Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Ako neko hoce da odgleda "Humanity's End", nista nece propustiti ako preskoci film.

U vezi Dante 01, možda i nije loš film (5/10 na IMDB govori drugačije), ali ono što me je odbilo je vrlo prosta stvar.

Language: French

Taxi, mogu da gledam, ovo već ne mogu.

Dopuna:
Još jedna stvar koja ide u prilog zašto ga neću odgledati.
Director Marc Caro had a different ending in mind but couldn't shoot it because the original budget of 8 million euros was cut back to 4 millions by the producers.

Poslednja izmena:

ja sam počeo, odgledao 3 epizode, ostale 3 skidam. neko je napisao "defying gravity nije grays anatomy u svemiru", nego šta je. baš je svemirska verzija pomenute serije.
ali opet sci fi je pa može da prođe. grays anatomy je kršina kakve nema, a ovi čak i da su se trudili da naprave nešto slično ne bi mogli toliko da zaseru.
dajem joj 12 epizoda max. i da, sviđa mi se jako kako izgleda u HD-u, baš su neku nabudženu kameru koristili.

btw district 9 R5 ima u "prodavnicama"

http://i27.tinypic.com/sw32px.jpg
http://i31.tinypic.com/2md5pjl.jpg
http://i30.tinypic.com/296f24x.jpg
http://i29.tinypic.com/2n01wdj.jpg
http://i31.tinypic.com/160pt28.jpg

Poslednja izmena:
U vezi Dante 01, možda i nije loš film (5/10 na IMDB govori drugačije), ali ono što me je odbilo je vrlo prosta stvar.

Language: French

Taxi, mogu da gledam, ovo već ne mogu.

Dopuna:
Još jedna stvar koja ide u prilog zašto ga neću odgledati.

Auh, odgledah ovo sinoc - jedan od najgorih filmova koje sam ove godine gledao. Totalni promasaj. Mnogo hteli, mnogo zapoceli...

ja kad sam video da je francuz, samo sam rekao: Ha Ha ... No!
Pa da je najbolji film ikad snimljen, ne bih mogao da slušam to kreketanje i zapetljavanje jezika.
pre bih gledao neku bušmansku sinhronizaciju, sa sve klokotanjem

Poslednja izmena:
Svejedno, ova verzija koja kruzi je nasinhronizovana na engleski, tako da bar sa te strane neces imati problema:)

I mene ponekad nervira taj jezik, ali mi ovako nasinhronizovano deluje bas bezveze. I bas sam se ponadao da cu konacno odgledati neki dobar, novi SF koji nije iz holivuda, ali...

Svejedno, film je mnogo los, bez obzira na kom je jeziku.

Btw, ovaj mi je bio odlican, isto francuski - Eden Log

Poslednja izmena:
ma da to sad imaju ili 12 epizoda u sezoni, kad misle da bi mogli i drugu da ubace(kao true blood).
ili 13 epizoda gde sve završava. naravno to sam lupio ali bude tako često. true blood druga sezona je krenula dve godine nakon završetka prve sezone. mislio sam da će je zeznuti, ali ispade još bolja.
jel pratio neko true blood? mislim da može isto da upadne u sci fi. meni je odlična serija

Vampiri su fantazija a ne sci-fi.

12 epizoda po sezoni je regularno za HBO. True Blood druga sezona je krenula 7 meseci nakon zavrshetka prve. Mislim da se znalo za drugu sezonu vec posle druge epizode prve sezone.

odgledao District9 - odlično.
takođe odmah se vidi da je to samo početak priče, pošto su ostavili materijala za nastavak.

jedini film posle Ramba4 koji ima nenormalno dobre efekte ubijanja ljudi. jedino što ovde pokušavaju to da izbegnu dok Rambo uživa u tome.
Očekujem da se alieni vrate i lepo ih sve pobiju, za promenu

Nasilje rađa nasilje.
A ja očekujem da sunce explodira u momentu kad alieni dođu da sve pobiju.
Eto, za promenu, anger of god.
Film je trash, bar na prvu loptu.
Sem galona krvi i raskomadanih tela.
Osećao sam se loše posle svega što sam video.
Možda sam omekšao, ali nasilje mi postaje jeftin trik za prodaju ovakvog proizvoda.

Poslednja izmena:
@SOCOM

Bolja je bila prva verzija posta :).

@VGagi

Slazem se za Star Wars i I am Legend. Medjutim True Blood je Sci-fi koliko i Twilight i Buffy the Vampire Slayer. Ne mislim na tinejdz karakter doticnih serijala vec na cinjenicu da u njima nema niceg naucnog kao sto nema ni u True Blood.

trueb17.jpg

@SOCOM

Bolja je bila prva verzija posta :).

@VGagi

Slazem se za Star Wars i I am Legend. Medjutim True Blood je Sci-fi koliko i Twilight i Buffy the Vampire Slayer. Ne mislim na tinejdz karakter doticnih serijala vec na cinjenicu da u njima nema niceg naucnog kao sto nema ni u True Blood.

Hm, hvala. Malo sam bio preterao:)

Poslednja izmena:
Medjutim True Blood je Sci-fi koliko i Twilight i Buffy the Vampire Slayer. Ne mislim na tinejdz karakter doticnih serijala vec na cinjenicu da u njima nema niceg naucnog kao sto nema ni u True Blood.
Pa sad...
U Buffy je bilo robota, freeze ray, invisible ray & tako to :p

Ako ćemo stvarno žanrovski, onda ništa of filmova i serija nije pravi SF osim eventualno Odiseje 2001... a svaki fantazijski roman/film/serija u sebi sadrži i dozu science fictiona. Who cares?

Ako ćemo stvarno žanrovski, onda ništa of filmova i serija nije pravi SF osim eventualno Odiseje 2001...
The Andromeda Strain (1971)
Solaris (1972)
Silent Running (1972)
Westworld (1973)
etc...

Skoro svake godine je bio po neki 'pravi' SF...

Zeznuta je ta nerdovska osobina da se sve bukvalno shvata, a suština promiče li promiče...

A osobina interneta i svih vrsta komunikacije na njemu je da je svako u pravu i da je svacije misljenje opravdano.:)

Ima jedna sci fi stvar u True Blood-u. I to u samom imenu serije. Veštačka krv koju su Japanci napravili je danas SciFi, a plus radnja serije je u bližoj budućnosti.
Sve u svemu meni to nije toliko ni bitno, serija je drugačija u pozitivnom smislu. Meni se sviđa, a ako se nekom ne sviđa baš me z....
Svako ima svoje mišljenje

Nisam rekao da mi se ne svidja, rekao sam da po mom shvatanju nije Sci-fi. Pratim seriju i dopada mi se.

Ako ćemo stvarno žanrovski, onda ništa of filmova i serija nije pravi SF osim eventualno Odiseje 2001... a svaki fantazijski roman/film/serija u sebi sadrži i dozu science fictiona. Who cares?

Mnogo generalizujes. Po tom principu bi Borhesove kratke price sci-fi, Tolkinove knjige bi bile sci-fi, Conan bi bio sci-fi...

Nemam ja nista protiv non sci-fi serija/filmova/knjiga, mene zivcira sto se danas sve stavlja pod istu kapu. Zna se brate sta je sci-fi a sta nije.

Naravno da generalizujem. Ko je inteligentan, lako će ukapirati na šta konkretno mislim,
bez potrebe da navodim sve moguće naslove. E, sad... ko je inteligentan i onako nerdovski zajedljiv,
naći će za shodno da traži dlaku u jajetu... a suština uopšte nije tu.

Sci-Fi je veoma veoma široka odrednica, a kako je u pitanju sve fikcija, malo je glupo tražiti cepidlačiti oko nečega što (još) ne postoji.

Veštačka krv i ljudi sa očnjacima su naučno verovatniji od npr. Warp-drivea ili X-winga čiji motori vrište u vakuumu.

Ko zna.. samo se seti da se nakad mislilo da covek ne moze da putuje brzinom od 100 km/h. A i da ne moze da se putuje brzinom zvuka. :p

nnnn, sta mislis kako bi gledali na tebe kad bi ubedjivao nekog da mozes s konjem da ides tako bzo ili da zalozis lokomotivu drvima, jednostavno ne moze, a tako je i danas samo je forma drugacija :)

How Fast can Man Travel?

Mislim da je sve pitanje prevoza i nacina prevoza. Za putovanje brze od zvuka je bilo potrebno samo strpati coveka u odgovarajuci sanduk i nacu prigodnu konjsku vucu. Za prevazilazenje opasnih G sila bilo je dovoljno potopiti coveka u tecnost. Isto tako ce i za brzine vece od svetlosti vec naci resenje.

Cak i dan danas mi na neki nacin putujemo kroz vreme samo sto to ne posmatramo na taj nacin. Da bi otisao do Japana dovoljno je da sednes na avion i tamo si za cas i nisi omatorio jednu godinu koliko bi ti bilo potrebno da si zapucao peske.

Poslednja izmena:
Isto tako ce i za brzine vece od svetlosti vec naci resenje.
Veoma diskutabilno.

IMHO, cak i da se to pitanje teorijski resi, pitanje je da li ce ekonomski biti isplativo. Mislim da ce tu biti slicna situacija kao sa transmutacijom olova u zlato. To je u proslosti dugo vremena bila opsesija mnogih ljudi. I svi znate sta je s tim na kraju ispalo: pronasli smo nacin kako se to radi, samo smo takodje otkrili da se to ne isplati raditi.

Postoje i drugi nacini za premostavanje medjuzvezdanih udaljenosti...

Vrh Dno