Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Ono što je zanimljivo:

http://www.youtube.com/watch?v=4_TzIUlaQok Jel' neko reče Knowing ;)

http://www.youtube.com/watch?v=FN9RyIa6jQE&feature=related
Inače Sunce je tip zvezde kod koje može (treba) da se javi gubitak solarne mase. Ono što i jeste čudno je da se do sada nije dogodilo tako nesto.

Ono što je još zanimljivije je da cće tog 21. decembra da se Zemlja, Sunce i smCrna rupa u centru naše galaksije da se poravnaju. To su Maje znale odavno... Neki naučnici predviđaju da če tada da se raotaciona osovina zemlje okrene, tj da dodje do takozvane smene polova...

http://www.youtube.com/watch?v=1aPNcUJuiLY
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_doomsday_prediction#Galactic_alignment
http://www.youtube.com/watch?v=CgVFyQuXBK0 malo je muzika smešna, ali je ok objašnjeno

Poslednja izmena:
Nece nestati struje. Ali ce sprziti sve satelite i astronaute koji rade na svemirskim stanicama.

nije mi jasno zasto pricaju o 100 godina oporavka od sprzenih instalacija?
Jasno je da ce biti potrebno dosta vremena da se zameni oprema ali 100 godina mi zvuci kao jos jedno plasenje u nizu...

Poslednja izmena:
ako dodje do promene polova bice ******,majke mi...:) Jer ne moze da dodje do magnetne a ne i geografske (fizicke promene mesta) - znaci,ako dodje do toga - bice mnogo gorih stvari od sprzenih instalacija...:)

Ono što je još zanimljivije je da cće tog 21. decembra da se Zemlja, Sunce i smCrna rupa u centru naše galaksije da se poravnaju. To su Maje znale odavno... Neki naučnici predviđaju da če tada da se raotaciona osovina zemlje okrene, tj da dodje do takozvane smene polova...

Dakle tog 21. decembra će se poravnati središnja tačka, tačka koja rotira oko nje,
i tačka koja rotira oko te tačke... nešto što se dešava dva puta svake godine
kada su u pitanju centar galaksije, sunce i zemlja.

Nema potrebe za sarkazmom. Prema tome što si napisao mogu da zaključim ili da govoriš u ime svih ljudi na evropskom kontinentu i lokalnim ostrvcima, ili si podvojena ličnost, ili vas zapravo ima nekoliko iza jednog naloga.

Prosto rečeno, ne treba da govoriš u množini, kada, možda, samo ti imaš takav stav.

U pitanju nije stav, nego činjenice.
Činjenica je da Amerikanci imaju razne specifičnosti. Kod njih je gradski saobraćajni prevoz npr. mnogo slabiji nego u zapadnoj Evropi. Činjenica je i da Amerikanci mnogo više voze automobile nego Evropljani. Možda tebi to zvuči kao stereotip, ali nije.

Isto tako i sa superherojima ili religijom. Kod njih je to sve jednostavno mnogo prisutnije nego u Srbiji ili Evropi. Gotovo ništa drugo im se ne nudi u tom nekom uzrastu kada sami imaju džeparac da pazare stripove. Imaju izbor između stotina i stotina superheroja, i gotovo ničega drugog. Ne kažem da je nemoguće nabaviti neki drugačiji strip u USA, nego da je sve osim superheroja taman toliko nedostupno, da niko i ne razmišlja o tome da kupi nešto drugo, posebno ne klinci od 11, 12, 13 godina.

Dok su ljudi u Evropi odrastali na istim tim superherojima, ali i Asterixu, Tin Tinu itd.

Moj lični stav je da zbog te činjenice Amerikanci uglavnom imaju drugačiji doživljaj svih ovih filmova o superherojima. Mi ih pogledamo površno, kao filmove sa kul efektima, dok je za Amerikance to kao ostvarenje dečačkih snova - da vide svog omiljenog bildera u helankama na velikom ekranu.

Poslednja izmena od urednika:
:trust: Zaista, nije problem, ništa i nikoga, citirati i komentariasti, samo je potrebno dobro pročitati šta se komentariše. Potrebno je samo malo volje i pažnje, naravno posle toga nema nesuglasica.

Sve što si citirao je ili delimično izvučeno iz kontektsta tvojim komentarom ili u potpunosti. O čemu je zapravo reč, ako ćeš već da me citiraš moraš da ispratiš šta je napisano par stranica pre toga.

Pominjati steretipe i deklarisati ih su dve različite stvari. Pre svega SuperStaljin je spomenuo stereotipe i o njima svoje mišljenje izrazio u množini, što, ja smatram, nije na mestu, jer postoje ljudi koji ne misle tako.

Tvoje viđenje stvari je ok, ako podležeš stereotipima da su svi ameri neobrazovani, vozači kamiona, sa IQom sobne tempaerature, koji po ceo dan gledaju CNN, a ponekad odu na bejzbol utakmicu.

ti si pominjao stereotipe, a posle si svojim komentarom implicitno trazio dokaz jer>

"Prema tome što si napisao mogu da zaključim ili da govoriš u ime svih ljudi na evropskom kontinentu i lokalnim ostrvcima, ili si podvojena ličnost, ili vas zapravo ima nekoliko iza jednog naloga."

Znači to što si citirao je vađenje iz konteksta mog opažanja kako je SuperStaljin shvatio mlade građane SADa, i moje skretanje pažnje na njegovo korišćenje množine u svojim stavovima.

nakon toga onaj koji je i skrenuo temu na stereotipe o amerkancima kaze i...

"Govorimo o naučnoj fantastici, primarno Holivudskoj filmskoj i serijskoj fantastici. I gde sam ja to tražio bilo kakvu zvaničnu statističku potvrdu?"

ne bih da se raspravljam oko gluposti ali od moda se ocekuje vise koncentracije dok moderise temu...

Evo o čemu se ovde radi:
Prosto rečeno, ne treba da govoriš u množini, kada, možda, samo ti imaš takav stav.

off>
pa svi znaju koliko su ameri popularni u svetu i sta vecina misli o americkom drustvu. Jedino Tebi trebaju zvanicne statisticke potvrde o misljenjima drugih o amerima,a mislim da je dovoljno to sto je B. Obami jedan od glavnih ciljeva u prvom mandatu - popravljanje ugleda/imidza amerike u svetu. To bi trebalo da ti sugerise u kom pravcu se krece opste misljnje o amerikancima cega su i sami svesni...

^Kakve to veze ima to što mu ja govorim da ne priča u množini sa Sjedinjenim Američkim Državama?
Govorimo o naučnoj fantastici, primarno Holivudskoj filmskoj i serijskoj fantastici. I gde sam ja to tražio bilo kakvu zvaničnu statističku potvrdu?

Ljudi, jeste ovo neozbiljna tema, ali udostojite se barem da pročitate ono na šta replicirate.

Kao što možeš da vidiš iz priloženog, mislim da si ti krivo shvatio šta sam ja napisao.

U pitanju nije stav, nego činjenice.
Činjenica je da Amerikanci imaju razne specifičnosti. Kod njih je gradski saobraćajni prevoz npr. mnogo slabiji nego u zapadnoj Evropi. Činjenica je i da Amerikanci mnogo više voze automobile nego Evropljani. Možda tebi to zvuči kao stereotip, ali nije.

Isto tako i sa superherojima ili religijom. Kod njih je to sve jednostavno mnogo prisutnije nego u Srbiji ili Evropi. Gotovo ništa drugo im se ne nudi u tom nekom uzrastu kada sami imaju džeparac da pazare stripove. Imaju izbor između stotina i stotina superheroja, i gotovo ničega drugog.

Dok su ljudi u Evropi odrastali na istim tim superherojima, ali i Asterixu, Tin Tinu itd.

Moj lični stav je da zbog te činjenice Amerikanci uglavnom imaju drugačiji doživljaj svih ovih filmova o superherojima. Mi ih pogledamo površno, kao filmove sa kul efektima, dok je za Amerikance to kao ostvarenje dečačkih snova - da vide svog omiljenog bildera u helankama na velikom ekranu.

Kada tako napišeš, delimično se slažem sa tobom, ali ti tvrdim da doživljaj filma je uglavnom lična stvar i zavisi od osobe do osobe.

Poslednja izmena:
ovaj tvoj odgovor - sta si ustvari mislio - prevazilazi moju moc rasudjivanja tako da odustajem od daljnje rasprave...:smoke:

;)

Poslednja izmena:
au, batice. ajde malo nauke, pre nego iznesesh ovakve chinjenice.

evo ti malo informacija, da se razumemo bolje:

1. globalno zagrejavanje NIJE u stanju da otopi sav led, i kataklizmichki pounishtava sve, bilo davljenjem, bilo cunamijem, jer je presporo. globalno zagrejavanje se zapravo i ne deshava, sobzirom da je zemlja trenutno u periodu kada se "odmara" od poslednjeg ice age-a, te se zagreva, onako kako joj je i prirodno stanje, ljudski faktor je tu mizeran.

2. led koji bi podigao nivo mora, zapravo nije led koji je U VODI, vec led koji je van. onaj koji je u vodi, zapravo bi smanjio nivo mora, zbog 9% razlike u gustini leda i vode. onaj van vode bi, u scenariju kada bi se u jednom danu otopio, sav, podigao nivo mora za 63 metra.

http://wiki.answers.com/Q/How_much_would_the_sea_level_rise_if_all_of_the_Arctic_ice_melted

dakle, nije ni tvojih 150.

e sad - jesi li svestan, kako bi voda po CELOM svetu krenula da se krece, i da bi, sabiranjem sila, ovaj podizaj od 63 metra, zapravo napravio lokalne cunamije od 3-4 kilometra visine ??? josh ti nije dovoljno za tibet ? :) ok, sacemo da stignemo do toga ;)

3. trusno zemljishte, koje trenutno trpi SAMO vazdushni pritisak, i mizernu vrednost ljudskih izuma, stoji, ne mrda. e sad - preko 30% povrshine, koje bi bilo potopljeno izvesnom kolichinom vode - povuklo bi se blize k' centru zemlje, zbog tezine vode. pamti da ovde ne govorimo o pljuckanju vode, vec o vodama velichine omanjih drzava.

4. sabiranje sila, nivo vode i talasi -

63 metra nije puno, ok, podavili bi se ovi sa tajlanda, muchenici, crna gora bi zavrshila sa primorijem, turci tu i tamo. kalifornija i majami - zbogom. njujork takodje. zemljotresi zbog broja 3 koji sam napisao, konstantno shamranje vode levo desno, nemiri, mogli bi da pojachaju cunami iz primera u broju 2, na sulude vrednosti. mont everest da potopi, ako se sve lepo sabere i potrefi.

5. zamisli kada bi se, fiktivno u jednom danu, sav led na povrshini, van vode otopio. e sad zamisli da je zemaljska kugla velichine odbojkashke lopte, a ti pokushavash da izvadish neshto iz nje, i tresesh je, da ti se namesti na ventil. i sad - povezi ta dva dogadjaja, i dobicesh rezultat.

HAHAHa! Jesi legenda! Samo sto sam pogledao temu za COD MW2 videh tamo da je lokanlni prorok delio savete za prezivljavanje i gradjenje Nojeve barke. Daj covece, lupio sam cifru od 150 metara samo da bi ukazao ne neku nepravilnost, a na post nije trebalo da se odgovori ko da sam pao sa Marsa i da ne znam sta pricam. Igoritze, savetujem ti da malo vise citas sta se pise iznad i budes u toku sa temom a ne da oveko postavljas postove i posle zavrsavas u necijim potpisima...:wave:

A evo i relativno sveze ideje. I dalje je tema apokalipsa samo iz malo drugacije perspektive:

Daybreakers

Veliki povratak Ethan Hawka (Tom Kruiza :d) u Svetusumu.

Poslednja izmena:
Blade III je bio planiran da ima takvu radnju ( svet u kome su Vampiri postali norma, a ljudi retka pojava )... ali, nažalost, neko je odlučio da napravi ono čudo sa onim ljakse-facom u ulozi drakule.

Ne vidim šta je smešno. Smešno je što nisi pročitao ceo post i pogledao poslednji link, pa onda lupio "citiraj" ;) . Da si to uradio, video bih da i ja kažem da od tog anema ništa (pola shiftinga), već da je veća verovatnoća da se desi gubitak solarne mase kod Sunca.

Ovde se priča o filmu i ideji koja ga je pokrenula, a ne o tome da li je smešno ili nije ;)

Dakle tog 21. decembra će se poravnati središnja tačka, tačka koja rotira oko nje,
i tačka koja rotira oko te tačke... nešto što se dešava dva puta svake godine
kada su u pitanju centar galaksije, sunce i zemlja.

Ako posmatraš našu galaksiju kao 2D disk, DA! Ali treba posmatrati u 3D. Onda imaš poravnanje svakih 26k godina.

E, sad to što se dogadjalo ranije sa pole shiftingom JE DOKAZANO. Da li će se to tada desiti je druga stvar.

Poslednja izmena:
I onda je mrmot umotao chokoladu.... :eyebrows:.

Ne vidim šta je smešno.
Smesno je kako se ljudi primaju na te new age astroloske i ine budalastine.

video bih da i ja kažem da od toga nema ništa (pola shiftinga), već da je veća verovatnoća da se desi gubitak solarne mase kod Sunca.
Kakva veca verovatnoca ? Pa Sunce konstantno gubi masu, uglavnom kroz solarni vetar.

Ako posmatraš našu galaksiju kao 2D disk, DA! Ali treba posmatrati u 3D. Onda imaš poravnanje svakih 26k godina.
Poravnanje s cim ? :p Ako nisi znao, ugao izmedju ravni u kojoj lezi galakticki ekvator i eklipticke ravni je oko 60°.

Nije stvar u tome da li ce biti solarnih oluja 2012. Bice ih. Ali niko ne moze da kaze koliko ce jake biti a to najmanje mogu astrolozi. Bili ti astrolozi new age ili stare Maje, svejedno. Da li su predvideli solarnu oluju 2003 (najjaca solarna oluja ove decenije) ? Nisu. End of story.

btw, solarna oluja 2003 je bila macji kasalj u odnosu na onu koja se desila 1859 (i koju, gle cuda, nijedan astrolog nije predvideo).

http://www.solarstorms.org/SRefStorms.html

Smesno je kako se ljudi primaju na te new age astroloske i ine budalastine.

Kakva veca verovatnoca ? Pa Sunce konstantno gubi masu, uglavnom kroz solarni vetar.

Poravnanje s cim ? :p Ako nisi znao, ugao izmedju ravni u kojoj lezi galakticki ekvator i eklipticke ravni je oko 60°.

Nije stvar u tome da li ce biti solarnih oluja 2012. Bice ih. Ali niko ne moze da kaze koliko ce jake biti a to najmanje mogu astrolozi. Bili ti astrolozi new age ili stare Maje, svejedno. Da li su predvideli solarnu oluju 2003 (najjaca solarna oluja ove decenije) ? Nisu. End of story.

btw, solarna oluja 2003 je bila macji kasalj u odnosu na onu koja se desila 1859 (i koju, gle cuda, nijedan astrolog nije predvideo).

http://www.solarstorms.org/SRefStorms.html

Wrong, wrong..and WRONG! ;)

Sunce ne gubi masu kroz solarni vetar, već pretvarajući Vodonik u Helijum ;) tačnije svake sekunde od 7,000,000t Vodonika nastane cca 6,500,000t Helijuma. Onih 500,000t se izgubi u samoj hemijskoj reakciji, pošto energija i masa po prvom zakonu termodinamike su uvek iste u jednom ograničenom sistemu kao što je sunce, tih 500,000t ode na svetlost, toplotu i, između ostalog (raznih talasnih emisija,) i na solarni vetar.

ASTRONOMI mogu da predvide jačinu "solarnih oluja" :p. Ono što ti očigledno mešaš, pod jedan SOLARNA OLUJA, pod 2 GUBITAK SOLARNE MASE, 2 pojma capis?
:trust: Inače, predvidjanje tih solarnih oluja može da se predvidi na osnovu sunčevih pega, kretanjanja ekvatora sunca i drugih stvari koje nisu objašnenje na History kanalu ;)

Ti samo citiraš i vadiš iz konteksta neke delove, i šta...?! Sad si kao ironičan. Sam sebi usakčeš u usta. Ja sam namerno i zakačio onaj link sa smešnom muzikom iz SW, jer je u njemu lepo objašnjeno kretanje sunca kroz Mlečni put, i na kraju je donet zaključak da se verovatno neče ništa desiti.
Ti si mene citirao i isto rekao da se neće ništa desiti :p ne vidim poentu da postuješ kad ni ne pročitaš moj post i da kažeš isto što i ja....?! No, dobro...

Inače, promene polova se jesu dešavale u prošlosti, iako je to tebi teško da prihvatiš. Činjenica je da se te promen polova dešavaju na otpr 26K godina.

Takođe, NE POSTOJE NEW AGE ASTROLOZI xaxax, ovde se radi o astronomiji dečko, ne astrologiji.. Omašio si forum :bottle::laugh:
Nije bilo ni očekivati da se nešto tako otkrije u 19 veku kada je ASTRONOMIJA, A NE ASTROLOGIJA ;) bila tek počela da se razvija....

NEW AGE AStrolozi...xaxa dobar si :D
poz

Poslednja izmena:
Sunce ne gubi masu kroz solarni vetar, već pretvarajući Vodonik u Helijum
Sunce gubi kroz solarni vetar 5-7 milijardi tona/satu (priblizno, masu jednaku Zemljinoj na svakih 150 miliona godina).

Onih 500,000t se izgubi u samoj hemijskoj reakciji
:laugh:

Cestitam. Kandidovao si se za pisanje scenarija za Knowing 2. :p

ASTRONOMI mogu da predvide jačinu "solarnih oluja"
Isto koliko i meteorolozi mogu da predvide kada ce i koliko jake biti razne oluje i tornada na Zemlji. U stvari, i manje.

Ono što ti očigledno mešaš, pod jedan SOLARNA OLUJA, pod 2 GUBITAK SOLARNE MASE, 2 pojma capis?
Ne mesam.
Solar flare / CME.

Inače, promene polova se jesu dešavale u prošlosti, iako je to tebi teško da prihvatiš. Činjenica je da se te promen polova dešavaju na otpr 26K godina.
A gde sam ja to rekao da se pole shifting nije desavao u proslosti ? Cinjenica je da jeste i to vise puta. Ali prica da do toga dolazi na svakih '26k godina' je nista drugo do 2012 doomsaying boolshit.

Takođe, NE POSTOJE NEW AGE ASTROLOZI xaxax, ovde se radi o astronomiji dečko, ne astrologiji..
Pricamo o filmovima Knowing i 2012 i holivudskom promovisanju (astroloskih i inih) budalastina.

Sunce gubi kroz solarni vetar 5-7 milijardi tona/satu (priblizno, masu jednaku Zemljinoj na svakih 150 miliona godina).

:laugh:

Cestitam. Kandidovao si se za pisanje scenarija za Knowing 2. :p

Isto koliko i meteorolozi mogu da predvide kada ce i koliko jake biti razne oluje i tornada na Zemlji. U stvari, i manje.

Ne mesam.
Solar flare / CME.

A gde sam ja to rekao da se pole shifting nije desavao u proslosti ? Cinjenica je da jeste i to vise puta. Ali prica da do toga dolazi na svakih '26k godina' je nista drugo do 2012 doomsaying boolshit.

Pricamo o filmovima Knowing i 2012 i holivudskom promovisanju (astroloskih i inih) budalastina.

Opet pričas nebuloze...
Sunce ne gubi masu kroz Svetar, Svetar je jedna od nuspojava sagorevanja vodonika u helijum. +1
A šta je čudno da se masa pretvara u energiju u hemijskoj reakciji i kakve to veze ima sa Knowing 2 scenariom? +1
Astrolozi ne predvidjaju gubitak kosmičke mase, niti trebaju, već to čine astronomi. Maje nisu predvidjale Sflare, već poravnanje, opet uskačeš sebi u usta... +1
I da mešaš. One jesu povezane pojave, ali nisu jedna ista pojava. I to ta tvoja dva posta lepo objašnjavaju, samo štta što ih ne pročita. ;)
Solar Flare je dalkeko razornija pojava, koja u jednom trenutku vremena izbacuje ogromne količine sunčeve mase.
Gubitak sunčane mase KAO ŠTO PIŠE U TOM POSTU SA WIKIPEDIE KOJI OČIGLEDNO NISI NI PROČITAO se ODREĐUJE PREKO SUNČANIH PEGA I 11-GODIŠNJEG CIKLUSA SUNCA
"The frequency of occurrence of solar flares varies.........At the peak of the cycle there are typically more sunspots on the Sun, and hence more solar flares."
Nisi mi odgovorio ni jedno pitanje koje sam ti postavio, jer nemaš argumente. Samo izvlačiš iz konteksta neke delove mojih postova.
Nauči prvo razliku izmedju astronoma i astrologa i sunčevog vetra, gubitka sunčeve mase, solar flare-a, pa se bavi takvim pitanjima. Hemijske reakcije pretvaranaj Vodonika u Helijum, koje se dogadjaju u zvezdama, danas znaju i deca u 4 razredu da izvedu na tabli, koliko god to tebi delovalo SiFi, ili kao neki scenario za Knowing II..;)

Poslednja izmena:
Jedina od proroka bitnih za istoriju koja je izjavila da idemo do 4500 godine je baba vanga, svi ostali tripuju apokalipsu uskoro ...

neki ljudi su jako skeptichni po pitanju dotichne, ali posle silvane armenulic, i mog saznanja za taj dogadjaj - ja babi verujem .. :)

Evo jos jednog SciFi-ja u najavi, ovi Ameri bas ne znaju sta ce sa sobom sve neke apokalipse:

http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/legion/

In the supernatural action thriller Legion, an out-of-the-way diner becomes the unlikely battleground for the survival of the human race. When God loses faith in Mankind, he sends his legion of angels to bring on the Apocalypse. Humanity’s only hope lies in a group of strangers trapped in a desert diner and the Archangel Michael (Paul Bettany).

Poslednja izmena:
Opet pričas nebuloze...
Sunce ne gubi masu kroz Svetar, Svetar je jedna od nuspojava sagorevanja vodonika u helijum. +1
A šta je čudno da se masa pretvara u energiju u hemijskoj reakciji i kakve to veze ima sa Knowing 2 scenariom? +1
Astrolozi ne predvidjaju gubitak kosmičke mase, niti trebaju, već to čine astronomi. Maje nisu predvidjale Sflare, već poravnanje, opet uskačeš sebi u usta... +1
I da mešaš. One jesu povezane pojave, ali nisu jedna ista pojava. I to ta tvoja dva posta lepo objašnjavaju, samo štta što ih ne pročita. ;)
Solar Flare je dalkeko razornija pojava, koja u jednom trenutku vremena izbacuje ogromne količine sunčeve mase.
Gubitak sunčane mase KAO ŠTO PIŠE U TOM POSTU SA WIKIPEDIE KOJI OČIGLEDNO NISI NI PROČITAO se ODREĐUJE PREKO SUNČANIH PEGA I 11-GODIŠNJEG CIKLUSA SUNCA
"The frequency of occurrence of solar flares varies.........At the peak of the cycle there are typically more sunspots on the Sun, and hence more solar flares."
Nisi mi odgovorio ni jedno pitanje koje sam ti postavio, jer nemaš argumente. Samo izvlačiš iz konteksta neke delove mojih postova.
Nauči prvo razliku izmedju astronoma i astrologa i sunčevog vetra, gubitka sunčeve mase, solar flare-a, pa se bavi takvim pitanjima. Hemijske reakcije pretvaranaj Vodonika u Helijum, koje se dogadjaju u zvezdama, danas znaju i deca u 4 razredu da izvedu na tabli, koliko god to tebi delovalo SiFi, ili kao neki scenario za Knowing II..;)

EPIC FAILZ !!!

Plz. nemoj vise da se brukas.

1.Sta mislis da je solarni vetar, ako nije materija sa Sunca.
http://helios.gsfc.nasa.gov/sw.html

2.Nauci razliku izmedju hemijske reakcije i nuklearne fuzije
http://www.astrophysicsspectator.com/topics/stars/Fusion.html

3.Nauci razliku izmedju sloarnog vetra, solarne baklje i coronal mass ejection (CME) kao pojmova, ako bas moras da komentarises.
http://helios.gsfc.nasa.gov/sw.html
http://hesperia.gsfc.nasa.gov/sftheory/flare.htm
http://helios.gsfc.nasa.gov/cme.html
...

Poslednja izmena:
Kako sam se smorio za trailer za Avatar... Plavi vilenjaci sa lukom i strelom!? Daj o cemu ovaj lik razmislja ili su ga godine stigle pa vise ni ne zna sta je originalno? Ocekivao sam mnogo od ovog filma, a ocesam da ce prica i sta god da bude prosek sa vrhunskim efektima. Nadam se da trailer vodi u pogresnom pravcu i da ce film da bude bolji. To su bar moja nadanja...

Kako sam se smorio za trailer za Avatar... Plavi vilenjaci sa lukom i strelom!? Daj o cemu ovaj lik razmislja ili su ga godine stigle pa vise ni ne zna sta je originalno? Ocekivao sam mnogo od ovog filma, a ocesam da ce prica i sta god da bude prosek sa vrhunskim efektima. Nadam se da trailer vodi u pogresnom pravcu i da ce film da bude bolji. To su bar moja nadanja...

Cameron nikada i nije bio posebno originalan. Leteće pirane, roboti koji putuju kroz vreme, gomila vojnika protiv gomile vanzemaljaca koji imaju dve vilice i kiselinu 'mesto krvi, vanzemaljci pod vodom, još robota koji putuju kroz vreme, švarceneger kao špijun u akcionoj komediji, brod koji tone...

Harlan Ellison je svojevremeno tužio produkcijsku kompaniju koja je radila Terminatora,
pa su naknadno morali da dodaju da je Terminator inspirisan radovima Harlana Ellisona.

True Lies je rimejk francuske komedije.

...ali svi ti filmovi su bili briljantni... iako bazično, ideja ne zvuči apsolutno ništa posebno, to su sve filmčine. Pa zato, daj da prvo vidimo rezultat, a ne da se "smorimo" zbog teaser trailera.

Ma znam ja za sve to, ja za njegov jedini originalni film priznajem Abyss, ali opet covek zna da od filma napravi spektakl. Mislim znao je 80-ih i 90-ih, ali danas je potrebno mnogo vise truda i originalnosti da bi film postao remek delo. Jeste da su efekti top-notch ali opet sama prica da vojnik jedne vojske ostane da zivi sa da nazovem plemenom druge rase, je po meni toliko jadna i iskoriscena da je vise bedno da to moze nekom da padne na pamet a kamoli da nekog impresionira. Ako je ovo samo neki bezveze teaser nadam se da ce finalna verzija biti odlicna, posto mnogi reziseri koji su videli film ocenjuju ga kao fenomenalan. Drzacu ih za rec dok ne vidim i ne uverim se sam.

Mene su od ovog teasera podišli žmarci. Ovo bi zaista moglo da bude mnogo dobro!
Ja nemam ništa protiv varijacije na poznatu temu ako je prezentacija natprosečna. Mene trailer nije razočarao, naprotiv.

Ma znam ja za sve to, ja za njegov jedini originalni film priznajem Abyss, ali opet covek zna da od filma napravi spektakl. Mislim znao je 80-ih i 90-ih,

Pa, poslednji igrani film koji je Cameron režirao bio je Titanic 1997.

ali danas je potrebno mnogo vise truda i originalnosti da bi film postao remek delo.

Mda... sve sami genijalni blockbusteri kao Pirati sa Kariba, Transformersi, Hari Poter, Indiana Jones 4 itd. Ne sećam se kad sam poslednji put gledao blockbuster u kome sam osetio bilo kakvu emociju ili uzbuđenje. Cameron ume da te ubaci u priču na takav način da se zabrineš za junake, da se uplašiš od negativaca, da podeliš muke i uspehe sa likovima.

Mislim da bi sada neki SF ili avanturistički film mnogo lakše uspeo da se izdvoji od konkurencije, potrebna mu je samo kompetentna produkcija i kvalitetan scenario ( nešto na šta su zaboravili u filmovima, ali hvala bogu nisu u TV serijama ).

Jeste da su efekti top-notch ali opet sama prica da vojnik jedne vojske ostane da zivi sa da nazovem plemenom druge rase, je po meni toliko jadna i iskoriscena da je vise bedno da to moze nekom da padne na pamet a kamoli da nekog impresionira. Ako je ovo samo neki bezveze teaser nadam se da ce finalna verzija biti odlicna, posto mnogi reziseri koji su videli film ocenjuju ga kao fenomenalan. Drzacu ih za rec dok ne vidim i ne uverim se sam.

Ok, a kada je ta "prežvakana" ideja urađena u SF maniru, na način uopšte dostojan gledanja? Ja nešto ne mogu da se setim da je ikada ta ideja obrađena na filmu na zadovoljavajuć način - setimo se filma "Ples sa Vukovima" Kevina Costnera koji je pokupio sve Oskare te godine, a onda promptno ( i zasluženo ) zaboravljen.

Ne volim kad mi neko citira svaku recenicu jer mi razlaze jednu misao na vise celina.:) Ne kazem da imam nesto protiv filma, samo zelim da naglasim da ja licno nisam nesto odusevljen teaserom ali ko zna, mozda u sledecem trailer-u i dokaze zasto je on meni jedan od omiljenih rezisera.

Volim Kamerona, i suviše, tako da ću za ovaj prvi trejler reći samo, mlako.
Samo, jel ovaj film skroz na skroz 3D ili su "pravi" glumci glumili u scenama, ako je sve 3D, onda vilica na pod. :D

Nazad
Vrh Dno