanih svetova u galaksiji.

prvi tim je sastavljen od dvojice ranijih - dzeksona i onila, a u tim je dodata josh i samanta karter, nauchnik vojnik, koja jako dobro poznaje modernu fiziku i tehnologije.

samanta:

stargatesg1poster010.jpg

nakon par epizoda, SG-1 skapira da trenutno galaksijom vladaju Goauld-i - stvorenja nalik na zmije, koje su u stanju da prave simbiozu sa ljudskim domacinom, i da ga kontrolishu, ujedno na taj nachin dobijaju vece moci od obichnog choveka.

ekipi se u medjuvremenu pridruzuje Tealc - pripadnik Jaffa rase, koja je poreklom isto kao i ljudi, samo su ih uslovi napravili da zive daleko duze od ljudi. Tealc je zapravo bio Aphopis-ov lichni chuvar.

Tealc:

200px-Teal'c.jpg

Gouald-i takodje poseduju genetsku memoriju, i nikad ne umiru. zmija se kachi na kichmenu mozdinu i mozak domacina.

zapravo je cela mitologija ljudske civilizacije nastala kada su Goauld-i vladali zemljom, u istoriji, a svaki od njih je zapravo neki od egipatskih bogova ili indijskih i slichno. napustili su zemlju kada su kompletno voladali tehnologijom kapija - koje je NEKO DRUGI postavio kroz galaksiju.

do 4te sezone SG-1 serije, ekipa se sukobljava sa Apofisom, sistemskim lordom, koji je jedan od najmocnijih gouald-ova, i tada se u medjuvremenu saznaje sledece:

jedna od najmocnijih rasa trenutno u galaksiji su - Asgardi. oni su u velikoj meri pomogli timu SG-1 da suzbije gouald-e, ali zbog svojih lichnih problema, nisu bili u stanju da ih kompletno unishte.

250px-Thorstargate.jpg

Kapije su napravili - Drevni. ekipa to saznaje, na svojim istrazivanjima, a Drevnih vishe nema u svemiru, bar ne u galaksiji - ostale su samo njihove ogromne tehnoloshke igrachke kroz galaksiju.

Asgardi su nekada davno bili saveznici drevnih, te poseduju jako mocnu tehnologiju.

tokom kasnijih sezona, saznajemo - Drevni koji su imali NAJJACHU tehnologiju ikada poznatu - ili su umrli, ili su se uzdigli - stanje gde ti telo vishe nije potrebno da bi ochuvao svest, vec postajesh bestelesno bice, nevidjenih moci.

Anubis - je zapravo Gouald, koji je bio na ivici toga da se sam uzdigne, kao i drevni. poshto mu je to zabranjeno od strane uzdignutih - on sada postoji kao avet, koja je na granici uzdizanja.

SG-1 pronalazi da su zapravo ljudi sa planete zemlje, prvi i osnovni potomci drevnih. i na zemlji se ujedno nalazi i drevno oruzije - kojim pobedjuju anubisa.

u medjuvremenu, otkriva se koji to problem imaju mocni Asgardi:

replikatori.

neko je napravio robote, koji su ochigledno imali svrhu da unishtavaju mikroorganizme, da budu oruzije, i shta sve ne - tako shto su u pitanju ekstremno pametne nano mashine. e al te mashine su se opametile, ko u terminatoru, i krenule u svoju akciju, i sobzirom da nijednog trenutka nisu imale globalnu svest, nalik na mozak - pretstavljale su bukvalno - bube, koje su se mnozile, i pravile same sebe od svakakvih materijala, replicirale se - i dovele asgarde do unishtenja.

i tu im pomaze SG-1 - unishtava replikatore, uz pomoc drevnog oruzija, te asgardi bivaju jako zahvalni - i predaju svu svoju tehnologiju Stargate komandi.

Stargate komanda postaje najjacha u galaksiji. nekoliko Gouald lordova, Baal pogotovo, pravi probleme kad stigne, ali sobzirom da sada ljudi poseduju celu Asgard tehnologiju, i dosta od drevne - niko im ne moze nishta.

tu ide na kraju serije, kratka pricha o Ori-jima - uzdignuti drevni, koji nisu hteli u zajednicu sa ostalim uzdignutima - i njihovi sukobi, ali to je jako losha pricha, ujedno i deo kada je dosta pao kvalitet serije, shto se tiche glavne priche - poenta je da se pobeda nekako izvojevala - Ori su unishteni.

sumiranje, pred SG universe -

SG komanda sada poseduje najjachu tehnologiju u galaksiji. zvezdane kapije koje su postavili drevni, funkcionishu, i galaksija je oslobodjena od vladavine gouald-a, a i Orija. Drevni ili Lantiani, vishe nisu, i postoje samo kao uzdignuta bica. replikatori su unishteni do poslednje replikatorske celije.

ATLANTIS -

ukratko - u drugoj galaksiji, komshijskoj, nalazi se lantijanski (drevni) bord grad - koji je zapravo na planeti zemlji bio atlantis.

negde oko sedme sezone SG-1, saznaje se za taj brod - i shalje se ekipa ljudi, koja je morala da koristi 8 simbol na kapiji - za koji je trebalo ogromna energija, i nije bio garantovan povratak.

ekipa sa atlantisa odluchuje da ode tamo i da zivi, istrazivajuci tehnologiju Drevnih.

pukovnik shepard, rodni mekej najludji i NAJBOLJI nauchnik ikada, i ostatak ekipe, saznaju jako puno, susrecu svoju verziju replikatora, pboedjuju ih, najveci sukob zapravo imaju sa Wraith-ima - bica koja su meshavina genetskog koda izuzetno opasne bube, i drevnih - wraith-si su vecinom zapravo stari po krdo godina.

na kraju Atlantis-a, wraith-i koji zive usisavajuci zivotnu energiju iz tela drugih, otkrivaju kako da dodju u melchni put, krecu, za njima krece - Atlantis, koji Rodni i doktor ZXelenka konachno kapiraju kako da se pokrene - kao svemirski brod - dolaze i unishtavaju posadu wraith-a.

sumiranje atlantisa:

sada se atlantis nalazi usred amerike, sakriven tehnologijom, kao kameleon. ekipa je pobedila utvare, tehnologija je josh jacha, jer je ceo grad jedna velika arhiva.

eto, sa ovim info-om, imash dosta da mozesh da pohvatash shta se deshava u SG Universe - ali moaj je preporuka da ODGLEDASH SG-1, i pogotovo Atlantis - zbog komichne komponente - ja sam na nekoliko epizoda atlantisa VRISHTAO od smeha, vishe nego na najsmeshnije epizode prijatelja, ili slichno.

:)

Poslednja izmena:
Wow, thanks guys.

Sad sam se bas nalozio da odgledam SG-1 i Atlantis pre Universea. Ali 10 sezona SG-1 + jos koliko ima Atlantis... Uffffff!

@scheilinkin

Jel mozes da mi posaljes na PM linkove za tu 720p varijantu?

@Igoritza

Thanks, nisam procitao ovo sto si postavio (za sada) zbog spoilera, ali sam bookmarkovao ovu sranicu za future reference kad bude zatrebalo :)

Wow, thanks guys.

Sad sam se bas nalozio da odgledam SG-1 i Atlantis pre Universea. Ali 10 sezona SG-1 + jos koliko ima Atlantis... Uffffff!

@scheilinkin

Jel mozes da mi posaljes na PM linkove za tu 720p varijantu?

@Igoritza

Thanks, nisam procitao ovo sto si postavio (za sada) zbog spoilera, ali sam bookmarkovao ovu sranicu za future reference kad bude zatrebalo :)

veruj mi - ako gotivish SF, i nisi pican ko recimo - staljin, ili vgagi - ima da je progutash, celu franshizu, sve tri serije, za manje od dve nedelje

Poslednja izmena:
Upravo sam odledao Eyeborgs, strašno glupav film. Gluma je očajna a i radnja filma je dosadna. Čak ni specijalni efekti nisu za pohvalu.

Meni se vala bas svideo...

Kao reenactment 1984, kao i neki elementi Ekvilibrijuma (pred kraj)...

odgledao sam Repo men sinoc do pola...jedva..vec posle 5 minuta je pocela borba da li da brisem odmah ili da pruzim sansu jos malo i tako do polovina kada je i Nada izasla iz sobe...dakle tipicno holivudsko njesra sa ne tako losom idejom za film o organima na kredit i ljudima koji uteruju dugove onima koji ne plaćaju kredit... :vomit::wc: Gluma bezvezna. scenario trash , efekti i nema ih, prica e to je tek u najmanju ruku bez trunke autenticnosti...zaobilazite ako niste ocajni

Poslednja izmena:
jel se neko usudio da pogleda cam inceptiona. čitam svuda kako je film *ebeno dobar ali takođe čekam neki R5 barem ili jako dobar cam. *** beograđani bar imaju bioskop pa mogu i da pogledaju

Ja dobio karte, ali sam se uspavao, pa nisam otisao da ga pogledam :(

Vrh Dno