Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

sry shto vas prekidam, al` mozete li mi preporuchiti neke dobre sf filmove u proteklih nekoliko godina? :) znachi neshto na fazonu BSG

Ne znam bas za te sto su na foru BSGa ali dobri Sci-fi u poslednjih nekoliko godina:

Sunshine,
Star Trek,
Moon,
The Man from Earth (ne odvija se u svemiru i nema specijalnih efekata - ali bas nikakvih :D),
Serenity,
Knowing (ne odvija se u svemiru)
...

Poslednja izmena:
Knowing je shit... Davno prežvakana tema u The Day when Earth stnad still i još par filmova čijih naziva ne mogu da se setim.... Mene je film smorio...

The man from earth je fantastichan, knowing onako (eh da su malo vishe posvetili paznju stvarnom dogadjaju), Serenity mi je ostavio "aaaand...what was movie about?" utisak...A ova 3 cu downloadovati :)

dobri Sci-fi u poslednjih nekoliko godina:
....
Knowing

:wall:

Izuzev par sekvenci sa spec efektima u ovom filmu nema niceg dobrog, cak i kad se stavi po strani da je film u stvari propagandni spot za hriscansku religiju. (Hm, kad razmislim, i BSG je prilicno opterecena istim).

^Slažem se da film nije ništa specijalno, ali zapravo su uspeli dobro da izbegnu zamku religije. Postoji dovoljno simbolike da ako neko želi može da je protumači na religiozan način, dok sa druge strane uopšte ne mora da bude tako protumačeno.

@Marko
Jesi li gledao uopšte Firefly?

Jesi li spreman da to ponovis u slucaju Superman Returns-a :trust:

Well, meni se Superman Returns, prvi deo filma, dopao. :) Drugi deo mi je bio malko čudan, ali dobro. Smatram da ako nekim slučajem ne kloniraju Kristofera Riva, teško da će bili ko drugi biti Supermen. Ipak, mogu da se zakunem, da sam 2x u filmu, od novog glumca, zapravo video lik Riva. :zgran: Ili to ili se moje oči poigravaju samnom.

Anyhow, moglo je to mnogo bolje i čudno je što je film tako flopovao na kraju.

StarTrek XI, prvo i pre svega, nije StarTrek film, znači može da se zove XI, SciFi JJ Abrams Projekat, Bunch of kids and JJ Abrams...

@Villy_Da_Man
Odlično pojašnjen BSG, ali što me zeznu na kraju... Nisam gledao 4tu sezonu i finale. :(

Well, meni se Superman Returns, prvi deo filma, dopao. :) Drugi deo mi je bio malko čudan, ali dobro. Smatram da ako nekim slučajem ne kloniraju Kristofera Riva, teško da će bili ko drugi biti Supermen. Ipak, mogu da se zakunem, da sam 2x u filmu, od novog glumca, zapravo video lik Riva. :zgran: Ili to ili se moje oči poigravaju samnom.

Anyhow, moglo je to mnogo bolje i čudno je što je film tako flopovao na kraju.

StarTrek XI, prvo i pre svega, nije StarTrek film, znači može da se zove XI, SciFi JJ Abrams Projekat, Bunch of kids and JJ Abrams...

@Villy_Da_Man
Odlično pojašnjen BSG, ali što me zeznu na kraju... Nisam gledao 4tu sezonu i finale. :(

nakon tog promašaja teško da će skoro biti nekog Supermenovog Returna.
moraće oni to da preprave kao betmena. ovo stripsko sr... više ne prolazi za starije od 13 god.

Supermen je zapravo mnogo bolji od Star Trek-a. Barem je ostao dovoljno veran originalu i nema toliko debilizama kao ST.

Izgleda da je ovo jedna od malog broja stvari oko kojih se Dandy i ja slažemo. Ja volim stripove i volim taj oseća koji film nosi. Možda neko podrazumeva da film mora biti brutalno realan, u nekim slučajevima i suviše realan.

Supermen, X Men, Spiderman, Fantastic4, Batman... Stripovi i treba da budu stripski urađeni, da ne kažem bajkovito, ali u skladu sa onim što se može zamisliti/videti.

Ne mogu da opravdam ovu reinkarnaciju Betmena, jer prosto, to sada već nije priča o super heroju (pomalo mistična i karikirana istovremeno), već o tipu koji ima gomilu novca, fetiš prema gumenim odelima, kapuljačama sa šiljcima, vrlo dobro poznaje borilačke veštine i hobi mu je da se kači sa kriminalcima.

Priznajem, Ledžerov Betmen je prava psihoza na ekranu kakvu nisam osetio od Isijavanja. Prosto, čovek zrači...
Međutim, scena koju smo videli, kada Džek Nejpijer ubija Brusove roditelje, gde biseri sa ogrlice padaju na pločnik, je urezana u sećanje svima koji su gledali taj film. Efekat toga je bio, prema mom skromnom ubeđenju u skladu sa pričom i dešavanjem i uopšte sa celom radnjom. To nikada nije trebalo da bude promenjeno. Pa posle Džoker nije ubio, jeste ubio, ko će ga znati posle svega, davno je to bilo.

O ST:XI, ne bih trošio reči, sve što budem imao da kažem o tome, napisaću na svom blogu. =)

Ne možemo mi baš da skapiramo superheroje kao ameri ( za koje su namenjeni ).

Mi gledamo to zbog efekata, zbog cool momenata i paljevinskog faktora,
dok ameri kompletno odrastaju na tom brainwashingu. Svi stripovi s kojima mališani tamo mogu da se sretnu se bave superherojima, od malena ih uče da će Jesus Christ da im reši sve probleme,
da će postati bogati i srećni kad porastu, da treba samo da jako žele nešto da bi ostvarili itd.

Odlazak u bioskop da bi gledali film sa superherojima im dođe kao kompletno religiozno iskustvo,
pa onda tu Batman dođe kao heroj za one koji su pomalo izgubili veru u to da će ih ikada ujesti radioaktivni pauk, ili da će ih u glavu zveknuti čudotvorni meteor.

Ako volite SF, obavezno gledajte District 9 - danas sam gledao u bioskopu, film je zaista vrhunski!

scheilinkin, pazi da ti ne zatvore bioskop, a i ne moraš baš da se hvališ da ideš u taj bioskop.

zerbah, hvala na savetu.

SuperStaljin, govori u svoje ime , niko te nije izabrao za SciFi portparola Srbije ili Evrope. Još uvek. :D Postoje ljudi (i ovde, između ostalih mesta) koji se sasvim dobro razumeju u američku "(pop) kulturu".

Tvoje viđenje stvari je ok, ako podležeš stereotipima da su svi ameri neobrazovani, vozači kamiona, sa IQom sobne tempaerature, koji po ceo dan gledaju CNN, a ponekad odu na bejzbol utakmicu.

Tvoje viđenje stvari je ok, ako podležeš stereotipima da su svi ameri neobrazovani, vozači kamiona, sa IQom sobne tempaerature, koji po ceo dan gledaju CNN, a ponekad odu na bejzbol utakmicu.

ne, nisu svi vozaci kamiona...:d

Ne možemo mi baš da skapiramo superheroje kao ameri ( za koje su namenjeni ).

Mi gledamo to zbog efekata, zbog cool momenata i paljevinskog faktora...

Nema potrebe za sarkazmom. Prema tome što si napisao mogu da zaključim ili da govoriš u ime svih ljudi na evropskom kontinentu i lokalnim ostrvcima, ili si podvojena ličnost, ili vas zapravo ima nekoliko iza jednog naloga.

Prosto rečeno, ne treba da govoriš u množini, kada, možda, samo ti imaš takav stav.

Poslednja izmena:
Prosto rečeno, ne treba da govoriš u množini, kada, možda, samo ti imaš takav stav.

off>
pa svi znaju koliko su ameri popularni u svetu i sta vecina misli o americkom drustvu. Jedino Tebi trebaju zvanicne statisticke potvrde o misljenjima drugih o amerima,a mislim da je dovoljno to sto je B. Obami jedan od glavnih ciljeva u prvom mandatu - popravljanje ugleda/imidza amerike u svetu. To bi trebalo da ti sugerise u kom pravcu se krece opste misljnje o amerikancima cega su i sami svesni...

Poslednja izmena:
^Kakve to veze ima to što mu ja govorim da ne priča u množini sa Sjedinjenim Američkim Državama?
Govorimo o naučnoj fantastici, primarno Holivudskoj filmskoj i serijskoj fantastici. I gde sam ja to tražio bilo kakvu zvaničnu statističku potvrdu?

Ljudi, jeste ovo neozbiljna tema, ali udostojite se barem da pročitate ono na šta replicirate.

Gledao sam trejlere... Dan posle sutra, samo mnogo "veći".
Volim da vidim Kjuzaka na ekranu, tako da mislim da će biti ok.

Sviđa mi se što su već našli grešku.
Factual errors: In the trailer an aircraft carrier is seen being tossed in a tidal wave. When the craft turns over on the deck you can see USS JOHN F. KENNEDY. The USS JOHN F. KENNEDY has been de-comissioned, also there is no text reading USS JOHN F. KENNEDY on the flight deck.

U jaka greska, verovatno je to namerno uradjeno. Veca glupost, za koju mislim da je bas preterivanje je kad talas srusi onaj hram na Tibetu. Da su bar malo razmislili videli bi da kad bi se i sav led na planeti otopio ne bi mogao da podigne nivo mora iznad 150 metara, a kamoli da srusi nesto na 4-5 km nadmorske visine.

Namerno urađeno da se običan (američki) građanin zaprepasti kako mu se ponos i dika mornarice prevrće pod uticajem klimatske promene. Mada ne smeta toliko, koliko greška koju je Gdin_M uočio. Mada, dobro, ko zna, padala kiša, zapušila kanalizacija, vodovod ne radi nedeljom...

U jaka greska, verovatno je to namerno uradjeno. Veca glupost, za koju mislim da je bas preterivanje je kad talas srusi onaj hram na Tibetu. Da su bar malo razmislili videli bi da kad bi se i sav led na planeti otopio ne bi mogao da podigne nivo mora iznad 150 metara, a kamoli da srusi nesto na 4-5 km nadmorske visine.

au, batice. ajde malo nauke, pre nego iznesesh ovakve chinjenice.

evo ti malo informacija, da se razumemo bolje:

1. globalno zagrejavanje NIJE u stanju da otopi sav led, i kataklizmichki pounishtava sve, bilo davljenjem, bilo cunamijem, jer je presporo. globalno zagrejavanje se zapravo i ne deshava, sobzirom da je zemlja trenutno u periodu kada se "odmara" od poslednjeg ice age-a, te se zagreva, onako kako joj je i prirodno stanje, ljudski faktor je tu mizeran.

2. led koji bi podigao nivo mora, zapravo nije led koji je U VODI, vec led koji je van. onaj koji je u vodi, zapravo bi smanjio nivo mora, zbog 9% razlike u gustini leda i vode. onaj van vode bi, u scenariju kada bi se u jednom danu otopio, sav, podigao nivo mora za 63 metra.

http://wiki.answers.com/Q/How_much_would_the_sea_level_rise_if_all_of_the_Arctic_ice_melted

dakle, nije ni tvojih 150.

e sad - jesi li svestan, kako bi voda po CELOM svetu krenula da se krece, i da bi, sabiranjem sila, ovaj podizaj od 63 metra, zapravo napravio lokalne cunamije od 3-4 kilometra visine ??? josh ti nije dovoljno za tibet ? :) ok, sacemo da stignemo do toga ;)

3. trusno zemljishte, koje trenutno trpi SAMO vazdushni pritisak, i mizernu vrednost ljudskih izuma, stoji, ne mrda. e sad - preko 30% povrshine, koje bi bilo potopljeno izvesnom kolichinom vode - povuklo bi se blize k' centru zemlje, zbog tezine vode. pamti da ovde ne govorimo o pljuckanju vode, vec o vodama velichine omanjih drzava.

4. sabiranje sila, nivo vode i talasi -

63 metra nije puno, ok, podavili bi se ovi sa tajlanda, muchenici, crna gora bi zavrshila sa primorijem, turci tu i tamo. kalifornija i majami - zbogom. njujork takodje. zemljotresi zbog broja 3 koji sam napisao, konstantno shamranje vode levo desno, nemiri, mogli bi da pojachaju cunami iz primera u broju 2, na sulude vrednosti. mont everest da potopi, ako se sve lepo sabere i potrefi.

5. zamisli kada bi se, fiktivno u jednom danu, sav led na povrshini, van vode otopio. e sad zamisli da je zemaljska kugla velichine odbojkashke lopte, a ti pokushavash da izvadish neshto iz nje, i tresesh je, da ti se namesti na ventil. i sad - povezi ta dva dogadjaja, i dobicesh rezultat.

ti si pominjao stereotipe, a posle si svojim komentarom implicitno trazio dokaz jer>

"Prema tome što si napisao mogu da zaključim ili da govoriš u ime svih ljudi na evropskom kontinentu i lokalnim ostrvcima, ili si podvojena ličnost, ili vas zapravo ima nekoliko iza jednog naloga."

nakon toga onaj koji je i skrenuo temu na stereotipe o amerkancima kaze i...

"Govorimo o naučnoj fantastici, primarno Holivudskoj filmskoj i serijskoj fantastici. I gde sam ja to tražio bilo kakvu zvaničnu statističku potvrdu?"

ne bih da se raspravljam oko gluposti ali od moda se ocekuje vise koncentracije dok moderise temu...

Poslednja izmena:
Bah, ko o cemu, Roland Emmerich o nekoj katastrofi...Jos samo da tu ubaci piramide i vanzemaljce, i dozivljaj je potpun...jedan od rezisera sa najgorim filmovima. Blokbaster o katasrofi 2012...sooo lame i tipicno za njega:)

Prilozi

• Mystery of the Mayan calendar revealed.gif
    Mystery of the Mayan calendar revealed.gif
    51.9 KB · Pregleda: 74
Nazad
Vrh Dno